Gość: Cypis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:05 Niedźwiedzicy nie ma już w Przemyślu. Wywieziono ją do ZOO we Wrocławi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cypis Przepraszam! Oczywiście Przemisia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslanin Re: Przepraszam! Oczywiście Przemisia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:08 Żegnaj Misia....niestety znając życie nie wrócisz już do naszego miasta ;-( Wielka szkoda, to była jedna z nielicznych spontanicznych atrakcji Przemyśla i dodatkowa szansa na promocję turystyczną. Tylko to troszkę nie FAIR - mieszkańcy bardzo zaangażowali się (również finansowo) i teraz pozostaje rozgoryczenie. No cóż ponoć takie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak1 Re: Przepraszam! Oczywiście Przemisia IP: 79.139.108.* 14.02.10, 21:22 Przemisia do nas wróci! Wrocławskie ZOO wzięło ją tymczasowo z braku innego wyjścia. Misia jest w dalszym ciągu finansowana przez nasze miasto i jak tylko powstanie profesjonalny wybieg, to przyjedzie z powrotem. Gdyby pojawiły się jakieś przeszkody, to zrobimy protest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 14:49 Gazeta w Rzeszowie pisze o Turnicy, Gazeta Wrocław o Przemisi. Niedźwiedzica z Przemyśla jest we wrocławskim ZOO Nidźwiedzica Przemisia zamieszka na rok we wrocławskim zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 15:45 Nie dziw się : redaktorzy z Rzeszowa nigdy nie przełknęliby śliny wymawiając słowo Przemisia. Niczym nieuzasadniona wrogość do Przemyśla (a może tylko kompleksami z dawnych czasów) zrobiła swoje. Gdy tylko pojawia się jakaś szansa na rozwój Przemyśla - od razu zostajemy zgaszeni. Wszystko, aby miasto pozostało w cieniu "metropolii", której ostatnim hitem ma być kolejka miejska (jakby mało było dziur na ulicach do załatania). Przekładając to na język misia : cokolwiek wspominano przy tej okazji o Przemyślu, tylko Przemisi zaszkodziło. Miejmy nadzieję, że wybieg dla niej jednak zostanie u nas zbudowany, a niedźwiadek wróci tu już na stałe. A rzeszowiaków chętnie zaprosimy tu nie tylko na narty, nam naprawdę nie przeszkadza, że się jako miasto rozwijacie. Tylko do cholery dajcie i nam żyć ! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 16:26 Super Nowościom prawie udało się napisać imię naszej niedźwiedzicy, ale wyszła im dwukrotnie Przemysia :))) Miś będzie miał swoją kamerę Niedźwiedzica uciekła z klatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 20:40 Bo oni myśleli,że to taka duża mysz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 19:32 Cóż, trudno polemizować z kimś, kto uważa, że Rzeszów przeszkadza Przemyślowi ... to jakaś paranoja. Przemyśl miał swoje pięć minut, gdy był województwem, kto Wam przeszkadzał przemyślanie w rozwoju? Twierdzę, że dla Was ważniejsze są wirtualne spory i animozje niż dążenie do przodu. Nie zależy Wam na mieście, regionie, bo dawno temu zrobilibyście coś dla swej idei, a tak potraficie tylko narzekać. Są wśród Was jednak ludzie, którzy coś chcą zrobić, ale jak to bywa u Was, dostają na wstępie w twarz. Bo czemu ma im się coś udać, skoro nam się nie udaje .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Zdjęcia Przemisi z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 19:40 PRZEMISIA już we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.xdsl.centertel.pl 13.02.10, 05:09 Szkoda,że nie przeprezydent z przeradą miejską nie wyniosa się do wrocławia może by coś ruszyło w Przemyślu oprócz kilku blazaków dumnie zwanych inwestycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 19:56 Ci, którzy tak biadają nad miastem, winni zapytać, czy jest ktoś kto zechce w tym mieści inwestować, oprócz tych, którzy tak naprawdę chcą od Was wszystkich i tych, którzy nie chcą się przyłączyć do miasta, ale z powodzeniem korzystają z przywilejów jakie ono daje (handel, służba zdrowia, oświata, kultura a w tym także i miejsca pracy) wydrzeć ciężko zarobione pieniądze. Pamiętacie jak miedia biadoliły nad tym, że nie ma w mieście McDonalda. Przecież ta firma nie chciała zrobić nam dobrze, ale wykorzystać nas wszystkich. Miejsca pracy? Ilu by tam pracowało? Ale klientów byłoby wielu .... I takich biznesmenów jest wielu, ale nie łudźcie się to co chcą zrobić, to nie z miłości do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anioł I bardzo dobrze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 19:22 Panie i Panowie, gdzie wasz rozsądek? Misiem chcecie leczyć własne kompleksy kresowe? A może wzięlibyście tak pod uwagę to, że to kosztuje? Kochacie igrzyska, zamiast chleba. Nikt z Was nie pomyślał, że to zwierzę może cierpieć przez Wasze zachcianki? Czy rozumiecie co to znaczy szacunek dla zwierząt ? Myślicie, że reklamówka jabłek i słoik miodu wystarczą? Praca i tylko praca a nie oczekiwanie że władza zrobi to za Was, sprawi że to miasto nie będzie się wstydzić w tym kraju. Żaden miś nie uratuje wizerunku Przemyśla, choćbyście nie wiem jak próbowali ożywić swego herbu. Miasto tworzą ludzie, a nie zwierzęta. Ale czy ktoś zeche o tym pamiętać .... Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Dzięki Ci Aniele...:) 13.02.10, 19:26 ....za ten głos rozsądku. P.S. Jakie to szczęście, że na tym forum oprócz wampirów bywają jeszcze Anioły!;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Dzięki Ci Aniele...:) 13.02.10, 19:53 Oj już Fanka nie przesadzaj. Pierwsza na mnie napadłaś, jakbyś miała jakiś powód. Mam prawo do innego zdania w sprawie miśki. Patrzę na to z zewnątrz, więc pewnie inaczej. Gdyby udało się stworzyć zwierzakowi dobre warunki w Przemyślu, według mnie byłoby super. To jednak jest spora atrakcja. Przemyśl był we wszystkich telewizjach z powodu niedźwiedzicy i mógłby tam nadal okresowo gościć, gdyby miśka została na stałe. Tak już jest, że ludzi interesuje los zwierzaków. I słusznie. Są sympatyczniejsze od ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Ps. Dla Fanki... 13.02.10, 19:56 na zgodę: www.youtube.com/watch?v=dapCVV9iCho&translated=1 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Ps. Dla Fanki... 13.02.10, 20:06 Bardzo romantyczny wampir z Ciebie, proszę wampira.;) Odnoszę jednak wrażenie, że mylisz mnie z kimś... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ps. Dla Fanki... 13.02.10, 20:13 fanka_online napisała: > Bardzo romantyczny wampir z Ciebie, proszę wampira.;) > > Odnoszę jednak wrażenie, że mylisz mnie z kimś... Nie mylę cię z nikim. Zapewniam. Czytuję Cię czasami i nawet lubię. Nie podejrzewam, że to Ty się na mnie nieładnie wyżyłaś na tym forum. Wiem kto to. Od dwóch lat mam netową wielbicielkę, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Ps. Dla Fanki... 13.02.10, 20:21 Netowi "wielbiciele" bywają często powodem wielu ,całkiem realnych problemów, też wiem coś o tym...:( W wampirach nie gustuję, więc z mojej strony nic Ci nie grozi:) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Ps. Dla Fanki... 13.02.10, 20:28 fanka_online napisała: > Netowi "wielbiciele" bywają często powodem wielu ,całkiem realnych problemów, > też wiem coś o tym...:( Ano, bywa... Co poradzić na onbsesję niedojrzałej kobiety. > W wampirach nie gustuję, więc z mojej strony nic Ci nie grozi:) Spoko, ja się nie obawiam. Wbrew pozorom twardy ze mnie facet :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Dzięki Ci Aniele...:) 13.02.10, 19:57 Sympatyczniejsze od wampirów. Osobiście wolałabym się spotkać oko w oko z Mykołą niż z niedźwiedziem. Chodzę po górach, więc wiem coś na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Dzięki Ci Aniele...:) 13.02.10, 20:08 Też chodzę po górach, ale niedźwiedzia nigdy nie spotkałem. Słyszałem tylko o tym zatłuczonym w Chochołowskiej przez "turystów". Sympatyczniejsze od wampirów powiadasz. Tak, z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniol Wampirze ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 20:04 Zapytaj tych, co o zwierzętach w zoo mają o wiele więcej do powiedzenia niż weterynarze z naszego regionu. Dowiesz się, jak to wygląda naprawdę, bez euforii, endomrfin ... A sam przyznasz, że nigdy nie byłoby Cię na to stać. Tylko głupiec decyduje się na coś, co wykracza poza jego możliwości, z całym szacunkiem dla tych, którzy są nieświadomi czekających ich wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Wampirze ... 13.02.10, 20:11 Hmm, na miejscu dokonywali oględzin fachowcy z wrocławskiego zoo. Zwracasz uwagę na koszty. Pewnie masz rację. Ze mnie żaden ekspert, więc nie będę się kłócił. Powiem tylko, że każda promocja kosztuje, a na miśkę akurat łatwiej będzie pozyskać sponsoring, niż na inne działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Przemisia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:06 Widać komuś na górze pomysł pozostawienia niedźwiedzicy w Przemyślu się nie spodobał, to Anioła na forum zesłał aby lud tutejszy do tej idei zraził ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Przemisia pojechała do Wrocławia 13.02.10, 21:20 Cóż, anioły są uduchowione. Anioły nie rzygają ;-))) Za darmo nie dostaniesz nic ładnego zachód słońca jest za darmo a więc nie jest piękny ale żeby rzygać w klozecie lokalu prima sorta trzeba zapłacić za wódkę ergo klozet w tancbudzie jest piękny a zachód słońca nie a ja wam powiem że bujda widziałem zachód słońca i wychodek w nocnym lokalu nie znajduję specjalnej różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Przemisia pojechała do Wrocławia 13.02.10, 21:22 Jeśli TEN KTOŚ NA GÓRZE ma moc zsyłania Aniołów, to z decyzjami TEGO KOGOŚ się nie dyskutuje, Mała Pysiu(!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Przemisia pojechała do Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:53 Za pomocą wykrzyknika w nawiasie chciałaś zaznaczyć, że w poprzedzającym go tekście nie ma pomyłki czy też jest błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Przemisia pojechała do Wrocławia 13.02.10, 21:59 Dziewczyny, sobota jest. Nie kłóćcie się. Chodźcie potańczyć :-))) forum.gazeta.pl/forum/w,61,106968168,106968168,Troszke_zapomniane_utwory_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Przemisia na wybiegu wrocławskiego zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 16:41 Niedźwiedzica Przemisia na wybiegu wrocławskiego zoo Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Przemisia na wybiegu wrocławskiego zoo 22.02.10, 18:40 I ślicznie....niech tam sobie szczęśliwie biega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Przemisia na wybiegu wrocławskiego zoo IP: 109.243.243.* 22.02.10, 19:02 Nie ciesz się Fanka. Pokazali jak biega w Teleexpresie. Obok tabliczki: jestem tu tymczasowo, wrócę do Przemyśla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Wizyta w Przemyślu - bearproject.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 19:59 Wizyta w Przemyślu - bearproject.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała pysia Re: Wizyta w Przemyślu - bearproject.org IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 10:08 Czyli argumenty naukowców miały niewielki wpływ na decyzję władza miasta, które na drugi dzień obwieściły budowę wybiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Przemusia pojechała do Wrocławia IP: *.xdsl.centertel.pl 26.02.10, 14:12 Przechomuś ją sprowadzi zeby załapać więcej głosów przy wyborach wśród przemyskich idiotów Odpowiedz Link Zgłoś