Dodaj do ulubionych

walka z psimi gównami a straz miejska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 13:50
zapowiadano miesiąc walki z zanieczyszczaniem miasta już nie wiem czy
pażdziernik czy listopad ale na stronie miasta i w gazecie były zapowiedzi
koniec tolerancji dla właścicieli psów , bezwzględne mandaty za niesprzątanie
po swoim psie itp. i z jakim efektem ?? ile nałożono mandatów w gó... dalej
można wdepnąć na każdym kroku i nie widziałem ani 1 osoby która sprzątałaby po
swoim psie natomiast codziennie na 2 osiedlach przez które przechodzę i nad
sanem widzę dziesiątki srających psów z zadowolonymi właścicielkami
(przeważnie panie)
W związku z tym wnioskuje że: pozakładano automaty z workami na psie kupy z
których nikt nie korzysta, zapowiedzi egzekwowania czystości pozostały na
papierze a porozdawano bardzo dużo "przyrządów" do sprzątania po pieskach i
porozklejano dosłownie setki albo i tysiące plakatów na osiedlach i klatkach
schodowych z efektem...... jak zwykle-kasa w gó... się zamienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kizior Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:22
      tak ogólnie to ładny tytuł do rozprawy naukowej np. z socjologii można by jeszcze kilka rozdziałów zaproponować np. : ilość psich gówien z podziałem na dzielnice miasta (to statystyka), albo: wpływ wykształcenia i statusu społecznego właściciela psa na kwestię srania po chodniku lub; psie odchody a kwestia narodowościowa w miastach byłem Galicji.
    • Gość: antykmiot Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:44
      ja widziałem psie... g... dokładnie przed automatem z workami na
      psie odchody. to świadczy dobitnie o tym, gdzie i jak głęboko ten
      problem mają właściciele czworonogów. może jakby ktoś im na
      wycieraczce przed drzwiami usypał kopczyk świeżych, cuchnących
      psich g... cośby do tych półdebili dotarło
      • Gość: automat Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.ptvk.pl 18.11.08, 15:47
        Pewnie w domu też tak swoim osrańcom na czterech nogach pozwalają.
        Ohyda, tak tatlać się w spim gó...e pod kołdrą. Bleeeee
        • Gość: dzień świra Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.mcon.pl 18.11.08, 19:07
          zawsze można zdjąć spodnie i obe..rać drzwi właściciela pieska ,
          jak nie to chociaż obrzucić je g..nem
          • Gość: Jerzy Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.toya.net.pl 18.11.08, 19:51
            Co by nie powiedzieć,walka z tym gównem jest PASJONUJĄCA!!!
            • Gość: xyz Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 12:20
              dobrze ze pada zmyje trochę te osrane chodniki. Swoja drogą wystarczy wysłać
              patrole na osiedla w godz 6.30 do 8.30 15.30 -16.30 i 18.30-21 w tych godzinach
              wyprowadzanych jest większość czworonogów , mandaty dawać bez litości i zdjęcia
              do celów dowodowych bo paniusie zaraz będą w gazecie szum podnosiły.
              • solist Re: walka z psimi gównami a straz miejska 21.11.08, 11:17
                TAk, a tymczasem strażniczy koń nawalil taką kupę na paradzie że
                można było autem wpaść w poślizg.
                • Gość: ktoś Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: 78.131.185.* 18.03.09, 11:54
                  jaki strażniczy koń? przecież staż niema koni...
    • Gość: antykmiot Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:43
      pl.youtube.com/watch?NR=1&v=wCyhy4JUGMg
    • Gość: Sunia Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.mcon.pl 20.11.08, 21:53
      Oj nie lubia panowie pieskow , nie lubia , psia mac , a w
      Orzechowcach psiaki czekaja by je zabrac , ot pieskie zycie
      • Gość: pies Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 08:17
        prawdzwa sunia-nic nie kuma :) co ma pies do wlaściciela :)
        • Gość: mieszkaniec Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 14:58
          Dopiero na śniegu te odchody bedą się jak co roku pieknie eksponowały.
    • Gość: a co mnie tam.. NO I CO Z TEGO!!! IP: 82.160.30.* 26.11.08, 01:18
      człowieku ale sobie problem znalazłeś, równie dobrze można by się przyczepić
      ograniczeń prędkości bądź przechodzenia na czerwonym świetle.. Problem jest i
      nie zniknie i nie ma sensu tego rozgrzebywać czyli babrać się w gó...e.. znajdź
      sobie inne zajęcie..
      • Gość: mieszkaniec Re:pies ze wsi ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 09:27
        post ograniczonego szalikowca albo leniwego właściciela pieska
    • Gość: pk Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 19:02
      psiekupy.pl/
      • Gość: obserwator zieleni gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:17

mijaja miesiące , kasa wydana na automaty, plakaty , zestawy do sprzatania
        gówien wiele hałasu jak zwykle z gó...anym efektem co od poczatku
        przepowiadałem-akcja miejska = porażka na wstepie.
        A miasto osrane jak zawsze -jak kazdego roku.
        • Gość: dobre Re: gó... górą IP: *.ptvk.pl 05.03.09, 12:32
          miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6337393,Zaspiewali_o_psich_kupach__Sprawdz_kim_sa.html
          • Gość: zielona Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 16:02
            Mam psa już 9 lat,jestem 4 razy dziennie z nim na spacerze.ZAWSZE PO nIM
            SPRZąTAM I BEDĘ sprzAtać.automaty z workami były niewypałem,nasz koło Orła już
            pierwszego dnia niesprawny,zresztą po mim pozostało już tylko
            wspomnienie.Irytuje mnie brak kubłów na psie odchody,bo pomarańczowe kubełki się
            do tego nie nadają.Z moich obserwacji:sprzątają tylko starsze osoby
            • Gość: aaaaa Re: gó... górą IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 16:19
              JA tez mam psa, sprzatam po nim zawsze jak zrobi kupe, chciaz wymaga to
              ogromnego zaparcia bo worek z kupa juz mi sie nie raz zdarzylo taszczyc az pod
              sam dom, bo w miescie nie ma koszy ani na psie odchody, ani za bardzo zwyklych.
              A automaty beznadziejne, wiekszosc nie dziala, a te worki bardzo nieporeczne ;)
              • Gość: bbbbbbbbbbbbbb Re: gó... górą IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 20:21
                prawdopodobnie psimi kupami najbardziej podniecają się osoby , które w życiu codziennym są flejami jakich mało ! po 2 piwach leją pod pierwszym lepszym murkiem lub jeszcze lepiej w jakiejś bramie! zamiast wydmuchać nos w chusteczkę to smarkają między palcami, nieraz pewnie chlapiąc swoimi smarkami przygodnego przechodnia! plują gdzie popadnie , nie mówiąc już o petach wyrzucanych gdzie się tylko da !

ps: dla jasności dodam że jestem jak najbardziej za sprzątaniem po psach ! z automatów nie korzystam bo zawsze mam worek przy sobie! ale skoro płacę podatek za psa to domagam się pojemnika do którego można by wrzucić kupę! niestety władze naszego miasta nigdy nie są w stanie dopracować żadnego pomysłu do końca!rozbabrają i zostawią!
                • Gość: pysio Re: gó... górą IP: 213.25.24.* 08.03.09, 20:43
                  Może ktoś mądry wytłumaczy gdzie i jak ma się psisko wysr... gdy
                  jest ograniczony długością smyczy.W czasach gdy jeszcze nie
                  wynaleziono smyczy dla psów a stosowano ją tylko dla ludzi ulice
                  były mniej obesrane niż dzisiaj.Pies jest zaprogramowany tak by
                  swoje odchody ukrywać.Jedyne co robi to oznaczanie terenu a na to
                  wydala zaledwie kilka kropli.
                  • Gość: odpowiedz Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:35
                    podejrzewam ze nie wytłumacze..... ale spróbuje nie chozi o psa zle o to bys ty
                    za nim sprzątnał g.... do woreczka. Pies to powinien byc luksus w sensie
                    obowiązków jakie na włascicielu ciązą a nie byle lump żeby zwierzaka nie umiał
                    dobrze traktowac.
                    • Gość: aaaaaa Re: gó... górą IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 01:48
                      Mandat za kupe -50zł
                      Mandat za chodzenie z psem bez smyczy -200zł

Jaka tu logika?
                      • Gość: pysio Re: gó... górą IP: 213.25.24.* 09.03.09, 06:35
                        Śmiem twierdzić że odchodów pochodzących od ludzii nie mam na myśli
                        gówien - jest o wiele więcej w naszym miescie - niż psich!Sprawa
                        jest celowo nagłaśniana żeby można było znależć ofiarę na którą
                        można zwalić winę za brud w mieście.Obecnie psich odchodów jest
                        mniej na chodnikach co oznacza że jednak gro sprząta.Zgodnie z
                        przepisami do pojemników na śmiecie nie powinno się wrzucać
                        ekskrementów. Jeśli ktoś bierze prawo na serio to ma niezły zgryz.
                        • Gość: a Re: gó... górą IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.09, 12:20
                          Znajomy zbiera kupy do worka foliowego i jak nie widzi w okolicy kosza na śmieci
                          to worek kładzie przy ścianie budynku. Ja chyba też tak zaczne robić. Może kupy
                          w workach zmuszą władze do odpowiedzi.
                          • Gość: b Re: gó... górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.09, 17:56
                            Ciekawi mnie dlaczego Ci wszyscy nawiedzeni właściciele psów i kotów nie
                            pozwalają swoim ulubieńcom sr... w mieszkaniu np. na nowy piękny dywan, na świeżo
                            położony parkiet lub panele, na wykrochmaloną pościel. Skoro ponoć sprzątają na
                            ulicach, to po cholerę wyłażą z kundlami z chałup. Niech pies narżnie w
                            przedpokoju, właściciel rzuci kupkę do woreczka, następnie do kubła i wtedy
                            niech wychodzi na spacer.
                        • Gość: zielona Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:37
                          zgadza się,mam ten zgryz.wypadałoby zanieść do domu i spuścić w wc.czy
                          uwierzycie,że pare razy dostałam ochrzan za to,ze mój pies obsikuje kamienice?To
                          też mam łapać do woreczka?a może odrazu chodzic z nocniczkiem.
                          • Gość: abba jozef Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 15:42
                            hej
                            zielona, nastaw nogę i niech Ci psina leje na nią.
                            pa
                            • Gość: zielona Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:08
                              dzieki za dobra radę,dżinsy dobrze wchłaniają,pa
                              • solist Re: gó... górą 10.03.09, 15:33
                                Nie mam psa, ale:
                                1. ilość kup zarówno kiedyś, gdy "nie było smyczy" jak i teraz jest
                                taka sama,
                                2. jeżeli miasto pobiera opłaty za psa to musi wypełnić swoje
                                obowiązki względem właścicieli psów, w tym zapewnić możliwość
                                pozbywania sie psich kup na miejscu a nie kilometr dalej
                                3. wobec braku pojemników na psie kupy straż miejska nie ma prawa
                                karać właścicieli za zrobioną przez psa kupę
                                4. jakie rządy takie prawo i praktyka
                                • Gość: do zielonej Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:06
                                  zielona psa mogą miec ludzie potrafiący mysleć a że posiadaczami czworonogów sa
                                  też indywidua skrobiące takie posty to jest jak jest.
                                  • Gość: pysio Re: gó... górą IP: 213.25.24.* 11.03.09, 06:46
                                    Z Twego postu solist wynika że jesteś młody.Gdy nie było smyczy to
                                    kup było niewiele. Zostawiały je psy wałęsające się. Pies działa na
                                    zasadzie że dobry gospodarz niesie wszystko do domu.W momencie gdy
                                    zaczęto je stosować zanieczyszczenie było potworne! Trudno było
                                    znależć 5m. chodnika bez kupy. Mandaty i akcja uświadamiająca
                                    zrobiły swoje. Mam wrażenie że mandaty są haraczem od nieszczęników
                                    mających pieska. Bo jakby się nie zachować to zgodnie z przepisami
                                    można mandat dostać. Paradoks polega natym że obywatel co by nie
                                    zrobił może karę otrzymać.Jest to klasyczny przykład jak działa
                                    państwo antyprawa.Co do smyczy; przymus jest na zasadzie że się
                                    może zdarzyć. Trudno sobie wyobrazić psa wielkości jamnika z
                                    lubością zagryzającego każdą napotkaną osobę.Tu doza wyobrażni musi
                                    być kosmiczna.Przepis o przymusie wyprowadzania psa na smyczy bez
                                    względu na to jaki jest ten pies pokazuje wyrażnie do jakiego
                                    stopnia władza jest złośliwa i nieżyciowa. Ponadto ruch dla psa
                                    jest niezbędny. Pies pozbawiony ruchu często choruje zwłaszcza na
                                    żołądek.Pies ma więcej ruchu w domu niż na smyczy na tzw. spacerze.
                                    • Gość: pieprz Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:14
                                      pieprzysz pies to odpowiedzialność i konsekwencje jej braku. To jamnik czy nie,
                                      spacerując nie mam ochoty ani obowiazku zastanawiac sie czy mnie obwącha, lekko
                                      złapie czy cos się psu nie spodoba a moze dziabnie czy przestraszy dziecko bo
                                      musi sobie pobiegać. Chcesz psa- zapewnij warunki zwierzęciu i innym by nie
                                      musieli byc narażeni na głupote włascicieli psów (bo co zwierze winne jak sie je
                                      w bloku trzyma)
                                      Własciciele psów ze swymi pupilami sa bardziej nieprzewidywalni i upierdliwi
                                      głównie nad sanem i na osiedlach niż męty i podpite małolaty.
                                    • solist Re: gó... górą 17.03.09, 21:06
                                      słowo pysio nie swiadczy o dojrzałości. Wychowałem się w komunie więc wiem jak zasyfione były ulice. Ale wróćmy do obowiązku UM względem włascicieli psów: miato pobierając opłaty z tytułu posiadania psa ma obowiązek wypełniać swoje prawo względem właścicieli czworonogów, a Straż Miejska wobec braku kubłów i worków na kupy nie ma prawa karać mandatami. Proponuję, aby właściciele psów odmówili solidarnie haraczu na rzecz miasta. Jeżeli chodzi o smycze i kagańce to w dawnych czasach również nie słyszałem o jakieś pladze pogryzień przez psy i uważam to za bzdurę i kolejny powód do orżnięcia ludzi z kasy.
                                  • Gość: zielona Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:17
                                    Errare humanum est
                                  • Gość: zielona do gościa Re: gó... górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:41
                                    prawdziwy z Ciebie filister
                                    • Gość: pysio Re: gó... górą IP: 213.25.24.* 11.03.09, 17:59
                                      Pieprz ty chyba pieprzysz co bądż. Jak dostajesz sraczki na widok
                                      psa to dlaczego nie boisz się np. samochodów? To one są o wiele
                                      tragiczniejsze w skutkach niż psy całego świata. Jeśli zna się
                                      psychikę psa i go nie prowokuje to pies jest zupełnie niegrożny.
                                      Nie odnosi się to do psów zarażonych wścieklizną lub poszczutych
                                      przez tzw. pana. Najgorsi są histerycy którzy na widok psa
                                      rozdzierają mordę do właściciela. Każdy pies reaguje tak jak mu
                                      natura nakazała po prostu szczeka. Histeryk dostaje jeszcze
                                      większego ataku i mamy czysty syndrom. Ponadto pies wyczuwa
                                      feromony strachu i staje się czujny i ostrzega swego pana
                                      szczekaniem. Gdyby prowokatorzy nie zachowywali się zgodnie z
                                      naturą prowokatora i spokojnie- normalnie jakby żadnego psa nie
                                      widzieli- sobie szli dalej to żaden pies niezwróciłby na nich uwagi.
                                      • Gość: aaa Re: gó... górą IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 18:26
                                        A ja sie zgadzam z pieprz. Sama mam psa, zawsze pilnuje, jak ktos sie zbliza,
                                        zeby psu zapiac smycz. Pies to pies -moze sie mu cos nie spodobac, albo chociaz
                                        obwachwiac -wkurza mnie u innych wlascicieli psow, ze o to nie dbaja. Nieraz
                                        psy, zwlaszcza te male, bo one sa bardziej nerwowe, lapia za nogawke zwlaszcza
                                        rowerzystow. I powiedzmy sobie szczerze, sa upie..liwe.
                                        Z cala sympatia dla psow -nie zycze sobie byc obwachiwana. Ale sa tez ludzie,
                                        ktorzy psow sie boja. Maja do tego prawo.
    • Gość: mieszkaniec Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 20:02
      Podsumowanie akcji "KUNDEL"
      Wpisał: PN071
      20.11.2008.
      W dniach od 8 listopada do 20 grudnia br. Straż Miejska prowadziła
      działania w ramach akcji „KUNDEL". Celem tych działań było jeszcze
      skuteczniejsze egzekwowanie od właścicieli psów sprzątania po swoich
      czworonogach i wyprowadzania ich zgodnie z Art. 77 KW.

Przez ten okres przeprowadzono 7 akcji, a ich rezultatem było :

- sporządzenie 20 wniosków o ukaranie do Sądu Grodzkiego,
      - nałożenie 30 mandatów karnych,
      - pouczenie 60 osób.

Żenujące
      • solist Re: walka z psimi gównami a straz miejska 17.03.09, 20:59
        Jeżeli to były takie akcje jak z państwem Skalskich to pięknie to świadczy o SM.
    • kazanow0 A przecież wystarczy… 17.03.09, 22:14
      Wystarczy by straż odstrzeliła każdego psa, po którym nie zostanie sprzątnięta
      kupa. Po tygodniu ubędzie psów, a po tych, które zostaną właściciele będą nawet
      rekami sprzątali kupy. Wiem, że to niestety tylko marzenie, mamy demokrację,
      każdy może sr... gdzie chce i sprzątać nie musi.
      • Gość: muha7 Re: A przecież wystarczy… IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.09, 10:06
        Musi sprzątać. I to nadal jest demokracja.
      • Gość: darek Re: A przecież wystarczy… IP: *.ptvk.pl 18.03.09, 23:15
        Jak korś pytał wyżej: czy strażnik posprzątał końską kupę na paradzie?
    • Gość: dllugi Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 15:17
      200zł
      grajo100.pl/?t=21188829
    • Gość: czasowy nie-kum Re: walka z psimi gównami a straz miejska IP: *.range86-159.btcentralplus.com 19.03.09, 04:26
      ... a ja uwazam ze po psach nalezy sprzatac i trzymac je na smyczy,
      raz widzialem program w tv gdzie pokazywali jak dziecko przewrocilo
      sie wprost w psia kupe i pozniej musieli mu amputowac oko, nie zycze
      sobie chodzic obsranymi chodnikami i uwazac zeby pies nie wyczul
      moich feromonow strachu bo sie na tym nie znam i psow sie boje po
      tym jak mie ugryzl jeden chart, jak ktos musi trzymac psa w bloku to
      niech dba o wolnosci pozostalych uzytkownikow chodnikow - wszystko.
      Dziekuje.
      • Gość: Jur@ Re:Razi Was psie gó...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 07:43
        Mnie też. Jestem za karaniem właścicieli, którzy nie sprzątają po swoich
        pupilach. Ale z drugiej strony jestem ciekawy Waszej reakcji na inne "gówna"...
        np: masowo cieknące silniki - szczególnie "diesla" i brzydkie plamy na kostce
        lub innym podłożu pozostające po nich, masowe wyrzucanie "petów" przez okna
        mieszkań palaczy na zewnątrz, śmieci pozostawione przez nas samych na każdym
        kroku. A tak nawiasem mówiąc ciekawi mnie, czy matka posprząta po dziecku, gdy
        zrobi kupkę pod krzaczkiem na skwerku :)))
        Na to wszystko i wiele innych rzeczy (których nie sposób wymienić w jednym
        poście) należy zwracać uwagę, a będzie na pewno czyściej i bardziej
        "ekologicznie" jak to teraz jest w modzie.
        A tak na koniec: konia z rzędem temu, kto wskaże pojemnik (kosz) wzdłuż ulicy
        Paderewskiego :))) dlatego nie dziwię się, że właściciel psa, który urżnie na
        trawie przy tej ulicy kupę nie sprząta jej...
        • Gość: kijek po co ta obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 08:43
          zgoda tylko po cholere była ta cała akcja propagandowa rodem z wczesnej komuny
          -plakaty, chwilowe karanie mandatami, propaganda w mediach , ustawienie kilku
          automatów z workami, rozdawanie zestawów do zbierania za podejrzewam sporą
          (naszą) kasę,
          z gó...anym jak zwykle efektem bo jak wszyscy co chodzą piechotą widzą chodniki
          osrane jak zawsze od lat. Ktoś zarobi,inny zrobi sobie publikę ,pokaże się że
          władze sa "na czasie" i niby cosik się dobrego dzieje w mieście. Wszystko pod
          prasę i bez konsekwencji w działaniu dlatego efekt jak zwykle - spod śniegu
          nieodmiennie wystaja psie kupy.
          • Gość: muha7 Re: po co ta obłuda IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.09, 20:28
            A ja widze coraz więcej osób sprzątających kupy po swoich psach. Kiedyś nie
            widziałam nikogo, a sprzątanie po psie było abstrakcją.
            • Gość: ?? Re: po co ta obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 21:32
              szczesciarz?!ja nie widziałem nikogo !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka