Dodaj do ulubionych

publikacje

03.05.06, 00:41
Witam i ekspertów pytam - mam kilkanascie artykułów, które są oczywiście z
recenzjami i które muszą zostac opublikowane jako materiał pokonferencyjny.
Ze względów technicznych uczelniane wydawnictwo odpada, muszę znaleźć tani i
dobry substytut. Problem polega na tym, aby jakośc była wysoka, a cena raczej
nie mimo małej ilości egzemplarzy :) Cyfrowe więc odpadają. Jakies
podpowiedzi? (aha, forum "Wydawnictwa i ich obyczaje" również o to zapytałam)
Obserwuj wątek
    • autumna Re: publikacje 03.05.06, 09:42
      > dobry substytut. Problem polega na tym, aby jakośc była wysoka, a cena raczej
      > nie mimo małej ilości egzemplarzy :) Cyfrowe więc odpadają.

Kiedy nie ma innych wynalazków. Jest tylko druk offsetowy dla wysokich nakładów i cyfrowy dla niskich. Na offsecie za samo przygotowanie matryc zapłacisz tyle, co za cały nakład na cyfrze.
    • flamengista Re: publikacje 03.05.06, 18:30
      co to znaczy - mała ilość egzemplarzy?

Jeśli umiesz sama składać tekst - druk cyfrowy może być całkiem tani. Kiedyś
      wydawaliśmy w kole pismo naukowe i numer szedł za 800 zł (skład własny, druk
      czarno-biały, 500 egzemplarzy).

A w dodatku materiały konferencyjne - jeśli nie masz ambicji przerabiania ich na
      książki (bardziej się opłaca jeśli chodzi o punkty z KBN-u) - możan właśnie
      "wydać" za grosze robiąc ksero i bindując;) Sam widziałem takie publikacje i
      były one uznawane, np. przy ocenie dorobku do doktoratu.
      • autumna Re: publikacje 04.05.06, 09:22
        > co to znaczy - mała ilość egzemplarzy?

Dla ścisłości: cyfrowy opłaca się do ok. 1000 egz. Przy tej górnej granicy cyfra i offset kosztują mniej więcej tyle samo.
    • dorwoj1 Re: publikacje 11.05.06, 22:01
      POlecam wydawnictwo Atut z Wrocławia, nie wiem, czy jest tanie, ale dobra jakość
      i w miarę sensownie można sie dogadać: Oficyna Wdawnicza Atut, Wrocławskie
      WYdawnictwo Oświatowe, POdwale 62, 50-010 Wrocław, tel 71/342 20 56 i mam
      jeszcze tel bezpośrednio do niejakiego p. Przemka (ale tu wypadałoby sie powołac
      na mnie, czyli doktorantkę prof. Ługowskiej z Uniwersytetu Wrocławskiego):
      606893176. POwodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka