Dodaj do ulubionych

Dyrektor ZST odwołany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:45
PRZEMYŚL. Józef S. dyrektor Zespołu Szkół Technicznych stracił stanowisko za
jazdę po pijanemu.

Józef S. został zatrzymany 13 marca br. na ul. Wilsona w Przemyślu. Podczas
rutynowej kontroli, okazało się, że w organizmie ma ponad promil alkoholu. -
O sprawie tego pana dowiedzieliśmy się, kiedy do naszego wydziału komunikacji
przyszło pismo, że osobie o nazwisku S. zatrzymano prawo jazdy - mówi Wiesław
Jurkiewicz, wiceprezydent Przemyśla. - Okazało się, że prokuratura prowadzi
postępowanie karne w stosunku do naszego pracownika oświaty. Jako organ
prowadzący musieliśmy na to zareagować, dlatego wnioskowałem o zawieszenie
tego pana w czynnościach dyrektora i nauczyciela.

W. Jurkiewicz wysłał także pismo do rzecznika dyscyplinarnego kuratorium z
prośbą o wszczęcie postępowania dyscyplinarnego w stosunku do Józefa S. W
maju tego roku zakończyło się postępowanie karne w prokuraturze. Odbyła się
sądowa rozprawa, na której sędzia zadecydował o warunkowym umorzeniu
postępowania, ale równocześnie potwierdził winę Józefa S. jako osoby, która
prowadziła samochód będąc pod wpływem alkoholu. Dyrektor ZST musiał zapłacić
1200 zł kary na rzecz fundacji, która pomaga dzieciom poszkodowanym w
wypadkach oraz otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na 2 lata.

W poniedziałek (8 sierpnia) na wniosek prezydenta Przemyśla, kurator oświaty
wydał decyzję o odwołaniu dyrektora ZST z jego funkcji. Trwa jeszcze
postępowanie dyscyplinarne w kuratorium. Rozprawa odbędzie się 6 września.

ds

Super Nowości z dnia 10_08_2005
Obserwuj wątek
    • Gość: Jerry Re: Dyrektor ZST odwołany IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 10:26
      Dopóki "ten pan" - jak go niegrzecznie nazywa p.Jurkiewicz - klaskał i
      przytakiwał p.Prezydentowi oraz jego chińczykom - jak z kolei mawia marszałek
      Tadzik - pluł na radnych opozycji to wszystko było cacy. W momencie zwrotu o
      180 stopni "ten pan" został odstrzelony. Tak jakby wcześniej w Urzędzie nie
      wiedziano o jego niektórych słabościach. Broń Boże nie bronię Józefa S., ale
      pokazuję tylko pewne ,typowo przemyskie, mechanizmy działania władzy.
      • Gość: kostka brukowa Re: Dyrektor ZST odwołany IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:10
        Ja nie płaczę.
        Ten proroczy sen sprzed kilku lat wreszcie się spełnił. Ciekawe, czy ruszyło
        domino - jak od dawna szeptali sobie co poniektórzy dyrektorzy szkół
        ponadgimnazjalnych (dawnych ponadpodstawowych)- czy też to tylko "odstrzał
        jednego klakiera"?
        Tak naprawdę przesłanki do odwołania leżały w "słabostkach", ale zupełnie innej
        natury. Zapytajcie rodziców.
    • Gość: kostka brukowa Re: Dyrektor ZST odwołany IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:54
      Ja nie płaczę.
      Jest tylko mały problem wynikający z niespójności praw: Karta Nauczyciela i kk.
      Otóż sąd zakazał Józkowi prowadzenia samochodu przez dwa lata, a nie zakazał
      zajmowania kierowniczych stanowisk w administracji - także samorządowej. (A do
      takich należy stanowisko dyrektora w szkole).
      Co najwyzej Józio nie ma szans na startowanie jako kandydat w wyborach do rad
      gmin i powiatów, gdyż ustawa o tych samorządach uwzględnia wyrok SN, że jeżeli
      nawet sąd warunkowo umorzył postępowqanie to i tak "nici" z prawa wyborczego.
      • Gość: z Re: Dyrektor ZST odwołany IP: 80.51.255.* 11.08.05, 02:40
        Jakież to słabości miewał pan Stysiał?Napisz konkretnie!!!!!
        Jeśli fakt jazdy po pijaku ma źle wpłynąć na Ziuta, to przesada.On od dawna był nietakim dyrektorem.Po prostu był słaby, tak jak całe szkolnictwo za wodza Idzikowskiego.Zapytajcie nauczycieli.Wódz już był i co??????????????????????
        • Gość: zz Do "z" alias Zbychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:07
          uuh, "z" czyli zbychu znowu uprawia forumową masturbację - z rana dorwał się do kompa i wszystkich poucza, aż mnie zgaga wzięła...
          • Gość: z [...] IP: 80.51.255.* 11.08.05, 09:08
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: dupek Re: Do "z" alias Zbychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:16
              ...o ze Zbychowej piersi się wyrwało. "Masz coś na mnie" - a co taki niskazitelny jesteś. Zbychu "z-jak zorro" trochę ogłady... ech ta zgaga
              • Gość: z Re: Do "z" alias Zbychu IP: 80.51.255.* 11.08.05, 10:53
                Zgaga, czyli refluks.Nie znam przyczyny twej niechęci.Jakiz to "coś" cię kręci.Panikujesz dupku?Przepraszam za tego dupka, ale jak odnieść się do obrońcy Idzikowskiuego, Jurkiewicza i innych......
                • Gość: dupek Re: Do "z" alias Zbychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:03
                  Wskaż mi gdzie napisałem że jestem fanem i obrońcą Idzikowskiego, Jurkiewicza i innych (nie bawię się w politykę)- posta napisałem reagując na poranne przeglądanie forum, gdzie odpowiadałeś na jakieś pierwsze dziesięć licząc od góry i w których jako wszechwiedzący i zgorzkniały wyrażałeś swoje opinie... dalej jednak mam refluksy. Chyba ci się Zbychu za bardzo podniosło ciśnienie. Mimo wszystko pozdrawiam.

Ty chyba musisz być jakimś urzędasem i to by wyjaśniało moje uczulenie i zgagę.
                  • Gość: z Re: Do "z" alias Zbychu IP: 80.51.255.* 11.08.05, 14:24
                    NIE!!!!!!!!!Jestem szczęśliwym.Czy nie wolno coś napisać bardzo wczesnym rankiem?Przepraszam jeszcze raz jak uraziłem, nie było to moim zamierzeniem.
                    Serdeczności kieruję pod Twym adresem.pomyslnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka