Dodaj do ulubionych

Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrainie

IP: *.mt.pl 20.04.15, 20:01
Zapałowski ostrzega przed rodzącym się na Ukrainie faszyzmem i ma rację! Polska hoduje sobie "żmiję na piersi"! Czy popaprani politycy zapomnieli już trupy kobiet i dzieci płynące Sanem za czasów UPA i ich idola S. Bandery! Albo "ich" hasła' Przemyśl jest nasz!
G.owno prawda! Lwów i Tarnopol są nasze ale olewamy to. Ruscy Wam pomogą w "zagospodarowaniu " waszych ziem...

Polsko opamiętaj się.
Obserwuj wątek
    • demon1903 Re: Zapałowski ostrzega? Chyba ma rację... 20.04.15, 20:20
      Popieram Zapałowskiego, bynajmniej z tego względu, że mój ojciec tępił banderowców w lasach birczańskich będą wówczas w wojsku.
    • Gość: \m/ Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.toya.net.pl 27.04.15, 21:25
      www.wiocha.pl/1223156,Ukrainska-wdziecznosc
    • Gość: \m/ Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.toya.net.pl 27.04.15, 21:29
      wmeritum.pl/co-o-rzezi-na-wolyniu-mysli-przecietny-ukrainiec/
    • Gość: \m/ Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.toya.net.pl 27.04.15, 21:45
      Tekst linka
      • Gość: \m/ Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.toya.net.pl 27.04.15, 21:48
        tak niebawem ukraińcy będą opuszczali terytorium Polski: gif.wiocha.pl/images/3/b/3b679f4ad220420d5279f98c50d30721.gif
    • Gość: jaP Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.static.ip.netia.com.pl 02.05.15, 01:27
      Zapałowski widocznie jest patriotą i bardziej zależy mu na interesie Polski niż Ukrainy - w przeciwieństwie do pewnych POsłów , którym chyba się wydaje, że są deputowanymi wierchownej rady Ukrainy
      • Gość: obama i wszystko jasne IP: *.toya.net.pl 02.05.15, 09:04
        Obama: „Dobiliśmy targu i przekazaliśmy władzę nad Ukrainą” – czyli o przewrocie kontrolowanym
        thepolandtimes.com/barack-obama-dobilismy-targu-i-przekazalismy-wladze-nad-ukraina-czyli-o-przewrocie-kontrolowanym/
        Mówiło się już o tym od dłuższego czasu. Jednak dopiero wypowiedź samego prezydenta USA zrzuciła tutaj ostatnią zasłonę niewiedzy. Wielu obserwatorów nie mogło zrozumieć w jaki sposób ludność ukraińska mogła tak sprawnie zorganizować cały przewrót? Teraz pogłoski o finansowaniu opozycji i wsparciu służb specjalnych państw Zachodu stają się faktami. Wiktor Janukowycz był legalnie wybranym prezydentem, któremu w 2014 r. właśnie kończyła się pierwsza kadencja. Troszkę to przypomina Smoleńsk, tylko postawiony nazbyt jaskrawiej.

Ameryka 3 lata temu walnie przyczyniła się do upadku stabilnych rządów w Północnej Afryce. Nikt nie negował faktu, iż w tych państwach władzę sprawowali dyktatorzy. Jednak czy władza absolutna może być dla przeciętnego obywatela tak bardzo uciążliwa? Czy to tak istotne, aby dawać każdemu z osobna możliwość wrzucenia co parę lat świstka papieru do urny? Zdaje się, że chyba najważniejszym jest wolność w innym rozumieniu, ekonomiczna oraz pewność, stabilizacja i ochrona życia. Obecnie w Libii, Egipcie toczy się permanentna wojna domowa, giną setki tysięcy ludności cywilnej. W tym ostatnim kraju właśnie w wyniku demokratycznych wyborów do władzy doszło ugrupowanie dżichadystów. Ciekawe komu tak bardzo zależy na destabilizowaniu świata i w imię czego?

Nasuwa się też pytanie czy obecny problem napływu uchodźców nie jest pokłosiem tej „walki o demokracje”? Włochy zmagają się z już liczoną w milionach falą obcej im kulturowo ludności. Polska ma może mniejszy problem, gdyż Ukraińcy to też Słowianie, ludność która przez wieki współżyła z Polakami w ramach jednego organizmu państwowego. Jednak jak podają już nawet przedstawiciele obozu władzy, obecnie w granicach RP przebywa ponad 170 tys. obywateli naszego wschodniego sąsiada, którzy to starają się o azyl w Polsce. Jak widać rządy postmajdanowskie nie uchodzą u nich za lepsze od poprzednich. Zatem jaki był cel USA w poczynionej tutaj destabilizacji?
        Jak widzimy nie dzieje się u naszych granic nic dobrego. Lecz najgorszym wydaje się usilne prowokowanie o wiele silniejszej od nas Rosji. Poczynania takiego choćby Pawła Kowala, który jako były zastępca szefa polskiej dyplomacji wręcz nawołuje do militarnego zaangażowania Polski w tym konflikcie uchodzą za Zdradę Stanu. Państwo polskie jest tak słabe, że histerycznie reaguje na próbę przejazdu kilkudziesięciu rosyjskich motocyklistów przez nasz kraj. Jeśli Putin rzeczywiście jest tak głupi by ryzykować wojnę ze światem zachodnim i rzeczywiście ma w planach atak na Polskę to po tym incydencie z Nocnymi Wilkami może tylko szczerze się uśmiechnąć. Pomyślał sobie zapewne, skoro prawie 40 – milionowy kraj boi się garstki harlejowców to jak zareaguje na widok dywizji wojska? Z resztą można spróbować, jedna to nie trzydzieści, a nuż się uda zająć Polskę bez wystrzału… Choć tutaj też nie łudźmy się, ci z naszych polityków co jawnie nawołują teraz do konfrontacji z Rosją będą pierwszymi co z razu czmychną za Odrę…
        Krystian Żelazny
        • Gość: kazik Re: i wszystko jasne IP: *.bois.qwest.net 03.05.15, 01:19
          gosciu widze ze czujesz co w trawie piszczy.tylko by tak bylo fajnie,aby wiecej to rozumialo,ze to
          idzie zgodnie z wyznacvzonym planem dla nowego oblicza swiata.zacznie sie od UE,na miejsce
          ktorej powstanie Nowa Stara UE i to w granicach kiedys juz upadlego[ale sie odrodzi ponownie,nie z cesarzami,ale z dostosowaniem do obecnych czasow]Imperium Rzymskiego.
          takze te nagle nie legalne emigracje z AP,tez pewnie z wszystkim ida w parze[szczegolnie,ze
          ci ludzi sa w ogromnej wiekszosci z Islamskiej religii],bo to pozmienia obraz polityczny w Europie.
          wszystko wyglada sztuczne,nawet ta "biedna" Grecja.po tych roznych zagrywkach,widac,ze gazeta angielska z przed 4 lat,slusznie pisala[ciekawe jak to wyczula] o ty,ze wszystko jak to na dzis znamy,ma kompletnie upasc[lacznie z politykami],po czym zupelnie na dzis nam nie znani ludzie dojda do wladzy i beda WSZYSTKO odbudowywac,jak Fenix z popiolow.i do tego
          napewno zmierza caly ten plan.w nim[tym planie]takze cudowne zawarcie pokoju Izraela z
          Arabami na lat 7.a wszystko to idzie w parze z dwoma ewangeliami biblijnymi.czy to sie komus
          podoba czy nie.czy chce to zauwazyc,czy o to nie chce dbac,uwazajac to za bzdure.
          • Gość: Leo Re: i wszystko jasne IP: 37.48.85.* 03.05.15, 17:26
            My tu is Nederland wierzyc w proroki kazik and czekac z you na unos w niebie. My group est po obrzezanie, this spect zabieg kostet 1000 ojro. Wi fill kostet obrzezanie in USA? Kazik answer mi. Please! Nicht obrzezanie, nicht unos w niebie.
            Het spijt me dat ik niet weet Pools en slecht Engels. Ik heb het over een beetje Duits.
            Tfu evangelion ist good bye kazik.
    • 99venus Kukiz o Ukrainie 03.05.15, 10:26
      "Kandydat na prezydenta: Kiedyś pomagałem Ukrainie, natomiast przeszła mi chęć pomocy [+VIDEO]
      Opublikowano: Czwartek, 30 kwietnia 2015

Kandydat na urząd Prezydenta Rzeczypospolitej wyjaśnił w programie "Polityka przy kawie" TVP1, dlaczego nie zamierza już pomagać Ukrainie. Ubiegający się o najwyższy urząd w państwie Paweł Kukiz motywuje to gloryfikacją przez władze w Kijowie zbrodniarzy.

- Pan jest przeciwnikiem zbrojenia Ukrainy? - pytała Kukiza dziennikarka. Oczywiście - odpowiedział kandydat na prezydenta.

- Ja kiedyś bardzo mocno pomagałem, natomiast przeszła mi ta chęć pomocy w sytuacji takiej, kiedy nasz prezydent przebywając na Ukrainie nie wyraża żadnej opinii [...] kiedy Ukraińcy uznają UPA za bohaterską armię - wyjaśnił Kukiz.

Jak dodał polityk i muzyk, kolejną decyzją, która go oburzyła, było uhonorowanie Petro Diaczenki, kata Powstania Warszawskiego, przez ukraińskie władze.
      www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/kandydat-na-prezydenta-kiedys-pomagalem-ukrainie-natomiast-przeszla-mi-chec-pomocy
      "Zauważyłem, że Polska zażarcie włącza się w sprawę ukraińską. Tymczasem szczególnie na zachodzie Ukrainy, organizuje się marsze ku czci Stepana Bandery. I nie ma w tej sprawie reakcji rządu ukraińskiego" - mówił. "Dla mnie, czyli dla kogoś, kogo rodzinę wyrżnięto tam w pień, jest to coś niezrozumiałego. Jestem chrześcijaninem, ja wybaczam, ale nie zapominam" - dodał.

Kukiz odniósł się do kwestii dozbrajania Ukrainy. "Absolutnie ani jednego naboju" - powiedział. "Pomoc humanitarna, owszem, w Donbasie oraz dla tamtejszych Polaków, ale żadnej broni nie powinniśmy dostarczyć Ukrainie. Jestem przeciwnikiem pomocy militarnej" - zaznaczył kandydat na prezydenta. "Niech Francuzi i Niemcy dostarczają broń, ci którzy rozmawiają w tej sprawie."
      www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/pawel-kukiz-o-zaangazowaniu-polski-na-ukrainie-powinnismy-skonczyc-z-rola-frajera-w-grze-mocarstw"
      • matigrypl Re: Kukiz o Ukrainie 04.05.15, 06:39
        www.fronda.pl/blogi/prawda-o-nobliscie/ukrainscy-mordercy-polakow-w-powstaniu-warszawskim,39339.html
        Policzkiem dla Polski, Polaków i polskości są polscy politycy wygłaszający antypolskie hasła ?sława Ukrainie? w czasie niezrozumiałej swojej obecności na banderowskim kijowskim Majdanie.

Policzkiem wymierzonym w zamordowanych przez bandy OUN - UPSA 200 tysięcy Polaków na Kresach II RP jest nieuznanie przez polski Sejm ?11 lipca Dniem Pamięci Męczeństwa Kresowian?, oraz uchwała o ?znamionach ludobójstwa?. Te zachowania to wstyd i hańba dla rządzących Polską i bezczeszczenie pamięci bestialsko pomordowanych na Wołyniu, czy w Małopolsce Wschodniej.

A tymczasem?

Na lwowskich ulicach manifestacje ?Swobody? Oleha Tiahnyboka odbywają się z wrzaskami haseł:

?Żydy, Lachy to twoi worohi, nyszcz ich?

?Smert Lachom ? Sława Ukrainie?

?Lachy za San?

?Riazy Lachiw?

?Ukraina bez Lacha?

?Lachiw budut rizaty i wiszaty?

?My ne budemo mały Ukrainy, ale i Lachy tu ne bude?

?Dosyć już Lachy paśli się na ukraińskiej ziemi, wyrywajcie każdego Polaka z korzeniami?

?Naj czort tu prijde, szczoby tylko ne proklati Lachy?

Ameryka wyhraje wijnu, to tut bude plebiscyt i budeno hołosowały, dla toho musymo wyrizaty wsich Lachiw i tody budemo miały Ukrainu?.

Maszerując ulicami Lwowa oddziały SS-Galizien niosły rozwinięty transparent z hasłem: ?Smert Lachom?.

?Lachy za San?

?Riazy Lachiw?

?Lachow budut rizaty i wiszaty?

?Dosyć już Lachy paśli się na ukraińskiej ziemi, wyrywajcie każdego Polaka z korzeniami?.

Każdego roku na centralnych ulicach Lwowa jesteśmy z moją żoną świadkami owych faszystowskich i antysemickich manifestacji.

Mój ojciec nie zginął na Wołyniu, został zamordowany we Lwowie przez Gestapo, ale nasza rodzinna pamięć o bestialsko pomordowanych Polakach w czasie II wojny światowej tkwi głęboko w naszej pamięci.

Zapewne więc już niedługo Lviv tłumaczony będzie jako Banderstadt, wpływając nieodwracalnie na ukraińskość tego miasta?.
        • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 04.05.15, 18:41
          zastanawiajace jest jednak to,ze u ludzi jest brak pojednania chrzescijanskiego i to po obydwu stronach.komu na tym zalezy ? przeciez obie strony ponoc we wszystkie niedziele,karmia sie Biblia
          widocznie to nie ma zadnego wplywu na ludzkie serca i umysly,czyli nie ma tam Ducha Bozego,a tym samym,takze i Bog z oboma stronami nic wspolnego nie ma[chyba ma ten z 2 Kor.4:4].
          takie nienawisci animozje sa na calym swiecie[ludzie na pamiec przywodza czasy nawet bardzo bardzo dawne.ciekawym jak to wygladalo np.na ziemiach dzisiejszej Ukrainy w czasach,kiedy to
          Polacy tam z ziem polskich przybywali.zdaje mi sie,ze od tych czasow siega pamiec].wiec czas na swe teraz 5 minut dla calego kosciolow kierownictwa,by prostowac w duchu Slowa Bozego obie
          strony i zyc po miedzy soba,wydajac owoce Ducha Bozego,a nie owocow ciala.ale to chyba tylko mozna zaczac od siebie,bo kto wie czy i herarhie sa zainteresowane miloscia blizniego.
          • matigrypl Re: Kukiz o Ukrainie 04.05.15, 19:26
            Widzę kaziu że temat cię wciągnął! Masz tu lekturę o banderowskim kościele a o naszym musisz poszukać sobie sam.

UDZIAŁ CERKWI PRAWOSŁAWNEJ

W ZBRODNIACH BANDEROWSKICH OUN – UPA

Z AKTEM PRZEBACZANIA W TLE

Truizmem jest twierdzenie, że Kościoły ze swej natury mają być instytucjami apolitycznymi. A czy są?

Wiktor Poliszczuk twierdzi:

„Nie będę tutaj przeprowadzać analizy roli kościołów wobec mordów wołyńskich w czasie ich trwania; uczyniłem to w poprzedniej edycji „Gorzkiej prawdy”. („Gorzka prawda”- cień Bandery nad zbrodnią ludobójstwa” – Wiktor Poliszczuk 2006 r.).

Powtórzę tylko, że nie powstrzymały one swych wiernych od dokonywania mordów na ludności polskiej i ukraińskiej, a w niektórych przypadkach popi prawosławni i grekokatoliccy sprzyjali im, usprawiedliwiali je, a były też przypadki nawoływania do mordów.

Powiem tylko, że gdyby wierni prawosławni i grekokatolicy przestrzegali nauk Chrystusa zawartych w Nowym Testamencie, nie doszłoby do tragedii w postaci zbrodni ludobójstwa.

Źródło: niepoprawni.pl/blog/2218/udzial-cerkwi-prawoslawnej-w-zbrodniach-banderowskich-oun-upa

©: autor tekstu w serwisie Niepoprawni.pl | Dziękujemy! :). <- Bądź uczciwy, nie kasuj informacji o źródle - blogerzy piszą za darmo, szanuj ich pracę.

niepoprawni.pl/blog/2218/udzial-cerkwi-prawoslawnej-w-zbrodniach-banderowskich-oun-upa
            • Gość: fokus Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.15, 19:38
              Dla niego byłoby lepiej, żeby go nic nie wciągało. Bo jak go wciągną banderowcy, to się spóźni na wciągnięcie do nieba, na co tak długo czeka i będzie kicha.
            • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 06.05.15, 01:07
              koscioly apolityczne ? przeciez to sa pierwsze miejsca np.w USA gdzie kandydaci na prezydenta
              zachodza.i nie wazne czy ponoc wierzacy czy nie.
              a co do przestrzegania nauk Chrystusa,to pierwej wszelkie herarchie winny zrozumiec to do
              kogo wogole Chrystus przyszedl[zgodnie z obietnicami do Zydow,takze jako Zyd i zyl oraz umarl
              jako Zyd].nic tutaj nie maja wspolnego narody niezydowskie.i tu ujawniaja sie w Biblii zawarte
              obie ewangelie,do Zydow i do ludzi z narodow.ale co sie dziwic "jagosciom",skoro hierarchie juz
              dawno zadecydowaly,ze to wszystko co w Biblii dotyczy Zydow,po 70-tym roku przeszlo na
              koscioly.wiec ta wymiana teologii nijak ma sie do Slowa Bozego,a tym bardziej do woli Bozej.i w
              taki sposob posrod tych i wielkich i malych religii nie ma Ducha Bozego,wiec i wszystko inne
              jest podporzadkowane ludziom,kierujacymi tymi religiami od gory do dolu,a mimo tego,ze
              Biblie w rekach maja i potrzasaja,to jednak milosc blizniego gdzies za gorami i lasami.
              i co tu sie potem dziwic,ze sprytni politycy,dyktatorzy potrafia to wszystko ladnie wykorzystac.
              Chile,Ukraina,Niemcy,to tylko kilka z brzegu.i tak to juz pozostanie az do Wielkiego Ucisku,kiedy
              to w sprytny sposob wszystko zostanie skomasowane w jedno i pod jedna reka.i ludzie to kupia
              szczegolnie z powodu napelnienia swych garnkow.a w polityce idzie wszystko rowno do przodu
              nawet kto wie,czy Polska nie jest juz podzielona,co dla kogo.narod przeciw narodowi,kraj przeciw drugiemu.Palestynczycy tez od 2 tys.lat na Bliskim Wschodzie[ale tereny i tak sa
              wlasnoscia Izraela-nadane im prawem ziemskim juz dawno przez samego Stworce,i to wszystko w Biblii i palestynskie przywodztwo dobrze o tym wie,ale tez wymieniaja ideologie,
              usuwajac Izaaka,a na jego miejsce stawiajac Ismaela,co jest wierutnym klamstwem].i nie dziwmy sie,ze ludzie zyjacy na danym terenie setkami lat,wydobywaja z siebie zlosc i nienawisc,kiedy sie zabieraja za nich ci,co uwazaja,ze jednak to bylo nasze.caly czas,jak to ujal Salomon,nic sie nie zmienia,prucz sceny.pani Aniela tez nie na darmo mile slowa prawi ziomkom.dlatego tez,jezeli ktos samemu nie wezmie sie za szukanie prawdy i to z rozsadkiem,
              to bedzie zagubiony i w koncu zginie.dlaczego samemu ? bo nikt mu nie pomoze,a musi jeszcze wziasc pod uwage i to,ze przed sadem Bozym nie bedzie mogl ani mowic ani zganiac na swych przywodcow duchowych.kazdy sam za siebie odpowie.
              • Gość: (o) Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.15, 07:58
                Myślisz, że jak będziesz stale powtarzał te swoje bzdury, to w końcu ktoś ci uwierzy? Czy ty uważasz, że masz przed sobą idiotów? To nie twoja Ameryka, w której można ludziom wciskać kit a wielu bez zastanowienia go łyka i jeszcze się z tego cieszy.
                Mam wrażenie, że się chłopie czegoś naćpałeś i pod wpływem jakiś środków piszesz te bzdury, w które wierzysz tylko ty. Pardon, jacyś obrzezani, z Holandii też wierzą w twoje "proroctwa". Z uporem maniaka chcesz bowiem przekonać nas do czegoś co jest wierutną bzdurą. Jak masz jakieś wizje, to nie oczekuj że my też je będziemy widzieć. Co łykasz i pod wpływem czego jesteś nas to nie obchodzi, ale rozmawiaj, jak musisz, z ludźmi na swoim poziomie. Wtrącając swoje brednie w ten czy inny wątek jedynie zaśmiecasz je i trudno cię nie traktować jak bezdomnego, który nie widząc wody od miesięcy, próbuje zjeść w barze hot doga.
                • 99venus Re: Kukiz o Ukrainie 06.05.15, 10:33
                  precież on to robi specjalnie.to banderowski sposób na zakłócenie wszelkich dyskusji na temat ukraińskiego nacjonalizmu i zbrodni ludobójtwa.
                  • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 06.05.15, 18:20
                    to teraz zastanowcie sie nad posunieciami UE nad kwestia kulturalna.po co i dlaczego? wczoraj bylo o tym glosno na kanale DW.podpowiem,ze wszystko pod katem nowej starej Europy.ale wy swoje i smiac sie bedzie ten,kto ostatni.a powinno sie sprawdzac i obserwowac i z ksiazek i na
                    podstawie aktualnych wydarzen.no,ale to juz wyzsza matematyka,bo komu chce sie w dzisiejszych czasach czytac? chyba tylko gier komputerowych !!!!
                    • Gość: obserwator Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.15, 19:31
                      Kazik ma niezwykle rzadko spotykaną intuicję, wystarczy że posłucha Deutche Welle i ma konkretne rozwiązanie. Kto z nas to potrafi? Nawet niemieckiego nie znamy, więc skazani jesteśmy na pomoc naszych braci zza granicy. Bez znajomości angielskiego i niemieckiego nie zrozumiemy tego świata. Wielki szacun kazik, a zwłaszcza za to, że czytasz skomplikowane teksty, matematyczne formuły i je nam tłumaczysz. Moja żona, która gra jedynie w gry, od jakiegoś czasu każe mi co rano czytać, to co napisałeś na forum poprzedniego dnia. Jak twierdzi, masz głowę na karku i dlatego każde twe słowo rozważa codziennie przed kolacją. Trochę mnie to wkurza, bo od miesiąca mnie ignoruje, ale ją rozumiem. Prawda jest najważniejsza a nie moje wątpliwej jakości argumenty. Gdybyś choć raz wspomniał o mojej żonie na forum, byłbym zadowolony. Wiesz, z babami nie wygrasz. A jak pochwalisz moją żonę, to się uspokoi i pozwoli wypić chociaż piwko w sobotę.
                      • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 06.05.15, 20:45
                        a czy nie czytales w Biblii,kto to jest glowa rodziny i zony[ale nie nad niemi dyktatorem]??? wiec
                        wez sie sam za siebie,a i zona zacznie ciebie chwalic i o to sie lepiej staraj,a nie by ktos inny sie
                        zjmowal twa zona[bo moze to sie bardzo zle dla ciebie skonczyc].wiedz i to,ze kobieta ma inna
                        psychike i nalezy ja[te psychike]poznac doglebnie,by w rodzinie,malzenstwie byl pokoj i milosc !!
                        • Gość: darek Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.toya.net.pl 06.05.15, 21:26
                          Dlatego, żeby poznać dogłębnie kobietę to trzeba ja dupczyć jeszcze przed ślubem, bo później może być woda po kisielu. I wtedy będzie podczas miłości pokój, także tu się z tobą, kazik, w pełni zgadzam
                          • Gość: gr Re: Kukiz o Ukrainie IP: 62.244.154.* 06.05.15, 23:49
                            Tekst ze strony : wiadomosci.onet.pl/forum/usa-potepiaja-rzady-terroru-na-krymie-i-na-wschodz,0,1506239,157886218,czytaj.html
                            Zbliżające się wybory prezydenckie stanowią doskonałą okazję do przeprowadzenia ogólnokrajowego referendum w sprawie dalszej obecności banderowskiej V kolumny na terenie RP(mniejszości ukraińskiej w Polsce, która w liczbie nie mniejszej niż STO TYSIĘCY szczuje Polaków na Rosje, że ujawnie tylko takie nazwiska jak ARLETA BOJKE I MARIA STEPAN W TVP, MIRON SYCZ W SEJMIE...).
                            Czy POPIERASZ przesiedlenie mniejszości ukraińskiej, a w szczególności przybyłej na teren RP po 1989 na teren obecnego państwa ukraińskiego?
                            Czy UWAŻASZ, że Rzeszów i Przemyśl powinny wchodzić w skład państwa polskiego czy też winny znajdować się pod zarządem ukraińskim(jak chce tego Prawy Sektor, google- prawy sektor, sprawdz co to takiego)?
                            Czy państwo polskie winno przeznaczać środki publiczne na pomoc Ukrainie czy też WINNY być one przekazywane na polską służbę zdrowia i edukację?
                            Czy obchodzi Cię los państwa ukraińskiego i wyrażasz zgodę na rozpoczęcie wojny z Rosją(już nie tylko gospodarczą jak dotychczas) celem obrony fortun J. Tymoszenko, A. Jaceniuka, P. Poroszenko i innych oligarchów(bogaczy) z Ukrainy oraz rozwój Prawego Sektora?
                            • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 07.05.15, 00:35
                              wy wszyscy zyjecie popaprana lokalna chora nienawiscia i podworkowym nacjonalizmem i to po obu stronach.takie sprawy was przerazaja ? a co,jak trzeba bedzie jeszcze bardziej wesprzec
                              Grecje ?a co np.bedzie,jezeli na te tereny zostana odgornie skierowane grupy emigrantow z Afryki ? albo jak Polske wylacza z UE,albo sama z niej wyjdzie ? co sie wtedy stanie z gospodarka ? za nieposluszenstwo zachod wie jak sobie radzic. kto wie,czy jedyna deska ratunku bedzie tylko
                              znienawidzony p.Putin ? z tego wynika,ze ani do milosci blizniego daleko,do przynaleznosci w UE
                              tez,tylko swa "madroscia" chcecie nie wiadomo co zawojowac.to jest chyba wasza religia,no i
                              ciekawe gdzie zaprowadzi ? a pamietajcie,ze i tak czy to sekta czy kult,razem z roznymi
                              religiami beda pod tym samym wspolnym baldachimem.odrzucic pyche,zarozumialosc i emocji zlosc !!!! patrzec trzezwo na wydarzenia,specjalnie,ze kto inny ma nad tym piecze i to skuteczna.czy to sie komus podoba czy nie,czy na reke czy nie.no i oczy i uszy otwarte.
                        • Gość: obserwator Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 03:41
                          Dzięki kaziu za mądre słowa. Dałbym ciała, a najbardziej się przeraziłem, że moją żoną mógłby się ktoś inny zajmować. Mam takiego sąsiada, który bardzo chętnie by to robił, już nieraz oferował jej, że poniesie torbę z zakupami a co dalej by robił nawet nie chcę myśleć.
                          Żona czytała co napisałeś do mnie i teraz mam problem. Chcę bym ją dogłębnie poznał, a ja już nie dają rady. Nie potrafię jej przekonać, że chodzi o jej psychikę a nie miejsca erotyczne. Nie te lata. Co robić? Najlepiej gdybyś ją przekonał, że zostanie porwana do nieba. Miałbym totalny spokój. Skupiłaby się na sobie, zajęła fatałaszkami, ciuchami i bielizną, by dobrze wyglądać podczas porwania. Bo ja kaziu wolę być tu na ziemi. Nikt mnie nie przekona, że w niebie warzą piwo. A co ty myślisz o tym? Tylko się nie popisuj, bo znowu żona mi powie, że jestem burak w odróżnieniu od ciebie.
                          • Gość: kazik Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.bois.qwest.net 07.05.15, 18:43
                            nic dodac i nic ujac.sam sobie swiadectwo wydajesz.a zamiast o pifku,to lepiej poczytaj artykuly o
                            wypowiedzi p.Kolodki,a takze o zblizajacych sie spotkaniach z kosmitami[bo tym,to juz interesuje sie i NASA i ONZ a takze Vatykan].i oni wszyscy zupelnie na powaznie.a jak mmasz czas i checi to
                            potem porownaj to wszystko z przekazami biblijnymi.moze to cie czegos wiecej nauczy.
                            • Gość: łowca androidów Re: Kukiz o Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.15, 21:14
                              Kaziu jak zawsze nie omieszkał przypomnieć nam wszystkim, że ma kontakty i z NASA i z Watykanem. Zawsze możemy liczyć na jego świeże informacje, których nie da się uzyskać przy pomocy google. Jedni i drudzy są blisko nieba, więc tak zacnego towarzycha kazikowi można tylko pozazdrościć. Zapewne wkrótce dowiemy się, że te porwania do nieba będzie organizował papież przy pomocy NASA. To wszystko układa się w jedną całość, więc i wszelkie do tej pory ignorowane wypowiedzi kazia się spełnią, to tylko kwestia czasu. Zastanawia mnie jedno, jak oni będą sprawdzać to, czy ktoś jest obrzezany. Suwmiarką? Co o tym piszą mądre i święte księgi? Pytanie to nurtuje mnie od tygodnia. Kaziu, podrzuć jakieś ciekawe myśli, bo zwyczajnie nie wiem co mam myśleć.
    • Gość: \m/ Re: Zapałowski ostrzega przed faszyzmem na Ukrain IP: *.toya.net.pl 07.05.15, 21:48
      w razie jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości, czy ukraińcy to nasi przyjaciele czy nie... www.fakt.pl/wydarzenia/polskich-motocyklistow-nie-wpuszczono-na-ukraine-,artykuly,543250.html , oprócz Faktu do tej pory, nie napisały o tym żadne gazety, telewizornia też milczy (czyli cenzury u nas nie ma...)
      • lusia_syfonowa Hodowla żmij w rozsypce... 29.10.18, 08:41

Polskich Patriotów to ucieszy a dla pracodawców na czele z premierem Morawieckim to jak czarny sen!

Żmije zaczną po nowym 2018 roku najpewniej opuszczać swoje uwite polskie gniazdko i przenosić się za zachodnią granicę, czyli do Niemiec. Tam będą miały czterokrotnie wyższe warunki płacowe więc co ich będzie w Polsce trzymać...

www.rp.pl/Biznes/310289935-Zly-sen-polskich-pracodawcow-Widmo-odplywu-Ukraincow.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka