Dodaj do ulubionych

Brawo dla MZK

IP: *.ptvk.pl 04.02.09, 12:01

Że zlikwidowało kursy to tych wiosek.
Nie chciało się do miasta, to nie :).

www.mzk.przemysl.pl/?url=aktualnosci
""""
INFORMACJA
Informujemy, że od dnia 01 lutego 2009 roku autobusy MZK Sp. z o.o.
przestają obsługiwać teren gminy Madyka, tj. miejscowości: Medyka (linia nr
9), Jaksmanice, Siedliska (linia nr 13), Hurko, Hureczko n/Sanem (linia nr 19).
Dziękujemy za dotychczasowe korzystanie z naszych usług.
Jednocześnie informujemy, że od dnia 01.02.2009r. zostanie uruchomiona nowa
linia nr 9 na trasie Hureczko - os. Rycerskie.
Zarząd MZK Sp. z o.o.
w Przemyślu
""""
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Brawo dla MZK IP: *.toya.net.pl 04.02.09, 13:05
      prawda
    • Gość: ja Re: Brawo dla MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:27
      prawda jest troszkę inna. MZK nie wygrało przetargu na obsługę linii na terenie
      gminy medyka, stąd tez taki krok,
      • Gość: angol Re: Brawo dla MZK IP: *.cable.ubr06.smal.blueyonder.co.uk 04.02.09, 14:20
        Nie sadze, aby ktos w MZK chciał skopiować chory pomysł Manka Kołodzieja, który
        sam zrezygnował (zadajac sufitowej ceny od gminy) z kursow np. do Wyszatyc i
        Bolestraszyc,a potem płakał i chciał powrocic za mniejsze pieniadze,niz kasował PKS
        • Gość: ja Re: Brawo dla MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:28
          w przetargu MZK chciało 250 000 a prywatny 180 000
          www.medyka.itl.pl/bip/ zakładka gmina, link przetargi
          • Gość: jobrave Re: Brawo dla MZK IP: *.zone2.bethere.co.uk 04.02.09, 15:45
            Wiem, że to, co powiem, to truizm, ale prywatne firmy zawsze patrzą, jak mieć
            nawjwiększe zyski, przy jedynie niezbędnych nakładach. W takim przypadku
            prywaciarz nie zatrudnia zbędnych osób, lecz jedynie kierowców i np.
            księgowego, w tej sytuacji mogą proponować niższe ceny. Gdyby podobnie
            postąpiono w MZK, tzn. dokonano redukcji pracowników bez których można się
            obejść, kondycja firmy zdecydowanie by się poprawiła.
            • Gość: shady Re: Brawo dla MZK IP: *.ptvk.pl 06.02.09, 16:45
              akurat. w przemyślu od dawna nie ma pracy, jak kazdy zakład będzie dokładał dodatkowych bezrobotnych (granica padła) to w ogóle niektórzy nie wiem czym się zajmą, żeby zjeść, utrzymać, etc. a ten prywaciarz, który przejał kursy po MZK świadczy usługi nie tylko o zasięu lokalnym, dlatego stać go na oferowanie niższej stawki przetargowej. btw. jest praca w anglii? dla polaków...?
              • Gość: gość Re: Brawo dla MZK IP: *.toya.net.pl 06.02.09, 19:02
                ok tylko dlaczego ja i inni podatnicy mamy dopłacać do tego, że ktoś trzyma
                niepotrzebne etaty w miejskiej spółce? Autobusy jeżdżą puste, a biura są
                przepełnione, gdzie tu sens?
                • Gość: emeryt Re: Brawo dla MZK IP: 82.160.30.* 06.02.09, 19:32
                  dlaczego MZK pobiera opłatę manipulacyjną ,kiedy kupuje się bilet u
                  kierowcy. Jest to bezprawne i w innych miastach się jej nie pobiera,
                  zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyzszego. Wkrótce się tym zajmę.
              • Gość: shady Re: Brawo dla MZK IP: *.ptvk.pl 06.02.09, 20:57
                Re: Brawo dla MZKIP: *.toya.net.pl
                Gość: gość 06.02.09, 19:02 Odpowiedz
                "ok tylko dlaczego ja i inni podatnicy mamy dopłacać do tego, że ktoś trzyma
                niepotrzebne etaty w miejskiej spółce? Autobusy jeżdżą puste, a biura są
                przepełnione, gdzie tu sens?"

tyle cytatu. obojętne czy jako podatnik opłacisz "puste' etaty, czy jako podatnik zapłacisz za zasiłek dla bezrobotnych dla zwolnionych np. z mzk. albo Twoje podatki opłacą rentę dla byłego alkoholika, który zbierze tysiaka za to że pił i zaczął się leczyć. moim zdaniem tu nie ma żadnej różnicy
            • Gość: widz Re: Brawo dla MZK IP: 82.160.30.* 16.02.09, 02:35
              Ostatnio jechałem za kursowym busem obsługującym połączenia do Przemyśla i włosy
              mi stanęły dęba jak zauważyłem że owy bus jedzie po prostu "krzywo".. w takim
              sensie, że tylna oś nie jechała równo za przednią, widziałęm jedynie raz taką
              sytuację w powypadkowym polonezie.
              Oszczędności nigdy dość!

O ZGROZO
    • Gość: ja Re: Brawo dla MZK IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 16:41
      Zgadzam się. Dzięki chorej propozycji (prawie o 100 tyś gorszej)MZK mamy teraz
      lepsze autobusy, godziny odjazdów bardziej dostosowane do potrzeb pasażerów oraz
      sympatycznych kierowców, a nie uprzejmych inaczej panów ciągle palących papierosy.
      • Gość: jobrave Re: Brawo dla MZK IP: 89.195.2.* 09.02.09, 17:57
        Nie do końca mogę się zgodzić z tym co pisze "Shady" alias "Mynia",
        chociażby z tego powodu, że miast nie wypłaca rent nie tylko leczącym
        się alkholikom, ale jakicholwiek rent, a na pewno z własnych środków.
        Z Twojej wypowiedzi wynika,że utrzymywanie fikcyjnych miejsc pracy
        jest sposobem na zapobieganie bezrobociu - pomysł niezbyt oryginalny,
        przerabiany bowiem przez kilkadziesiąt w lat w PRL.
        • Gość: shady Re: Brawo dla MZK, do jobrave IP: *.ptvk.pl 09.02.09, 19:49
          to tyle, na ile się nie zgadzasz. teraz napisz, z czym się zgadzasz.
          • Gość: jobrave Re: Brawo dla MZK, do jobrave IP: 89.195.86.* 09.02.09, 20:29
            Zgadzam się z tym, że granica padła.
            • Gość: wuc Re: Brawo dla MZK, do jobrave IP: 82.160.240.* 12.02.09, 21:30
              Ale jest nowy przewoźnik oto link:
              • Gość: wuc Re: Brawo dla MZK, do jobrave IP: 82.160.240.* 12.02.09, 21:31
                poprawka:
                www.eurobus.net.pl/oferta.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka