Gość: dark IP: 77.236.0.* 04.03.09, 08:33 wiadomosci.onet.pl/1927374,12,polskie_miasto_dostapi_ogromnego_zaszczytu,item.html A dlaczego nie Przemyśl ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Lublin - Miasto Międzykulturowe IP: *.brnt.cable.ntl.com 04.03.09, 09:18 Mam nadzieje, ze Przemysl nigdy nie stanie sie miastem miedzykulturowym. Natomiast jesli ktos chcialby tego to proponuje pomieszkac troche w jednym z tych miast, na zachodzie Europy. To najlepsze lekarstwo na takie pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Lublin - Miasto Międzykulturowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 10:33 A dlaczego "między" , a nie wielokulturowe? Międzykulturowe jest właściwie każde miasto w Europie, ale wielokulturowych już znacznie mniej. Mam osobisty sentyment do Lublina i bardzo ubolewam nad jego widocznym upadkiem jako tradycyjnego ośrodka akademickiego ściany wschodniej, w tym również naszej, przemyskiej młodzieży, która dziś wybiera niemal wyłącznie Kraków, Wrocław i Warszawę. Myślę, że każda forma promocji Lublina jest ważna i cenna , celem przywrócenia mu odrobiny dawnego blasku i świetności. Odpowiedz Link Zgłoś