Dodaj do ulubionych

Robert Choma się uczy

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.05.07, 10:07
Gdzieś w innym poście jakiś internauta napisał, że "Robert Choma, facet
godzien szacunku" czy coś tam. Zgadzam się, po części

Ja też, mimo, że gościa nie trawię, zauważam pozytywne zmiany w ostatnim
okresie, tzn. po ostatnim wyborach. Może to wynik tego, że teraz nie musi już
dbać o swój twardy elektorat (tzn. czarnych) lecz zwykłych mieszkańców. A
może wynik krytyki jego dotychczasowej działalności. Krytyki
konstrukturywnej, jak się okazało, a nie krytykanckiej, jak nam wmawiał
prezydent.

Oby tak dalej i oby plany nie okazały się tylko planami.

To czy należy do PiS czy nie, rzeczywisćie jest bez znaczenia, bo i tak jest
uzależniony od decyzji radnych PiS, a przynajmniej kilku z nich. Ale oni
widać, też zaczynają myśleć.

Przemyśl powinien się rozwijać wielowątkowo, jak napisał kiedyś jakiś
internauta na tym forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tik - Tak Re: Robert Choma się uczy IP: *.mcon.pl 10.05.07, 15:02
      Ale dlaczego Leonie nie trawisz jak piszesz Chomy.Może gastrolog.Przy
      przewlekłym schorzeniu to i Drzewoski nie pomoże.Zyczę zdrowia.
      • Gość: Kresowiak Re: Robert Choma się uczy IP: *.tpnet.pl 10.05.07, 20:31
        Chomy na razie nie można trawić, kochaniutki "Tik-taku"! Choma musi wyzbyć się
        wewnętrznych przyzwyczajeń do Biblii i "czarnych sukienek" i to nie w sensie
        osobistym ale w sensie i myśli o mieszkańcach Przemyśla. Wiem że my jako
        mieszkańcy mu wybaczymy ale niech działa tak jak "wielko-miastowi prezydenci
        miast" a nie dupek z zadupia zwanego Przemyślem. Myślę że to zrozumie i opamięta
        się a my jako mieszkańcy poprzemy go i będziemy razem z nim. Kościół kościołem i
        czas nań jest w niedzielę po pracy.
        • jobrave Re: Robert Choma się uczy 10.05.07, 21:53
          Kazdy normalny człowiek życzyłby sobie tego ale w tak małych miasteczkach,
          "odinteligenconych" jak Przemyśl, tradycja włażenia do du***py Pasterzom w
          czerni jest wieloletnia i mocna, tu nawet komuniści stają na baczność i kładą
          uszy po sobie na widok plebana, prześcigając się we wzajemnych licytacjach: jak
          długo kto był ministrantem, ile piątek z religii miał i jak to go zmuszano, żeby
          to partii wstąpił. Nie mam pojęcia na ile "żelazny" jest uścisk blackmanów, ale
          nasi włodarze, tak czy inaczej, powinni się od niego sukcesywnie uwalniać, choć,
          prawdę mówiąc, mam wątpliwości czy to kler tak bardzo naciska, czy przypadkiem
          nie jest, to nadgorliwość naszych wybrańców, która -w efekcie-ma zjednywać
          moherowy elektorat. Mimo wszystko, do wyborów daleko i na razie można sobie dać
          spokój z włazidupstwem i konsultowaniem byle g***ówna z arcypasterzem, zmieniać
          wizerunek miasta w którym "bram cztery ułomki, i gdzie niegdzie domki". Uwazam,
          ze Choma powinien olać PiS i stworzyć własne ugrupowanie, zdecydowanie bliższe
          laikatowi, choć niekoniecznie laickie.
          • Gość: Leon Re: Robert Choma się uczy do Tika Taka IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.05.07, 09:08
            Dwa posty wyżej, częściowo, wyjaśniają za mnie dlaczego nie trawię Chomy.
            Niech pogoni czarnych. Jeżeli będzie pracował jak przez ostatnie miesiące - a
            nie tropił tylko, jak o to mówi "krytykantów" (nie odróżniając ich od
            krytyków) - to wygra wybory bez kościoła. Nikt mu nie każe walczyć z czarnymi
            to byłaby przesada, ale po prostu niech traktuje ich tak, jak większość. W
            niedzilę i święta na sumę, a nie się obnosi na pokaz.

A nie trawię Chomy jeszcze z kilku powodów:
            - mecenasa AM
            - IV prezydenta RS
            - radnego ES
            Ci panowie mają na prezydenta zbyt wielki, negatywny wpływ.

- wciskania kitu, że jest się wybitnym wojownikiem antykomunistycznym, wręcz
            kombatantem. To żenujące prezydencie, bo przecież w takim małym Przemyślu
            wszyscy się znają, i wiedzą, kto jakich miał rodziców. Mój ojciec też był w
            PZPR, nie wstydzę się tego, ale też nie udaję, że potępiam komunę i że cały
            czas byłem działaczem niepodległościowym.

Lepiej ściągaj jakieś firmy, sklepy, pilnuj dyscypliny urzędasów itd.
          • Gość: Kresowiak_one Re: Robert Choma się uczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:05
            "Jobrave" piszesz zawsze dobrze ale styl jak i fabuła jest jednoznaczna! Brak
            sprecyzowanych konkretnie myśli co do nie tyle tematu ale osób "mogących" snuć
            przypuszczenia w graniu "ról głównych"
            Nie wiem czyś "cykor" czy "oszołom" ale nie lawiruj i wykaż się jednoznaczną
            opinią na temat miast pisać "nową biblię" i płaszczyć się przed nie wiadomo kim.
            Wyraż otwarcie swoje poglądy, bo jak dotąd tego nie wyraziłeś po za pisaniem
            insynuacji, które właściwie nic nie mówią.
            Nikt tu już nie wie za kim jesteś!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka