Dodaj do ulubionych

Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraju

02.09.12, 20:23
Jeżeli jest już taki wątek, to z góry przepraszam, nie znalazłam. Sama miałam problem z zatytułowaniem swojego :). Moje dzieci przed wyjazdem w obce kraje i w trakcie wakacji lubią słuchać historii z akcją dziejącą się właśnie tam, gdzie jesteśmy. Na przykład w Szwecji czytaliśmy oczywiście Lindgren. Czy możecie polecić opowieści z innych państw odpowiednich dla 7-10 latków?
Obserwuj wątek
    • abepe Re: Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraj 02.09.12, 20:56
      Mamy już wątek o Francji. Myślę, że można zakładać następne, albo wszystkie kraje wrzucać tutaj. Warto także poszukać starych wątków wrzucając w wyszukiwarkę nazwy krajów.
    • bachula_gr seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w............. 03.09.12, 11:48
      Jagoda i Janek w CZECHACH

Jagoda i JAnek w PORTUGALII

W NIEMCZECH

W MEKSYKU

WE FRANCJI

W AUSTRII

W GRECJI

NA LITWIE

NA UKRAINIE

W/NA SLOWACJI

WE WLOSZECH
      • abepe Re: seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w........ 03.09.12, 23:19
        Przepraszam, ale "uroda" tych książek zniechęca mnie do brania ich do rąk.
        • steffa Re: seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w........ 03.09.12, 23:34
          "Kocham czytać, nienawidzę patrzeć." ;-)
          • bachula_gr Re: seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w........ 04.09.12, 07:57
            steffa napisała:
            > "Kocham czytać, nienawidzę patrzeć." ;-)

O gustach sie nie dyskutuje? ;-)
            Nie znam, nie czytalam, ale w temat sie wpisuja wiec zalinkowalam.
            • abepe Re: seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w........ 05.09.12, 08:11
              bachula_gr napisała:

> O gustach sie nie dyskutuje? ;-)

Ja dyskutuję i dyskutować będę.
            • steffa Re: seria Kocham czytac: Jagoda i Janek w........ 06.09.12, 00:22
              Jesteśmy tu po to i chwała nam za to (mam nadzieję).
    • bachula_gr Grecja..... KRONIKI ARCHEO- Skarb Atlantow 04.09.12, 08:00
      KRONIKI ARCHEO- Skarb Atlantow
    • kontaminacja SZWECJA 04.09.12, 20:14
      Dopisuję jeszcze o Szwecji - "Dzień dobry, Eugeniuszu" Osieckiej.
    • rzezucha.ma Re: Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraj 05.09.12, 20:36
      Rumcajs dzieje się w Czechach (przynajmniej dzisiejszych), zahacza również o Wiedeń zdaje się ;)
    • rzezucha.ma Re: Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraj 05.09.12, 20:39
      A Nusia i baranie łby dobra jest do każdego kraju wakacyjno-hotelowo-plażowego :D
      • rzezucha.ma Wenecja, Oksford 05.09.12, 20:44
        Przepraszam, nie doczytałam grupy wiekowej...

Może bardziej:
        Wenecja - Król złodziei, C. Funke
        Oksford - Endymion Spring, Matthew Skelton
      • steffa Re: Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraj 06.09.12, 00:23
        Ojtamojtam. Mój syn (lat 10) uwielbia tę Nusię. ;)
        • beataj02 Re: Wątek podr. - akcja dziejąca się w innym kraj 07.09.12, 09:49
          Diego, kot Krzysztofa Kolumba dzieje się głównie na pokładzie ;-), ale także na wybrzeżu Ameryki (logicznie, nie ?) oraz na Wyspach Kanaryjskich, dokładnie na Gran Canarii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka