Gość: Orion
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
11.04.13, 15:13
Do Pracodawcy
W imieniu wszystkich młodych ludzi bezrobotnych mam takie pytanie co trzeba zrobić w tym mieście żeby dostać prace Ludzie przecież to jest jakieś nieporozumienie!! czy wy kpicie sobie z nas czy jak? nie rozumiem tego każdy Pracodawca wymaga rok dwa a nawet 3 lata doświadczenia gdzie człowiek młody ma zdobyć to doświadczenie jak nikt go nie chce zatrudnić!!! Przychodze do Urzędu pracy zapisać się na kurs-odmowa, przychodze drugi raz-odmowa, przychodze trzeci raz- odmowa!! ludzie no bez przesady!! jak baba która siedzi za biurkiem po 10-15 min. rozmowy może stwierdzić czy ktoś sie nadaje na kurs czy nie!!!! taka jest polityka w tym właśnie urzędzie a prawda jest taka że na kurs wysyłają kogoś ze swoich znajomych itp.Obiecywali że staż pomoże no i co odrobiłem 9 miesięczny staż i tyle i mam za sobą 130 podań o prace tyle razy mi odmówili!! Prace interwencyjne- tak jak najbardziej ale pracodawce musi sobie Pan sam poszukać!!! To co oni w tym urzędzie robią?? Dlatego pytam CO W KOŃCU TRZEBA ZROBIĆ ŻEBY DOSTAĆ normalną pracę chociaż na te głupie pół etatu!! zaznaczam normalną bo jedyne co mi mają do zaoferowania to prace na umowę agencyjną a za taką umowę to ja dziękuję nie bede wciskał ludziom jakichś ubezpieczeń i kitu nie bede chodził po 12 godzin z zerem na koncie!!! Pracodawcy są po prostu śmieszni!!! W tym mieście liczą się znajomości i nie raz się o tym przekonałem! Co do wykształcenia to też jakaś porażka masz wyższe-zle(bo za wysokie) masz średnie-zle(bo za niskie) to jakie trzeba mieć!!? Życzę wszystkim pracodawcom którzy zachowują się nienormalnie i wymagają nie wiadomo czego aby kiedyś znalezli się w takiej sytuacji jak ja i inni w podobnej sytuacji do mojej!! Życzę również aby się przekonali jak to jest słodko kiedy zamykają się wszystkie drzwi i każdy ma cie głęboko w .....
Autor: ORION