Dodaj do ulubionych

PO wygrała wybory= likwidacja tzw. Podkarpacia...

14.06.04, 17:55
PO wygrała wybory = likwidacja tzw. Podkarpacia coraz bliżej!
Jeśli PO wygra wybory do Sejmu, to możliwe że zlikwiduje część województw,
w tym tzw. Podkarpacie i część powiatów.
Obserwuj wątek
    • Gość: artie Re: PO wygrała wybory= likwidacja tzw. Podkarpaci IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 10:12
      Moim zdaniem to próżne obawy. Spójrz na mapę - w tym miejscu Polski jest duży
      twór regionalny. Co innego Śląsk czy Kielecczyzna. Tam można by posklejać pewne
      obszary. Co do powiatów, to ich rola maleje. Skąpe budżety, niewielkie
      kompetencje, traktowanie jak przechowalnia dla lokalnych politykierów - to
      wszystko skłania do ich likwidacji. Ich najważniejsza rola to wypłata pensji
      dla pracujących tam urzędników. No, może trochę przesadziłem, ale nie za
      wiele...
      • rychu_z_przemysla Re: PO wygrała wybory= likwidacja tzw. Podkarpaci 15.06.04, 11:11
        Poczytaj program PO, to sie przekonasz.
    • Gość: Jerry Re: PO wygrała wybory= likwidacja tzw. Podkarpaci IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 11:50
      I bardzo dobrze! Po co na mapie Polski ma być biurokratyczny twór, którego
      mieszkańcy wybierają w każdych wyborach "Spadochroniarza" z Warszawy na swojego
      przedstawiciela. To nie Platforma zlikwiduje województwo. Tego chcą jego
      mieszkańcy. A najlepiej zmienić nazwę na Katoland. I oczywiście pamiętać o
      słowach wielebnego abepe Michalika: zamknąć sklepy w niedzielę, oprócz kramów
      przykościelnych. Amen!
      Liga rządzi, Liga radzi, Liga nigdy cię nie zdradzi!
      • rychu_z_przemysla Tusk mówi o TYLKO 9 województwach !!! 17.06.04, 15:14
        Wywiad z Tuskiem w Radiu Zet.
        Tusk: "Dla mnie ideałem by było, gdyby było dziewięć dużych województw możliwie
        samodzielnych finansowo. Wtedy powiaty byłyby zbędne, bo gminy mogłyby się
        łączyć w spontaniczne związki do rozwiązywania konkretnych zadań."
        www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=23136
        • Gość: zbychu z Przemyśla Re: Tusk mówi o TYLKO 9 województwach !!! IP: 80.51.255.* 17.06.04, 15:43
          I kolejny szmal utopic w reorganizacje.Polska to bogaty kraj.
          Choć jeżeli ma się mieć to co się ma,może i lepiej.
          Kobieta z PO,mająca najbardziej głupawy uśmiech na ustach woła o państwie
          oszczędnym,a tu masz.
          • Gość: z przemysla Re: Tusk mówi o TYLKO 9 województwach !!! IP: *.autocom.pl 18.06.04, 17:11
            a niech zlikwidują Podkarpacie przynajmniej Rzeszów nie będzie trzymał kasy...
            Ja osobiście wolałbym pod Kraków należeć.
            • rychu_z_przemysla Re: Tusk mówi o TYLKO 9 województwach !!! 18.06.04, 17:20
              Mniej powiatow i wojewodztw- powinno byc taniej.
              Uwolnic sie od Rzeszowa...

• Gość: jasiek Re: Tusk bredzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 12:59
                mówicie że mniej powiatów to proponuje przyłączenia powiatu przemyskiego do
                sanoka i bedzie spokój
                • rychu_z_przemysla Kto tu bredzi? 01.07.04, 13:27
                  Popatrz na mape administracyjna, a pozniej pogadamy...

• Gość: obserwator Re: Kto tu bredzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:35
                    mape znam bardzo dobrze chłopie a Przemysl jest według mnie slabym ośrodkiem
                    inie wyróznia sie nazbyt na tle miast swojej wielkośści mam tu na myśli
                    stalowa ,tarnobrzeg itp.a co do łączenia powiatów jestem za mogę śmiało
                    powiedzieć że gospodarczo Jarosław lepiej stoi od Przemysla.pod wzgledem
                    inwestycji itd.według mnie województwo powinno mieć silny ośrodek jak
                    kraków,lublin,rzeszów i naprawde nie wiem w czym twój ból PZDR
    • Gość: Jur@ Re: Mieszkańcy P-śla tak chcieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:23
      Dopóty Przemyśl będzie miastem żle zarządzanym, dopóki mieszkańcy (wyborcy)
      będą głosowali na partie o orientacji prokościelnej. Mamy takich zarządców,
      jakich sobie wybraliśmy. Teraz Przemyślanie zagłosują na LPR i dopiero fajno
      będzie...
      • Gość: CzytX Re: Mieszkańcy P-śla tak chcieli IP: *.comnet.krakow.pl 01.07.04, 20:47
        No ale wkrotce wiatr sie zmieni i czerwony Rzeszow i Krosno przestana byc
        rzadzone przez partie rzadzaca - zwroc uwage na to! Przed rzadami SLD w
        wojewodztwie Krosno mialo najwieksze bezrobocie (pisalem juz kiedys o tym).
        Wiec po prostu czekamy na lepsze czasy, co nie oznacza, ze i to spartaczymy ;(
        • Gość: elFedor Re: Mieszkańcy P-śla tak chcieli IP: *.dop.krakow.pl 02.07.04, 12:25
          A ja bym chcial polaczenia powiatow przemyskiego z bieszczadzkim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka