Gość: maja IP: 83.19.253.* 09.03.07, 13:20 myśle, że byłby z ciebie świetny rzecznik prasowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 14:45 Słabym jest.Czy pachniesz pierwiosnkami? Marzenia się spełniają, w maju,maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv Re: do TIK TAK IP: *.ptvk.pl 09.03.07, 14:52 Budżet jast tam gdzie wcześniej Ci podałem: bvbv.awardspace.com/ Trzeba ściągnąć do komputera plik i go otworzyć. Spróbuj jeszcze raz. Jak się nie uda otworzyć, to znaczy, że nie masz zainstalowanego probramu Adobe Acrobat Reader. Większość użytkowników intrnetu ma ten program zainstalowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 20.03.07, 13:27 wprawdzie marzec, do kwietnia zbytniej drogi trochę, no i już później maj.A w maju?A w maju Maja zakwitnie pełną krasą, stanie się podniecająco piękna jak pszczółki, jak świeżość narcyzów, jak urok rannej mgły, jak błękitny Księżyc widziany nad ranem, jak cichość śpiewu skowronka, jak dobroć dmuchawców.Czyż nie pięknie i fascynujaco będzie nam wszystkim?To nie marzenia, to nadchodząca rzeczywistośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 14:50 ja bardzo lubie maj i rzeczywiście licze, że moje marzenie największe spełni się w maju, czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 09.03.07, 15:19 gdybyś chciała to napisz i spełnić się mają.Trzymam kciuki.musisz być piękna (dla mnie oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 15:48 na wiosne wszystkie kobiety są piękne, nie tylko ja. Złote myśli są wśród nas. Czekam na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 17:02 lubie kwiaty, żonkile- dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 09.03.07, 19:50 dlaczego pytasz o barwinek. Te kwiaty pamietam z dzieciństwa, mile wspominam spacerki po lesie, dawno tam nie byłam- fajnie powspominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: do TIK TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 21:24 nie mam nic przeciwko majom i tik takom, ale gdyby tak kazda parka postępowała to forum publiczne sięgnęłoby mułu, a tak, jest tylko blisko dna.Mielibysmy 150 tematów, w tym 10 sensownych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bv Re: do TIK TAK IP: *.ptvk.pl 09.03.07, 22:52 Tik-Tak odpowiadam Ci tutaj na dwa wątki, aby nie zaśmiecać forum. Adres Ip to są te nazwy znajdujące się za nickem. Ty masz mcon, czyli za internet płacisz mcon'owi. Dobra rada: jak czegoś nie wiesz, to używaj google - tam jest WSZYSTKO, co wiąże się z komputerami. Wiem, że wymaga to czasu, jak go nie masz to sorry. Druga sprawa to ten nieszczęsny budżet. Zanim rozwiążemy problem, odpowiedz mi na jedno pytanie: masz zainstalowany Adobe Acrobat Reader? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 02:38 No i Maju po wszystkim.Czy ja(My)każemy komus czytać takie lub inne wątki.To zwykła niemoc ze strony durniów, którym wadzi kilka miłych słów skierowanych do drugich osób. Sądziłem Maju, ze jednak"bv"to cały rozsądek.Otóż moja droga nie.Przepraszam za moją pomyłkę.Zdaża się.Co do barwinka, też miło wspominam.Żonkile nie pachną.Pachniesz Ty swą ażurowa doskonałością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 02:40 Ja Ci "bv" nie dokuczam, to po co czynisz coś, co Ci nie miłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 10.03.07, 09:26 Myśle, że do tego wątku już nikt nie zaglądnie. Ciekawa jestem dlaczego spędzasz noc przed komputerem. Nie wiem jak pachnie ażurowa doskonałość. Ja lubie zapach wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 10:09 Bo Ty tak pachniesz. Dlaczego nocą, a jak się pojawisz i mnie nie bedzie to co wtedy? Ten sen się nie dośnił do samego końca Stąd na dnie serca leciutki żal Czar prysnął ze wschodem słońca Królewicz pojechał na inny bal Lecz ona wierzy że kiedyś powróci Bo sny są jak barwne kruche motyle On się domyśla że ona się smuci Więc przysłał jej piękne złote żonkile... TOBIE........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 10.03.07, 11:27 Myślę, że masz coś z poety. Bo sama chęć napisania (czy też przepisania) świadczy o tym. Milutko mi się zrobiło w sobotnie przedpołudnie, pomimo, że na dworze jest brzydko i deszcz Dziękuje za złote żonkile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 12:35 Uzbieram i rzucę Ci do stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: do TIK TAK IP: *.centertel.pl 10.03.07, 22:38 Nie denerwujcie się, bo mamy tu interesujące zjawisko intermikrobotanicznego proktoklizmu futuroprogenituralnego opisanego przez Vlada Dumiterscu z Uniwersytetu Medycznego w Jassach (Rumunia) ( "Citenate scintea du pointa verderie apu inemicrobotanicqului a protocolismulul e futuroporgeniturale").Prof. Vlad Dumitrescu, kierownik katedry pyschobotaniki przy w/wspomniamy uniewersytecie, uważa-najprosciej, rzecz ujumując, iż występowanie brawinka i żonkila w forach internetowych jest rezultatem, występowania u tego ostatniego, idiosynkrazji premularnej na półbiałka lipazydowe oraz uszkodzeń paliacydowych w mitochondriach komórek wargalnych.Po pozornie wygląda to jak vaculis streptokinazowy ale tak nie jest, ponieważ vaculis jest blokerem alfa więc widać, że się wzajemnie wyklucza. Polecałbym też pracę prof. Stanisława Pogranicznika "Barwinek- Polish-Slovakian cross-border. Monography." Natomiast w kwestii ciąży altotroficznej, rzeczywiście rola żonkili w dalszym ciągu jest niezbadana, ale to brak repetytorii przypadków klinicznych jest głowną przyczną. Do tej pory bowiem zbadano zaledwie jeden przypadek (więcej nie było), który stwierdzono u jednego z członków indiańskiego plemienia Ambijdo zamieszkujacego górne dorzecze Parany, "Ambijdo", to inczej "Zjadacze Żonkili". Nie żywią sie niczym innym. Zjadają je i popija wodą własnie z Parany. wdług dr. Ronaldo da A'h..o y Sergento y Garcia Lopeza, winien jest pasożyt (ancylostoma duodenale), odpowiednik naszego tęgoryjca, którego osobniki zeńskie występują w łodygach żonkili , natomiast męskie , tylko i wyłącznie w niewielkim jeziorku na płaskowyżu Matto Grosso. Do tej pory samce rozmnażały sie przez podział, samice również, ale dr Ronaldo da A'h..o y Sergento y Garcia Lopez, podejrzewa, iż-w jakis niewiadomy sposób- doszło do kopulatywnego kontaktu pomiędzy samcem a samicą w wyniku, którego urodziło sie to niebezpieczne potomstwo. Przedostając się do krwi indianina o imieniu Wakapurki ("Pieprzony Żonkil") pasożyt ów spwodował, że opisywany osobnik zaczął mówić po polsku i w tym samym języku dopominał się laptopa. Pozdrawiam wszystkich życząc Wesłoych Świat Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: do TIK TAK IP: 83.19.253.* 12.03.07, 11:47 Do jobrave Podziwiam, nie sądzłam iż kilka prostych słów sprowokuje kogokolwiek do takich wywodów. Może gdybyś swoje twórcze natchnienie skierował w innym kierunku, przyniosłoby jakieś owoce. Życzę powodzenia w kontynuowaniu badań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: do TIK TAK IP: *.mcon.pl 10.03.07, 10:13 I do tego 7.0. jakoś tak.Co dalej Szanowny? Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: do TIK TAK 10.03.07, 23:55 BV, czy mógłbyś mi powiedzieć dlaczego moje IP, to raz Centertel, innym razem "Orange" a jeszcze innym razem jakieś cyfry a przecież, to cały czas ten sam operator, ten sam czip, komputer itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Do moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:37 moderatorze kończ i wstydu oszczędź półgłupkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.centertel.pl 11.03.07, 02:24 A dlaczegóż, to Wasza Ekscelencja tak się denerwuje, a czemuż, to cenzurować wypowiedzi? Czy raczy W.E. wyjaśnić cóż oznacza słowo "półgłupek", bo z poprawna polszczyzną nie ma , to nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 08:11 Odnoszę wrażenie, że mr miał ciężką noc. Nie pisałem o cenzurowaniu. Może mr nie wie, co oznacza to słowo, podobnie, jak ,,półgłupek". Polecam zapoznać się z literaturą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.centertel.pl 11.03.07, 11:58 "Półgłupek" występuje jedynie w "Słowniku alternatywnym języka polskiego" a jest wynikiem błędnego zrozumienia słowa "półgłówek" a,że błąd ten powtarzany był często, wszedł do nieoficjalnego obiegu, to też zamiast walczyć z "półgłupkami" lepeij poświęcić tę energię na walkę z zaśmiecaniem polszczyzny. Jeśli zaś chodzi o cenzurowanie, to czym można nazwać Twoją sugestię, skierowaną do moderatora jeśli nie próbą ocenzurowania forum poprzez eliminację tego czy innego wątku? Byłoby to zrozumiałe, tylko wówczas, gdyby wypowiedzi był niezgodne z regulaminem, ale nie są. Przejrzyj inne wątki i zobaczysz ile tam obelg i głupot i... jakoś Ci to nie przeszkadza, a tu dwoje ludzi rozmawia o kwiatach, motylach, cytuje poezję-co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:12 wycofujemy się rakiem mr...I dalej nie na temat. Ale OK, zgoda, stokrotka rosła polna...:) Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 16.03.07, 00:47 To ja podszyłem sie pod moderatora. Nie wycofuję się-uważam po prostu, ze tak naprawdę nie mo co kruszyć kopii. I nie traktujmy wszystkiego tak smiertelnie poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 19.03.07, 20:41 Czytasz Maju?Nas dotyczy.Zważ ile nienawiści,inwektyw,nieporozumień,zawiści i łotrostwa może spowodować kilkanaście miłych słów do nieznajomej, lecz uroczej i pachnacej fiołkami, osoby.Osoby ,której nie znam.Nie można dażyć czułościa i sympatia kogos??Dziwne zwyczaje. Posyłam kwiaty - niech powiedzą one To, czego usta nie mówią stęsknione! Co w serca mego zostanie skrytości Wiecznym oddźwiękiem żalu i miłości. Posyłam kwiaty - niech kielichy skłonią I prószą srebrną rosą jak łezkami, Może uleci z ich najczystszą wonią Wyraz drżącymi szeptany ustami, Może go one ze sobą uniosą I rzucą razem z woniami i rosą. Szczęśliwe kwiaty! im wolno wyrazić Wszystkie pragnienia i smutki, i trwogi; Ich wonne słowa nie mogą obrazić Dziewicy, choć jej upadną pod nogi; Wzgardą im usta nie odpłacą skromne, Najwyżej rzekną: "Słyszałam - zapomnę". Szczęśliwe kwiaty! mogą patrzeć śmiele I składać życzeń utajonych wiele, I śnić o szczęściu jeden dzień słoneczny... Zanim z tęsknoty uwiędną serdecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 19.03.07, 22:22 Chyba mnie -do licha ciężkiego- nie zaliczasz do tych "nienawistników". Ja przeceiżjestem za poezją, i za takimi pięknymi wątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 11:44 Jobrave!!!!Masz u mnie ochronę w każdej postaci.JASNE?Czy ja Tobie cokolwiek zarzuciłem oprócz sensowności i pisarstwa dobrego.Zrozumiałes o czy napisałem? Toż wielki jesteś.Hej............ Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Do J.E.Biskupa XXX 19.03.07, 23:09 rybnik.naszemiasto.pl/wydarzenia/459186.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 12:00 Ależ oczywiście, że to Asnyk.Czy ja napisałem gdziekolwiek, ze jestem autorem tych wierszy?Nadużywasz.Tylko nie wiem dlaczego?"Złote żonkile' to wiersz Ibki Tarkowskiej.Miast przeczytać i zachwycic się poezją np.Asnyka to szukasz kwadratowych jaj.Po co Ci one?Po co ta zawiść?Chyba jesteś jakiś"bezwiośniany".Ale to Twój problem i nie obarczaj nim innych.Serdeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Do J.E.Biskupa XXX 20.03.07, 17:21 Rozczarowałeś mnie Tik - Tak. Ja tu wyszukuję ciekawe linki na temat stanu umysłowego naszych elit, a Ty masz jakieś urojenia ksobne? O zawiści piszesz??? Już nie będę Cię niczym obarczał. Żegnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tik - Tak Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: *.mcon.pl 20.03.07, 17:34 Ja tam urojeń ksobnych nie mam, może wsobne.Jesli ktoś(Ty)nakazuje mi wejść na strone...................Przykro mi.Nie dlatego, że się żegnasz.Dlatego, że odchodzisz sfrustrowany i buńczucznie dokazany.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Do J.E.Biskupa XXX IP: 83.19.253.* 20.03.07, 12:12 Bardzo mi miło, że w Przemyślu są ludzie którzy czytają poezje (naszych polskich wieszczy) Dziękuję Tik-Taku, że przepisałeś ten wiersz dla mnie (dawno go nie czytałam) Ciekawa jestem czy te słowa będą natchnieniem dla jobrave. Będe zawiedziona jeżli już nie kontynuuje swoich badań... Fiołki już kwitną nad Sanem, Przepięknie pachną majem, Zycze sukcesu Maja Odpowiedz Link Zgłoś
jobrave Re: Do J.E.Biskupa XXX 21.03.07, 03:10 Myślę, że przez to obcowanie na forum z różnymi agresywnymi typami, jesteśmy przewrażliwieni, nazbyt drażliwi na swoim punkcie, i stąd zapewne biorą się nasze reakcje, które nazwałbym nieporozumieniami. Ja np. niewłaściwie odczytałem wypowiedź Tik-Taka a Tik-Tak chyba niewłaściwie intencje Hermenegildo. Myślę, że wklejenie "odnośnika do Rybnika" nie miało na celu wykazania, że jesteś plagiatorem ( i nie sądzę, żeby komuś coś takiego przez myśl przeszło). Tu raczej widzę skojarzenie nie mające związku z Tobą Tik-Taku lecz bardziej z Asnykiem i z tym jak bezczelnie samoobrońcy obeszli się z jego wierszem. Zbiegiem okoliczności trafiło na Ciebie. Nazwałbym to niezamierzoną niezręcznością i zapomniał o tym, namawiając do zgody. Odpowiedz Link Zgłoś