Dodaj do ulubionych

MZK Przemyśl

IP: *.toya.net.pl 26.01.16, 21:25
Odnosząc się do artykułu NOWIN
"...Od 2005 r. systematycznie maleje ilość pasażerów korzystających z przemyskiego MZK. O ile w 2005 r. było ich nieco mniej niż 9 mln pasażerów, to w ub. roku było znacznie mniej niż 7 mln przewiezionych osób. Spadają również przychody ze sprzedaży biletów. W 2005 r. wyniosły one ponad 6 mln złotych, w ub. roku ok. 5,5 mln złotych."

Czytaj więcej: www.nowiny24.pl/wiadomosci/przemysl/art/9328268,jaka-bedzie-przyszlosc-mzk-w-przemyslu,id,t.html"

Ceny spadają bo nie ma gdzie kupić biletów. Na głównej ulicy 3-go maja funkcjonują 2 kioski (jest kilka sklepów gdzie MZK mogłoby zaproponować sprzedaż biletów m.in. Piotruś Pan, sklep w DH SZPAK, ale cos się o to nie kwapią). Na ul Okrzei też brak biletów.
Więc co się dziwić że nikt nie jeździ, przychody spadają, jak biletów nie ma gdzie kupić - a w autobusie u kierowcy to ja przepłacać nie będę.

...a te otokary to jedna wielka porażka.

Za komuny to mzk lepiej funkcjonowało!
Obserwuj wątek
    • Gość: pasażer Re: MZK Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.16, 22:34
      No właśnie, nikt nie widzi potrzeby zorganizowania kursów z ul. Słowackiego przez Bakończyce w pobliże Tesco, Castoramy i innych tam usytuowanych marketów? Słyszy się o chętnych do korzystania z tej trasy, ale autobusów brak. Na innych trasach jadą cztery autobusy o tej samej godzinie a później dłuuuuga przerwa. Ktoś kto układa rozkład jazdy powinien stanąć na przystanku choćby na Mickiewicza w pobliżu Lidla i zobaczyć np .jak kursują autobusy po godz 11. Zobaczyć na przystanku, a nie na tabliczce każdej oddzielnie, bo to lepiej widać niż zza biurka.
      • a.fischer Re: MZK Przemyśl 28.01.16, 23:01
        Patrząc z boku na MZK można odnieść wrażenie, że od wielu lat jest zarządzania przez sabotażystów.

- Brak częstych kursów w pobliża większych sklepów
        - Brak przynajmniej jednego autobusu nocnego okrążającego miasto
        - Nierównomierne rozłożenie kursów (często 2-3 autobusy jadą w kupie, później nic)

Warto też wspomnieć o świetnych innowacjach w miejskiej komunikacji:

1. Tablice elektroniczne, bardzo przydatna informacja - zwłaszcza bez zegarka. No bo po co wyświetlać tam czas? Jeszcze by ludzie mieli podstawy do narzekania, że odjechał 5 min wcześniej, a tak, wystarczy wykpić się czyimś zepsutym zegarkiem ;)

2. Płatności elektroniczne - metody kupowania i weryfikacji to jakieś kuriozum. Wymagają dzwonienia, klepania kodów, pokazywania komuś telefonu, jak kod nie dojdzie to każą dzwonić. Nie wyobrażam sobie skutecznej kontroli bez konieczności przetrzymania pasażera albo całego autobusu na postoju.

Co na to MZK? Nic, raz na rok wyślą ankieterów żeby się zapytali tych, co jeszcze jeżdżą, czy im się podoba w autobusie.

To wszystko co się dzieje, razem z wynikami finansowymi jest najlepszym przykładem obsadzania stołków menadżerskich kolesiami. Bezpośrednio odpowiedzialny jest za to nasz kochany Pan Prezydent. W drugiej kolejności pociotki czy inne osoby z towarzystwa polityczno-urzędniczej kliki z Przemyśla zarządzające tą spółką.

• berig123 Re: MZK Przemyśl 06.02.16, 11:27
          Ulicą Boh.Getta jeździ chyba 2 linie, Jagielońska PEŁNA. Dlaczego nikt nie ruszy doopy i nie obejrzy tego bałaganu.
          • Gość: ... Re: MZK Przemyśl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.16, 08:14
            Bohaterów getta:

1. Komenda Policji,
            2. Komenda PSP,
            3. Urząd Celny,
            4. Wodociągi,
            5. Zakład Karny,
            6. Szkoły

W zasadzie wszystko w jednym miejscu.... w zasadzie największe skupisko pracowników. W zasadzie nic to nie jeździ... ktoś to dobrze określił w MZK są sabotażyści.
    • antonio1945 Re: MZK Przemyśl 29.01.16, 09:02
      Komunikacja miejska w Przemyślu jest od lat źle zorganizowana. Zamiast kilku, ale za to często jeżdżących linii, mamy ich ok. 30, z czego niektóre kursują raz! dziennie, a być może raz na tydzień (nie sprawdzałem szczegółów). Na całym świecie bilety sprzedaje się w automatach na przystankach. Nie odkrywajmy Ameryki od nowa, bo już jest odkryta.
    • mon-tini Re: MZK Przemyśl 29.01.16, 17:48
      Nie chcę niepotrzebnie dolewać oliwy do ognia, ale zastanawiają mnie zarobki w MZK na tle tego jak płaci PKS. To, co słyszałem zastanowiło mnie. Czy aby MZK nie jest jedną z tych instytucji, w której swoi mają zarabiać dobrze? Jeżeli operując kwotami wprowadzono mnie w błąd to przepraszam za pytanie.
      • a.fischer Re: MZK Przemyśl 31.01.16, 21:11
        Możliwe, na pewno "swoi" zarządzają tym bajzlem od lat.
    • Gość: Ania Re: MZK Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.16, 22:49
      Rozkład jazdy jest do poprawki to pewne. Inną sprawą jest cena biletów. Zamiast ją obniżać i w ten sposób zachęcać do transportu publicznego ustala się ceny biletów nieadekwatne do zarobków w naszej dziurze. Poza tym pragnę zauważyć, czego władze miasta nie widzą, lub udają że nie widzą, bo tak jest wygodnie, że miasto się wyludnia, bo ludzie MUSZĄ emigrować za pracą. Nasza władza podnieca się kładką i chodnikami, ale nikt sobie tego na talerzu nie położy.
      • Gość: życzliwy Re: MZK Przemyśl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.16, 09:44
        Pytanie tylko, czy KTOŚ z MZK to czyta co piszemy i jeżeli czyta czy pomyśl i "no tak, trzeba to zmienić". Przecież o zyski trzeba zabiegać, a robienie próbnych przejazdów, o których NIKT nie wie niczego nie potwierdzi. Trzeba by zrobić dobrze widoczne ogłoszenia,że przez 5 np. miesięcy będzie jeździł autobus sondując zainteresowanie trasą.Wystarczy chyba nieco zmienić trasę jakiegoś autobusu, który okrążałby Słowackiego, Bakończyce, Lwowską,Bohaterów Getta, Jagiellońską i znów Słowackiego czy jakąś inną kombinację, a nie utarte szlaki.
        • solist Re: MZK Przemyśl 06.02.16, 15:07
          Jak najbardziej forum jest czytywane, ale nie ma reakcji póki nie ma nazwisk. Jest tylko jeden sposób na to miasto: rozwalić urząd miejski wraz z miejskimi spółkami w drobny mak, zlikwidować miasto na prawach grodzkiego, zlikwidować tym samym urząd prezydenta, co zostanie wcielić w struktury Starostwa i zatrudnić menadżera z jajami - nie Błachowicza, bo ten już się wykazał - który wyprowadzi miasto z marazmu i długów.
      • Gość: ewqf Re: MZK Przemyśl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.16, 08:17
        taksówka w Przemyślu 10 zł i w zasadzie wszędzie można dojechać. MZK 3 zł. Jadąc na miasto z żoną wolę dorzucić i spokojnie pojechać taksówką.
    • Gość: Tadzik Re: MZK Przemyśl IP: *.jmdi.pl 30.11.16, 19:05
      hmmm,tak sobie dziś popatrzyłem - po jaki czort są takie linie jak: 35 która ma jeden kurs...na godzinę? Nie, jeden kurs DZIENNIE! 19 - podobnie! 38 - dwa kursy...sprawdziłem tylko 7 i takie trzy "kwiatki" znalazłem. Sens linii to moim skromnym zdaniem minimum 10 kursów dziennie
    • berig123 Re: MZK Przemyśl 01.12.16, 08:33
      Może by tak dygnitarze z MZK ruszyli doopy i przeszli ulicami, i obejrzeli jak funkcjonuje ich "królestwo", może by tak wsiedli w kolejne linie autobusowe i obwieźli wspomniane wyżej anusy, i zobaczyli obciążenie poszczególnych linii itd. Ale po co kiej lepiej ..... Dlaczego NIE jeżdżą autobusy przez ulicę Boh.Getta, most Siwca i dalej tylko wszystko Jagiellońską, ile linii jeździ koło galerii Sanowa itd, itd! A zresztą ...................
      • Gość: Cezar Re: MZK Przemyśl IP: 185.38.225.* 04.12.16, 08:10
        Pan prezydent robi przecież objazdy ze świtą na rowerach i wizytuje miejskie inwestycje
        • Gość: srupek Re: MZK Przemyśl IP: 185.18.135.* 04.12.16, 12:36
          a kierowcy autobusów to niektórzy nieuprzejme głąby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka