Dodaj do ulubionych

nowe oznakowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 14:11
Co sadzicie na temat nowego oznakowania ulicy Reymonta?Nasi
drogowcy postawili znak "zakaz wjazdu" od strony ul.Konopnickiej i
nie mozna juz skracać sobie tamtedy drogi.Wcześniej mozna było
ominąc korki na ul.Bohaterów Getta.Podejrzewam,że przeszkadzało to
mieszkańcom ul.Reymonta.A wiemy,kto mieszka w bloku przy tej ulicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: nowe oznakowanie IP: *.gprs.plus.pl 12.12.08, 14:54
      Ok zgadzam się, ale zanim pozamyka się alternatywne drogi należy zrobić
      obwodnicę i nie będzie takich korków, a nie jeszcze bardziej korkować miasto.
      Najlepiej to zwolnić cały ZDM, bo tylko zamęt sieje. Czy Wy z ZDM jeździcie po
      tym mieście? Jeżeli nie to się przejedźcie, jeżeli tak to Wam tylko specjalista
      pomoże. Jak jest awaria sygnalizacji świetlnych to wcale nie ma korków! Już nie
      mówiąc, że znak na znaku stoi.
    • Gość: abba jozef Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 16:31
      Zarobiłeś mandacik?
      Takie są skutki jazdy na pamięć.
      Zakaz wjazdu powinien być tam od bardzo dawna , ulica jest wąska (po jednej stronie są zaparkowane auta).
      Jestem za a nawet przeciw.
      szalom
      • Gość: abba szalom Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 17:58
        Najlepiej zakazać wjazdu do maista i hulajnoi wypożyczać na rogatkach. Niestety
        urzędnicy z ZDM to dno i 100m mułu, i co najgorsze za każdą taka nowinke, jak
        ulice na Kazanowie, Barska czy teraz Reymonta inkasują grubą kase za zrobienie
        projektu. Prosze mi pokazać jakie auto nawróci na specjalnym pasie przy salonie
        Fiata, bo mnie sie maluchem tam nie udało na 1 raz zmieścic a kasiorka płynie do
        projektantów-półgłowków. Nie ważne dobrze czy źle byle był ruch w interesie. A
        potem pan płaci, pani płaci wszyscy płacimy
      • Gość: gość Re: nowe oznakowanie IP: *.gprs.plus.pl 12.12.08, 20:52
        nie dostałem mandaciku, przykro Ci z tego powodu?
        80% ulic w Przemyślu to wąskie ulice!!! Samych Kononowiczów mamy w mieście
        wszystko likwidować tylko potrafią a nic w zamian nie proponują.
      • Gość: abc Re: nowe oznakowanie IP: 213.25.24.* 12.12.08, 22:24
        Ja tez nie zarobiłem mandaciku kretynie.Chodzi o to,że można było
        zrobić jeden kierunek,ale w odwrotna stronę.Wtedy byłaby ciągłość
        ruchu z pozostałą częścią ulicy Reymonta.Więc zanim coś wymyślisz,to
        sie zastanów,o co chodzi w tym wątku.
        • Gość: znany Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:16
          omijales korki, ktore sam tworzyles, bardzo dobrze urwie sie
          cwaniakom pwychali sie pozniej kolo strazy a czlowiek stal na b
          getta jak glupi 30 bez ruchu, rozsadne rowiazanie
          • Gość: abba jozef Re: nowe oznakowanie IP: *.mcon.pl 13.12.08, 16:05
            Potwierdzam to co napisał znany
            Kwitnie chamstwo i buractwo, a kierunek jazdy na Rejmonta jest zgodny z logiką.
            • Gość: gość Re: nowe oznakowanie IP: *.gprs.plus.pl 13.12.08, 17:14
              jak wam przeszkadza miejski ruch uliczny to wracajcie na wieś!
              I jeszcze w katolickim nie czyń drugiemu co Tobie nie miło - nie wjeżdżajcie
              swoimi samochodami na ulice gdzie mieszkają inni.

żegnam
              • Gość: kkk Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 17:29
                to przykre ze mieszkasz na ULICY :)
                a robienie ruchu 1 kierunkowego na ulicy w dwie strony to Himalaje logiki. I jak
                teraz eLki będą jezdzić ? :)
          • Gość: sd Re: nowe oznakowanie IP: 213.25.24.* 13.12.08, 20:08
            Jaki ty mądry jesteś!Przeciez teraz bedziesz stał nie 30,a 50
            minut.Pomysl tylko logicznie.Przedtem ruch rozkładał sie na dwa
            ciągi komunikacyjne,a teraz skumuluje sie wszystko na Bohaterów
            Getta.Każdy miał prawo wyboru,którędy jechac,a teraz pozostała tylko
            wąska "obwodnica".Chyba nie jest to trudne do zrozumienia.
            • Gość: Fox Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 23:58
              Troche z opóźnieniem ale nie było mnie pare dni. Po pierwsze mieszkam przy Reymonta i wreszcie się doczekałem tego co od dawna postulowałem. Po drugie twierdzenie, że przejazd przez Reymonta rozładowywał korek na Boh.Getta to totalna bzdura. Bo, jak to stwierdził ktoś wcześniej, wpychaliście się z Kopernika, blokując stojących w korku na Boh.Getta!
              • Gość: qwe Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 06:54
                to może wprowadźmy zakaz ruchu na Reymonta, a samochody żeby wam już
                całkowicie nie zakłucały spokoju parkujcie buraki po billą
                • Gość: abba józef Re: nowe oznakowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 15:40
                  qwe, burak to jesteś Ty nie ,,zakłucaj,, sobie ruchu i parkuj pod billą.
              • Gość: motofan Re: nowe oznakowanie IP: 213.25.24.* 16.12.08, 20:51
                Więc jednak jestes mieszkańcem tej ulicy,dlatego nie jestes
                obiektywny w tym temacie.Na siłe szukasz argumentów,a po prostu masz
                w tym swój interes.Ale pamietaj,ze interes jednostki nie można
                przedkładac nad interesem ogółu.Poza tym myślę,ze nie masz
                samochodu,dlatego myślisz troche innymi kategoriami.Jakbys musiaj
                sie przeciskać po 15.00 przez Boh. Getta,żeby zdążyc gdziekolwiek na
                Zasanie,to inaczej byś na to patrzył.Ale punkt widzenia zależy od
                punktu siedzenia.Pozdrawiam.
                • Gość: kierowca-baran Re: nowe oznakowanie IP: *.webd.pl 16.12.08, 22:18
                  jaki interes ogolu? co ty facio bredzisz? codziennie o godz. 15-16
                  grupa cwaniakow mykala przez wilcze omijajac korek na b. getta i
                  wpychala sie czesc przed straza a czesc na wilsona kolo statoil,
                  pisze wpychala sie bo nie bylo to normalne opuszcze nie
                  skrzyzowania, reszta "baranow" stala cierpliwie w korku i klac
                  patrzyla bezsilnie jak stada aut wjezdzaly z podporzadkowanych w
                  ciag pojazdow, nastepnego dnia ci co byli z przemysla zeby nie stac
                  jak frajerzy jechali na wilcze itd.. do tego dochodzilo, ze ul. b.
                  getta mozmna bylo dojechac swobodnie bez korka to policji i halt,
                  stalo sie nieraz po kilkanascie minut az wjada wszystkie auta z
                  objazdu. teraz cwaniaczki mozecie jechac pod prad albo kolo dawnej
                  rzezni po wybojach wybor nalezy do was haha
                  • Gość: cwaniak Re: nowe oznakowanie IP: *.toya.net.pl 16.12.08, 22:55
                    cytat "...do tego dochodzilo, ze ul. b.
                    getta mozmna bylo dojechac swobodnie bez korka to policji i halt,
                    stalo sie nieraz po kilkanascie minut az wjada wszystkie auta z
                    objazdu..."
                    Zastanów się czy Ty wiesz o czym piszesz, albo chociaż przeczytaj to co
                    napiszesz zanim wyślesz! Właśnie sam sobie udowodniłeś, że nie masz racji,
                    pojęcia na ten temat, albo nawet samochodu. Na tym właśnie polega rozładowywanie
                    ruchu na więcej niż jeden ciąg komunikacyjny. Teraz kierowco-baranie (o ile
                    jesteś kierowcą) będziesz stał nie 10-15min koło policji tylko jak baran
                    będziesz sterczał 30-40 minut od Lwowskiej, a to chamstwo o którym mówisz
                    przeniesie się na wylot z Konopnickiej. Bardziej niecierpliwi pojadą na
                    Mickiewicza, a wtedy to już całe miasto w korkach stanie. BRAWO mieszkańcy,
                    BRAWO zdm!

Jeszcze jedno: jak ja mieszkam na 3-go maja i mi ruch uliczny przeszkadza to też
                    mogę pisać o zamknięcie ulicy? Przecież jeszcze 20 lat temu prawie nikt nią nie
                    jeździł!

I ostatni wątek OT:
                    Drugą przyczyną korków w naszym mieście po braku infrastruktury są umiejętności
                    kierowców (a raczej ich brak).
                    To co kolega przedmówca nazywa chamstwem w całej Polsce nazywa się płynną jazdą!
                    Popatrzcie tylko na ruszanie spod sygnalizacji świetlnych: zanim wrzucą jedynkę
                    to poprzedni pojazd jest już 30 metrów dalej. W Warszawie, za przeproszeniem by
                    już po ryju dostał!
                    Brak kultury jazdy to jest podjeżdżanie na zderzak innego pojazdu (często
                    blokując skrzyżowania) tak aby nikt z podporządkowanej nie wjechał, nie wspomnę
                    już o jeździe na tzw. choinkę (bo jak puszczam kogoś z podporządkowanej to
                    dopóki się nie zatrzymam on nie ruszy, bo chyba celowo w niego wjadę).
                    Dlatego całym sercem popieram pomysł aby do egzaminu na prawo jazdy podchodzić
                    obowiązkowo co 5-10 lat (KAŻDY, ja też).
                    • Gość: motofan Re: nowe oznakowanie IP: 213.25.24.* 17.12.08, 06:00
                      Brawo Cwaniak.To co napisałeś jest prawdą i tak bedzie,bądź juz tak jest.Ci
                      goście,co bronią nowej opcji,to raczej nie jeżdżą albo pracują na Zasaniu i nie
                      ważne jest dla nich spokojne dotarcie do domu po 15.00,bo i tak jada z
                      przeciwnej strony.Mam nadzieje,że dotrze do nich logiczne myslenie.Chociaż i tak
                      nie mamy wpływu na te sytuacje.Zaczynając ten wątek,czekałem na opinie takich
                      "inteligentnych kierowców"-mieszkańców ul.Reymonta.I sie nie myliłem,że tylko
                      oni bedą bronić nowego oznakowania,bo to oni załatwili sobie te zmiany.Ale mam
                      nadzieje,że kiedyś sami sie na tym przejadą.Pozdrawiam.
                  • Gość: myślący kierowca Re:do kierowcy baran IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 09:05
                    i właśnie na tym rzecz polega, by sprytnie omijać korki poprzez objazdy. I nie
                    jest to wymysł tylko "przemyski" - wszyscy MYŚLĄCY NA DRODZE starają się ominąć
                    korki, a nie stać w nich jak CIELAKI :)
                    PS. Gdyby nie ci "myślący", to pewnie po dziś dzień CIELAKI grzebałyby w ziemi
                    za korzonkami :)
                    Pozdrawiam oczekujących w korkach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka