Dodaj do ulubionych

esbek wicestarostą

IP: *.warszawa.dialog.net.pl 05.01.07, 17:31
czytaliscie najnowsza Gazete Polska???jest tam poraz kolejny opisany Raba!!!
to skandal ze taki czlowiek pelni ta funkcje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: demokrata Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:10
      No i co z tego ????
      Został wybrany demokratycznie i noc do du..y!!!!
      • Gość: TŻ Re: esbek wicestarostą IP: *.mcon.pl 05.01.07, 19:00
        Ten Przemysl to ciekawy przypadek.Niby wszystko źle, ale i dobrze.Jak wybrali
        Rabe to źle, bo SBek(Pracownikiem SB zostaje sie do końca zycia ziemskiego.To
        sa wytrenowane zachowania.Pan Raba o tym wie.Ja nie podważam uczciwości pana
        Raby), jak wybrali Kazia banana to źle bo....Itd.A do q...y nedzy kto chciał
        demokrację?Oni, czy MY?Więc takie pie..nie o tym, ze SBek mozna o kant dupy
        potłuc/Wytłumaczcie to nawiedzeni wyborcom.Spadać z tego tematu.
        Może by tak niedoscignionym wzorem JPII pogwarzyc o czarnych pasterzach
        diecezji przemyskiej?
        • demon1903 Re: esbek wicestarostą 05.01.07, 21:34
          Czy w obecnych czasach aż takie dziwne jest to co nas spotyka na co dzień? Czy
          my "zwykły" naród rozpętaliśmy "burzę" z teczkami?
          Mnie już nic nie zdziwi a powiem tylko jedno!: Raba nie kłamał i nie mataczył
          gdy zarzucono mu esbectwo. Wyjaśnił jak mógł! Nie wydawał co pół godziny
          oświadczeń aby w końcu się przyznać...
          Cóż powiedzą i myślą Przemyślanie o następcy Prymasa Glempa!!?? Wierzą Mu?
          To jest typowy przykład agenturalnej przeszłości, którą każdy Polak powinien
          tępić!To jest fałsz i obłuda w jednym!
          Czy my jako miasto wybitnie "katalockie" wolimy gnębić Rabę za to że nic nie
          ukrywa i wyjaśnia a był tylko pracownikiem a nie SZPICLEM przez 20 lat...
          Nikt tu nie broni Raby ale taka jest prawda.

Ciężko to zrozumieć. Ciężko też zrozumieć i pojąć jak Warszawiacy będą chodzić
          na Msze "nowego" Prymasa oraz do ewentualnej spowiedzi, gdy ten sam nie
          zrezygnuje z funkcji tej funkcji.
          • Gość: JP II Re: esbek wicestarostą IP: *.mcon.pl 06.01.07, 04:55
            Raba boli ich przede wszystkim dlatego, że przez jego wybór komus przeszła koło
            nosa dobra posada plus okazja na parę innych posad dla wszystkich znajomych
            królika oraz nierobów i nieudaczników kryjących sie pod ksywą "polityk". Co
            do "Gazety Polskiej", to nie zdziwiłbym się bardzo, gdyby w niedługim czasie
            ukazał się tam artykuł, ze kooperantem SB był równiez kard. Wojtyła (za granicę
            jeździł, uczyć się chciał itd.). Duch macierewiczowskiego pie..a w tej
            firmie jest wszechobecny. Tak krzepnie IV RP im. Bohaterów Tworek i Kobierzyna!
        • Gość: abp Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:14
          sam spadaj z tego tematu jak nie masz nic do powiedzenia. JP II to chory
          człowiek, może wyleciał z seminarium i nie jest on autorytetem. Demokrację to
          mamy od 17 lat i brakło w niej właśnie tego , że goście odpowiedzialni za 50
          komuny powinni mieć zakaz pełnienia stanowisk publicznych
    • Gość: XXX Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:55
      JP II ma rację ne jestem fanem Raby ale widzidzie co się dzieje sekretarz ze
      starostwa JJ został dyrektorem WORDu nie ważne czy coś potrafi czy nie ważne że
      ma dobrych kumpli. Były komendant policji w Rzeszowie dyrektorem Urzędu
      Marszałkowskiego ważne jest towarzystwo a nie umiejętności i wiedza.
      • Gość: antyMichnik Re: esbek wicestarostą IP: 213.17.165.* 06.01.07, 14:20
        przez takich ludzi jak ty i Michnik,Kuron,Geremek,tacy ludzie jak Raba pełnia
        ta funkcje powinna byc na poczatku 1990roku lustracja i dekomunizacja,ale
        dobrze ze teraz Michnikowszczyzna sie sypie i kompromituje!!!
        • Gość: starski Re: esbek wicestarostą IP: *.cable.ubr04.croy.blueyonder.co.uk 06.01.07, 21:37
          Dziwi mnie, ze nie odrozniacie etatowego SB-eka, od ludzi, zastraszonych,
          szantazowanych,zmuszanych do "wspolpracy". Ci pierwsi - jak widac nadal pelnia
          odpowiedzialne stanowiska, plujac ludziom w twarz, a ci drudzy musza sie
          tlumaczyc ze swoich upokorzen. Prawem demokracji Raba SB-ek zostal wybrany do
          Rady Powiatu. Jest jednak cos takiego jak pamiec i poczucie zwyczjnej
          poczciwosci.Ja nigdy etatowym bandziorom (SB-ekom) nie zaufam i nie wybacze.
          Tych, ktorych te bandziory zniewolily, moge przynajmniej probowac zrozumiec.
        • Gość: Dra Re: esbek wicestarostą IP: *.ptvk.pl 06.01.07, 22:13
          Słuchaj szczeniaku, przez takich gó..arzy jak ty jest teraz burdel w kraju. Gdybyś nie urodził się w latach zapewne 80-tych tylko wcześniej to byś chociaż miał blade pojęcie o komunie. A co do Kuronia to jesteś tylko cymbałem i takim zostaniesz do końca życia. Chyba, ze gdy założysz rodzinę, pójdziesz do pracy i jako jedyny będziesz swoją rodzinę utrzymywał, a tam każą ci się warunkowo zeszmacić albo zwolnić to przypomnisz sobie jakim gnojem byłeś. I na życzenia noworoczne życzę ci w tym roku żeby ktoś ci spieprzył karierę w imię swoich, podobnych do twoich ideałów.
          • Gość: ktosia Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:51
            a ja myslę tak : dobra, jedni donosili, drudzy musieli to robić by
            przezyć ,....ale , kurczę, po cholerę sie pchają do władzy znając swoje
            grzeszki? To jakas paranoja, na co liczą, ogólną amnezję? Niech daja sznsę
            ludziom, którzy wtedy potrafili sie oprzeć pokusie, może było na nich zbyt malo
            haków, nie wiem, ale na pewno ich kręgosłup był mocniejszy. Pamiętam wzniosłe
            mowy Kuronia, Gieremka w Sejmie po 1989 i serducho sie radowało, a teraz, gdy
            wiem, że uzgadniane zostały przy gorzale z Jaruzelskim , Kiszczakiem , Urbanem
            to mam torsje. Odbija mi się po prostu i ci ludzie nigdy nie bedą dla mnie juz
            bohaterami.
            • Gość: kibol Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:24
              Dzięki głosom przemyskiej koalicji PO-PSL-Samoobrona-komuniści wicestarostą
              został niejaki Jan Raba z Samorządowego Frontu Jedności Powiatu Przemyskiego
              (Oscar za nazwę!).Pan Janek żyły sobie za komuny wypruwał, o Polskę
              walcząc.Konkretnie na odcinku ORMO9był inspektorem), ZOMO(dowódcą) i SB(szef
              sekcji w wydziale do walki z klerem) sobie te żyły wypruwał. Nasza Raba kochana
              samopoczucie ma dziś znakomite i jego przeszłość zreformowanym
              socjaldemokratom, wyrafinowanym ludowcom i wyczulonym na estetykę władzy
              liberałom nie cuchnie.Nam też Raba nie cuchnie.My się tylko dziwimy: jeden
              człowiek, a tyle zasług: ORMO,ZOMO,SB za jednego wcielenia obskoczyć! Zuch.
              "WPROST z 07 stycznia 2007 roku)
              Panowie zapomnieli, lub nie wiedzą, a sekretarz GRN w Żurawicy, 20 lat dyrektor
              PZU SA o/Przemyśl, radny 4 kadencji Gminy Żurawica, przewodniczący 2 kadencji
              rady gminy, przewodniczący Komitetu wodociagów i kanalizacji wsi
              Żurawica,działacz sportowy LKS Żurawianka, ministrant i lektor,członek zarządu
              GS Żurawica itp., itd.
              A ile medali i zasług za jednego wcielenia, aż zazdroszczę..
              • Gość: XXX Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:02
                prawdę trzeba powiedzieć od początku Pan Janek podpisał koalicję wyborczą z
                Samoobroną i LPR w osobie Mariana Majki i dzięki temy został wybrany radnym.
                Dlatego że LPR nie przekroczył 5% progu wyborczego i wszystkie głosy poszły na
                jego konto a potem to już była formalnosć aby nie dopuścić do władzy PiSu.Od
                tego trzeba zacząć jak LPR mógł podpisać taki układ.
                • Gość: ja wiem Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 07:35
                  Masz bracie rację, tym gównem smierdzi jeszcze kilka osób: Smyk E., Paluch
                  St.,Semkow J.,Rzasa M., a takze wielu TW z gminy Orły i Żurawica na których
                  P.Janek ma haki, lub wiedzę(taką np jak o JP II)
                  • Gość: rewis Re: esbek wicestarostą IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 08.01.07, 10:32
                    pamietajmy ze SB to organizacja przestepcza,i za jakis czas juz nikt kto byl
                    czlonkiem nie bedzie mogl niczego w tym kraju robic i skonczy sie Rabie dobre
                    zycie esbeka!!!
                  • Gość: haha Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 21:58
                    a JP zero ucichł :)))
    • Gość: on Re: esbek wicestarostą IP: 213.17.165.* 11.01.07, 13:54
      jak przejdzie ustawa dekomunizacyjna to Raba straci stanowisko i nigdy nie
      bedzie mogl pelnic publicznego
      • Gość: Prześladowany Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:10
        Interesuje mnie jedno! Co myślicie o takich jak były ubek Boguś Nowak, szmata z
        gradobicia zarazem oraz Edward Marszałek mieszkający kiedyś na Tatarskiej a za
        stanu wojennego goniący i i bijący ludzi na ulicy Waygarta???????
        Co z nimi? Tak im ufacie? A w szczególności Nowakowi, szmacie, którego ktos tu
        chciał desygnować na prezydenta.
        • Gość: starski Re: esbek wicestarostą IP: *.cable.ubr05.croy.blueyonder.co.uk 11.01.07, 23:19
          Mysle, ze nie ma co urzadzac "polowan na czarownice" Chodzi tylko o dwie proste
          rzeczy; po pierwsze aby odebrac bylym SB-ekom ogromne emerytury -bo po prostu
          dzialajacc na szkode Narodu polskiego na nie sobie zwyczajnie nie zasluzyli.
          Po drugie zakazac pelnienia funkcji publicznych.To wszystko. To jakie mamy o
          nich prywatne zdanie to inna sprawa. Byc moze sa wsrod nich calkiem mili ludzie
          (JPII- pewnie zna, to wie) ale tak naprawde wazne jest aby ustawowo spelnione
          byly te dwa warunki, ktore wyzej wymienilem.
          • Gość: ...... Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:25
            Jestescie na tym forum odważni.Ja mam cały czas wrażenie, że byłam i mogę być inwigilowana. Nie mogę się od tego wrażenia uwolnić niestety.
            • Gość: Palant Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:31
              No i co z tego? Ja byłem i wiedziałem o tym jak i wiem, że teraz w związku ze
              swoją profesją mogę być lub jestem. Jeżeli jesteś zdołowana idż po poradę do
              księdza spowiadając się niewiedząc komu ufasz...
          • Gość: ja wiem Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:06
            Wiem, że P.Raba i inni NN pomogli sobie sami, by doszło do dekomunizacji i
            ustawy odsuwajacej byłych funkcjonariuszy od władzy.Bez wątpienia pewne jest,
            że nie można mierzyć wszystkich jedną miarą, oraz ze istnieje jeszcze cos
            takiego jak polska racja stanu.Pewne jest również to , że poprzednie elity
            władzy poprzez zaniechanie opózniły wybuch tej bomby, której obecna moc
            zostanie jeszcze wyolbrzymiona dla lepszego efektu by zmieść ze sceny nie tak
            winnych, jak niewygodnych.Dziękujemy Rabo i NN!!!
            • Gość: JP II Re: esbek wicestarostą IP: *.mcon.pl 13.01.07, 03:27
              Jaja z abp Wielgusem (jaja, bo władza wiedziała, co i jak, i kompromitacji
              mogła zapobiec, ale w całej intrydze chodziło o to, by to w katedrze do niej
              doszło), "deubekizacja", zamach na Kaczora (na kota, Alka, Al-Kaida szykuje
              ponoć niestrawną puszkę lub faszerowaną trutką mysz) i parę innych głupot w
              ostatnich dniach. Przypadek, splot zdarzeń, zbieg okoliczności? Nie, to stara,
              sprawdzona bolszewicka praktyka i „technologia władzy”. Jak się ludziom przed
              wyborami nałgało i celowo robiło wodę z mózgu (mamy też swojego mistrza tej
              sztuki na salonach władzy, nie?), trzeba brnąć dalej i kitować, co tylko ślina
              na język przyniesie. Jak nie można zaoferować chleba, to niech motłoch ma
              przynajmniej igrzyska. Naród się podnieca, a PiS-uary robią swoje.Naiwnym
              emerytom obiecywali 20% podwyżki, ale tylko po to, by na nich głosowali. Teraz
              podniosą im uposażenia o średnio aż 6,40 PLN (wariant optymistyczny; Gilowska
              mówi góra 4,80), bo ... "ubowcy" biorą ogromne emerytury, bo długi Gierka
              itd.itd. Jak się skończy wątek SB, zabiorą się za emerytalne uposażenia
              oficerów wojska, bo też wysokie (ci co przeszli na emerytury przed 1989
              służyli "komunie" i „Moskwie”, byli w "polskojęzycznym" wojsku, być może nawet
              organizacji zbrodniczej). Później można zając się wdowami po maszynistach
              kolejowych, bo mają po 80 lat i biorą do 2000 PLN, po grzyb im tyle? I tak
              dalej, i tak dalej. Ludzi krew zalewa, tracą trzeźwość realnej oceny sytuacji,
              słuch, wzrok i o to chodzi! W tym zamieszaniu ze świadomości skołowanych
              obywateli umyka fakt tworzenia tysięcy nowych i przygotowywania dziesiątków
              tysięcy kolejnych posad dla swoich ludzi (prezes Skrzypek, nieusuwalny do 2013
              r. sam przyjmie parę setek, nie?). Nikogo nie razi wówczas nominacja palacza
              c.o. na stanowisko za 7500 zł, obsadzanie janczarami Giertycha i lepperowcami
              kolejnych stanowisk w ministerstwach (pensje 5-10 000) itd. Nikt się nie
              zastanowi w jaki sposób "zabiorą" te emerytury byłym esbekom: jak to prawnie
              załatwią, skoro chodzi o prawa nabyte, z których niektórzy korzystają od
              kilkudziesięciu lat. Jak to odkręcić, gdzie złamać prawo i nagiąć je do
              propagandowych potrzeb na zasadzie „sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po
              naszej stronie”? Poważni prawnicy śmieją się, bo praktycznie jest to
              niemożliwe. A jeśli już (w końcu żyjemy w kraju, gdzie wszystkiego dziś można
              się spodziewać, nawet tego, że bociany od Fedaczyńskiego szpiegują dla Rosjan),
              to sypnie skargami do Strasburga i IV RP wypłaci potężne odszkodowania (ale to
              już kłopot następnego rządu). Z czyich pieniędzy? Z portfeli tych nawiedzonych
              i niedouczonych pseudopolityków, którzy kombinują jakby to dla siebie najwięcej
              uskubać? Nie, bulną np. ci emeryci, co im teraz po 6,40 (4,80?) chcą
              podwyższyć. Podgrzewający atmosferę towarzysze bolszewicy u władzy są bardzo
              zajęci innymi sprawami. Unia np. daje dużą kasę na drogi, to trzeba tak
              sprytnie je zaprojektować, aby przechodziły przez tereny gdzie grunt dziś tani,
              a za parę lat, gdy przyjdzie czas wykupu przez państwo, będzie można na nim
              zdrowo przebić. Kto jest przy żłobie, ma wiedzę, gdzie co i jak, a przy tym
              kolegów odpowiedzialnych za to i owo (i liczną rodzinę, na którą można grunty
              kupić) –już dziś jest milionerem. My jednak, jak zwykle, przekonamy się o tym
              po czasie i za kilka lat znów powiemy sobie, że mądry Polak po szkodzie.
              Będziemy wtedy psioczyć pod innymi już dyrygentami, z nadzieją na
              depisuaryzację, deelpeeryzację itd. Nim dowiemy się, jak to naprawdę było w
              styczniu 2007, pocieszmy się, że tylko w tym jednym miesiącu wypieprzy z Polski
              w świat kolejnych 50-60 tys. ludzi. Z samego Przemyśla około 500 osób (80
              procent już nie wróci, bo i po co, do czego?). Rząd i nasi bonzowie znów będą
              mieli okazję pochwalić się spadkiem stopy bezrobocia. YES,YES.YES.
              • Gość: ... Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:33
                jak widać na niespokojny sen nervosol za słaby :) JP zero przejmuje się
                deubekizacją , nadmiernie.....
              • Gość: kibol Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:41
                A Janek R. stworzy nowe miejsca pracy dla:
                1. Zięć
                2. Syn
                3. Synowa
                4.Bratanek
                5.Krewni i pociotkowie
    • Gość: lustracja tak Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:10
      Nalezy ustalić dlaczego tacy ludzie jak Jan R. tak długo funkcjonują na
      naszej lokalnej scenie politycznej pełniąc odpowiedzialne i wpływowe
      stanowiska zarówno w samorządzie jak i w spółce Skarbu Państwa. Dlaczego mają
      takie wpływy i są obiektem zainteresowania , jako ewentualni partnerzy w
      ustalaniu demokratycznych struktur samorządowych.Dlaczego nikt nie neguje
      korupcjogennego układu starostwa w sytuacji ojciec wicestarosta-syn kierownik
      podległej ojcu komórki administracyjnej.Kto przyjął syna na aplikację
      prokuratorską i pozwala mu na wgląd w dokumenty niejednokrotnie tajne i ściśle
      tajne, kto pozwolił , by drugi syn tak szybko został ordynatorem oddziału, kto
      pozwolił by niekompetentna córa pełniła funkcję dyrektora waznej placówki
      oświatowe bez konkursu.Są to pytania na które społeczeństwo oczekuje
      odpowiedzi, nie są to igrzyska tylko rozliczenie z przeszłością.Warto równiez
      rozpatrzyć watek tak szybkiego wzbogacenia....
      • Gość: abba jozef Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 15:57
        Myślę że JPII oraz inni jak UB czy SB czy też wszelkiego rodzaju szubrawcy
        komunistyczni mogą spać spokojnie.

Oto cytat z wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3847133.html

Zamiast pełnej jawności PiS proponuje niemożliwą do zrealizowania »ustawę
        dezubekizacyjną «”. Ma ona „zatrzeć negatywne wrażenie spowodowane blokowaniem
        ustawy lustracyjnej i niezłożeniem do dziś ustawy dekomunizacyjnej”.
        A „ »dezubekizację « można między bajki włożyć”, bo w myśl konstytucji nie
        można odebrać esbekom nabytych przywilejów.

szalom
        • Gość: ktos Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:36
          A ja myslę , że nie warto powoływać się na jakiegoś dziennikarza z ND ,
          pozyjemy, zobaczymy . Dobrze, że lustracja i deubekizacja dotknie tych, co
          marzą o władzy , tacy Rabowie juz nam nie będą grozić. Tu nie chodzi o odwet
          ale o normalna przyzwoitość i chwała Kaczkom za odwagę wzięcia się za porządki.
          Robia to z głową.
          Jakoś nie mogę sobie wyobrazic Kwacha interweniującego u Benedykta.......
    • Gość: ajk Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 20:05
      Masz rację ,,lustracja tak "
    • Gość: aaaaa Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 11:50
      co to jest
      • Gość: Prolegomena Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 22:04
        Zastanawiam się dlaczego przemyskie forum jest zdominowane przez włościan? Bo
        kogo w Przemyślu interesuje jakiś wicestarosta ?
        • Gość: kibol Re: esbek wicestarostą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 07:51
          Włścianie nie gęsi i swój język mają i na rozwiązanie problemu czekają!!!
        • Gość: AS Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:01
          MNIE
          • Gość: dgf Re: esbek wicestarostą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:05
            i mnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka