Dodaj do ulubionych

Czzy stok niszczy Przemyśl?????

IP: 80.55.73.* 02.03.08, 18:06
Obserwuj wątek
    • Gość: realistycznie wkur Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:42
      Ludzieeeeeeeee! Zabierzcie stąd tego oszołoma!!!
    • Gość: stok Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.03.08, 18:58
      Uprzejmie inforumuje, ze wbrew plugawym insynuacjom niejakiego Realisty nie
      niszcze Przemysle.
      Jako dowod na potwierdzenie mojego twierdzenia pozwalam soebie poinformowac, ze
      jestem nieruchomoscia i ANI razu nie opuscilem miejsca mojego pobytu by podjac
      sie niszczenia Przemysla. Zeby byc calkowicie zgodnym z prawda Ani razu w ogole
      nie opusciem miejsca swojego pobytu.
      Ze stokowym pozdrowieniem
      Stok (przemyski)
      • Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.prz.edu.pl 02.03.08, 21:04
        Realisto - nie odpowiem ci na twoje bezsensowne pytanie. Ale wiem jedno, że stok
        zniszczył twój umysł!!!
        • Gość: Stok w Arlamowie Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.03.08, 22:14
          Ja, Stok w Arlamowie solidaryzuje sie ze Stokiem w Przemyslu. Jednoczesnie w
          przypadku ponownych BEZPODSTAWNYCH oskarzen kierowanych w strone mojego
          mlodszego kolegi. Zastrzegam sobie prawo do podjecia innych akcji
          protestacyjnych. By okazac ze moje postanowienia nie sa goloslowne juz w
          najblizszym czasie usune z siebie snieg.
          Jednoczesnie informuje, ze wraz z innym Stokami Polskimi zawiazemy w
          najlblizszym czasie Stokowy Komitet Obrony Stoku w Przemyslu. O akcji
          poinformujemy Miedzynardodowy Komitet Stokowy z siedziba w Dubaju.
          • Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.prz.edu.pl 02.03.08, 22:21
            i Stok ci w łeb Realisto!!!!!!!!!
            • Gość: stoku Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 195.117.30.* 02.03.08, 22:36
              Ja bym powiedzial : "Stok Ci w dupę realisto":D
    • Gość: dorota-50 Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:35
      Panie Realisto jesteś bardzo aktywny na tym forum, tu w temacie :dobry lekarz
      psychiatra" na pewno znajdziesz coś dla siebie.
      Czy nie zauważasz w swojej obsesji jak wielu ludzi jest przeciwko Tobie,w
      kazdym temacie jaki wymyślasz by skrytykować stok .
    • Gość: dark to wina łóżka IP: *.autocom.pl 03.03.08, 11:10
      Może ma nierówne (pochyłe) łóżko ?
      • wampir-wampir Re: to wina łóżka 03.03.08, 22:05
        W imieniu pochyłych łóżek protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 03.03.08, 22:28
      Macie prawo do swoich poglądów broniących stok. tylko, że nic to nie
      zmieni. Jak tyły, tak tyły. Tylko,że albo o tym nie wiecie, albo to
      ukrywacie. Nie zmieni to faktu przeciwko skrytemu dopłacaniu
      milionów publicznych pieniędzy przez miasto do zabawki paru
      nawiedzonych cwaniaków. Jak chesz, żeby tak bylo, to masz takie
      prawo. Tylko ja na to sięnie zgadzam. To włśnie zabija to miasto.A
      miał to być interes ich życia.To więcej, niż bład. To głupota.
      • Gość: Narciarz Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 217.98.20.* 03.03.08, 23:21
        Przemyśl niszczy ta osoba co co spłodziła bez prezerwatywy Stok, licząc na
        syberyjskie zimy jak i na głupotę mieszkańców. Czyli Robert Choma, facet,
        któremu już udało się wprowadzić (za jego dyrektorowania) przemyski szpital ma
        "ścieżkę" długów. Czyli można tego bez kopetentnego facia uznać za pioniera w
        degradacji Przemyśla.
        • Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.mcon.pl 04.03.08, 00:00
          a ja nie jeżdze autobusami, mam prywatny dom ogrzewany ropą!! do tego nie mam
          dzieci itd dlaczego place podatki na mzk mpec itd itp??wyprowadź się realisto
          do ostrowa, prałkowiec, pikulic itd będziesz miał spokój
          • Gość: ja Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.ptvk.pl 05.03.08, 18:52
            dzisiejsze Życie Podkarpackie:
            Rozmowa z dyrektorem POSIR-u Mariuszem Zamirskim.
            Podliczmy ten sezon.
            – Jeśli chodzi o przychody za grudzień, styczeń i część lutego to kwota około
            600 tysięcy złotych. Koszty mamy nie do końca wyliczone, można je zamknąć kwotą
            około 420 tysięcy.
            Na czysto wychodzi 180 tysięcy.
            – Tak.
            • Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 06.03.08, 18:53
              No wąłśnie. To jest ten fałsz i perfidia Panaprezydenckich cyganów.
              Mówią tak, aby nic nie powiedzieć, lub aby powiedzieć tylko część
              prawdy. Byle tylko ciemny lud omamić i otumanić. Niedawno bredziła
              Pani skarbnik w Życiu, teraz szef POSIR W Życiu, który zarządza tym
              badziewiem. Oni mówią, że mają już 180 000 zł zysku. No pewnie,
              wynik głupi lud kupi. Tylko,że teraz znów będą już tylko koszty.
              Myśleli, jak sami przyznają, że będzie milion zysku po zimie, a tu
              sześć razy mniej, co wszystko mówi. To już skandal, bo ten sztuczny,
              chwilowy zysk piernikiem się wyzeruje, niczym śnieg w lutym, ale oni
              o tym milczą. Jak nic, będą kolejne miliony dopłat , więc i tyłów, o
              czym wymijająco mówi szef POSIRU. Co ciekawe, a nawet najważniejsze,
              ten gó..any zysk wyliczono przy zawieszeniu naliczania kosztów
              spłaty kredytowania inwestycyjnego tego stoczenia się myśli i
              instynktu samozachowawczego urzędasów i Pana Prezydenta. Pożyjemy,
              zobaczymy. A jakby traktowali ludzi , jak partnerów i ich szanowali,
              to po męsku by podali całą prawdę, jakie teraz się przewiduje wyniki
              na koniec 2008r. I niech podadzą, ile rocznie będzie kosztowało
              spłacanie kosztów budowy stoku wtedy, gdy przyjdzie na to pora,
              kiedy minie okres karencji? No i najważniejsze: kto wtedy będzie
              musiał się z tym motać? Pan Zamirski jest kryty, bo to nie jego
              cyrk, nie jego małpy, nie jego pieniądze. Tylko, że podpada, bo
              podaje wybrane wiadomości,czyli te, których podanie mu nakazano,
              żeby uciszyć nastroje.
              Niestety potwierdza się, że za późnej komuny takie decyzje się nie
              zdarzały.
              Oj, fatalna przszłość czeka Przemyśl. Spalona ziemia i finanse do
              tyłu. A stok i jego wyposażenie nie ważą zbyt wiele, więc i za złom
              będzie niewiele.
              Prezydencie Robercie Choma! Rada Miejsko! Nie idźcie tą drogą.
              Ps. Może ktoś z organów ścigania z urzędu podejmie dzialania
              kontrolne, albo jakiś prawdziwy redaktor w końcu napiszą cudny
              artykuł śledczy, co na jedno wyjdzie. Nic łatwiejszego. A i nagroda
              murowana. Ratujcie Przemyśl, póki jeszcze nie jest za
              późno!!!!!!!!!!!
              No i na koniec: jest tam gdzieś jakiś księgowy lub rachmistrz?
              • Gość: nick Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.ptvk.pl 06.03.08, 19:33
                "Myśleli, jak sami przyznają, że będzie milion zysku po zimie"
                nie zysku tylko przychodów, widać dla ciebie to to samo...
              • Gość: Imac Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.chello.pl 06.03.08, 19:34
                A lekarz? Gdzieś jest lekarz?
                • kaptowaniec Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 06.03.08, 22:43
                  Jedyne lekarstwo na uratowanie Przemyśla to aby Realista się powiesił
                  • Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 06.03.08, 23:21
                    Genialne. Jak pomysł ze stokiem. Może jesteś współautorem?
                    Tylko, czy wtedy wróci śnieg, spadnie temperatura, a przychody
                    wzrosną dziesięciokrotnie? A lekarstwo jest proste: wykopać
                    pomyslodawców i zaprzestać inwestować, a potem rozpieprzyć ten
                    anachronizm socjalizmu!!!
                    Może warto wcześniej pomyśleć?
                    • Gość: Imac Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:54
                      Nie ma lekarza?
                      • Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.mcon.pl 07.03.08, 01:37
                        Realista, widzę że masz dużą wiedzę na ten temat.Więc dlaczego nie odwiedzisz
                        instytucji przy ul. Weygarta (nie pisze o PTTK).Podziel się tam swoją wiedzą.
                        Lub ul. Mickiewicza 10 w Rzeszowie ewentualnie oddział w Przemyślu: plac
                        Dominikański 3. Wiesz że jak masz wiedze na temat przestępstwa i tego nie
                        zgłosisz sam je popełniasz???
                        • Gość: znany Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 195.117.172.* 07.03.08, 11:18
                          Co wy z tym prorokiem? Przecież to jest przekręt dopuszczalny w
                          świetle prawa. Sprawa jest o wiele szersza. Z naszych podatków coś
                          się robi a póżniej trzeba płacić za wstęp -na który wielu obywateli
                          nie stać i obiekt jest do dyspozycji nadzianych. Ostatnio np. jest
                          modne gadanie jak to z naszych abonamentów powstał film 'Katyń'. I
                          wypisz wymaluj podobnie. Kogo stać na głupie wyjście do kina? Ja
                          jako bezrobotny na pewno wybiorę rezygnację z najbardziej
                          prozaicznych powodów.Jestem zdania że jeżeli władza decyduje coś
                          robić z naszych podatków to opłat żadnych nie powinno być.
                          • Gość: yankes_69 Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 11:27
                            @znany : zrobić to jedno, potem trzeba utrzymać więc trudno aby było to darmowe. Już Ci tłumaczyłem kilkukrotnie, że nasz stok jest bardzo tani ale do Ciebie to nie dociera. Przypuszczam, że łatwiej porozumieć się z płytką chodnikową.
                            @realista : jesteś sfrustrowanym oszołomem, którego boli inwestycja jaką jest stok narciarski w Przemyślu. Mimo, że stok przynosi zyski, dzieciaki mają co robić oprócz włóczenia się po klatkach schodowych to tobie i tak to nie pasuje. Przyznaj się jakie są prawdziwe pobudki, którymi się kierujesz?
                            • wampir-wampir Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 07.03.08, 15:06
                              Stokofobia rzecz jasna. Po co pytasz? Szkoda tylko, że Realista nie
                              wie, że to się leczy. Skutecznie leczy...;-)))
                              • Gość: adam śnieg Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 16:31
                                Obiecuję że padnę jak się realista powiesi, nawet w czerwcu!
                                • wampir-wampir Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 07.03.08, 16:37
                                  Eee... taaam, wystarczy, ze się podleczy. Po co ma się wieszać od
                                  razu...
                            • Gość: Realista Do jankesa 15 ( 6+9): IP: 80.55.73.* 07.03.08, 18:42
                              Bronię tu znanego, mimo, że nie zgadzam się z jego
                              stanowiskiem.inwestuje się, żeby zarobić na tym. Kapitał rodzi
                              kapitał. Skoro narciarstwo zjazdowe to sport trochę elitarny, to
                              niech jednak narciarze płacą sobie za to, bo to nie socjalizm.
                              Bronię też znanego, bo jankes w dyskusji obraża osobę, a nie poglądy.
                              Jest dobrze, bo jak przeciwnik w dyskusji obraża, to znaczy, że mu
                              brak argumentów merytorycznych. Jest nasz, już pęka.
                              Pomijam epitety jankesa do mnie, bo on nie umie dyskutować. Nic
                              dziwnego, szkoła Panaprezydeckich klakierów.
                              Cieszę się ,że się wypowiadasz w taki sposób, bo pokazuje ona (
                              wypowiedź)sposób myślenia zdezinformowanych prez 3 lata w większości
                              mieszkańców Przemyśla, czego dokonują opłacani przez Radę i Pana
                              Prezydenta fałszerze.
                              Czy jestem oszołomem, pokaże czas. Póki co moje jest na wierzchu.
                              Stok przynosił, przynosi i będzie przynosił straty finansowe miastu
                              liczone rocznie pewnie w milionach złotych. Tu jest problem z
                              dokładnością, bo Panaprezydenccy urzędnicy ukrywają prawde, bo jest
                              brutalna i, co gorsza karalna. Kto do diabła nagadał Ci, że stok
                              przynosi zyski? Kto się włóczył po klatkach, dalej się włóczy, a na
                              nartach to jeżdzą ci, co w blokch raczej nie mieszkają.
                              Moje pobudki są jasne i przejrzyste, skoro tego nie kumasz:
                              1.pokazać takim, jak Ty, że jesteś w konia robiony i nie przykładasz
                              się do tego, aby to sprawdzić.
                              2. Wzbudzić w normalnych ludziach świadomość, ze nie wszystko złoto,
                              co się świeci, że czarne nie jest czarne.
                              3.Pokazać, a właściwie przypomnieć, fatalne metody dziłania władzy
                              publicznej, która też popełnia błędy i nie chce się do tego
                              przyznać.Tak jak za socjalizmu. A rozszerzenie Przemyśła, to taki
                              manewr gospodarczy z czasów Gierka i Jaroszewicza.
                              4. Obronić Przemyśl przed dalszą i większą katastrofą ekonomiczną
                              spowodowaną koniecznością spłat kosztów budowy stoku i dopłat do
                              kosztów jego utrzymania w przyszłości.
                              5. Pokazać, że mieć pomysły, to jedno, a mieć realne pomysły, to
                              drugie.
                              6. Pokazać,że budowa stacji narciarskiej w Przemyślu, to budowa
                              zamku na piasku. Stok narciarski za kilkadziesiąt milionów złotych
                              ciepłaym kraju, bez kilku miesięcy mrozu i bez śniegu to niech sobie
                              buduje jakiś szejk, ale za prywatną kasę. I niech potem sobie
                              dopłaca do tego stoku ile chce, ale nie z moich pieniędzy. Jak
                              chcesz, z Twoich niech dopłaca. Taki interes to każdy zrobi. Tylko w
                              kapitaliźmie to za takie wyniki to akcjonariusze zarządcę takiej
                              firmy spuszczają do kanału, albo wyprzedają akcje w panice. Tu się
                              nie da, kumple przegłosują dopłatę liczoną w milionach. Przegłosują,
                              bo nie ze swojego, tylko z kasy innych Przemyślan.
                              Kumasz?

4.
                              • Gość: Imac Re: Do jankesa 15 ( 6+9): IP: *.chello.pl 07.03.08, 19:02
                                Szczytne pobudki. Tylko dlaczego nie piszesz do prasy, nie piszesz listów, nie
                                demonstrujesz pod Urzędem Miejskim, dlaczego się ukrywasz, skoro głosisz takie
                                słuszne i szczytne idee?
                                Dlaczego podchodząc tak emocjonalnie do sprawy, całą swoją działalność
                                ograniczasz do niewielkiego forum, do zatruwania życia kilku osobom, które chcą
                                sobie poczytać na tematy lokalne, a które Twoje argumenty znają na pamięć, bo
                                powtarzają się one od miesięcy?
                                Dlaczego dezorganizujesz życie tego miejsca zakładając dziesiątki wątków na ten
                                sam temat?
                                Dlaczego nie masz odwagi, żeby stanąć z odpowiedzialnymi twarzą w twarz, skoro
                                jesteś tak przekonany o swojej racji?

Dla mnie jesteś oszołomem. Niestety.
                                Oszołomstwo polega też na niezwykle emocjonalnym podejściu, które prezentujesz w
                                każdym poście. Ty po prostu nienawidzisz tego stoku i tych władz, a ja uważam że
                                owszem, można ich nie lubić (nawet bardzo), ale na nienawiść może pozwolić sobie
                                człowiek chory.
                                Skoro wydano znaczną ilość pieniędzy to należy się zastanowić ile jeszcze
                                zainwestować, by zminimalizować straty, by ludzi i atrakcji było więcej. A Ty
                                byś chciał po prostu te miliony wyrzucić do kosza, a miejsce zaorać - to też
                                jest wyznacznik Twojej choroby.
                                Poza wszystkim - najzwyczajniej nie możesz znieść, że Przemyśl jednak żyje tym
                                stokiem, że jednak to się ludziom podoba, może nie wszystkim, ale znacznej części.
                                Naprawdę to już się staje nie do zniesienia.
                                • Gość: Realista Re: Do Imac"a IP: 80.55.73.* 07.03.08, 22:21
                                  Wierz, w co chcesz. Twoja sprawa. Pożyjemy, zobaczymy. wskazuję
                                  tylko,że sportów zimowych bez zimy nie da się uprawiać. To jest
                                  prawda absolutna, nie?
                                  • wampir-wampir Re: Do Imac"a 08.03.08, 05:26
                                    TAk, ale można wjeżdżać na kopiec i zjezdżać do miasta (tylko nie w
                                    zimie, bo w zimie to - z niezrozumiałych względów - tylko dla
                                    narciarzy). Ja lubię ;-))))
                                    • Gość: znany Re: Do Imac"a IP: 195.117.172.* 08.03.08, 07:05
                                      @jankes! Oczywiście że stok jest tani bo bo jak uważnie czytasz to
                                      doczytałeś że do cwaniaków miasto dopłaca. Ale oszołomy magistrackie
                                      nie są w stanie tego pojąc.Im się wydaje że jak socjał to tylko dla
                                      wybranych. Biedacy mają obowiązek dopłacać i to bez najmniejszych
                                      protestów.
                                      Co do kosztów - to należy natychmiast - albo jeszcze szybciej-
                                      porzucić tą inwestycję. Nie ma najmniejszych szans aby sterowana
                                      przez urząd dała jakiś dochód. Jedyną szansą na niewywalanie
                                      pieniędzy podatników w błoto to przekazać pierwszemu lepszemu
                                      miłośnikowi narciarstwa tą żabę. Jestem strasznie ciekaw czy się
                                      znajdzie chętny? Po zatym myślę że do stoku można dołożyć
                                      symboliczne dwa złote. Zminimalizowanie strat jest możliwe tylko w
                                      wypadku darowania tej zjeżdżalni miłośnikom sportów zimowych. może
                                      ktoś - np. jankes- weżmie sobie ten majątek czy złom i pokaże w
                                      praktyce jakie to kokosy? Do dzieła filostocy i miejcie odwagę
                                      zdeklarować się na tym forum!
                                  • Gość: Imac Re: Do Imac"a IP: *.chello.pl 08.03.08, 23:47
                                    > To jest prawda absolutna, nie?

Moim zdaniem to co napisałeś jest unikiem absolutnym.
    • Gość: zimolub Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 16:16
      Panie Realisto, czy Pan przypadkiem nie nazywa sie Marek R. radny
      miasta ? wiele czasu spędza Pan przy komputerze, wcale na nim nie
      pracując , co można wytłumaczyć właśnie tym, że jest pan emerytem
    • Gość: Realista Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: 80.55.73.* 08.03.08, 16:34
      • Gość: niedzwiadek Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: *.mcon.pl 08.03.08, 17:02
        Realisto to twój cytat: Tu jest problem z
        dokładnością, bo Panaprezydenccy urzędnicy ukrywają prawde, bo jest
        brutalna i, co gorsza karalna. Zaznaczam "co gorsza karalna". A ja powtarzam
        wciąż: wiesz o tym to masz obowiązek zgłosić!!!!!!!!!!!Ul. Weygarta!!!!!!!!!
        • Gość: znany Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: 195.117.172.* 09.03.08, 07:08
          Niestety; stok nie podpada pod paragraf i o tym wiedzą wszyscy a
          mimo to z uporem namawiają do bezprzodmiotowego kablowania. Sprawa
          jest w kategoriach moralnych i czysto rozsądkowych. Jestem pewny że
          budowa i dopłaty są legalne. Nie oznacza to automatycznie że jest
          uzasdniona ekonomicznie. coś w końcu zdecydowało w momencie
          podejmowania inwestycji. Ktoś musiał mieć zerowe pojęcie o ekonomii
          lub widział zysk na koszt miasta?
          Nie doradzałbym nikomu zadawać się z prokuraturą miasta Przemyśla.
          JEŚLI NIE CHCESZ KŁOPOTÓW TO TRZYMAJ SIĘ OD NICH Z DALEKA!!!
          Zwłaszcza że sprawa dotyczy władz miasta. Wiem co mówię z autopsji i
          to nie tak krótkiej.
          • wampir-wampir Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? 09.03.08, 08:20
            Ja namawiam do zbierania podpisów i ogłoszenia referendum, tylko że
            Realista musiałby ruszyć d.... sprzed kompa, a w to nie wierzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka