Gość: darek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 10:18 napiszcie proszę jakie trzeba mieć wykształcenie, studia, aby zostać kuratorem sądowym prosze o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:08 Takie jak Mariolka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.alfaks.com 16.02.12, 14:47 ja nie jesteś pociotkiem Po-słów lub przydupasów to zapomnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecam Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 19:00 "Jestem kuratorem sądowym, zawodowym, do spraw rodzinnych i nieletnich. Taplam się w ludzkim bagnie, w ekstrementach życia ludzkiego, w gnój, patologię, w ludzki syf. Jestem księdzem, powiernikiem, katem, osobą znienawidzoną przez wielu, lecz także dla wielu jestem jedyną szansą. Codziennie obracam się w marginesie ludzkiego życia. Na marginesie życia to także tytuł ksiązki S. Grzesiuka, którego to pisarza szczerze polecam". margineszycia.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antak56 Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 21:45 Miły Księże - to, co Ksiądz napisał jest piękne i tak być powinno. W tym "bagnie" zatopione są nierzadko prawdziwe perły. Tylko,że w naszym Mieście wielu urzędników czy to państwowych , czy samorządowych to zwykłe wieprze mające na względzie tylko i wyłącznie koryto !! Jak więc mogą one - te wieprze wyszukiwać i ratować te perły ?! Reasumując : gdyby więcej księży myślało i postępowało tak, jak Ksiądz , to Kościół cieszyłby o wiele większa estymą, a i kochającym Boga byłoby o wiele łatwiej tę miłość hołubić i cieszyć się z tego, że została im ona dana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.alfaks.com 18.07.12, 21:26 Przede wszystkim trzeba mieć znajomości, ot polskie realia. Wykształcenie choć istotne, to jest jednak na drugim planie. Wymogi na kuratora zawodowego i społecznego reguluje ustawa o kuratorach sądowych i do niej powinieneś zajrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antak56 Re: praca ja ko kurator sądowy IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 21:29 W Przemyślu nie jest potrzebna ani żadna wiedza, ani wykształcenie - wystarczy odpowiednie powinowactwo lub znajomość, najlepiej być żoną dyrektora szpitala ........... Moralność jest również czymś zbędnym - trzeba po prostu być "swój" Odpowiedz Link Zgłoś