elka83 25.05.13, 15:00 Witam serdecznie. Nietypowe pytanie ale jeśli ktoś organizował przyjęcie komunijne w tym roku proszę o jakieś sugestie lub podpowiedzi. W jakim lokalu? gdzie warto? za ile? Będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_online Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura 25.05.13, 17:06 Pierwsza Komunia jest wydarzeniem, które dziecko powinno przeżywać w wymiarze duchowym, w atmosferze spokoju i w otoczeniu NAJBLIŻSZEJ RODZINY. Restauracje, prezenty są zbędne, chyba że chcecie na wstępie wypaczyć dziecku ideę sakramentu, zastępując ją jeszcze jedną okazją do świętowania własnej pychy i nieumiarkowania. Zarzucacie księżom katolickim brak umiaru, a sami mu hołdujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.przemysl.hypnet.pl 25.05.13, 19:35 Konkretne pytanie a tu....tanie moralizatorstwo. Nie można sie powstrzymać? Jest jak jest.... , czyli co rodzinę przepędzić, na obiad nie zaprosić? Skoro ktoś pyta to wypada konkretnie odpowiedzieć, a nie pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
berig123 Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura 22.05.19, 09:47 To odpowiedz! Ot geniusz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.przemysl.hypnet.pl 25.05.13, 20:13 Fania jak zwykle musi sobie ulżyć :) i użyć tonu moralizatorskiego. :) a wiesz Fanko, że niestanie przy garach przez parę dni przed komunią dziecka i niemartwienie się, czy rosołek nie zmętnieje , sprzyja przeżyciu duchowemu samego sakramentu? czy może Twa wyobraźnia tak daleko nie sięga? ;) ja robiłam przyjęcie w domu weselnym na wybrzeżu JP II. polecam szczerze, jedzenie bardzo smaczne, wszystko poszło gładko, byliśmy bardzo zadowoleni - z rachunku także ;) byłam tam na 3 komuniach w poprzednich latach , jakość nie spada absolutnie. można sobie wybrać menu jakie kto sobie życzy, z przystawkami, bez, z ciastami, bez ciast - wszystko do dogadania. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek kiślak Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.toya.net.pl 25.05.13, 21:50 Gość portalu: ala napisał(a): > Fania jak zwykle musi sobie ulżyć :) i użyć tonu moralizatorskiego. :) a wies > z Fanko, że niestanie przy garach przez parę dni przed komunią dziecka i niema > rtwienie się, czy rosołek nie zmętnieje , sprzyja przeżyciu duchowemu samego sa > kramentu? czy może Twa wyobraźnia tak daleko nie sięga? ;) U nos na ulice Gryjwaldzkiij w bljoku rutacyjnym.tyż my improzywali byl losół zmentnioły. Zdzichu był kszczony w salizjanach tam tyż jadł pirsze kumuni świenty, biżmował się (ma trzeci Mietyk) tam si użenił z Lusiom Cyfonowom. A to winu mi tyz pili ni jakiś kwaśny szwinstwo hrancuski, jakis bałożolaj albu kaberne czy sawinjo, tylku nurmalny polski słodki Kniaziowski, albu Mazuwiecki Czerwune Bardzu Słodki i zdrowy bu z czerwunej pożyczki i ma witamyny do ch... i jeszczy trochu. Szystku za darmu Zdzichu dzieci tyż ma durzo - z samum Luśkom ma czworu, a z Dankum Piciakowom dwoje i jeszczy po jednym z innemi babami, A skond tu piniędzy brać jak une baby by tylku elimenty hcom, żeby płacić szmajury jedne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yes Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.tktelekom.pl 25.05.13, 22:11 NIe da się tego czytać Staszku, każdy wymięknie. Fanka przegięła, jak zwykle. Nie każdy ma warunki gościć kilkunastoosobową gromadkę i dzięki Bogu, są miejsca, gdzie sie tym zajmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A może inaczej. Wszędzie tylko nie w restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.13, 08:49 To jest dziecko i jego swięto.Powinno pamietać o tym. Restauracja jest dla gosci a nie dla dzieci,dla których jest srodowiskiem obcym i nie naturalnym. Wybierzcie domy weselne.Gospodarstwo Dziadka,gospodarstwo agroturystyczne itp. Radocha dla wszystkich a szczególnie dzieci. To jest problem wielko blokowych. Dajmy dzieciom trochę radości z pierwszego ich poważnego świeta. I nie musi być rosół.Nawet nie zmętniały./jak się nie umie gotować to i zmętnieje/ Uczta jest elementem wtórnym. Im prostsze jedzenie tym lepiej smakuje. Tak robią na zachodzie naszego kraju.Nikt nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.play-internet.pl 26.05.13, 08:51 Byliśmy w Aga Pikulice, było ok. jedzenie smaczne, duży parking, dmuchana zjeżdżalnia dla dzieci - mogę polecić Ciekawa jestem jak jest w Glorii i w restauracji "Na Górce"? Może ktoś był?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.13, 21:52 Postawić pipę przed katedrą, szufladę z pączkami i zjeżdżalnię dmuchaną. Będzie wesoło i pod opieką Najwyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura IP: *.tktelekom.pl 26.05.13, 22:28 W tym roku robiłam komunię w Glorii i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Krasiczyn bije na głowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 10:24 Prawdziwie po pańsku to tylko w Krasiczynie. Szczególnie jak rodzina jest z daleka. Szczęki im opadają jak żyja na Galicji i jak świętują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krasiczyn bije na głowę IP: *.ip.netia.com.pl 27.05.13, 10:49 Tatuś się chyba w głowe uderzył w tym Krasiczynie. No ale wychodzi "chrześcijaństwo" prostaczków, postaw się żeby sąsiadowi zaimponować Odpowiedz Link Zgłoś
berig123 Re: Komunia !!! wrażenia po przyjęciu w restaura 22.05.19, 09:50 Pozwalam sobie zapytać: Obchody pierwszej rocznicy, ewentualnie kolejnych też będą w onej restauracji tuż przy Starówce czy .... ? Odpowiedz Link Zgłoś