Dodaj do ulubionych

winieta - nowy podatek drogowy

07.02.02, 19:36
Od stycznia 2003 r. kierowcy samochodów osobowych bedą musieli
płacić ok. 100 zł rocznie nowego podatku drogowego, tzw. winiety.
Od poczatku roku opłata taka obowiązuje kierowców samochodów
ciężarowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: ssaczek Re: winieta - nowy podatek drogowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:56
      Ja bym na tym nie kończył, dlaczego by nie opłacać przejazdów przez mosty,
      tunele, miasta, wioski, wioseczki, laski, za parkowanie pod chmurką, za kolor
      samochodu, za okrągłe koła!
      Później będą płakać że zamiast rosnąć wpływy maleją, będą się zastanawiać
      dlaczego padają producenci samochodów, akcesorii, sprzedawcy, mechanicy, stacje
      paliwowe, a w końcu firmy ubezpieczeńowe i cału ten powalony Rząd.
    • Gość: ssaczek Re: winieta - nowy podatek drogowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:56
      Wiesz, kończmy z tym bo mnie krew zalewa!!
    • szczepek1 Re: winieta - nowy podatek drogowy 07.02.02, 21:04
      zaraz, zaraz...zdaje się, że podwyżki cen benzyny parę lat temu były motywowane
      włączeniem podatku drogowego do cen paliwa. Miało to być sprawiedliwe: kto
      więcej jeździ (czyli więcej spala) więcej niszczy drogi i więcej płaci. Wtedy
      to zarzekano się że cała kasa tak uzyskana pójdzie na remonty i budowę nowych
      dróg. A naprawdę kasa z podwyżek poszła na Orlen (czytaj AWS)
      • wook Re: winieta - nowy podatek drogowy 08.02.02, 14:55
        no tak, tak miało być i tak jest do tej pory. Ale nasz kochany min. finansów
        szuka grosza gdzie się tylko da, to dlaczego kierowcy nie mają płacić wszystko
        podwójnie. Jako obywatel raz, a jako kierowca drugi raz. Skoro stać Cie na
        samochód to płać.
        • Gość: ssaczek Re: winieta - nowy podatek drogowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 16:43
          wook napisał(a):

> no tak, tak miało być i tak jest do tej pory. Ale nasz kochany min. finansów
          > szuka grosza gdzie się tylko da, to dlaczego kierowcy nie mają płacić wszystko
          > podwójnie. Jako obywatel raz, a jako kierowca drugi raz. Skoro stać Cie na
          > samochód to płać.

Co z tego że stać mnie na samochód skoro już jego utrzymanie przekracza zdrowy
          rozsądek!

• wook Re: winieta - nowy podatek drogowy 09.02.02, 08:30
            a kto tu mówi o rozsądku???
            • Gość: ssaczek Re: winieta - nowy podatek drogowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.02, 09:29
              Czasami myślę, że najrozsądniejsi to są komicy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka