Dodaj do ulubionych

Mam nadzieję, że...

02.06.02, 13:44
...nie irytujecie się zakładanymi przeze mnie "ukraińskimi" wątkami. Po prostu
interesuję się tą tematyką a Wy, jako ludzie z pogranicza, macie dużą wiedzę w
tym zakresie. Mam nadzieję, że moje pytanie Was nie wkurzają. Bo jeśli tak, to
walcie śmiało :)
Obserwuj wątek
    • wook Re: Mam nadzieję, że... 02.06.02, 13:55
      Forum jest po to żeby dyskutować, czy dzielić się informacjami, każdy temat
      jest dobry, jeżeli nie obraża jakiejkolwiek ze stron :)
      • malopolanin Re: Mam nadzieję, że... 02.06.02, 14:10
        Bo pomyślałe, że trzy ukraińskie tematy założone przeze mnie mogą drażnić.
        • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 02.06.02, 14:17
          I draznia. Czemu sie do nas przyssales? Nasze forum uchodzi za dobre
          tematycznie. Dyskutujemy jak na forum przystalo a nie lejemy potok
          niepotrzebnych postow. Jak chcesz z kims pisac co minute to sobie idz na czata.
          Potem beda na nas najezdzac ze nie mamy zasluzonych 4 tysiecy postow. Pisz, ale
          nie lej wody i nie odpowiadaj polzdaniami bo to mnie wlasnie wkurza. Nie
          wpisuje mojego tradycyjnego niku bo nie chce.
          • wook Re: Mam nadzieję, że... 02.06.02, 14:20
            a szkoda że ukrywasz się pod innym nickiem, jeżeli Ci nie odpowiada tematyka
            tego czy innego postu, po prostu go ignoruj :)
            • gofa Re: Mam nadzieję, że... 02.06.02, 14:48
              lelum1...zauwaz ze na tym forum pojawia sie niewiele osob...prosta
              dedukcja...i juz wiemy kto sie ukrywa pod tym nickiem...nie uwazasz ze forum
              jest po to by dyskutowac? jesli kogos najzwyczajniej w swiecie nie interesuje
              watek to tam nie zaglada...ot co...zrobilo mi sie przykro...bo strasznie nie
              lubie takich sytuacji...
    • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 06:48
      Mysle (mam nadzieje) ze nie jestem ta osoba ktora podejrzewacie o ten wpis.
      Pojawiam sie nieczesto, wiecej czytam. Bylem dumny ze moje miasto jest znane i
      jest na pierwszej stronie, ale jak zagladalem wczoraj to sie przerazilem bo
      zaczyna sie tu robic to co na innych mniej ambitnych forach. Dwie osoby
      dyskutuja jakby byly na czacie. Nie chce zeby moje miasto bylo postrzegane jako
      miejsce gdzie tylko nabija sie posty. Tak walczyliscie o pierwsza strone a
      teraz pozwalacie go zasmiecac. Nie pisze zeby nie pisac o tych sprawach
      (Ukraina) ale naprawde kontrolujmy to co piszemy. Przeciez polowa z
      wczorajszych watkow jest albo polzdaniowa albo powtarzana. Mi jest wlasnie
      przez to przykro. Forum jest miejscem publicznym i nie chce sie wielu ludziom
      wchodzic do czegos gdzie z gory wiadomo ze bedzie dlugim nic wnoszacym dla osob
      trzecich dialogiem. Jezeli ta osoba chce tak rozmawiac i ja to interesuje to od
      tego jest czat. To takie osoby ignoruja i dziwnie zachowuja sie w stosunku do
      innych rzadszych forumowiczow. Mi jest wlasnie za to przykro. Tematy mielismy
      dotad zroznicowane i bylem z tego dumny a teraz jest slowotok.
      • malopolanin Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 07:57
        Tak się składa, że forum to miejsce publiczne i pisać może każdy. Ty możesz
        odpowiadać lub nie. Myśląc Twoimi kategoriami Twoje dwa powyższe posty też
        można uznać jedynie za potok słów.
        Wymyśl jakiś ciekawy temat. Może po prostu brakuje Ci pomysłów na wątek ?
      • wook Re: do lelum1 03.06.02, 09:50

Nieważne kim jesteś, widać że masz powód aby się ukrywać, forum jest dla
        wszystkich, dla takich niezadowolonych jak Ty też:))).
        Chyba czytasz niedokładnie, bo między mną a małopolaninem nie było dyskusji
        tylko pytania i odpowiedzi, tak się złożyło że akuratnie o tej samej porze
        byliśmy na forum , co się zdarza bardzo rzadko i nie jest planowane, pytania i
        odpowiedzi były rzeczowe, a nie żaden słowotok.

Szkoda że tylko czytasz a nie zabierasz aktywnie głosu, lub nie wstawiasz swoich
        wątków. Mała garsta zapaleńców wyciągnęła to forum na pierwszą stronę, a po to
        aby był częściej odwiedzany i bardziej zróżnicowany tematycznie, mimo różnicy
        zdań dalej jesteś mile widziany, pozdrowienia
      • gofa Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 16:15
        lelum1 napisał(a):

> Mysle (mam nadzieje) ze nie jestem ta osoba ktora podejrzewacie o ten wpis.
        > Pojawiam sie nieczesto, wiecej czytam.

lelum1 mozesz myslec, mozesz miec nadzieje - moze wiemy, a moze nie wiemy kim
        jestes...ale czy to jest istotne? Skoro pojawiasz sie tutaj rzadko...to nie
        uzurpuj sobie prawa do przeganiania forumowiczow o ktorych walczylismy... skoro
        czytasz...to dlaczego nie odpowiadasz? nie reagujesz? tylko pojawiasz sie
        nagle ;) i zachowujesz sie grubiansko... wiem...nie jestesmy wlascicielami tego
        forum...ale czujemy sie z nim zwiazani i wydaje nam sie ze obowiazuja pewne
        zasady tak charakterystyczne dla forum: kazdy ma prawo powiedziec co mysli ale w
        granicach dobrego smaku...ktorego w Twoim poscie zabraklo...

>Bylem dumny ze moje miasto jest znane i jest na pierwszej stronie

...coz..my jestesmy dumni caly czas....

>, ale jak zagladalem wczoraj to sie przerazilem bo
        > zaczyna sie tu robic to co na innych mniej ambitnych forach.

lelum1 badz laskaw wyjasnic co to znaczy mniej ambitne fora, co? fora gdzie sie
        dyskutuje o kolorze skarpetek? a moze sa jakies inne, specjalne kryteria????

>Dwie osoby dyskutuja jakby byly na czacie. Nie chce zeby moje miasto bylo
        postrzegane jako miejsce gdzie tylko nabija sie posty.

Szkoda lelum1 ze nie zareagowales kiedy tylko ja z wookiem walczac o pierwsza
        strone nabijalismy posty...bylo nam ciezko...a teraz jest przykro...bo okazuje
        sie ze sa ludzie co patrzyli na to z boku i nie pomogli...ciekawe dlaczego?....

>Tak walczyliscie o pierwsza strone a teraz pozwalacie go zasmiecac.

TAK!!! walczylismy...MY walczylismy...a nie Ty lelum1... i pozwalamy na rozne
        watki...bo nie mamy nic do gadania, bo takie sa zasady gry... a nam one
        odpowiadaja...

> Nie pisze zeby nie pisac o tych sprawach (Ukraina) ale naprawde kontrolujmy to
        co piszemy. Przeciez polowa z wczorajszych watkow jest albo polzdaniowa albo
        powtarzana.

... o rany...lelum1...wiec nie chodzi Ci o tematyke??? tylko o co? o to ze
        czasem uda sie byc rownoczesnie na forum kilku osobom? i rozmawiaja na
        biezaco??? i to Cie tak boli???

>Mi jest wlasnie przez to przykro.

Nawet sobie nie wyobrazasz jak mnie jest teraz przykro...ze zachowales...a moze
        zachowalas sie w ten sposob...

>Forum jest miejscem publicznym i nie chce sie wielu ludziom
        > wchodzic do czegos gdzie z gory wiadomo ze bedzie dlugim nic wnoszacym dla osob
        > trzecich dialogiem. Jezeli ta osoba chce tak rozmawiac i ja to interesuje to od
        > tego jest czat.

Dziekujemy za pomoc w rozroznieniu funkcji jaka pelni czat a jaka pelni
        forum...tak sie sklada ze forum to tez dialog....

>To takie osoby ignoruja i dziwnie zachowuja sie w stosunku do
        > innych rzadszych forumowiczow. Mi jest wlasnie za to przykro.

lelum1....kto kogo ignoruje???? witamy z wielka radoscia wszystkich
        gosci...zapraszamy do czestego odwiedzania....i dlatego jest Ci przykro?
        czy dalismy jakiemus forumowiczowi odczuc ze jest be?

> Tematy mielismy dotad zroznicowane i bylem z tego dumny a teraz jest slowotok.

...mielismy tak...przypomina mi sie takie przyslowie....ale nic to....
        ...lelum1...skoro przeszkadza Ci obecny stan rzeczy...to sobie po prostu
        odpusc...nie dopuszczajmy do takich sytuacji ze bedziemy sie nawzajem oczerniac
        bo ktos tam cos tam...i co? mamy sie tlumaczyc z tego co piszemy?

lelum1...mimo wszystko...zapraszamy...zostan z nami, ale nie jako
        czytajacy...tylko pisz...

p.s. do wszystkich
        nawet nie wiecie jak taki watek wyprowadza z rownowagi...bardzo...na dodatek
        jest mi cholernie przykro ze taka sytuacja zaistniala...:'( sa rozni ludzie...
        zawsze uczono mnie tolerancji...i tego ze kazdy ma prawo powiedziec to co
        mysli...ale teraz....smutno mi...ide zjesc kilka truskawek na pocieszenie i moze
        do wieczora mi przejdzie....jak nie to wroce dopiero jutro....a lelum1 niech
        pomysli troche nad swoim zachowaniem...
        • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 19:52
          Wiesz co Gofa, mam wrazenie ze jestes jeszcze bardzo mloda osobka, co niczego Ci
          nie ujmuje, wrecz przeciwnie powinno sie przymykac oko na niektore riposty.
          Napisze Ci jednak ze pocielas moj post i prawie zdanie po zdaniu ktore odxzielone
          traca kontekst pastwilas sie niemal jak nauczycielka polskiego w ogolniaku.
          Pozwol ze ja tez teraz to zrobie, skoro sie w takie rzeczy bawisz.

) lelum1 mozesz myslec, mozesz miec nadzieje - moze wiemy, a moze nie wiemy kim
          ) jestes...ale czy to jest istotne? Skoro pojawiasz sie tutaj rzadko...to nie
          ) uzurpuj sobie prawa do przeganiania forumowiczow o ktorych walczylismy... skoro
          ) czytasz...to dlaczego nie odpowiadasz? nie reagujesz? tylko pojawiasz sie
          ) nagle ;) i zachowujesz sie grubiansko... wiem...nie jestesmy wlascicielami tego

Przede wszystkim przeczytaj sobie Twoj wpis przed tym akapitem w poprzednim watku
          spryciulo, gdzie sama sugerowalas ze wiesz kto to taki wiec nie dziw sie jak Ci
          sie odpowiada.
          Czytam i sie nie wpisuje (rzadko to robie) bo tak mi jest wygodnie. Nie wszystkie
          tematy mnie interesuja i nie wymagaj ode mnie zeby pisac o niczym. Chyba jeszcze
          w swoim zyciu nie widzialas grubianskiego zachowania. Grubiansko to Ty sie
          zachowujesz analizujac czyjs post i rozbierajac go na czynniki pierwsze. Zobacz
          na Wooka, nie zgadzal sie z tym co ja pisze , i napisal to zwiezle i bez zbytnich
          pretensji. Jeszcze w dodatku napisal mila puente, Tobie tego brakuje. Moj post
          nie byl tak obrazliwy zebys reagowala tak histerycznie.

) forum...ale czujemy sie z nim zwiazani i wydaje nam sie ze obowiazuja pewne
          ) zasady tak charakterystyczne dla forum: kazdy ma prawo powiedziec co mysli ale
          ) w
          ) granicach dobrego smaku...ktorego w Twoim poscie zabraklo...

Tu nie bede komentowal bo nie wiesz ze sama piszesz niesmaczne dyrdymaly. Skoro
          uwazalas ze ja pisalem obrazliwie, nie musialas znizac sie do miojego poziomu.
          Przez takie Twoje teksty jak grubianstwo i zly smak mi tez sie zrobilo przykro.
          Czy o to Ci chodzilo? Chyba posunelas sie za daleko.

) )Bylem dumny ze moje miasto jest znane i jest na pierwszej stronie
          ) ...coz..my jestesmy dumni caly czas....

I to sie cieszy. Tego akurat nikomu nie zarzucam wiec nie musisz poprawiac czasow.

) ), ale jak zagladalem wczoraj to sie przerazilem bo
          ) ) zaczyna sie tu robic to co na innych mniej ambitnych forach.
          ) lelum1 badz laskaw wyjasnic co to znaczy mniej ambitne fora, co? fora gdzie sie
          ) dyskutuje o kolorze skarpetek? a moze sa jakies inne, specjalne kryteria????

Nie wymagaj ode mnie zebym pisal nazwy tych for. Taka tolerancyjna jestes a nie
          mozesz domyslec sie ze napisanie mojego zdania nieprzychylnego o jakims forum
          byloby obrazliwe dla ich tworcow? Powiem tylko tyle ze jest np. jedno forum w
          ktorym jest sporo watkow gigantow z cyklu lista obecnosci, Dupa Maryni, czy
          piszcie bo chce dostac kubek. To jest juz przesada. Dodatkowo sa fora w ktorych
          niektorzy niczym male dzieci niemal pewnie z zacisnietymi piastkami ekscytuja sie
          ile to juz maja na liczniku i scigaja sie z innymi wlasnie na zasadzie takich
          postow. Boje sie ze to zacznie sie u nas. Symptomy juz sa.

) )Dwie osoby dyskutuja jakby byly na czacie. Nie chce zeby moje miasto bylo
          ) postrzegane jako miejsce gdzie tylko nabija sie posty.
          ) Szkoda lelum1 ze nie zareagowales kiedy tylko ja z wookiem walczac o pierwsza
          ) strone nabijalismy posty...bylo nam ciezko...a teraz jest przykro...bo okazuje
          ) sie ze sa ludzie co patrzyli na to z boku i nie pomogli...ciekawe dlaczego?....

Dlatego ze po prostu nie zalezalo mi czy to forum bedzie na pierwszej czy drugiej
          stronie, Nie widze w tym nic zaszczytnego, zaszczytne jest wtedy kiedy sie jest
          nawet w drugiej lidze ale kiedy watki sa takie ze ludzie z zewnatrz wpadaja i sie
          wpisuja. Uwazalem bez sensu nabijanie postow przez was (wybaczcie mi ta
          szczerosc) tylko po to zeby byc na pierwszej stronie. Ale nie krytykowalem tego
          bo bardzo podobal mi sie Wasz zapal. Mieliscie cel i do niego dazyliscie. To mi
          sie podobalo. teraz to co mysle pisze na Twoje zawolanie. Wiec nie pisz mi potem
          ze znowu Cie uwazilem.

) )Tak walczyliscie o pierwsza strone a teraz pozwalacie go zasmiecac.
          ) TAK!!! walczylismy...MY walczylismy...a nie Ty lelum1... i pozwalamy na rozne
          ) watki...bo nie mamy nic do gadania, bo takie sa zasady gry... a nam one
          ) odpowiadaja...

Jeszcze napisz wielkimi literami. JA walczylam.Robisz podzial na forum? Do konca
          bedziesz to podkreslala? Forum idzie do przodu. Ja nie neguje ze to ty z wookiem
          rozkreciliscie to forum.Przeciez nikt nie chce wam tego zabrac. O co Tobie
          chodzi) Chcesz jeszcze tupnac nozka, to tupnij ale nie pisz takich rzeczy ze ja
          nie walczylem bo ja doskonale o tym wiem i do tego sie przyznaje.

) ) Nie pisze zeby nie pisac o tych sprawach (Ukraina) ale naprawde kontrolujm
          ) y to
          ) co piszemy. Przeciez polowa z wczorajszych watkow jest albo polzdaniowa albo
          ) powtarzana.
          ) ... o rany...lelum1...wiec nie chodzi Ci o tematyke??? tylko o co? o to ze
          ) czasem uda sie byc rownoczesnie na forum kilku osobom? i rozmawiaja na
          ) biezaco??? i to Cie tak boli???

Dokladnie o to. Na forum Plock np. jak sie osoby spiknal to sie porozumiewaja i
          ida na czata a ja (docen ze pisze szczerze) mam wrazenie ze niektore tematy sa
          naciagane tylko po to zeby nabic posty. Przesadzilem mowiac ze polowa postow to
          slowotok, ale jest bardzo duzo w ktorych opan Malopolanin odpowiada sam sobie
          albo udajac ze czegos zapomnial dopisuje w inhyym watku dtruga czesc zdania. Nikt
          mi nie powie ze az tak czesto zapomina i w ciagu minuty albo nawet w ciagu tej
          samej minuty wpisuje pijedyncze slowa bo mu sie zapomnialo. Nie pamietam skad ja
          go kojarze ale wiem ze na ktoryms forum go gdzies spotkalem. I on tam wlasnie
          takie numery wyprawial. Jak sobie przypo,mne to forum to Ci napisze, ale pewnie
          tego nie chcesz. Moze moje nerwy sie wziely stad ze wlasnie Malopolanina
          powiazywalem z osoba ktora nabija w necie posty i dlatego zareagowalem na niego w
          ten sposob. Wiem, on chyba mial cos wspolnego z Rzeszowem bo bardzo muzalezalo
          zeby miec wiecej wpisow niz to miasto. Za to sie do niego uprzedzilem. Przyznaje
          sie do tego.

) )Mi jest wlasnie przez to przykro.
          ) Nawet sobie nie wyobrazasz jak mnie jest teraz przykro...ze zachowales...a moze
          ) zachowalas sie w ten sposob...

Kolejny przyklad na Twoja zlosliwosc. Skoro pisze w rodzxaju meskim to racz to
          uszanowac i nie udawac zagubionej.

) )Forum jest miejscem publicznym i nie chce sie wielu ludziom
          ) ) wchodzic do czegos gdzie z gory wiadomo ze bedzie dlugim nic wnoszacym dla
          ) osob
          ) ) trzecich dialogiem. Jezeli ta osoba chce tak rozmawiac i ja to interesuje
          ) to od
          ) ) tego jest czat.
          ) Dziekujemy za pomoc w rozroznieniu funkcji jaka pelni czat a jaka pelni
          ) forum...tak sie sklada ze forum to tez dialog....

Znowu zlosliwosc, gdyby czat i forum sie nie roznily to nazywalyby sie moja droga
          tak samo. Dialog owszem ale nbie co pol minuty. Szkoda miejsca i nerwow
          odwiedzajacych, ktorzy otwieraja watek z checia poczytania czegos wiecej niz po
          jednym zdaniu.

) )To takie osoby ignoruja i dziwnie zachowuja sie w stosunku do
          ) ) innych rzadszych forumowiczow. Mi jest wlasnie za to przykro.
          ) lelum1....kto kogo ignoruje???? witamy z wielka radoscia wszystkich
          ) gosci...zapraszamy do czestego odwiedzania....i dlatego jest Ci przykro?
          ) czy dalismy jakiemus forumowiczowi odczuc ze jest be?

Ty wlasnie dajesz to odczuc mi. Wook zachowal sie profesjonalnie a Ty...

) ) Tematy mielismy dotad zroznicowane i bylem z tego dumny a teraz jest slowo
          ) tok.

) ...mielismy tak...przypomina mi sie takie przyslowie....ale nic to....
          ) ...lelum1...skoro przeszkadza Ci obecny stan rzeczy...to sobie po prostu
          ) odpusc...nie dopuszczajmy do takich sytuacji ze bedziemy sie nawzajem oczerniac

Jezeli chodzi o oczernianie to jest
        • Gość: Muminek Re: Mam nadzieję, że... IP: *.polpak-karton.pl 03.06.02, 20:01
          Gofciu smacznego! Dziewcze drogie i po co te nerwy ? Lelum1 jako jedno ze
          słowiańskich Bóstw pokazał jedna stroę swojego charakteru, jeżeli pojawi sie
          jako Polelum1 może się okazać całkiem znośny. Calkiem mozliwe że w części ma
          racje. Może powinnismy dyskutować na poważne tematy, naprzykład takie jak:
          kształtowanie się cen ropy naftowej na rynkach swiatowych po zabiciu Ben
          Ladena, albo może coś lżejszego jak wyższość świąt bożego narodzenia nad
          świętami wilkiej nocy. Być może wook powinien rozwinąć wątek z historii
          filozofii poczynając od Platona , Sokratesa a kończac na na Tisznerze lub
          Twardowskim. Gofciu a jeżeli tak lubisz truskawki może rozwiniesz watek o
          rozmażaniu wegetatywnym. Ja osobiście mogę zajać się kontynuacją tematy
          łopatologii stosowanej w kładzeniu tapet, tylko zastanawiam sie jak długo
          trwały by nasze dyskusje na poziomie gdy kazde z nas na podjety jeden z tematów
          wysłał jednego posta /oczywiście bez półsłówek/ lub nie podjął wogóle tematu.
          Więc Lelum! proponuje Ci nie wchodzić na forum lokalne ale wejść w forum
          tematyczne też na pierwszej stronie i tam znaleźć taki temat który by Cię
          wciągnął i nie próbuj zmieniać ludzi którzy nie chca rozmawiać na czacie. Nas
          zapewne bawi to że co dzień wymienimy uprzejmości w określonym miejscu i za
          pomąca wesołych literek wymienimy uśmiechy. Podobnie jak inni , chociaż nie
          jestem z Przemyśla uważam że dobrze się stało że Przemyśl znalazł się na
          pierwszej stronie, a gdybyś to Ty tu prowadził swoje rozmowy nie trafiłby
          zapewne tam nawet w ciągu pięciu lat. Możesz popatrzyć na piękne fora innych
          miast gdzie po podjeciu kilku określonych tematów od kilku miesiecy nikt nie
          wysłał tam ani jednego posta, - zastanawiajace, prawda? Odpowiedź jest prosta
          nie ma tam ludzi którzy za pomocą półsłówek potrafili by ciągnąć dyskusję nawet
          na poważne tematy i takie forum umiera smiercią naturalną. Tajk że drogi Lelum
          przeproś Gofcię i Wooka za taka wypowiedź jaką umieściłeś w tym temacie bo w
          większej części nie masz zupełnie racji. Musisz wiedzieć że to głównie ich
          zasługa że tak dużo ludzi tu zagląda, chociaż może nic nie pisza lae napewno
          czytają. Sam zaś popraw się na lepsze zakładaj tematy w których bedziemy mogli
          uczestniczyć a nie krytykuj półsłwek po to one prowadza do człych słów a dalej
          do całych zdań. Z poważaniem
          Muminek
          • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 20:19
            Widac Muminek nie doczytales mojego textu do konca, widac to chociaz po czasie
            w ktorym powstal Twoj watek. Przeczytaj sobie dokladnie bo sam piszesz bzdury
            pod koniec. Z poczatkiem sie zgodze bo mogles to tak odebrac, ale koncowka jest
            bez sensu bo piszesz op rzeczach z ktorych ja wyraznie sie wytlumaczylem. Nie
            pisz tez tak radykalnie ze ja nie mam racji bo nie jestes tu sedzia i tyle ile
            jest forumowiczow tyle jest opinii. Kazdy moje slowa moze odebrac inaczej i sa
            osoby ktorym sie to moje tlumaczenie moze podobac.

Nie bede pisal na temat ironii o powaznych tematach, bo to bylo zabawne, a
            mogles miec takie wrazenie bo ztego sie akurat nie wytlumaczylem.

Nie pisz mi jednak ze podwarzam to co zrobili wook i Gofa bo na ten temat ja
            wystarczajaco juz pisalem i jakby bylo troche Twojej woli to bys to zrozumial.

Twoje tlumaczenie o watkach polslowkach nie jest bez sensu. Staram sie to
            zrozumiec, ale nadal jestem zdania ze ze jest to w celu nabijania postow). Na
            jednym z for byl taki fajny wlasnie nabijacz pod tytulem "do widzenia" gdzie
            forumowicze sie zegnali na koniec kazdego dnia. Bardzo mi sie to podobalo.
            Zauwaz ze ja nie krytykuje wpisow z buzkami i dialogow pomiedzy innymi
            uczestnikami forum. Mam na to swoje zdanie i nie odzywalem sie w tej kwestii
            dopoki nie sprowokowala mnie Gofa. Zareagowalem natomiast na wejscie
            Malopolanina bo on jawi mi sie jako typowy nabijacz i forumowy hazardzista
            liczby postow pomiedzy miastami.

Gdyby nie zalezalo mi na forum Przemysl to bym nie podejmowal tego watku. Ja
            sie bardzo ciesze ze Przemysl zyje i jest aktywny, Chwale sie nawet tym wsrod
            moich znajomych z innych miast, ale to nie znaczy ze musze byc wobec niego
            bezkrytyczny. Jeszcze raz powtarzam nie napisalbym tej krytyki gdyby Gofa nie
            zareagowala tak na moj pierwszy post. Ja mam tylko pretensje do Malopolanina.
            Do Was pretensji nie mam chociaz przyznaje tego nie za bardzo rozumiem (roznicy
            czat i forum w waszym mniemaniu). I niech tak zostanie. Nie martw sie tez ja
            sie wpisuje na inne tematy i dlatego nie chcialem ujawnic kim jestem.
            • wook Re: Mam nadzieję, że... 03.06.02, 21:18
              Kochani dość tego licytowania się, forum Przemyśl będzie takie, jakie sami go
              będziemy tworzyć. Wszyscy go tworzymy, jednym to się będzie podobać innym nie,
              jedni dialog będą uważać za nabijanie postów inni potraktują to jako rozmowę
              dwóch osób, nigdy wszyscy nie będą do końca zadowoleni i przecież nie o to
              chodzi. Społeczność internetowa dzieli się na czatowników, ircowników i
              forumowiczów.
              My zaliczamy się do forumowiczów i nasze spotkania na forum będą nadal
              wyglądać tak jak wyglądały do tej pory:)))
        • georghe Re: Mam nadzieję, że... 06.06.02, 11:59
          gofa napisał(a):

> lelum1 napisał(a):
          >
          > > Mysle (mam nadzieje) ze nie jestem ta osoba ktora podejrzewacie o ten wpis
          > .
          > > Pojawiam sie nieczesto, wiecej czytam.
          >
          > lelum1 mozesz myslec, mozesz miec nadzieje - moze wiemy, a moze nie wiemy kim
          > jestes...ale czy to jest istotne? Skoro pojawiasz sie tutaj rzadko...to nie
          > uzurpuj sobie prawa do przeganiania forumowiczow o ktorych walczylismy... skoro
          >
          > czytasz...to dlaczego nie odpowiadasz? nie reagujesz? tylko pojawiasz sie
          > nagle ;) i zachowujesz sie grubiansko... wiem...nie jestesmy wlascicielami tego
          >
          > forum...ale czujemy sie z nim zwiazani i wydaje nam sie ze obowiazuja pewne
          > zasady tak charakterystyczne dla forum: kazdy ma prawo powiedziec co mysli ale
          > w
          > granicach dobrego smaku...ktorego w Twoim poscie zabraklo...
          >
          > >Bylem dumny ze moje miasto jest znane i jest na pierwszej stronie
          >
          > ...coz..my jestesmy dumni caly czas....
          >
          > >, ale jak zagladalem wczoraj to sie przerazilem bo
          > > zaczyna sie tu robic to co na innych mniej ambitnych forach.
          >
          > lelum1 badz laskaw wyjasnic co to znaczy mniej ambitne fora, co? fora gdzie sie
          >
          > dyskutuje o kolorze skarpetek? a moze sa jakies inne, specjalne kryteria????
          >
          > >Dwie osoby dyskutuja jakby byly na czacie. Nie chce zeby moje miasto bylo
          > postrzegane jako miejsce gdzie tylko nabija sie posty.
          >
          > Szkoda lelum1 ze nie zareagowales kiedy tylko ja z wookiem walczac o pierwsza
          > strone nabijalismy posty...bylo nam ciezko...a teraz jest przykro...bo okazuje
          > sie ze sa ludzie co patrzyli na to z boku i nie pomogli...ciekawe dlaczego?....
          >
          > >Tak walczyliscie o pierwsza strone a teraz pozwalacie go zasmiecac.
          >
          > TAK!!! walczylismy...MY walczylismy...a nie Ty lelum1... i pozwalamy na rozne
          > watki...bo nie mamy nic do gadania, bo takie sa zasady gry... a nam one
          > odpowiadaja...
          >
          > > Nie pisze zeby nie pisac o tych sprawach (Ukraina) ale naprawde kontrolujm
          > y to
          > co piszemy. Przeciez polowa z wczorajszych watkow jest albo polzdaniowa albo
          > powtarzana.
          >
          > ... o rany...lelum1...wiec nie chodzi Ci o tematyke??? tylko o co? o to ze
          > czasem uda sie byc rownoczesnie na forum kilku osobom? i rozmawiaja na
          > biezaco??? i to Cie tak boli???
          >
          > >Mi jest wlasnie przez to przykro.
          >
          > Nawet sobie nie wyobrazasz jak mnie jest teraz przykro...ze zachowales...a moze
          >
          > zachowalas sie w ten sposob...
          >
          > >Forum jest miejscem publicznym i nie chce sie wielu ludziom
          > > wchodzic do czegos gdzie z gory wiadomo ze bedzie dlugim nic wnoszacym dla
          > osob
          > > trzecich dialogiem. Jezeli ta osoba chce tak rozmawiac i ja to interesuje
          > to od
          > > tego jest czat.
          >
          > Dziekujemy za pomoc w rozroznieniu funkcji jaka pelni czat a jaka pelni
          > forum...tak sie sklada ze forum to tez dialog....
          >
          > >To takie osoby ignoruja i dziwnie zachowuja sie w stosunku do
          > > innych rzadszych forumowiczow. Mi jest wlasnie za to przykro.
          >
          > lelum1....kto kogo ignoruje???? witamy z wielka radoscia wszystkich
          > gosci...zapraszamy do czestego odwiedzania....i dlatego jest Ci przykro?
          > czy dalismy jakiemus forumowiczowi odczuc ze jest be?
          >
          > > Tematy mielismy dotad zroznicowane i bylem z tego dumny a teraz jest slowo
          > tok.
          >
          > ...mielismy tak...przypomina mi sie takie przyslowie....ale nic to....
          > ...lelum1...skoro przeszkadza Ci obecny stan rzeczy...to sobie po prostu
          > odpusc...nie dopuszczajmy do takich sytuacji ze bedziemy sie nawzajem oczerniac
          >
          > bo ktos tam cos tam...i co? mamy sie tlumaczyc z tego co piszemy?
          >
          > lelum1...mimo wszystko...zapraszamy...zostan z nami, ale nie jako
          > czytajacy...tylko pisz...
          >
          > p.s. do wszystkich
          > nawet nie wiecie jak taki watek wyprowadza z rownowagi...bardzo...na dodatek
          > jest mi cholernie przykro ze taka sytuacja zaistniala...:'( sa rozni ludzie...
          > zawsze uczono mnie tolerancji...i tego ze kazdy ma prawo powiedziec to co
          > mysli...ale teraz....smutno mi...ide zjesc kilka truskawek na pocieszenie i moz
          > e
          > do wieczora mi przejdzie....jak nie to wroce dopiero jutro....a lelum1 niech
          > pomysli troche nad swoim zachowaniem...

BRAWO, BRAWO GOFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          100% POPARCIA !!!

• malopolanin Pax, pax między... 03.06.02, 21:52
      Powtarzam: każdy ma prawo wypowiadać się na forum, jeśli nie przekracza zasad
      netykiety i prawa. Pozostali mogą albo się zgadzać albo nie albo nie odpowiadać.
      Proste i logiczne.
      Kolego ( koleżanko?) Lelum - zaproponuj ciekawy temat do dyskusji.
      • Gość: Muminek Do Lelum1... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 23:10
        Bardzo mi przykro Lelum1 że nie mogłem do końca wcześniej przeczytać Twojego
        tłumaczenia Gofci, co miałeś na mysli pisząc słowa na które ona tak ostro
        zareagowała, ale niestety w czasie kiedy Ty pisałeś co miałeś na mysli ja
        pisałem swojego posta po przeczytaniu Twojego pierwszego tekstu. I prosze Cie
        nie staraj się obrazać ludzi takich jak małopolanin, maja oni bowiem prawo tak
        samo jak i Ty uczestniczyć w jakiejkolwiek dyskusji nawet w takich tematach jak
        cytowany przez ciebie "Dupa Maryni", z którym juz gdzieś się spotkałem i nawet
        jakiś swój poscik w nim zostawiłem. Wook i Gofcia być może są wiekowo młodsi od
        Ciebie, ale to nie znaczy że jako osoby młodsze nie moga się obrażać. Faktem
        jest ze Gofcia rozebrała na części pierwsze Twój post ale wydaje mi sie że
        potraktowała go raczej jak matematyczka niz polonistka robiąc jego dokładną
        analizę.Dziwię się również ze twierdzisz że ta analiza doprowadziła zmiany
        intencji Twojego tekstu. Sam jestem zdania że po co cytować coś co każdy może
        przecztać wyżej, dlatego bardzo rzadko stosuję te opcję, wole dyskusje
        bezpośrednią po zapoznaniu sie z wypowiedzia poprzedników. Z Twojej jednak
        poprzedniej wypowiedzi wynika jednoznacznie to że kazałeś się wynosić
        małopolaninowi oraz zarzuciłeś wszystkim zaśmiecanie forum Przemyśl, używajac
        takich słów jak: pólzdaniowa, powtarzana, słowotok a nawet mając na myśli
        zapewne Gofcię i Wooka że dwie osoby dyskutują ze sobą jak na czacie. Musisz
        przyznać że używanie tych słów jest już ocenianiem ich obecności na tym forum i
        nie próbuj nikogo przekonywać że myślałeś coś innego niz napisałeś. Być może
        dalsze tłumaczenie jakie wystosowałeś w formie odpowiedzi do Gofci miało być
        bardziej miłe, ale wcale na takie nie wyglada. Gofcia jak każda kobieta
        zareagowała prawidłowo, wszak każdy może czytać i każdy może pisać , ale jezeli
        kogoś coś drażni to powinien omijać dany temat a nie gestem władcy pokazywać
        komuś drzwi jak Ty zrobiłeś w stosunku do Małopolanina.
        Z poważaniem
        Muminek
        • beskider Re: Do Lelum1... 03.06.02, 23:51
          Juz zaluje ze wdepnalem w ten watek... Tyle jadu nie bylo u nas od dawna. I
          nie mam zamiaru dywagować na temat kto ma racje, a kto jej nie ma. Powiem
          tylko ze takie rzeczy sie dotychczas w tym miejscu nie zdarzały i ze wypowiedz
          lelum1 odbiega dalece od przyjetych przez nas standardow kultury i zyczliwosci
          wobec czytajacych i odwiedzajacych to miejsce.
          Moze rzeczywiscie niektore watki sa nabijane i przypominaja rozmowe, tylko co
          w tym zlego, nie ma tu przymusu czytania, kazdy moze sobie wybrac cos dla
          siebie. Zarowno o strategii rozwoju miasta jak i o jajecznicy i truskawkach.
          To jest forum wolnych ludzi i kazdy moze tu zaistniec w sposob taki, jaki
          uwaza za stosowny, o ile nie obraza innych i postepuje zgodnie z zasadami.
          Nikt nie ma prawa wplywac na ksztalt dyskusji i domagac sie aby jego wizja
          zostala uznana za jedyną i słuszną.
          Spotykamy sie tu juz od jakiegos czasu i nigdy nie bylo tu zadnych spięć.
          Pozdrawiam i zycze lelum1 wiecej spokoju
    • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 06:38
      No i co Muminek, nie wystarcza Ci to co napisal Wook ze koniec rozmow, wszyscy
      przedstawili racje? Nie, oczywiscie Muminek musi sie popisac przed Gofa jaki to
      on jej przyjaciel. Nie nadinterpretowuj mojego posta. Nie mam nic przeciw
      wpisom Wooka i Gofy (chociaz niektore uwazam za nabijane i mi sie nie podobaja,
      ale nie zamierzalem ich krytykowac, wiec nie pozwalaj sobie na interpretowanie
      tego na swoja korzysc). Nie powtarzaj zdan ktore juz zostaly tu napisane.
      Malopolaninowi drzwi nie pokazalem bo napisalem w pierwszym watku zeby pisal
      ale nie nabijal, bo z tego slynie, a watki Dupa Maryni sa kolego niestety ale
      moim zdaniem glupie i dzieki nim takie forum nie jest profesjonalne, bo z
      jednej strony chcemy miec 5.000 a z drugiej robi sie to tanim kosztem (nie
      pisze teraz o Przemyslu).

Ty Malopolanin tez nie musisz powtarzac wypowiedzi swoich w dodatku . Na watku
      Wooka ktory jak zwykjkle konkretnie sie wypowiedzial powinno sie skonczyc
      tymczasem wy podhrzewacie atmosferke. Jezeli chcecie psuc to forum takimi
      jadowymi tekstami to prosze bardzo piszcie. Nie myslcie jednak ze Wasze posty
      beda bez odpowiedzi. I jeszcze jedno. Smieszy mnie Wasza postawa bo normalnie
      to sie do mnie zdarza sie ze przymilacie. Jak duzo moze zdzialac zmiana niku,
      prawda?
      • wook Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 07:22
        ostatnie moje zdanie:
        "Jak duzo moze zdzialac zmiana niku prawda?"
        - lelum1 to nie zmiana nicku tylko postawy, ja myślę że tu przedstawiłeś swoje
        drugie ja;), a ukrywając się nie chcesz aby Twoje wpisy pod innym nickiem były
        kojarzone z lelum1, troche mnie to dziwi, bo jeszcze za krytyczne wpisy nikt
        nikogo nie spalił na stosie.
      • Gość: Muminek Re: Mam nadzieję, że... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 07:25
        To nie zmiana nicku, tylko Twoje zachowanie.
        • Gość: artie Re: Mam nadzieję, że... IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 08:01
          Proponuję spuścić zasłonę milczenia i niepamięci na ten niechlubny fragment
          historii naszego forum, dobrze? EOT.
          • wook Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 08:17
            jestem za :)))
            • malopolanin Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 12:54
              Nie ma sprawy :)
              Zawsze ignoruję osoby takiego pokroju. A na Gofę i Wooka czeka poczta :)
              • lelum1 Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 16:55
                Do Wooka i kogos na E (nie cofam komputera zeby sprawdzic bo dzisiaj wolno
                dziala). Ja moge spuscic zaslone. Moje zdanie juz znacie i dla Was to moge
                zrobic.Jednak jezeli tylko jeszcze raz towarzystwo wzajemnej adoracji Gofa i
                ten Muminek zrobia jakas aluzje do tego watku, wroce i to ze zdwojona sila.
                Dlaczego sie nie ujawniam? Wlasnie dlatego ze (moze nie os stos chodzi) ale
                (wook to do Ciebie) kilka osob pisze co mysli o moich postach (to dobrze) ale
                dodaja zlosliwe komentarze na moj temat mimo ze to co pisze jest szczere, i
                bardzo obiektywne. Raczej nie chcialbym zeby jakies towarzycho rzucalo sie na
                moj prawdziwy nik. (Kiedys sie ujawnie i sie co niektore osoby mocno zdziwia
                ktory to moj prawdziwy nik ;-)

A teraz do Malopolanina: nie klam ze nie reagujesz na watki bo wystarczy wejsc
                na inne fora gdzie sie udzielales i poczytac Twoje pelne jadu i glupich radosci
                z okazji przescigania Rzeszowa. Szkalowales to miasto dosyc skutecznie. Nie
                udawaj swietego. Jezeli ja mam pokroj to raczej podobny do Ciebie. Moj zaden
                post na osla lawke nie trafil. Ty o sobie tego samego powiedziec nie mozesz.
                • beskider Re: Mam nadzieję, że... 04.06.02, 17:04
                  Do lelum1
                  Jakie to straszne... Who do you think you are??? Panem Bogiem????
                  Nie, no po prostu Twoj pelen wyzszosci ton mnie rozwalil...
                  No comments.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka