Gość: lest IP: *.ptvk.pl 12.05.09, 19:58 Stoi pusty i niszczeje. Jak to jest ? Dlaczego nic się nie dzieje z takim pięknym budynkiem. Brak koncepcji?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka.online Re: budynek po kosmosie 12.05.09, 20:01 Koncepcja jest. Tam będzie przeniesiona biblioteka z synagogi przy Słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedzwiadek Re: budynek po kosmosie IP: 80.54.142.* 12.05.09, 20:29 a do tego to jeszcze chyba nie jest własnoscia maista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: budynek po kosmosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 00:03 Obawiam się że w stosunku do tego budynku jest raczej antykoncepcja niż koncepcja. Obym się pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laba Re: budynek po kosmosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:50 Korzystałam tam z biblioteki, była super zaopatrzona, ciekawe kiedy i gdzie ja otworzą jak otworzą. Ten budynek kompletnie nie nadaje sie na bibliotekę za duzo korytarzy za mało miejsca na magazyny i czytelnie. Bibliotekę powinno się wybudowac od podstaw. A w budynku podobno ma być centrum kresowe. Siedzina dla wszystkich kombatanckich stowarzyszeń. był na ten temat artykuł w Naszym Przemyślu. to będZie kompletnie martwe miejsce. Ale to żadna nowośc w naszym mieście. Wystarczy popatrzeć jak niszczeje budynek po odzieżówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: budynek po kosmosie IP: *.ptvk.pl 13.05.09, 21:06 Moim zdaniem takie budynki powinno się niszczyć - mniejsze opłaty za grunt niż utrzymywanie pustego budynku. Albo przerabiać na mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lest Re: budynek po kosmosie IP: *.ptvk.pl 16.05.09, 11:00 Niszczyć???????????? Zabytki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciupowa Re: budynek po kosmosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 14:10 Wygląda na to, że jak zwykle na tym forum, głos zabierają "najlepiej zorientowani".Prędzej,ponownie powstanie tam klasztor niż biblioteka! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.online Re: budynek po kosmosie 16.05.09, 14:40 Nie uważam się za "najlepiej zorientowaną", ale info o sprzedaży synagogi na Słowackiego i przeniesieniu Biblioteki Miejskiej na Grodzką mam z pewnego źródła, zbliżonego do "kamienicznych oszustów";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lest Re: budynek po kosmosie IP: *.ptvk.pl 16.05.09, 15:11 Po co ta agresja? Na klasztor Chwala Bogu nie ma szans ;) Co do biblioteki to zdecydowanie za maly budynek. Ot przechodzę często obok i mnie zainteresowalo co się dzieje. tyle tylko ze się pojawiy tabliczki że obiekt chroniony jest przez jakąś agencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: budynek po kosmosie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:39 Koncepca była prosta. Miasto oddaje Narodowy Dom przy Kościuszki Skarbowi Państwa, a w zamian otrzymuje parcelę wraz z budynkiem przy ul. Grodzkiej. Biblioteki tam nie będzie, stropy za słabe. Natomiast mogłyby się tam znaleźć Wydział Kultury oraz Stowarzyszenia kulturalne, kresowiacy, kombatanci etc. Niestety nasz Prezydent nie ma jaj, boi się Zygmunta Majgiera i nie chce wywołać na sesję Rady Miejskiej odpowiedniego projektu uchwały. I oto w ten sposób dwa piękne obiekty w centrum miasta niszczeją w i na naszych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś