Dodaj do ulubionych

nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 17:18
www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=472328
Poczytajcie o planowanym centrum w Przemyślu.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 09.05.07, 17:29
      Jezu, czy ja śnię?
    • Gość: prezes Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.prz.edu.pl 09.05.07, 17:31
      wow ale nalot centów handlowych na Przemyśl :) i dobrze - ale ..poczekajmy aż
      zaczną budować:)
      • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 09.05.07, 18:29
        Skąd ten sceptycyzm u Ciebie? Może, to znak nowych czasów?
        • Gość: o cholercia Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.autocom.pl 09.05.07, 18:35
          patrze na date, ale to nie 1 kwiecien:)))))))))) lol no niezle galeria na
          jagillonskiej , galeria na reymonta i teraz to!!!!!!!!!! no niezle jak zobacze
          pierwsze koparki to uwieze:)))
          • Gość: abba jozef Re: chłodnym okiem - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:47
            biznes.onet.pl/1,12,11,30248283,82741785,3793616,0,forum2.html
      • Gość: Kostek Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: 195.117.172.* 09.05.07, 18:57
        O Matko !!!!! Ja chyba też snię, niech kotś mnie uszczypnie !!
        Chodz nie często udzielam sie na forum to teraz muszę to zrobić, gdyż moje
        eufotia sięga zenitu !!! Wreszcie nasze miasto zaczyna być dostzregane w Polsce
        ale i w Europie. Pragnę zaznaczyć,ze to juz kolejny obiekt wielkopowierzchniowy
        w Przemyślu, po galerii na Jagiellonskie i Kopernika ale największy z nich.
        Wreszcie miła dla oka i ucha wiadomość. Ponad to pragnę pochwalić włodarzy
        miasta, a szczególnie Roberta Chomę, gdyż pomogli oni w przygotowaniu tej
        inwestycji, o czym jest mowa przdstawionej nam informacji przez "hugo".

GLORIA, GLORIA i jeszcze raz spadek bezrobocia. ;)
        • Gość: De.De. Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:16
          To jest naprawde wielka rzecz dla miasta.Brawo ! Oby tylko udalo sie zdazyc z
          rozpoczeciem budowy przed ustawa utrudnajaca budowe takich obiektow.
    • Gość: k O ja pier...nicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:23
      Opad szczęki. Obiekt robi wrażenie, i będzie pierwsze rondo w Przemyślu, wow.
      • Gość: k Wiata cegielni spłonęła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:28
        Czy to nie dziwne że tydzień po pożarze na terenie zakładów mięsnych teraz
        spłonęła wiata byłej cegielni na Słowackiego? Taka wzmianka jest w dzisiejszym
        wydaniu ŻP.
        • rychu_z_przemysla Re: Wiata cegielni spłonęła... 10.05.07, 23:26
          Gość portalu: k napisał(a):

> Czy to nie dziwne że tydzień po pożarze na terenie zakładów mięsnych teraz
          > spłonęła wiata byłej cegielni na Słowackiego? Taka wzmianka jest w dzisiejszym
          > wydaniu ŻP.

Na ile była ubezpieczona?

• Gość: k I mieszkania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:39
      Ze strony internetowej firmy można się też dowiedzieć, że ...w trakcie
      przygotowania są następne inwestycje mieszkaniowe w Krakowie i Przemyślu...

inmax.pl/ofirmie.php
      • Gość: gol Re: I mieszkania... IP: *.autocom.pl 09.05.07, 19:51
        mozna dokladny link bo nie moge sie doszukac tych mieszkan wprzemyslu
        • Gość: k Re: I mieszkania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:55
          Przecież podałem link. Jest tylko wzmianka w opisie 'o firmie'. Przeczytaj
          dokładnie.
    • Gość: Tomcio Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 20:21
      Moje serce się raduje dziś.
      Z tego co widze to partnerem Inmax jest Leroy Merlę, przyda się porządny sklep budowlany ;). Tylko co pierwsze powstanie. Obwodnica czy centrum?
      • Gość: Syku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 09.05.07, 21:02
        Wszystko spoko, tylko którym roku mają rozpocząć budowe ?
        • Gość: voyto Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 09.05.07, 22:54
          no właśnie....pisałem o tym jakieś 3 m-ce temu, wtedy każdy się w czoło
          stukał... kolejny będzie w okolicy dawnej pomony, jak pamiętacie moje posty. A
          osiedle na kilkanaście tys mieszkańców w kier medyki też wkrótce (zobaczycie)
          stanie się faktem...troszkę wiary kochani
          • Gość: voyto Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 09.05.07, 23:19
            ps.
            a pisane było np tu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=55284834&a=55674555
            • Gość: Syku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 09.05.07, 23:53
              voyto widze ze jestes najbardziej kumaty w tym temacie, wiec może wiesz kiedy
              miala by sie rozpocząć budowa tej inwestycji ?? Znasz jakis realny termin, czy
              ta inwestycja powstanie dopiero po wybudowaniu obwodnicy? , czyli za jakies
              kilka lat ?
              • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 10.05.07, 00:04
                ... no i, jak się to wszystko zmaterializuje, to może Voyto, Imac i Starski,
                wróca do Przemyśla i wtedy dopiero się zacznie :)
                • Gość: .... Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.05.07, 07:58
                  Taaaa, a ciekawe skad ludzie wezma pieniadze zeby zostawiac w tych centrach,
                  pewnie z przemytu;-). Badzmy realistami!!!!!!
                  • gringo68 Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 10.05.07, 08:26
                    Ochłońce i przestańcie sikać z podniecenia. Nie będzie to na pewno LM&Auchan,
                    które mają swoje sklepy tylko 80km dalej w Krasnem. Gdzie w Polsce jakaś sieć
                    stawia tak blisko siebie swoje centra handlowe? może na Śląsku albo w Wawie,
                    alee nie na biednym Podkarpaciu. I jak ktoś wyżej napisał, kto tam będzie
                    kupował????
                    • Gość: poprostu przemysl Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.autocom.pl 10.05.07, 08:46
                      ja was ludzie nie rozumiem, w przemyslu chyba rzeczywiscie nie moze byc
                      dobrze!!! jak niema to lament ze niema, jak ma byc albo jest to lamet ze
                      jest1!!! no ku.., co was glowa boli kto tam bedzie kupowal niech inwestor sie
                      oto martwi!!!! a kupowac bede np ?Ja jak wroce ze stodiow w krawie i mam zamiar
                      chyba jako jeden z nielicznych poukladac sobie zycie dalejk w naszym miescie i
                      ciesze sie ze do kina czy na zakupy nie bede musial jechac do rzeszowa czy
                      krakowa choc pewnie nie bedzie to juz tak uciazliwe bo bedzie autostrada dzieki
                      ktorej dio rzeszowa dojedziemy w 35 min:)))))))))
                      • Gość: Leon Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.05.07, 09:26
                        A ja Wam mówię, że to wypali i będą klienci. Jeżdżę często do Krasnego i
                        Rzeszowa oraz do multikina w Rzeszowie i tam samochodów z przemyską,
                        jarosławską, przeworską rejestracją jest od czorta. Z ukraińskimi również. Ale
                        to i tak pewnie niewielka część, bo jednak jest to dość daleko.
                        Dlatego o klientów bym się nie obawiał.
                        • rychu_z_przemysla Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 12.05.07, 13:36
                          Gość portalu: Leon napisał(a):

> A ja Wam mówię, że to wypali i będą klienci. Jeżdżę często do Krasnego i
                          > Rzeszowa oraz do multikina w Rzeszowie i tam samochodów z przemyską,
                          > jarosławską, przeworską rejestracją jest od czorta.

Specjalnie do Rzeszowa, do multikina?
                          To taki szpan, czy ty nie umiesz liczyć?
    • Gość: PP Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:24
      Przypomina mi to plany budowy na poczatku lat 80-tych osiedla Chrobrego, z ta
      różnicą, że wtedy została wykonana makieta z tektury(chyba dalej znajduje sie w
      UM) a teraz plany nie są nawet tak skonkretyzowane (tylko wirtualnie no ale
      świat poszedł do przodu). Nie chce gasić waszego optymizmu ale madrze było by
      wyrażac aprobate i zachwyt po ujrzeniu faktycznych konkretów
      • Gość: Syku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 10.05.07, 12:20
        Możesz powiedziec coś wiecej o planach osiedla Chrobrego :> ?? (tego które
        mialo być przedtem)
        • Gość: Ptaszak Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 10.05.07, 12:33
          Ta inwestycja raczej nie zostanie zrealizowana przed budowa obwodnicy.
          Więc sie tak nie napalajmy bo poczekamy na nią jeszcze kilka lat.
          • szwedzki_kucharz Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 10.05.07, 14:24
            Gość portalu: Ptaszak napisał(a):

> Ta inwestycja raczej nie zostanie zrealizowana przed budowa obwodnicy.
            > Więc sie tak nie napalajmy bo poczekamy na nią jeszcze kilka lat.

Niekoniecznie, przecież można najpierw wybudować centrum handlowe z dojazdami od Obozowej a później gdy powstanie obwodnica dołączyć do niej dojazdy. Podobnie to wygląda z inwestycją BeefSanu gdzie w pobliżu ma być zjazd z obwodnicy której jescze nie ma a budowa galerii handlowej ma się rozpocząć w przyszłym roku.

Taka ciekawostka - na Mickiewicza (dawny WZGS) stawiają Biedronkę :)

• Gość: Imac Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 10.05.07, 14:26
            Zupełnie nie rozumiem narzekań w stylu "a kto tam będzie kupował". Nie rozumiem
            ich, bo Przemyśl nie jest wcale takim biednym miastem (są biedniejsze). Nie wiem
            skąd w Przemyślu jest tyle dobrych samochodów, a pod miastem tyle drogich willi,
            tak samo jak nie wiem dlaczego pół Przemyśla robi zakupy w Rzeszowie, co widać
            po parkingach tamtejszych centrów handlowych.

Dziwny jest też argument, że to "tylko 80 km"
            Po pierwsze, markety powstają znacznie gęściej i liczy się zaludnienie w
            promieniu inwestycji, a nie odległość do kolejnego centrum. Mijają właśnie
            czasy, gdy takie centra stawiano w skali wojewódzkiej, teraz stawia się je w
            skali miejskiej.

Po drugie: jeśli byłby to Auchan i Leroy Merlin, to należy się cieszyć. Dlatego,
            że Auchan w przeciwieństwie do tesco i carrefoura (kupił sobie Alberty) nie jest
            zaangażowany w przemyski handel, a to tylko wzmocni konkurencję. Poza tym,
            uważam, że LM to najbardziej przyzwoity z marketów budowlanych :)

Co mnie dziwi: wiadomo, że w Przemyślu zmieści się tyko jedno małe multikino
            (miniplex) Więc jeśli zaczną powstawać dwa, to jest to samobójstwo i realna
            groźba plajty części kinowej. Nie wiem czy w pozostałych kompleksach (Kopernika
            i Pomona) jest planowane coś takiego.
            Poza tym, najbardziej ucieszyłbym się z kina w Galerii Przemyśl, bo lubię kiedy
            kina są w centrum miasta i mogę wyjść po seansie późnym wieczorem i wrócić
            spokojnie do domu. Niestety GP jest na kino za mała.
            • Gość: Leon Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.05.07, 08:45
              Leroy Merlin fajnie wygląda, fajnie się chodzi po alejkach i duży wybór
              towarów, ale drogo - przynajmniej w Krasnem. W Castoramie jest taniej. Ale
              niech będzie i LM.
              A nie wiecie przypadkiem, jakie będą pozostałe, poza Auchan, sklepy. Ma być
              hipermarket sportowy i meblowy. Ale ten ostatni to chyba nie IKEA. Na nich
              chyba nie mamy co liczyć - ktoś pisał, że oni budują się tylko przy miastach
              powyżej 200 tys., ale może wezmą sąsiedztwo Ukrainy pod uwagę. Fajnie by było...

We Francji byłem w hipermarkecie zoologicznym. U nas w regionie zdaje się
              takiego nie ma. A może nawet w Polsce nie ma, a już na pewno nie w okolicach
              Lwowa - może warto pomyśleć.

Co do kina w Galerii Przemyśl to nie byłby to trafiony pomysł. Wadą
              rzeszowskiego Heliosa jest zbyt mały parking - wystraczy, że są wyświetlane dwa
              dobre filmy, a trzeba parkować na sąsiednich uliczkach. W Przemyślu też tak
              będzie, bo oprócz przemyślan przyjadą mieszkańcy (i studenci) z Jarosławia. A z
              dotarciem z centrum Pśla nie będzie problemu, bo z Jagiellońskiej są (a pewnie
              będa jeszcze lepsze) autobusy na Słowackiego - dla tych, którzy nie mają
              samochodu. Klienci będą, bo multikino to nie tylko filmy - fajna restauracja,
              bilard, piłkarzyki itp.

• rychu_z_przemysla Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 12.05.07, 13:41
              Gość portalu: Imac napisał(a):

> Co mnie dziwi: wiadomo, że w Przemyślu zmieści się tyko jedno małe multikino
              > (miniplex) Więc jeśli zaczną powstawać dwa, to jest to samobójstwo i realna
              > groźba plajty części kinowej. Nie wiem czy w pozostałych kompleksach
              > (Kopernika i Pomona) jest planowane coś takiego.

Czy jesteś zaangażowany finansowo w budowę marketów/kin w Przemyślu?
              Więcej kin = większa konkurencja, czyli lepiej dla widzów.
              Dlaczego nie cieszą cię tańsze bilety?

• Gość: Imac Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:47
                > Czy jesteś zaangażowany finansowo w budowę marketów/kin w Przemyślu?
                > Więcej kin = większa konkurencja, czyli lepiej dla widzów.
                > Dlaczego nie cieszą cię tańsze bilety?

Hej, nie jestem zaangażowany ;), tylko (przypadkowo) mam trochę wiedzy na ten
                temat. Nie chodzi o to, że nie chcę konkurencji, tylko jednak kino to nie sklep,
                kino po prostu bankrutuje i zamyka się. I ogólnie wiadomo, że na miasto
                wielkości Przemyśla może przypadać jedno takie kino - po prostu taka jest
                praktyka rynku, do której wypracowania doszło w innych miastach. Dlatego w wielu
                miastach był wyścig - bo operatorów kin jest tylko kilku (cinema city,
                multikino, silver screen, helios) jeśli pierwszy inwestor zaczynał budowę kina,
                to inni automatycznie rezygnowali z jego budowy. A że trwa wyścig tych firm, o
                objęcie jak największego kawałka Polski, o tą "pierwszą" inwestycję często były
                prawdziwe bitwy o "wbicie łopaty przez pierwszego", co oznacza automatyczne
                odpadnięcie pozostałych. Po prostu nikt nie chce budować czegoś, co stałoby
                puste. Przecież w najlepszych czasach w Przemyślu było 4 sale kinowe, po
                wybudowaniu pierwszego minipleksu będzie ich sześć...
                Ja po prostu wiem, że więcej takich kin w Przemyślu nie powstanie, byłoby to
                fenomenem na skalę ogólnopolską, więc jeśli któraś galeria zawiera w sobie kino
                i pierwsza zacznie być budowana, to z "cegielni" na 100% wypadnie kino.
    • Gość: Syku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 10.05.07, 20:15
      Dobra wiadomosc to taka ze obowdnice maja zacząc budowac w przyszłym roku :)
      • Gość: k Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:33
        I to dwie jak dobrze rozumiem. Płn-wsch i płd-wsch.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=62167478
        • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 10.05.07, 21:19
          Nie zapominajmy też o naszych sąsiadach zza miedzy. Jak na razie , z powodu
          ubóstwa oferty,w przemyskich barakach handlowych,zwanych supermarketami,
          zaopatrują się biedni detaliści z Ukrainy, a hurtownicy "tną" na Rzeszów, jeśli
          jednak w Przemyślu pojawią wielkopowierzchniowe centra handlowe, to poważniejsi
          handlowcy np. ze Lwowa dokonają zakupów 80 km bliżej. Należy wziąć również pod
          uwagę, że nowe przejscie w Malhowicach wydatnie skróci drogę do Drohobycza,
          Sambora, Borysławia a nawet Iwano-Frankowska, a w zw. z tym można się spodziewać
          gości równiez i z tamtych rejonów. Ponadto jarosławianie chętnie zaoszczędzą
          benzyny, i zamiast dymać 50 km do Rzeszowa, wybiorą niemal o połowę bliższy
          Przemyśl, no i nie wiem skąd te mity o przemyskiej biedzie? Biedny, to ja jestem.
          • rychu_z_przemysla Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 10.05.07, 23:47
            W tym tekście:
            www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=472328
            są błędy i nieścisłości.

"Centrum "Cegielnia" zaprojektowane będzie w sposób charakterystyczny dla
            europejskiej zabudowy centrów handlowych, położone będzie w bezpośrednim
            sąsiedztwie centrum miasta Przemyśla, na skrzyżowaniu ul. Lwowskiej z południowo
            - wschodnią obwodnicą m. Przemyśla łączącą ulice Krakowską, Lwowską i
            Słowackiego. Zamiarem Prezydenta m. Przemyśla jest budowa tej obwodnicy do roku
            2012."

Przecież to centrum handlowe nie będzie przy Lwowskiej.

Druga sprawa to obwodnica, są pieniądze na obwodnicę łączącą Krakowską
            z Lwowską, ale na razie nie ma na obwodnicę Lwowska - Słowackiego.

• Gość: maku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 23:52
            Tego typu inwestycje są bardzo potrzebne w mieście, któro liczy 70 tys.
            mieszkańców, a kolejne (pewnie ok. 30 tys.) stanowią ukaraincy, przewalający
            się w przez nie dzień w dzień.
            • Gość: voyto Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: 195.47.201.* 11.05.07, 09:11
              dorzuć jeszcze kolejne 20 tysięcy które codziennie dojeżdżają pks i pkp do
              szkół oraz do miejsc pracy, oraz dodatkowe 10 tysięcy, które zaczną przyjeżdżać
              na zakupy jak powstana centra handlowe (np. z Radymna, Jarosławia, Birczy,
              Dubiecka...)
              • Gość: k Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:42
                Dzisiejsze Nowiny podały, że prace budowlane mają ruszyć w przyszłym roku.
        • rychu_z_przemysla Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 12.05.07, 14:03
          Gość portalu: k napisał(a):

> I to dwie jak dobrze rozumiem. Płn-wsch i płd-wsch.
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=165&w=62167478

Nie.
          Tylko odcinek łączący Krakowską z Lwowską.

• Gość: czytelnik Będzie multikino IMAX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:58
      Przemyśl > Powstanie pierwsze w regionie multikino IMAX
      Multikino IMAX znajdzie się w Centrum Handlowo – Usługowym „Cegielnia”, które
      powstanie przy ul. Słowackiego. Prace budowalne przy centrum mają ruszyć w
      przyszłym roku.

W kinach IMAX część filmów jest wyświetlanych w formacie 3D – widz ma wrażenie,
      jakby był w „środku filmu”. W skład takiego multikina wchodzą jeszcze bary, sale
      bilardowe, do gier zręcznościowych, komputerowych itp.

IMAX to ogólnoświatowa sieć multikin, czyli budynków z kilkoma, różnej wielkości
      salami projekcyjnymi. W Polsce wyłączność na ich budowę ma izraelska spółka
      Cinema City International. IMAX-y działają m.in. w Krakowie, Warszawie, Poznaniu
      i Katowicach.

norbi

www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070512/AKTUALNOSCI/70511013
      • Gość: Imac Re: Będzie multikino IMAX IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:52
        Jestem bardzo zdziwiony tą informacją. Bylibyśmy najmniejszym miastem Polski z
        IMAXEM...
        Poza tym, na planach widać 4 mniej więcej jednakowe sale, a imax potrzebuje
        większej...
        Może to kaczka dziennikarska, może CC zmienia strategię (przecież będą mieli
        duże multikino w Rzeszowie w millenium hall), a może to jest dowód tego, że
        nastawiają się też na rynek ukraiński...
        Nie mam pojęcia, jest to bardzo dziwne...
        • Gość: Żyku Re: Będzie multikino IMAX IP: *.ptvk.pl 14.05.07, 20:58
          Ze strony Inmaxu:
          "Wszystkich którzy, pytają o lokale, a jest ich bardzo dużo, informujemy, że po
          21.05.2007, będą mogli pytać o szczegóły tj. termin rozpoczęcia i zakończenia,
          cena wynajmu, projekt umowy itp.
          Prosimy o siedem dni cierpliwości..."
          czyli w poniedziałek będzie wiadomo coś więcej.
          • Gość: aaa Re: Będzie multikino IMAX IP: *.brnt.cable.ntl.com 15.05.07, 19:53
            Czy ktos moze mnie oswiecic, gdzie w koncu bedzie to centrum "Cegielnia"? Do tej
            pory kojarzylo mi sie z cegielnia przy ul. slowackiego ale skoro ma to byc trzy
            kilometry od centrum Przemysla, to moze chodzi o te miedzy Przemyslerm a Pikulicami?
            • Gość: Kostek Ogólniki domeną informacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 20:21
              Ciekaw jestem co do tych ogólników nt. CUH "Cegielnia" po Nowinach, Super
              Nowościach i Gazecie Wyborczej dorzuci Życie Podkarpackie :)
              • Gość: prezes Re: Ogólniki domeną informacji IP: *.prz.edu.pl 15.05.07, 20:30
                wezmą z każdego po trochę i juz:) kiedy oni napisali coś o czym byśmy już nie
                wiedzieli ??? zamiast skoczyć do UM i spytać co kazali zmienić w galerii na
                jagiellońskiej i wyciągnąć jakieś newsy o "cegielni" to karmią nas tandeta.
    • Gość: prezes Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.prz.edu.pl 15.05.07, 20:54
      miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,4134048.html
      • Gość: Kostek Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 21:06
        O tyle dobrze, że wyjaśniła się sprawa z niedoszłym Imax'em. Juz wiemy, że w CUH
        "Cegielnia" będzie znajdowało się Multikino "Helios".

Artykuł o CUH "Cegielnia" znajduję sie również w Super Nowościach

www.pressmedia.com.pl/sn/wydarzenia/d2.asp?u_file=k%2Etxt
        Czy nie dziwi was podobieństwo obu artukułów ?
        • Gość: aaa Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.brnt.cable.ntl.com 15.05.07, 21:33
          Jezus Maria, skoro cegielnia przy Slowackiego jest trzy kilometry od centrum, to
          dokad przeniesiono centrum Przemysla???????
          • Gość: Imac Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 15.05.07, 23:52
            Po prostu wszyscy "kreatywnie" przepisywali wiadomości ze strony inwestora.
            Niestety dziś coraz częściej dziennikarz nie dzwoni, nie wypytuje, tylko dostaje
            gotowe materiały promocyjne, albo sięga do internetu i na tej podstawie tworzy
            artykuł...
            Artykuł w Super Nowościach jest gorszy, bo błędny - nie będzie to największe
            centrum na Podkarpaciu :)

Nadeszły takie przykre dla mediów czasy, że trzeba cały czas uważać, czy
            dziennikarz jest aby na pewno mądrzejszy od czytelnika...
            • Gość: poważny Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:23
              Wystarczy,że będzie lepiej poinformowany,no i pisał bez błędów.
              • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 16.05.07, 10:36
                Można, oczywiście, napisać dobry materiał prasowy nie ruszając się zza biurka
                ale informację należy weryfikować u źródeł. Nie wystarczy przepisać ze strony
                internetowej, ponieważ międzyczasie koncepcja , terminy itp. mogły ulec zmianie,
                nalezy zadzwonic do rzecznika firmy , zaktualizowac dane, pogadać nie tylko z
                inwestorem ale i władzami miejscowości, które teren udostępniły, dowiedzieć się
                w jaki sposób zainteresowały inwestorów, dodac do tego wypowiedź architekta
                miejskiego, architekta niezależnego oraz kilka głosów z ulicy. To elemntarz
                dziennikarski ale , niestety, coraz rzadziej stosowany. Przyznam, że rzadko
                zagladam do lokalnej prasy, bo więcej i szybciej dowiaduje sie o intersujacych
                mnie sprawach, od Was, tu na tym forum. Natomiast w dalszym ciągu nie wiem,
                gdzie tak naprawde będzie ustyuowane to centrum, bo -moim zdaniem -opisy te są
                dosyć niejasne. Może ktoś mi wytłumaczy, jak pastuch krowie, bo tak chyba będzie
                najlepiej.
                • Gość: ... Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 11:25
                  > Natomiast w dalszym ciągu nie wiem,
                  > gdzie tak naprawde będzie ustyuowane to centrum, bo -moim zdaniem -opisy te są
                  > dosyć niejasne. Może ktoś mi wytłumaczy, jak pastuch krowie, bo tak chyba będzi
                  > e
                  > najlepiej.

O tutaj :)
                  img82.imageshack.us/img82/9862/centrumgz4.gif
                  • fazi Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 16.05.07, 14:08
                    No nareszcie wiem! Byłem w takiej samej nieporadności co do identyfikacji
                    miejsca jak przedpiścy. :)
                    Dzięki, trzy kropki!

Jaka to cegielnia na Słowackiego?! Przecież to w Nehrybce! "Na cegielnię" przy
                    Słowackiego to za młodu chodziło się pojeździć na sankach, a latem to ew.
                    degustować wino z Pomony :)
                    Ale to było tuż przy starej odlewni Felczyńskich i przed zagnieżdżeniem się tam
                    LOK-u. Każdy wiedział co to "Cegielnia".
                    • Gość: aaa Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.brnt.cable.ntl.com 16.05.07, 14:22
                      Fazi, dobra masz pamiec :)
                      • fazi Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 16.05.07, 14:48
                        Dzięki za uznanie. :)

Natomiast inwestor durny jest, albo prowokator. Bo jeśli ktoś chce sprowokować
                        zbiorowy, histeryczny protest przeciw takiej budowie, to wystarczy, że
                        mieszkańcom powie np. "Chcę wybudować fabrykę chemiczną, lotnisko dla
                        odrzutowców i wysypisko śmieci NA TERENIE CEGIELNI przy Słowackiego".
                        Kurde, jak jestem zazwyczaj liberalnie nastawiony to przy takiej identyfikacji
                        miejsca sam bym się podpisał na każdej liście z protestem i jeszcze z
                        transparentami pod urząd maszerował. :)
                        • jobrave Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 16.05.07, 17:26
                          Dzięki z "image", wreszcie wiem o która cegielnie chodziło. Chodzę tam
                          obserwować żołny (to takie, rzadkie ptaszki, które drązą sobie ganizda w
                          glinanianych skarpach). Ciekaw jestem czy wzięto to pod uwagę, choć przyznać
                          muszę, że żołny nie są specjalnie obrażalskie i jeśli zostawi im sie tę skarpę,
                          to pewnie tam zostaną. Może wypowie się tu na ten temat, jakis prawdziwy ornitolog.
                          Cieszę się, bo dotychczas Przemyśl kończył się, praktycznie, za cmentarzem, a
                          teraz opłotki przesuną się znacznie dalej.
                          "Cegielnia" na której zimą uprawialiśmy sporty zimowe a latem zimą spożywaliśmy,
                          wino "Wino" lub "Perłę Bieszczadzką" czy "Rubin" nie była terenem , na której
                          istniała cegielnia - ta bowiem była nieco dalej, od tzw. okopiska czyli dawnego
                          cmentarza żydowskiego zwanego właśnie cegielnią. Jak niektórzy pamiętają
                          właściwa cegielnia była ustyuowana na prawo od kierunku zjazdu, w małej dolince
                          wypełnionej wodą czyli stawem, nad którym górował ceglany komin, nieco wyżej,
                          tam gdzie obecnie stoją bloki "peerkowskie", stała druga cegielnia ale jestem za
                          młody by ją pamiętać, mam natomiast duży ogród na pocegielnianej skarpie,
                          górujący nad ul. Słowackiego i widok na spalony budynek ZOZ (d. OHP) , jest to
                          całkiem spory teren , bądź co bądź w śródmieściu, ciekaw jestem czy nie byłby ,
                          to dobry teren , pod jakąś inwestycję.
                          A propos sportu i wina -może zainicjować jakiś wątek wspomnieniowy, jakieś
                          opowiastki o miejscach niegdyś kultowych a dziś zapomnianych?
                          • Gość: Imac Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.chello.pl 16.05.07, 18:01
                            Ja też się cieszę, bo przez granicę z bratnim Związkiem Radzieckim miasto
                            zupełnie przestało się rozwijać w tamtą stronę po roku 1945.
                            To jest unikatowy widok, kiedy granica miasta przed I W. Ś. (Brama Pikulicka)
                            jest realną granicą miasta anno domini 2007. Napisałem realną, bo wiem, że
                            granica administracyjna sięga dużo dalej, ale granica zabudowy już nie. Jadąc od
                            strony Hermanowic ma się wrażenie, że miasto zaczyna się dopiero za bramą. A
                            przecież to są ciekawe tereny, stosunkowo blisko od centrum.
                          • Gość: qwerty Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:38
                            Tak, te ptaszyny wzięto pod uwagę. Centrum ma im nie przeszkadzać.
    • Gość: Syku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 16.05.07, 18:20
      Ta inwestycja ożywi nieco tamte tereny , na stronie inwestora napisane było
      równiez ze w okolicy "Cegielni" ma powstac duże osiedle mieszkaniowe.
      Inwestycja napędza inne inwestycje, miejmy nadzieje ze budowa ruszy już w
      przyszłym roku.
      • Gość: qwerty Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 23:38
        Osiedle ma by po drugiej stronie ulicy (zach).
        • Gość: ptaszek Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.autocom.pl 20.05.07, 18:25
          myslalem wchodzac na ten link ze juz zadyma sie szykuje i procesy z ekologami a
          tu mile zaskocznie jednak mozna sie dogadac zyby wszyscy byli zadowoleni
          uuufffff a wiec budujmy ten przybytek
          www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070520/AKTUALNOSCI/70520002
    • Gość: Mistrz Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 27.05.07, 02:00
      Są jakies nowe informacje , konkrety ??
      • Gość: Żyku Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.ptvk.pl 28.05.07, 19:07
        konkrety to nie są, ale ze strony INMAX:
        "Przemyśl - CHU "Cegielnia" - 25.05.07
        W związku z zainteresowaniem, które przerosło nasze oczekiwania, jesteśmy
        zmuszeni przygotować projekt komercjalizacji powierzchni handlowych Centrum.
        Prace te potrwają do 15 lipca br. Do tej daty Państwa oferty prosimy przesyłać w
        formie pisemnej na adres naszego biura technicznego.

Postaramy się je uwzględnić..."
        • Gość: Kurtz Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 28.05.07, 20:02
          Co to znaczy ze muszą przeprwadzic proces komercjalizacji ??
          • piwo_nuklearne Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia 28.05.07, 20:20
            To znaczy, mniej więcej, że do tej pory była to inwestycja charytatywna.
            • Gość: Jeden taki... Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 20:32
              Za komuny istniały mięsne sklepy komercyjne,w których mimo ogólnego dziadostwa
              był towar (oczywiście po wyższych cenach).Może to o to chodzi? Chociaż dzisiaj
              towaru nie brakuje,tylko ceny nie zawsze do zaakceptowania.
              • Gość: Conres Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 30.05.07, 14:01
                Czyli nikt nie wie jednoznacznie co to znaczy :P
    • Gość: Ceglak Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 02.06.07, 19:21
      To juz pewne ze budowa ruszy na wiosne przyszłego roku ?
      • Gość: Czesio Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 07.06.07, 02:39
        Są jakies nowe wiesci :> ?
        • Gość: cement Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:53
          Taaa, najlepiej jakby codziennie podawano do wiadomości co się dzieje. Ludzie
          oszaleliście!? Jedna wiadomość powinna wystarczyć.
          Chcesz być na bieżąco to śledź tą stronę:
          inmax.pl/przemysl_opis.php
          • Gość: Lin k Re: nowe centrum handlowo rozrywkowe - Cegielnia IP: *.uninet.com.pl 07.06.07, 14:34
            W Nowinach o millenium hall trabili przez dobe pare miesiecy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka