Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 12:12 Deficyt: 59,5 miliona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pe Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: 79.139.112.* 09.12.09, 13:33 mieści się w normach przewidzianych ustawą, więc nie powinien dziwić zwłaszcza w czasie prac nad drogą obwodową. To raptem ponad 900 zł na jednego mieszkańca miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 15:14 Gość portalu: pe napisał(a): > mieści się w normach przewidzianych ustawą, więc nie powinien dziwić zwłaszcza > w > czasie prac nad drogą obwodową. To raptem ponad 900 zł na jednego mieszkańca > miasta. No pewnie!!! Kto to widział przejmować się tym, że w 2013 zadłużenia osiągnie poziom 59% (przy dopuszczalnych 60%) skoro powszechnie wiadomo, że w 2012 ma nastąpić koniec świata. ;) A nawet jeśli go nie będzie, to rząd przyśle komisarza i problem z głowy. Lepiej późno niż później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.ptvk.pl 09.12.09, 15:35 83 miliony na inwestycje. Możecie mnie oświecić o jakie inwestycje chodzi, oprócz obwodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
matlak2 Re: Deficyt: 59,5 miliona 09.12.09, 15:58 Wybory za pasem, więc trzeba coś dla wyborczej tłuszczy rzucić. Na pewno nieśmiertelne oczka wodne, może jakaś kolejna trasa na stoku, jakiś jeszcze jeden skromny kościółek (koło Płyt, bo tam jest pilna potrzeba), może pomniczek jakiegoś świętego... (dopisujcie dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 16:23 Święta zapowiadają się ciepło nie tylko w domu. Może priorytetem inwestycyjnym w pierwszym kwartale 2010 jest naśnieżanie stoku? A to nie są tanie rzeczy. "Tłumaczy, że armatka śnieżna zużywa 150 m sześc. wody na godzinę. Dzień sztucznego naśnieżania stoku kosztuje nawet 10 tys. zł." miasta.gazeta.pl "W przypadku Gromadzynia zaśnieżenie stoku półmetrową warstwą śniegu kosztuje około 80 tysięcy złotych." naszepoloniny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: 213.25.24.* 09.12.09, 18:34 Łaziłem dzisiaj po mieście i o mało nie doszło do katastrofy. Ani jednego kibla! Jak ma sie czuc tu turysta? Buduje sie jakies głupie stoki, przerabia rynek, jakieś muzeum dzy drogę na zamek. A gdzie do k.n. zwykły,prozaiczny i niezwykle potrzebny sracz? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Deficyt: 59,5 miliona 09.12.09, 18:39 Ale marudzisz, Pysio! Idzie się do knajpki, zamawia kawę i już. Poza tym, zawsze można zajść do budynku Rady Wielkiej Najwyższej. Ładnie, czysto, schludnie i free;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: 213.25.24.* 09.12.09, 19:38 Byłem troszkę gdzie indziej. Jak widzę ten symbol ucisku to gniazdo os i siedzibe rezymowych sługusów to mam zagwarantowany niesmak na parę ładnych dni. Pytanko; czy turysta odwiedzający Przemyśl bedzie wiedział jak to się robi u nas? O kawce w lokalu już dawno zostałem zmuszony nie marzyć.Niedługo będzie dwudziesta rocznica tego pięknego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Deficyt: 59,5 miliona 09.12.09, 19:44 A co, od dwudziestu lat masz ban na wejście do knajpek w Przemyślu? Ale musiałeś narozrabiać! W Adrii czy w Polonii?;) Są toalety koło Fiore. I za mostem ( chyba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PYSIO Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: 213.25.24.* 09.12.09, 21:06 Kiedyś to mnie tam znali i miałem ban , nie przeczę.Ale to stare czasy. Po pierwsze ekonomia a po drugie atmosfera. Gdy postanowiłem zostać świętym to zaczęło mnie razić to wszystko co dotychczas było normą. Hałaśliwość, wyrazy i piwo bez umiaru. szlag mnie trafia gdy ktos mi opowiada dość długo jakąś przygodę. W której co dziesiąty wyraz nie jest wyrazem. Albo po kilku piwach przypomina wiatrak na pełnych obrotach. No i ten smród piwska? Po za tym dużo palę a z tym jest coraz gorzej. A kudy to Fiore? Za mostem to już chyba śladu po kiblach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.ptvk.pl 09.12.09, 23:10 I wracamay do ... kościołów. Jedyna, ku..., atrakcja w Przemyślu dla turystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 09.12.09, 23:33 ty zlewasz i uważasz że kościły to kicha a tym którzy przyjeżdżają to wioły najbardziej sie podobają :) więc spadaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toaletnik Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 11:10 Pokaż mi swoją ubikację, a powiem ci kim jesteś - to powiedzenie jak ulał pasuje do Przemyśla i rządzącego nim prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pe Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: 79.139.112.* 10.12.09, 12:42 poszukaj informacji trochę bliżej, połoniny to nie przemyśl i nie mają własnego ujęcia wody z rzeki do naśnieżania stoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 14:17 Pierwszy przykład (10 tyś. zł za dzień naśnieżania) jest daleko od połonin, bo w Warszawie (Szczęśliwice) i na dodatek ceny są z 2005 roku. Jeżeli chodzi o samą armatkę to: "Wystarczy zapewnić jej wodę, powietrze i prąd, a pokryje stok białym puchem. Żeby wytworzyć piętnastocentymetrową jego warstwę na powierzchni 60 na 60 metrów urządzenie potrzebuje jednak ok 285 tys. litrów wody (najlepiej, żeby miała temperaturę 0,5 stopnia Celsjusza). Niektóre modele armatek śnieżnych są wyposażone w urządzenia chłodzące - dzięki temu nawet w niesprzyjających warunkach pogodowych cały proces może przebiegać sprawnie." focus.pl Dzień sztucznego naśnieżania stoku Szczęśliwice wzrósł w ostatnich larach również z powodu wzrostu cen energii elektrycznej. Jakbyś przeczytał treść artykułów do których dałam linki, to znalazłbyś także inne elementy, które mają wpływ na funkcjonowanie stoków. Jeżeli koszty naśnieżania nie są wysokie, to dlaczego nie podaje się tej kwoty do publicznej wiadomości? Skoro posiadamy jedno z najbardziej ekonomicznych rozwiązań na polskich stokach, to dlaczego miasto nie chwali się takim sukcesem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 22:34 Długi spłacamy w wodzie,śmieciach i ogrzewaniu, Przecież to są spółki miejskie,zaraz będą podwyżki. Szkoda że nie mamy takiego gospodarza jak Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Land Rover Re: Deficyt: 59,5 miliona IP: *.perr.cable.virginmedia.com 11.12.09, 01:21 No, ale bijemy Rzeszów pod jednym względem - ichni prezio nie czyta do mszy, czyli jest uboższy duchowo i bardziej podatny na szatańskie pokuszenie, niż nasz. Pewnie dlatego ten Ferenc jak opętany ściąga coraz to nowych inwestorów, współtworzy rokrocznie po kilka tysięcy miejsc pracy itd. Fe, ten paskudny konsumpcjonizm, pogoń za mamoną... Odpowiedz Link Zgłoś