Dodaj do ulubionych

Bardzo mi przykro..

IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 06:44
Przeczytałem artykuł i zrobiło mi sie przykro; że wypomina sie utrzymywanie kościoła w kraju; toć to ludzie, którzy poświęcili swoje życie aby słuzyć innym; żyja w biedzie i niedostatku; państwo musi zwiększyć ilość środków na utrzymanie kościoła; ze łż w oku obserwuję zakonnice, jak wyliczają pieniądze na zakup żywności; płacze, jak widze księdza, jak jeździ starym 2 - letnim autem; a jak widzę biskupa to od razu decyduję z budżetu jednostki aby wesprzeć tą biedną warstwę społeczną. W najbliższych wyborach należy wybrac takich ludzi, aby przesunęłi z funduszu zdrowia środki na potrzeby księzy i zakonników. Jak oni zyją w biedzie to nie moga zbawiać. Tak mi przykro..
Obserwuj wątek
    • Gość: Plopluś Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 09:00
      Również się wzruszyłem. Bidulki. Na dodatek są prześladowani w wszystkich stron. Biednemu zawsze wiatr w oczy.
      • Gość: patriota lokalny Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 10:17
        Cała władza w ręce Kościoła jako zadość uczynienie za cierpienia i prześladowania naszych kochanych księży .Nie pozwólmy na ubóstwo Biskupów .Przyszedł czas by to zmienić po co nam rząd i prawo.Mamy prawo boskie stwórzmy rząd mądrych i dobrych mędrców którzy nas poprowadzą do lepszego świata .
        • Gość: Plopluś Cała władza w ręce Rad (parafialnych) !!!!!!! IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 11:46
          jak w temacie
    • Gość: Troskliwy Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 07.08.14, 20:05
      I znowu ktoś szkaluje naszych miłościwych księży i biskupów.. nie dajemy na to zgody: Maybach dla Arcybiskupów a dla roboli wrotki!!!
      • Gość: darek Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.14, 00:09
        I koniecznie pupeczki dzieciątek, żeby nie mieli gorzej niż mają
        • Gość: ? Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 08.08.14, 13:36
          A dlaczego bozia nie sypnie groszem dla swoich funkcjonariuszy?
    • Gość: Troskliwy Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 08.08.14, 14:53
      Bozia daje tylko0 tym najbardziej potrzebującym..
    • Gość: Troskliwy Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 08.08.14, 20:39
      Ksiądz Kloch ma rację; państwo musi opłacac kościół, księzy i całą świtę biskupów; wynika to z tradycji i histori; komuna zabrała kościołowi wiele i wyrządziła krzywdę; dlatego teraz należy zabrać ciżko chorym, niepełnosprawnych, emerytom, rencistom - a przeznaczyć dla naszego ukochanego kościoła.
    • darino ZaKroczem 08.08.14, 23:05
      wiadomosci.onet.pl/warszawa/zakonnik-oskarzony-o-molestowanie-seksualne-nieletnich/9794d
    • Gość: Troskliwy Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 09.08.14, 06:28
      Przemyślałem.. większe wpływy dla kościoła: należy w każdym samorządzie umieścić przedstawiciela diecezji do dysponowania środkami publicznymi - są to bardzo uczciwi i oddani sprawie ludzie; państwo powinno polikwidować ośrodki opieki dla osób upośledzonych a uzyskane oszczędności przeznaczyć bezwzględnie na potrzeby lokalnych proboszczów - oni będą wiedzieć doskonale jak uczciwie wykorzystać środki.
      • Gość: darek Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.14, 13:24
        A po co umieszczać nowych jak są starzy i doświadczeni i dotowanie kościoła mają we krwi?
        • Gość: pysio Re: Bardzo mi przykro.. IP: 185.18.135.* 09.08.14, 14:05
          Jestem pewny że dotacja do Zw. Ukraińców w Polsce zostałaby o niebo lepiej spożytkowana przez kler niż przez Ukraińców!!! Nawet gdyby wydali na dziwki to przynajmniej nie szkodzili by naszemu państwu.
          • Gość: :) Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 14:11
            A ty pysio też w taki sam sposób unikasz szkodzenia swemu krajowi, jak napisałeś?
    • Gość: Troskliwy Re: Bardzo mi przykro.. IP: *.toya.net.pl 11.08.14, 18:52
      Jak to szybko można oskarżyć niewinnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka