Dodaj do ulubionych

Prezes PARR S.A.

IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.02.15, 07:03
Czy był już jakiś konkurs na stanowisko prezesa PARR ?? Bo zgodnie z opisami obecnie pełni tą funkcję pracownik Niklewicz ?? Pytam bo wszędzie podpisuje się już jako PREZES a nie P.O. PREZESA ????
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.15, 07:32
      Sami swoi
    • Gość: lalkarz Re: Prezes PARR S.A. IP: *.toya.net.pl 25.02.15, 10:20
      Gość portalu: ump napisał(a):

> Czy był już jakiś konkurs na stanowisko prezesa PARR ?? Bo zgodnie z opisami ob
      > ecnie pełni tą funkcję pracownik Niklewicz ?? Pytam bo wszędzie podpisuje się j
      > uż jako PREZES a nie P.O. PREZESA ????

jeśli jest jak twierdzisz to może facet daje do zrozumienia że wie to czego inni jeszcze nie wiedzą :)
    • Gość: Rico Re: Prezes PARR S.A. IP: *.toya.net.pl 25.02.15, 11:57
      w KSH nie ma pojęcia p.o. Prezesa - jest pojęcie Prezes, Członek Zarządu i tyle - nie wiem kto Ci powiedział że jest p.o. - chyba ktoś kto się nie zna na przepisach
      • Gość: Re Rico Re: Prezes PARR S.A. IP: *.static.ip.netia.com.pl 25.02.15, 12:27
        www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150117/PRZEMYSL/150119735
        tak piszą w gazetach
        • Gość: pe Re: Prezes PARR S.A. IP: *.toya.net.pl 25.02.15, 13:37
          w gazetach piszą różne rzeczy, np w dzisiejszym życiu możemy przeczytać, że obraz z kamery do monitoringu zapisuje się na karcie sim
    • Gość: Cypis Zawiadomienie do prokuratury na byłego prezesa Prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.15, 11:59
      Zawiadomienie do prokuratury na byłego prezesa Przemyskiej Agencji Rozwoju Regionalnego - portalprzemyski.pl
      • Gość: LP Re: Zawiadomienie do prokuratury na byłego prezes IP: *.play-internet.pl 03.07.15, 14:16
        Sami swoi gdzie nie popatrzysz ludzie Prezia bez doswiadczenia i kompetencji .Mierni bierni ale wierni .Bardzo to smutne tym bardziej że robione pod przykrywką wyższych wartości . A to zwykły nepotyzm i korupcja . komuna w czystej postaci tylko KC czarne
        • Gość: Cypis Re: Zawiadomienie do prokuratury na byłego prezes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.15, 14:40
          Znasz takiego, który jak dorwie się do władzy, to obsadza nie swoimi?

W mieście mamy inny problem. Niby są tacy co to chcą zastąpić tego, który obsadza. Ale patrząc na to jak oni się zabierają do przejęcia władzy i co robią, to można odnieść wrażenie, że ich wysiłki mają na celu jedno - aby dalej obsadzał ten co do fej pory obsadza. W sumie nie ma się co dziwić - KLIK
    • Gość: Marek Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.15, 22:34
      Geje żądzą
      • Gość: Marek Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.15, 22:36
        Miało być Geje Rządzą
        • Gość: armagedon Re: Prezes PARR S.A. IP: *.play-internet.pl 12.07.15, 09:17
          Były prezes jako gorliwy katolik z różańcem na palcu łgał i oszukiwał Miasto Przemyśl-właściciela. Rozmodlony w imię swojego interesu kombinował. Gdzie ku... byza rada nadzorcza? IM również nalezy postawić zarzuty. a oni na koniec dostali jeszcze laurki z podziękowaniem.
          • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.15, 10:24
            KLIK - Tą działalnością spółka zajęła się, bo chciał tego jej właściciel?
            Ile złotych wyniosła strata o której mowa w artykule?
            • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 29.07.15, 08:44
              Mądry polak po szkodzie, ale ja od kilku lat jak wchodziłem na stronę internetową PARR i innych tego typu placówek, to miałem wrażenie że coś jest nie tak, wskazywała na to chociażby mniejsza liczba realizowanych projektów unijnych w stosunku do RARR, MARR, TARR. Kilka lat temu w Życiu Podkarpackim był taki obiecujący wywiad z panem prezesem, z którego wynikało, że mają wspaniałe plany. Jako czytelnik spodziewałem się, że zgromadzili majątek i wykorzystają go z pożytkiem dla rozwoju regionu. Miałem wrażenie, że przez lata PARR był oczkiem w głowie lokalnych decydentów, Galeria Sanowa dała pieniądze na remont Domku Ogrodnika, a PARR dostał go ot tak na użytkowanie. Dodatkowo PARR prowadził punkt informacyjny EFS, który w atmosferze skandalu, po perturbacjach, przejął RIG.
              Zadaję to pytanie w nadziei, że coś się w Przemyślu zmieni: dlaczego akceptowano to latami?
              • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.15, 11:29
                To jest odpowiedź na moje pytania?
                Spróbujmy jeszcze - KLIK
                • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 29.07.15, 14:49
                  Ufam, że na te pytania najlepiej odpowie Prokuratura.
                  • Gość: armagedon Re: Prezes PARR S.A. IP: *.play-internet.pl 29.07.15, 21:39
                    miał przyzwolenie od "góry" i rady nadzorczej. Czarnych miał też w kieszeni z racji rodzinnych,
                    jak to "złodziej" w białych rękawiczkach"dymał" wszystkich nawet swoich pracodawców. Obnosił się z wiarą katolicką i zakręcał na tej kanwie wszystkich. sprawa nabycia lokalu od miasta też jest co najmniej kontrowersyjna. nabyć mieszkanie na własność przez pacjenta z Błażowej było tylko preludium do kościelnego interesu.
                    • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 30.07.15, 09:04
                      Nie znam wątków, natomiast intryguje mnie, że każdy mieszkaniec Przemyśla mógł poświęcić trochę czasu na przegląd kilku stron internetowych i wyciągnąć wnioski. Prowadzili punkt EFS i w atmosferze skandalu przestali, ich sztandarowym projektem był KSU i obsługa dotacji w WUP, czyli dwa źródła dochodu dla PARR. Miasto po to wyłożyło tyle pieniędzy na funkcjonowanie PARR, by oni zarabiali sobie na obsłudze KSU i dotacji z WUP, a potem mieli długi?

Zgaduję, że cała rzesza innych podmiotów z pocałowaniem w rękę otworzyłaby lokal za własne pieniądze i prowadziła KSU oraz zajmowała się przyznawaniem dotacji z WUP. Skoro miasto wyłożyło pieniądze na PARR to powinno oczekiwać od tej instytucji realizacji projektów na rzecz rozwoju regionu. Dodatkowo przyznano im pięknie odnowiony Domek Ogrodnika, przecież to logiczne, że ten obiekt powinna dostać osoba czy instytucja, która wykazała się czymś dobrym.

Mamy w Przemyślu etaty w administracji, znikome atrakcyjne etaty poza nią i ludzi, którzy opuszczają to miasto. Może na przyszłość przynajmniej nie będzie się przeszkadzać organizacjom pozarządowym i innym inicjatywom dzięki, którym może wydarzyć się coś dobrego?
                  • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 09:36
                    Po co prokuratura? - KLIK

Nie tylko straty na Domku Ogrodnika miały wpływ na bilans spółki?
                    A transfer zastępcy prezydenta do PARR, czyli większe wydatki na płace?
                    Spółki przecież na radzie miejskiej składają sprawozdanie z działalności.
                    Gdzie można je znaleźć na przemysl.pl?

• mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 30.07.15, 20:50
                      Akurat z zastępcą dałbym sobie spokój, bo irytowała mnie ta typowo polska zawiść, że długo miał stanowisko w magistracie i je w końcu stracił. Nie komentowano tego na zasadzie co potrafi, do czego można go wykorzystać, tylko: ha, ha miał i nie ma!
                      • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 22:21
                        Zawiść?!
                        Gdy zatrudnia się drugiego członka zarządu, to nie rosną koszty?
                        Zrezygnowano z prowadzenia restauracji i wiceprezesa, bo spółka nie mogła sobie dłużej pozwolać na takie wydatki?
                        • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 31.07.15, 15:17
                          Z tego co pamiętam Prezydent po wyborach w 2010 r. mówił, że nie chce rezygnować z dotychczasowego zastępcy, bo jest doświadczonym pracownikiem. Skoro do roku 2015 w UM było wielu kierowników, z których częściowo dopiero teraz zrezygnowano, to rozumiem, że wynagrodzenie dla wiceprezesa PARR, w stosunku to kwot przeznaczanych na miesięczne wynagrodzenia naczelników i kierowników UM było kroplą w morzu osób decyzyjnych. Zatem może wtedy poszło o relacje na linii prezes ? wiceprezes? Nie wiem, tylko pytam.
                          • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.15, 17:14
                            KLIK i KLIK

Pod kierownictwem "doświadczonego pracownika" doszło do takiej sytuacji?

To co napisałeś powoduje, że spółka po stronie wydatków nie miała Domku Ogrodnika i wiceprezesa?
                            Sam zauważyłeś w jednym z wcześniejszych postów, że z ofertą PARR coś jest nie tak?
                            I jak się weźmie pod uwagę jedno i drugie, to...?
                            • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 31.07.15, 20:12
                              Te dwa materiały dotyczące drzew na cmentarzu nie wyjaśniają sprawy, a możliwych rozwiązań widzę kilka.

Natomiast odnośnie PARR przypomnę, że:

- Swoje wywody o inkubatorze zacząłem w związku z tym, że chciałem zwrócić uwagę na to, iż ich inkubator nie mógł być kosztowny. Dobrze, że wyszli z inicjatywą, jak będą tym pomagać początkującym przedsiębiorcom to świetnie. Natomiast widzę miejsce w mieście na inkubator wymagający większych nakładów finansowych, przykładowo wskutek zakupu sprzętu specjalistycznego. Zabrałem głos, bo nie chcę żeby inkubator z pełniejszą ofertą przeszedł nam koło nosa wskutek famy, że mamy jeden to niepotrzebny jest drugi.

- Odniosłem się do oferty PARR, bo KSU, punkt EFS, pośredniczenie w przyznawaniu dotacji WUP to były propozycje z automatycznym zyskiem, zarabiali na tym. To nie były usługi, z których może ktoś skorzysta. Zarobek z tego mieli gwarantowany, więc nie rozumiem przyczyn ich trudnej sytuacji finansowej.

Generalnie życzę obecnym i byłym pracownikom PARR (jak wszystkim ludziom) jak najlepiej. Na tym kończę swe wywody o PARR i ich inkubatorze.

Kochając Przemyśl,
                              Mon-tini
                              • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.15, 22:13
                                Jeśli fakty nie pasują do teorii, tym gorzej dla faktów?

No to posłuchajmy - KLIK

Kwoty są mniej więcej znane. Oszacowanie ile kosztowało zatrudnienie wiceprezesa i prowadzenie restauracji zbyt skomplikowane nie jest. Za jakie lata złożono roczne sprawozdania finansowe można sprawdzić w KRS. Itp., itd.
                                • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 01.08.15, 09:34
                                  Pożegnałem się, lecz wracam.

Z interesującego linku wynika, że PARR według stanu na maj 2015 r. miał ok. 300 tys. zadłużenia. Po przelaniu środków z WUP (zapewne chodzi o pośrednictwo w przyznawaniu dotacji na własny biznes) zadłużenie PARR miało zmaleć do ok. 100 tys. Jednak to były kwoty podawane w zaokrągleniu.

Kto i przez jaki czas pełnił funkcję prezesa czy wiceprezesa, to opinia publiczna wie. Mnie nurtuje, że PARR był takim oczkiem w głowie miasta; dostali to, dostali tamto. Mieli zajmować się rozwojem regionalnym w regionie z którego ludzie uciekają, a bezrobocie niszczy życie wielu rodzin.

Co wiemy o majątku PARR, poza tym, że dysponował nieruchomością u zbiegu ulic Lwowska-Wincentego Pola?
                                  • Gość: Cypis Re: Prezes PARR S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.15, 09:55
                                    > Co wiemy o majątku PARR, poza tym, że dysponował nieruchomością u zbiegu ulic > Lwowska-Wincentego Pola?

Jak nie ma sprawozdań z działalności na stronie magistratu, to sprawdź w KRS!
                                    • mon-tini Re: Prezes PARR S.A. 01.08.15, 12:24
                                      Może to wynik braku wprawy, ale jak dla mnie KRS nie jest zbyt przejrzysty. Możliwe, że gdybym dłużej poszukał to bym znalazł to, o czym myślę, ale szkoda mi soboty. Może inni forumowicze pomogą, a jak nie pozostaje czekać na medialne doniesienia z ustaleń Prokuratury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka