Gość: Mieszkaniec IP: *.play-internet.pl 21.12.17, 07:08 www.zycie.pl/informacje/artykul/16758,budzet-2018-najwyzszy-od-4-lat-znowu-bez-powaznych-inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.play-internet.pl 21.12.17, 16:25 Zależy co uznac za poważną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.17, 12:32 Czyli jest się z czego cieszyć. No bo proszę ja Pana, jak się tak zsumuje te wszystkie inwestycje, które rozwój miastu przynieść miały i się popatrzy co z tego wyszło, to i lepiej że pieniędzy na kolejne inwestycje nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert42 Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.ip-point.pl 22.12.17, 17:08 to nie miasto powinno inwestować, lecz biznes...ten lokalny jak i ten międzynarodowy...Dlaczego np nikt nie padł na to by w mieście pojawił się kilkunastopiętrowy hotel z aquaparkiem i galerią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert42 Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.ip-point.pl 22.12.17, 17:09 Nocleg w takim kompleksie na 15 piętrze kosztowałby 500-1000 zł i wierzcie mi, klientów by nie brakowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.17, 01:21 Na 15 piętrze, to minimum 500-1000 EUR od osoby. I patrz Pan, takie kokosy, a nikt się nie garnie. Odpowiedz Link Zgłoś
matths Re: Budżet Przemyśla 2018 23.12.17, 02:18 Kilka dni temu za nocleg na 14 piętrze dobrego hotelu w ścisłym centrum Londynu (w Soho) płaciłem 99 funtów :) bez wcześniejszej rezerwacji - znaleziony ad hoc po północy :) Trudno mi sobie wyobrazić jakie atrakcje trzeba byłoby mieć w Przemyślu, by ktoś zapłacił tu płacił za dobę więcej ;) Przecież nawet w Arłamowie, gdzie zainwestowano w całość kilkaset milionów złotych, nikt nie płaci jakoś znacząco więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.toya.net.pl 23.12.17, 08:30 @ Robert uprawia propagandę. Inwestor zapewne zleciłby sprawdzenie obłożenia pokoi w istniejących hotelach, zapewne nie przekracza 30%. Urzędujący prezydent przespał dobry czas na inwestycje, w dodatku popełnił sporo błędów z których najbardziej skutkujący finansowo to budowa wyciągu krzesełkowego zamiast jeśli już to orczykowego. Zamiast człowieka z pomysłem mieszkańcy wybierali lokalnego polityka W obecnej sytuacji należy sobie wybić z głowy poważnych inwestorów. Ciągłe budowanie miejsc pracy przez prezydenta budującego w ten sposób swój elektorat jest dużym obciążeniem dla mieszkańców bo przecież to oni w końcowym rachunku za to płacą. Szkoda że większość mieszkańców tego nie rozumie i nie podziękuje temu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.17, 09:02 matths napisała: > Przecież nawet w Arłamowie, gdzie zainwestowano w całość kilkaset milionów złot > ych, nikt nie płaci jakoś znacząco więcej :) Tera taka bida, że... KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert42 Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.ip-point.pl 23.12.17, 19:51 Spójrzcie na Gdynię, www.seatowers.eu I to działa, mieszkań brak...Wiem - tam morze, ale u nas góry i panorama jednego z 6 najstarszych miast Polski...Na pewno będzie obłożenie...sam zainwestuję 200 000 w taki apartament, i takich jak ja są tysiące! Sprawdzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.17, 23:39 Daj sobie spokój i przestań się kompromitować z pomysłem na wieżowce w upadłym mieście... To ma być recepta na przemyska nędzę? Hotel wieżowiec? A co w Przemyślu gruntu brak i ceny działek wzrosły na tyle, że trzeba budować w górę? Idź siadaj do barszczu z uszkami i przestań bredzić na święta... Odpowiedz Link Zgłoś
berig123 Re: Budżet Przemyśla 2018 25.12.17, 09:55 To zaczynaj np.od budowy takiego 4 piętrowca na Zniesienu - panorama, kopiec Tatarski, bratnia Ukraina itd. Odpowiedz Link Zgłoś
berig123 Re: Budżet Przemyśla 2018 25.12.17, 09:52 Bredzisz! Kto niby miałby tam nocować, Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.ip-point.pl 28.12.17, 19:34 Czytam wypowiedzi....i właściwie podzielam zdanie Roberta...Kto przyjedzie? Dobre pytanie. Coraz więcej turystów jest z zasobnymi portfelami, i takich wciąż przybywa,oni nie przyjadą do miasteczka, gdzie przed kolacją nie popływają w hotelowym basenie i nie skorzystają z saunarium, rownież przed śniadaniem...No i śniadanie to ma być szwedzki stół..Stać ich przecież na to...a takie miastko pod ukrainą...może przejazdem w bieszczady odwiedzą....ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.17, 08:48 KLIK Inwestycje... rozwój... sale gimnastyczne? W 2020r. będziemy mieli o połowę mniej dzieci i młodzieży w wieku szkolnym niż w 2000r? Wg prognoz GUS w 2050r. będzie to 1/5 liczby jaką mieliśmy w 2000r i 1/2 tej z 2016r? I te dane są znane od kilku lat? Jak mniejsza liczba uczniów, to mniej trzeba szkół, więc samorząd będzie zmuszony do zamykania kolejnych? W ilu z nich nie ma sal gimnastycznych? Ale w "mieście wyjątkowym" inwestycje pełną parą idą głównie w szkolne sale gimnastyczne, przyszkolne boiska...? Lodowiska nie ma, bo wydano kilka lat temu prawie pól miliona złotych z kasy miejskiej na "Biały Orlik"? Jeżeli wydajemy na Straż Miejską prawie tyle co Rzeszów (trzy razy większe miasto pod względem liczby ludności, powierzchni), to dlaczego jest ona niedoinwestowana? Jak ktoś chce wygrywać kolejne wybory, to powinien wziąć pod uwagę wyraźnie widoczny trend. W 2000r. 1/5 mieszkańców Przemyśla była w wieku 60+, dziś 1/4, w 2030r. będzie to 1/3, a w 2050 1/2... a nowego cmentarza jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.toya.net.pl 29.12.17, 13:08 Przed wyborami zrobię specjalnie dla Ciebie, Cypis, alternatywne billboardy Roberta Chomy: Wyrementowaliśmy Izbę Wytrzeźwień. Teraz czas na cztery domy starców i dwa nowe cmentarze. Przemyśl. W dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.17, 13:31 Dzięki! Co prawda te stare ciągle aktualne - KLIK i KLIK - ale na nową kadencję jakieś "lepsiejsze" by się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: *.ip-point.pl 31.12.17, 19:54 No właśnie...Dlatego miasto powinno stawiać na handel (2-3 nowe galerie handlowe spowodują, że tysiące Ukraińców zostawią kasę tu a nie w Rzeszowie jak jest dzisiaj), turystykę (hotele spa) oraz na sanatoria (wszak na pewno mamy lepsze warunki turystyczne niż taki np Busko Zdrój! Obudź się Przemyślu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis Re: Budżet Przemyśla 2018 IP: 95.40.143.* 31.12.17, 21:37 I patrz Pan - KLIK i KLIK i KLIK Taki świetny interes, działki i projekty są i nikt kokosów zbijać nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś