Dodaj do ulubionych

Likwidacja "Światowida"

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 21:31
Doszły do mnie nieoficjalne wiadomości, że od marca 2003 r. prawdopodobnie
zostanie zlikwidowany kolejny pociąg pospieszny do Przemyśla. Ma być to
pociąg relacji Przemyśl-Szczecin. Rzecz jasna ma jeżdzić tylko do Rzeszowa,
bo gdzieżby indziej.
Obserwuj wątek
    • dominikrz Re: Likwidacja 'Światowida' 24.12.02, 22:55
      Gość portalu: Ktoś napisał(a):

> Doszły do mnie nieoficjalne wiadomości, że od marca 2003 r. prawdopodobnie
      > zostanie zlikwidowany kolejny pociąg pospieszny do Przemyśla. Ma być to
      > pociąg relacji Przemyśl-Szczecin. Rzecz jasna ma jeżdzić tylko do Rzeszowa,
      > bo gdzieżby indziej.

KRAKOWSKA DYREKCJA KOLEI POMAŁU CHCE WYKOŃCZYĆ PODKARPACKĄ KOLEJ, WYKOŃCZYLI
      JUŻ POŁĄCZENIA RZESZÓW-WARSZAWA PRZEZ KOLBUSZOWĄ I TARNOBRZEG ORAZ POŁĄCZENIA
      DO LUBACZOWA ORAZ EKSPRESY DO PRZEMYŚLA, TERAZ BIORĄ SIĘ ZA POŚPIECHY DO
      PRZEMYŚLA I LINIE RZESZÓW-JASŁO ORAZ DĘBICA-STALOWA WOLA. MUSIMY TEMU
      ZAPOBIEDŹ !!
      WALCZMY O PODKARPACKIE POŁĄCZENIA !!!
    • Gość: !!!!!!!!promilek Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 15:01
      Heh ... pisałem już jakie mam na ten temat zdanie, i że się z nim zgadzam ...
      Jeśli zaś chodzi o połączenia Rzeszów - Jasło ...
      Do tej pory cudem było zgranie sobie podróży do miejscowości takiej jak Biecz
      pod Jasłem (kojarzycie pierniczki z biecza ???) ...

Przy najlepszych wiatrach naparzałem osobowym o Rzeszowa ... (2 h) , potem
      osobowy do Jasła (2 h) , oczywiście postój w Rzeszowie 40 min.
      No nic .. docieram do metropolii Jasło .. i .. czekam 2 gpdziny na PKS do
      Biecza ...
      Teraz jak zawiną połączenia Rzeszów - Jasło ... To ja po prostu popier..lę
      jakiekolwiek podróże po podkarpaciu ...

Co do światowida ... Nie jest tak źle ... zostanie nam jeszcze jeden pociąg do
      Szcz-na ...

A jeśli chodzi o walkę ...
      Kuna nie znam, się na tym, ale róbcie coś, a ja się podpinam ...
      Bo jużnawet te 2 coroczne pobyty w p-ślu będą dla mnie niemożliwe z powodu
      kretyńskich połączeń .. a raczej ich braku ...

Pozdrawiam przemyski front walki o możliwość korzystania z najlepszej firmy
      przewoźniczej w polsce czyli P(o co)K(urwa nam)P(ociągi) !

Promilek
      • Gość: Mowtoi Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.kurdwanow.kolornet.pl / 192.168.50.* 09.01.03, 04:51
        To jest jakaś paranoja !!!!!!!!!!!
        Przemyśl domaga się dostępu do morza!!!!!!!!!

Pozdrowienia
        Mowtoi

P.S. Zostaje mi jeszcze rower, jazda na studia do Krakowa zajmie mi (zamiast
        3.5 h) jakieś 3 dni.
    • Gość: !!!!!!!!promilek Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.12.02, 15:03
      Heh ... pisałem już jakie mam na ten temat zdanie, i że się z nim zgadzam ...
      Jeśli zaś chodzi o połączenia Rzeszów - Jasło ...
      Do tej pory cudem było zgranie sobie podróży do miejscowości takiej jak Biecz
      pod Jasłem (kojarzycie pierniczki z biecza ???) ...

Przy najlepszych wiatrach naparzałem osobowym o Rzeszowa ... (2 h) , potem
      osobowy do Jasła (2 h) , oczywiście postój w Rzeszowie 40 min.
      No nic .. docieram do metropolii Jasło .. i .. czekam 2 gpdziny na PKS do
      Biecza ...
      Teraz jak zawiną połączenia Rzeszów - Jasło ... To ja po prostu popier..lę
      jakiekolwiek podróże po podkarpaciu ...

Co do światowida ... Nie jest tak źle ... zostanie nam jeszcze jeden pociąg do
      Szcz-na ...

A jeśli chodzi o walkę ...
      Kuna nie znam, się na tym, ale róbcie coś, a ja się podpinam ...
      Bo jużnawet te 2 coroczne pobyty w p-ślu będą dla mnie niemożliwe z powodu
      kretyńskich połączeń .. a raczej ich braku ...

Pozdrawiam przemyski front walki o możliwość korzystania z najlepszej firmy
      przewoźniczej w polsce czyli P(o co)K(urwa nam)P(ociągi) !

Promilek
      • Gość: reks Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 14:53
        Jeżdżę czasem tym pociągiem i nie powiedziałbym że do i z Przemyśla nim mało
        ludzi jeździ.Jako rzeszowianin z pochodzenia mogę powiedzieć że jeśli tylko
        dlatego skraca się trasę Światowidowi że Rzeszów jest stolicą Podkarpacia a nie
        Przemyśl to dla mnie to nie jest żaden powód.
    • Gość: Ojciec Dyrektor Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 17:56
      W ograniczeniu połączeń do Rzeszowa (i koniec!) jest rażąca niesprawiedliwość.
      Przecież PKP jest w istotnej części finansowana z naszych kieszeni i to
      niezależnie od tego czy są to przewozy regionalne czy inne. Niezależnie także
      od tego czy z niej korzystamy, czy też nie, bo przecież budżet województwa czy
      też państwa nie powstaje z niczego. Co to za argument, że pociągiem jeździ mało
      ludzi od Rzeszowa do Przemyśla? Moim zdaniem (Przemyślanina) to jest po prostu
      draństwo. Podkarpacie jest i owszem - biedne, ale w Rzeszowie, jak sądzę,
      dochód i tak jest najwyższy. Zatem oni (Rzeszowianie) będą mieli sponsorowane
      przez nas - biedniejszych mieszkańców Podkarpacia - przejazdy do Rzeszowa,
      natomiast do naszych (od Rzeszowa do Przemyśla) nie dołożą!
      <b>Konkluzja:</b> biedak-Przemyślanin będzie finansował przejazdy bogatszych
      Rzeszowian na trasie 'Polska-Rzeszów', ale bogatszy-Rzeszowianin już się nie
      dołoży do przejazdów biednych Przemyślan od Rzeszowa do Przemyśla.
      Szkoda, że technicznie nie jest to możliwe, abyśmy nie płacili podatków w
      obszarze, w którym są one przeznaczane na dofinansowanie brudnych, zasranych i
      śmierdzących pociągów PKP.

PS1
      Powyższe uwagi dotyczą mieszkańców każdej innej mniejszej miejscowości wobec
      której zostaną ograniczone przejazdy do Rzeszowa i koniec!

WIWAT (Moj)rzeszów
      • Gość: ktoś1 Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 11:12
        ojciec dyrektor napisał:

"Szkoda, że technicznie nie jest to możliwe, abyśmy nie płacili podatków w
        obszarze, w którym są one przeznaczane na dofinansowanie brudnych, zasranych i
        śmierdzących pociągów PKP."

poieram-sprawa nadwyraz śmierdząca!
      • Gość: Domino Re: Likwidacja 'Światowida' IP: 80.50.19.* 09.01.03, 01:22
        Gość portalu: Ojciec Dyrektor napisał(a):

> W ograniczeniu połączeń do Rzeszowa (i koniec!) jest rażąca
        niesprawiedliwość.
        > Przecież PKP jest w istotnej części finansowana z naszych kieszeni i to
        > niezależnie od tego czy są to przewozy regionalne czy inne. Niezależnie także
        > od tego czy z niej korzystamy, czy też nie, bo przecież budżet województwa
        czy
        > też państwa nie powstaje z niczego. Co to za argument, że pociągiem jeździ
        mało
        >
        > ludzi od Rzeszowa do Przemyśla? Moim zdaniem (Przemyślanina) to jest po
        prostu
        > draństwo. Podkarpacie jest i owszem - biedne, ale w Rzeszowie, jak sądzę,
        > dochód i tak jest najwyższy. Zatem oni (Rzeszowianie) będą mieli sponsorowane
        > przez nas - biedniejszych mieszkańców Podkarpacia - przejazdy do Rzeszowa,
        > natomiast do naszych (od Rzeszowa do Przemyśla) nie dołożą!
        > <b>Konkluzja:</b> biedak-Przemyślanin będzie finansował przejazdy b
        > ogatszych
        > Rzeszowian na trasie 'Polska-Rzeszów', ale bogatszy-Rzeszowianin już się nie
        > dołoży do przejazdów biednych Przemyślan od Rzeszowa do Przemyśla.
        > Szkoda, że technicznie nie jest to możliwe, abyśmy nie płacili podatków w
        > obszarze, w którym są one przeznaczane na dofinansowanie brudnych, zasranych
        i
        > śmierdzących pociągów PKP.
        >
        > PS1
        > Powyższe uwagi dotyczą mieszkańców każdej innej mniejszej miejscowości wobec
        > której zostaną ograniczone przejazdy do Rzeszowa i koniec!
        >
        > WIWAT (Moj)rzeszów

TO NIE RZESZÓW BLOKUJE TE POCIĄGU ALE KRAKOWSKA DYREKCJA PKP!!! WIĘC PRETENSJE
        DO KRAKUSÓW!!!
        POZDRÓWKA Z DĘBICY
    • Gość: tsas Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.iz.uj.edu.pl 09.01.03, 17:57
      Z pociagami jest coraz gorzej. Gdy 5 lat temu zaczynalem studia mialem do
      Krakowa 12 lub 13 pociagow na dobe (w tym 2 ekspresy). Inna sprawa jest, ze
      czesc z nich kursowala w nocy- czyli przewozila duuuzo powietrza.
    • Gość: Ojciec Dyrektor Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 11:49
      Z tego trwającego od kilku lat procesu najbardziej cieszy się chyba PKS. Ja już
      od dawna jeżdże do W-wy autobusami, bo wolę wyjechać o 3 w nocy z Przemyśla i
      być na 10 w W-wie, pozałatwiać sprawy i wrócic tego samego dnia, niż wlec się
      przez 7 godzin niemal dwa razy droższym (i co najmniej dwa razy bardziej
      brudnym i śmierdzącym) pociągiem, który przyjeżdża ok 13 do W-wy, kiedy już
      cieżko zdążyć z załatwieniem czegokolwiek w stolicy i powrotem do Przemyśla.
      Tylko patrzeć, kiedy PKS uruchomi więcej połączeń do Krakowa.
    • Gość: kazet Re: Likwidacja 'Światowida' IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 12:55
      Gość portalu: Ktoś napisał(a):

...... to powiedz dlaczego pociąg do Rzeszowa (z Przemyśla)przyjeżdża z
      godzinnym opóźnieniem.

> Doszły do mnie nieoficjalne wiadomości, że od marca 2003 r. prawdopodobnie
      > zostanie zlikwidowany kolejny pociąg pospieszny do Przemyśla. Ma być to
      > pociąg relacji Przemyśl-Szczecin. Rzecz jasna ma jeżdzić tylko do Rzeszowa,
      > bo gdzieżby indziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka