Gość: realistycznie wkur Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 18:42 Ludzieeeeeeeee! Zabierzcie stąd tego oszołoma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stok Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.03.08, 18:58 Uprzejmie inforumuje, ze wbrew plugawym insynuacjom niejakiego Realisty nie niszcze Przemysle. Jako dowod na potwierdzenie mojego twierdzenia pozwalam soebie poinformowac, ze jestem nieruchomoscia i ANI razu nie opuscilem miejsca mojego pobytu by podjac sie niszczenia Przemysla. Zeby byc calkowicie zgodnym z prawda Ani razu w ogole nie opusciem miejsca swojego pobytu. Ze stokowym pozdrowieniem Stok (przemyski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.prz.edu.pl 02.03.08, 21:04 Realisto - nie odpowiem ci na twoje bezsensowne pytanie. Ale wiem jedno, że stok zniszczył twój umysł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stok w Arlamowie Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.03.08, 22:14 Ja, Stok w Arlamowie solidaryzuje sie ze Stokiem w Przemyslu. Jednoczesnie w przypadku ponownych BEZPODSTAWNYCH oskarzen kierowanych w strone mojego mlodszego kolegi. Zastrzegam sobie prawo do podjecia innych akcji protestacyjnych. By okazac ze moje postanowienia nie sa goloslowne juz w najblizszym czasie usune z siebie snieg. Jednoczesnie informuje, ze wraz z innym Stokami Polskimi zawiazemy w najlblizszym czasie Stokowy Komitet Obrony Stoku w Przemyslu. O akcji poinformujemy Miedzynardodowy Komitet Stokowy z siedziba w Dubaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.prz.edu.pl 02.03.08, 22:21 i Stok ci w łeb Realisto!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoku Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 195.117.30.* 02.03.08, 22:36 Ja bym powiedzial : "Stok Ci w dupę realisto":D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota-50 Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 08:35 Panie Realisto jesteś bardzo aktywny na tym forum, tu w temacie :dobry lekarz psychiatra" na pewno znajdziesz coś dla siebie. Czy nie zauważasz w swojej obsesji jak wielu ludzi jest przeciwko Tobie,w kazdym temacie jaki wymyślasz by skrytykować stok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark to wina łóżka IP: *.autocom.pl 03.03.08, 11:10 Może ma nierówne (pochyłe) łóżko ? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: to wina łóżka 03.03.08, 22:05 W imieniu pochyłych łóżek protestuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 03.03.08, 22:28 Macie prawo do swoich poglądów broniących stok. tylko, że nic to nie zmieni. Jak tyły, tak tyły. Tylko,że albo o tym nie wiecie, albo to ukrywacie. Nie zmieni to faktu przeciwko skrytemu dopłacaniu milionów publicznych pieniędzy przez miasto do zabawki paru nawiedzonych cwaniaków. Jak chesz, żeby tak bylo, to masz takie prawo. Tylko ja na to sięnie zgadzam. To włśnie zabija to miasto.A miał to być interes ich życia.To więcej, niż bład. To głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narciarz Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 217.98.20.* 03.03.08, 23:21 Przemyśl niszczy ta osoba co co spłodziła bez prezerwatywy Stok, licząc na syberyjskie zimy jak i na głupotę mieszkańców. Czyli Robert Choma, facet, któremu już udało się wprowadzić (za jego dyrektorowania) przemyski szpital ma "ścieżkę" długów. Czyli można tego bez kopetentnego facia uznać za pioniera w degradacji Przemyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.mcon.pl 04.03.08, 00:00 a ja nie jeżdze autobusami, mam prywatny dom ogrzewany ropą!! do tego nie mam dzieci itd dlaczego place podatki na mzk mpec itd itp??wyprowadź się realisto do ostrowa, prałkowiec, pikulic itd będziesz miał spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.ptvk.pl 05.03.08, 18:52 dzisiejsze Życie Podkarpackie: Rozmowa z dyrektorem POSIR-u Mariuszem Zamirskim. Podliczmy ten sezon. – Jeśli chodzi o przychody za grudzień, styczeń i część lutego to kwota około 600 tysięcy złotych. Koszty mamy nie do końca wyliczone, można je zamknąć kwotą około 420 tysięcy. Na czysto wychodzi 180 tysięcy. – Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 06.03.08, 18:53 No wąłśnie. To jest ten fałsz i perfidia Panaprezydenckich cyganów. Mówią tak, aby nic nie powiedzieć, lub aby powiedzieć tylko część prawdy. Byle tylko ciemny lud omamić i otumanić. Niedawno bredziła Pani skarbnik w Życiu, teraz szef POSIR W Życiu, który zarządza tym badziewiem. Oni mówią, że mają już 180 000 zł zysku. No pewnie, wynik głupi lud kupi. Tylko,że teraz znów będą już tylko koszty. Myśleli, jak sami przyznają, że będzie milion zysku po zimie, a tu sześć razy mniej, co wszystko mówi. To już skandal, bo ten sztuczny, chwilowy zysk piernikiem się wyzeruje, niczym śnieg w lutym, ale oni o tym milczą. Jak nic, będą kolejne miliony dopłat , więc i tyłów, o czym wymijająco mówi szef POSIRU. Co ciekawe, a nawet najważniejsze, ten gó..any zysk wyliczono przy zawieszeniu naliczania kosztów spłaty kredytowania inwestycyjnego tego stoczenia się myśli i instynktu samozachowawczego urzędasów i Pana Prezydenta. Pożyjemy, zobaczymy. A jakby traktowali ludzi , jak partnerów i ich szanowali, to po męsku by podali całą prawdę, jakie teraz się przewiduje wyniki na koniec 2008r. I niech podadzą, ile rocznie będzie kosztowało spłacanie kosztów budowy stoku wtedy, gdy przyjdzie na to pora, kiedy minie okres karencji? No i najważniejsze: kto wtedy będzie musiał się z tym motać? Pan Zamirski jest kryty, bo to nie jego cyrk, nie jego małpy, nie jego pieniądze. Tylko, że podpada, bo podaje wybrane wiadomości,czyli te, których podanie mu nakazano, żeby uciszyć nastroje. Niestety potwierdza się, że za późnej komuny takie decyzje się nie zdarzały. Oj, fatalna przszłość czeka Przemyśl. Spalona ziemia i finanse do tyłu. A stok i jego wyposażenie nie ważą zbyt wiele, więc i za złom będzie niewiele. Prezydencie Robercie Choma! Rada Miejsko! Nie idźcie tą drogą. Ps. Może ktoś z organów ścigania z urzędu podejmie dzialania kontrolne, albo jakiś prawdziwy redaktor w końcu napiszą cudny artykuł śledczy, co na jedno wyjdzie. Nic łatwiejszego. A i nagroda murowana. Ratujcie Przemyśl, póki jeszcze nie jest za późno!!!!!!!!!!! No i na koniec: jest tam gdzieś jakiś księgowy lub rachmistrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.ptvk.pl 06.03.08, 19:33 "Myśleli, jak sami przyznają, że będzie milion zysku po zimie" nie zysku tylko przychodów, widać dla ciebie to to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.chello.pl 06.03.08, 19:34 A lekarz? Gdzieś jest lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
kaptowaniec Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 06.03.08, 22:43 Jedyne lekarstwo na uratowanie Przemyśla to aby Realista się powiesił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 80.55.73.* 06.03.08, 23:21 Genialne. Jak pomysł ze stokiem. Może jesteś współautorem? Tylko, czy wtedy wróci śnieg, spadnie temperatura, a przychody wzrosną dziesięciokrotnie? A lekarstwo jest proste: wykopać pomyslodawców i zaprzestać inwestować, a potem rozpieprzyć ten anachronizm socjalizmu!!! Może warto wcześniej pomyśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:54 Nie ma lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.mcon.pl 07.03.08, 01:37 Realista, widzę że masz dużą wiedzę na ten temat.Więc dlaczego nie odwiedzisz instytucji przy ul. Weygarta (nie pisze o PTTK).Podziel się tam swoją wiedzą. Lub ul. Mickiewicza 10 w Rzeszowie ewentualnie oddział w Przemyślu: plac Dominikański 3. Wiesz że jak masz wiedze na temat przestępstwa i tego nie zgłosisz sam je popełniasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: 195.117.172.* 07.03.08, 11:18 Co wy z tym prorokiem? Przecież to jest przekręt dopuszczalny w świetle prawa. Sprawa jest o wiele szersza. Z naszych podatków coś się robi a póżniej trzeba płacić za wstęp -na który wielu obywateli nie stać i obiekt jest do dyspozycji nadzianych. Ostatnio np. jest modne gadanie jak to z naszych abonamentów powstał film 'Katyń'. I wypisz wymaluj podobnie. Kogo stać na głupie wyjście do kina? Ja jako bezrobotny na pewno wybiorę rezygnację z najbardziej prozaicznych powodów.Jestem zdania że jeżeli władza decyduje coś robić z naszych podatków to opłat żadnych nie powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankes_69 Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.08, 11:27 @znany : zrobić to jedno, potem trzeba utrzymać więc trudno aby było to darmowe. Już Ci tłumaczyłem kilkukrotnie, że nasz stok jest bardzo tani ale do Ciebie to nie dociera. Przypuszczam, że łatwiej porozumieć się z płytką chodnikową. @realista : jesteś sfrustrowanym oszołomem, którego boli inwestycja jaką jest stok narciarski w Przemyślu. Mimo, że stok przynosi zyski, dzieciaki mają co robić oprócz włóczenia się po klatkach schodowych to tobie i tak to nie pasuje. Przyznaj się jakie są prawdziwe pobudki, którymi się kierujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 07.03.08, 15:06 Stokofobia rzecz jasna. Po co pytasz? Szkoda tylko, że Realista nie wie, że to się leczy. Skutecznie leczy...;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam śnieg Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 16:31 Obiecuję że padnę jak się realista powiesi, nawet w czerwcu! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? 07.03.08, 16:37 Eee... taaam, wystarczy, ze się podleczy. Po co ma się wieszać od razu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Do jankesa 15 ( 6+9): IP: 80.55.73.* 07.03.08, 18:42 Bronię tu znanego, mimo, że nie zgadzam się z jego stanowiskiem.inwestuje się, żeby zarobić na tym. Kapitał rodzi kapitał. Skoro narciarstwo zjazdowe to sport trochę elitarny, to niech jednak narciarze płacą sobie za to, bo to nie socjalizm. Bronię też znanego, bo jankes w dyskusji obraża osobę, a nie poglądy. Jest dobrze, bo jak przeciwnik w dyskusji obraża, to znaczy, że mu brak argumentów merytorycznych. Jest nasz, już pęka. Pomijam epitety jankesa do mnie, bo on nie umie dyskutować. Nic dziwnego, szkoła Panaprezydeckich klakierów. Cieszę się ,że się wypowiadasz w taki sposób, bo pokazuje ona ( wypowiedź)sposób myślenia zdezinformowanych prez 3 lata w większości mieszkańców Przemyśla, czego dokonują opłacani przez Radę i Pana Prezydenta fałszerze. Czy jestem oszołomem, pokaże czas. Póki co moje jest na wierzchu. Stok przynosił, przynosi i będzie przynosił straty finansowe miastu liczone rocznie pewnie w milionach złotych. Tu jest problem z dokładnością, bo Panaprezydenccy urzędnicy ukrywają prawde, bo jest brutalna i, co gorsza karalna. Kto do diabła nagadał Ci, że stok przynosi zyski? Kto się włóczył po klatkach, dalej się włóczy, a na nartach to jeżdzą ci, co w blokch raczej nie mieszkają. Moje pobudki są jasne i przejrzyste, skoro tego nie kumasz: 1.pokazać takim, jak Ty, że jesteś w konia robiony i nie przykładasz się do tego, aby to sprawdzić. 2. Wzbudzić w normalnych ludziach świadomość, ze nie wszystko złoto, co się świeci, że czarne nie jest czarne. 3.Pokazać, a właściwie przypomnieć, fatalne metody dziłania władzy publicznej, która też popełnia błędy i nie chce się do tego przyznać.Tak jak za socjalizmu. A rozszerzenie Przemyśła, to taki manewr gospodarczy z czasów Gierka i Jaroszewicza. 4. Obronić Przemyśl przed dalszą i większą katastrofą ekonomiczną spowodowaną koniecznością spłat kosztów budowy stoku i dopłat do kosztów jego utrzymania w przyszłości. 5. Pokazać, że mieć pomysły, to jedno, a mieć realne pomysły, to drugie. 6. Pokazać,że budowa stacji narciarskiej w Przemyślu, to budowa zamku na piasku. Stok narciarski za kilkadziesiąt milionów złotych ciepłaym kraju, bez kilku miesięcy mrozu i bez śniegu to niech sobie buduje jakiś szejk, ale za prywatną kasę. I niech potem sobie dopłaca do tego stoku ile chce, ale nie z moich pieniędzy. Jak chcesz, z Twoich niech dopłaca. Taki interes to każdy zrobi. Tylko w kapitaliźmie to za takie wyniki to akcjonariusze zarządcę takiej firmy spuszczają do kanału, albo wyprzedają akcje w panice. Tu się nie da, kumple przegłosują dopłatę liczoną w milionach. Przegłosują, bo nie ze swojego, tylko z kasy innych Przemyślan. Kumasz? 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Do jankesa 15 ( 6+9): IP: *.chello.pl 07.03.08, 19:02 Szczytne pobudki. Tylko dlaczego nie piszesz do prasy, nie piszesz listów, nie demonstrujesz pod Urzędem Miejskim, dlaczego się ukrywasz, skoro głosisz takie słuszne i szczytne idee? Dlaczego podchodząc tak emocjonalnie do sprawy, całą swoją działalność ograniczasz do niewielkiego forum, do zatruwania życia kilku osobom, które chcą sobie poczytać na tematy lokalne, a które Twoje argumenty znają na pamięć, bo powtarzają się one od miesięcy? Dlaczego dezorganizujesz życie tego miejsca zakładając dziesiątki wątków na ten sam temat? Dlaczego nie masz odwagi, żeby stanąć z odpowiedzialnymi twarzą w twarz, skoro jesteś tak przekonany o swojej racji? Dla mnie jesteś oszołomem. Niestety. Oszołomstwo polega też na niezwykle emocjonalnym podejściu, które prezentujesz w każdym poście. Ty po prostu nienawidzisz tego stoku i tych władz, a ja uważam że owszem, można ich nie lubić (nawet bardzo), ale na nienawiść może pozwolić sobie człowiek chory. Skoro wydano znaczną ilość pieniędzy to należy się zastanowić ile jeszcze zainwestować, by zminimalizować straty, by ludzi i atrakcji było więcej. A Ty byś chciał po prostu te miliony wyrzucić do kosza, a miejsce zaorać - to też jest wyznacznik Twojej choroby. Poza wszystkim - najzwyczajniej nie możesz znieść, że Przemyśl jednak żyje tym stokiem, że jednak to się ludziom podoba, może nie wszystkim, ale znacznej części. Naprawdę to już się staje nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Do Imac"a IP: 80.55.73.* 07.03.08, 22:21 Wierz, w co chcesz. Twoja sprawa. Pożyjemy, zobaczymy. wskazuję tylko,że sportów zimowych bez zimy nie da się uprawiać. To jest prawda absolutna, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Do Imac"a 08.03.08, 05:26 TAk, ale można wjeżdżać na kopiec i zjezdżać do miasta (tylko nie w zimie, bo w zimie to - z niezrozumiałych względów - tylko dla narciarzy). Ja lubię ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Do Imac"a IP: 195.117.172.* 08.03.08, 07:05 @jankes! Oczywiście że stok jest tani bo bo jak uważnie czytasz to doczytałeś że do cwaniaków miasto dopłaca. Ale oszołomy magistrackie nie są w stanie tego pojąc.Im się wydaje że jak socjał to tylko dla wybranych. Biedacy mają obowiązek dopłacać i to bez najmniejszych protestów. Co do kosztów - to należy natychmiast - albo jeszcze szybciej- porzucić tą inwestycję. Nie ma najmniejszych szans aby sterowana przez urząd dała jakiś dochód. Jedyną szansą na niewywalanie pieniędzy podatników w błoto to przekazać pierwszemu lepszemu miłośnikowi narciarstwa tą żabę. Jestem strasznie ciekaw czy się znajdzie chętny? Po zatym myślę że do stoku można dołożyć symboliczne dwa złote. Zminimalizowanie strat jest możliwe tylko w wypadku darowania tej zjeżdżalni miłośnikom sportów zimowych. może ktoś - np. jankes- weżmie sobie ten majątek czy złom i pokaże w praktyce jakie to kokosy? Do dzieła filostocy i miejcie odwagę zdeklarować się na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imac Re: Do Imac"a IP: *.chello.pl 08.03.08, 23:47 > To jest prawda absolutna, nie? Moim zdaniem to co napisałeś jest unikiem absolutnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimolub Re: Czzy stok niszczy Przemyśl????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 16:16 Panie Realisto, czy Pan przypadkiem nie nazywa sie Marek R. radny miasta ? wiele czasu spędza Pan przy komputerze, wcale na nim nie pracując , co można wytłumaczyć właśnie tym, że jest pan emerytem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: 80.55.73.* 08.03.08, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: *.mcon.pl 08.03.08, 17:02 Realisto to twój cytat: Tu jest problem z dokładnością, bo Panaprezydenccy urzędnicy ukrywają prawde, bo jest brutalna i, co gorsza karalna. Zaznaczam "co gorsza karalna". A ja powtarzam wciąż: wiesz o tym to masz obowiązek zgłosić!!!!!!!!!!!Ul. Weygarta!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znany Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? IP: 195.117.172.* 09.03.08, 07:08 Niestety; stok nie podpada pod paragraf i o tym wiedzą wszyscy a mimo to z uporem namawiają do bezprzodmiotowego kablowania. Sprawa jest w kategoriach moralnych i czysto rozsądkowych. Jestem pewny że budowa i dopłaty są legalne. Nie oznacza to automatycznie że jest uzasdniona ekonomicznie. coś w końcu zdecydowało w momencie podejmowania inwestycji. Ktoś musiał mieć zerowe pojęcie o ekonomii lub widział zysk na koszt miasta? Nie doradzałbym nikomu zadawać się z prokuraturą miasta Przemyśla. JEŚLI NIE CHCESZ KŁOPOTÓW TO TRZYMAJ SIĘ OD NICH Z DALEKA!!! Zwłaszcza że sprawa dotyczy władz miasta. Wiem co mówię z autopsji i to nie tak krótkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Polowanie nas czerwony pazdzier...? 09.03.08, 08:20 Ja namawiam do zbierania podpisów i ogłoszenia referendum, tylko że Realista musiałby ruszyć d.... sprzed kompa, a w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś