Dodaj do ulubionych

Problemy z pracą?

11.04.13, 19:54
Jednemu szybciej, innemu o wiele wolniej, ale uda się znaleźć pracę. A przynajmniej jest zawsze na to szansa. Trzeba tylko faktycznie tego chcieć i starać się o to czynnie, konsekwentnie i do skutku. Dowodem są osoby niepełnosprawne opisane w artykule:
www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/165370?utm_source=biuletyn&utm_medium=email&utm_campaign=11.04.2013#.UWbyZVeTKyA
Obserwuj wątek
    • marteen.33 Re: Problemy z pracą? 16.08.13, 11:48
      Problemy z pracą?Jeszcze zadajesz takie pytania?Powinieneś znać odpowiedź Ak.Powiem ci jak jest na mazowszu,w centrum kraju w 50-tys mieście w odległości ok 50km od W-wy pełnej polityków.Dookoła ogromne firmy które działają wobec ,,najwyższych standardów etyki biznesu",tworzące ambitne stanowiska pracy,pełno firm magazynowych i usługowych z aktualnymi ofertami pracy które można znaleźć w pośredniaku.Przez 12 lat przepracowałem tu 16 m-cy,potem 5-letnia renta a od roku bez grosza.Nikogo nie interesuje:niekaralność,brak nałogów,zaangażowanie w pracę,dla tutejszych ,,rodaków" jesteś nic nie wartym szarym człowiekiem.Zostawianie swego Cv w tych firmach o nieposzlakowanych opiniach jest daremne.Czasem wychodząc z takiej firmy słyszy się słowa treści ,,Tylko proszę nie upaść".Czy my żyjemy w UE? Udowodnijcie to,pokażcie że człowiek z opanowaną epi nie jest wcale gorszy.Czy wy też macie takie problemy?
    • marteen.33 Re: Problemy z pracą? 22.01.14, 12:19
      ak-69 napisał:

> Jednemu szybciej, innemu o wiele wolniej, ale uda się znaleźć pracę. A przynajm
      > niej jest zawsze na to szansa. Trzeba tylko faktycznie tego chcieć i starać się
      > o to czynnie, konsekwentnie i do skutku. Dowodem są osoby niepełnosprawne opis
      > ane w artykule:
      > www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/165370?utm_source=biuletyn&utm_medium=email&utm_campaign=11.04.2013#.UWbyZVeTKyA
      Starania czasem nie przynoszą żadnego skutku.Po stracie renty już 18 m-cy temu szukam pracy w każdym możliwym miejscu.Moje Cv ląduje w każdym miejscu.Na wczorajszym spotkaniu rekrutacyjnym w Pruszkowie(ogłoszenie dla osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności,,Lavoro")na które zostałem zaproszony usłyszałem słowa:,,Mogłeś nas poinformować na co chorujesz to nikt by cię tu nie zaprosił".Człowiek bez środków do życia pożycza pieniądze na dojazd na takie spotkanie i spotyka go coś takiego.Gdzie ja żyję?Czy człowiek z lekką epi(petit mal)z orzeczeniem o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności nie ma szans na pracę w tym kraju?Bez prawa do renty,bez szansy na pracę-co robić?
      • ak-69 Re: Problemy z pracą? 22.01.14, 14:06
        Gdy ja w poprzednie wakacje byłem na rozmowie kwalifikacyjnej to nie miałem problemu. O chorobie mówiłem na samym końcu, aby już na wstępie nie straszyć. Gdybym mówił na początku to przykładowo 50% rozmowy pracodawca myślałby pewnie nad kłopotami ze mną. Nie docierałyby do niego opisywane kompetencje.
        Możliwe, że miałem szczęście i trafiłem na takiego, którego choroba nie odstrasza. Może ma w rodzinie bliskiej czy dalszej osobę z niepełnosprawnością.
        • marteen.33 Re: Problemy z pracą? 22.01.14, 16:33
          Jadąc wczoraj do Pruszkowa miałem nadzieję że spotkam inteligentniejszych ludzi,że wreszcie odbiję od dna.Nie chwaliłem się swoim problemem zdrowotnym,pokazałem tylko orzeczenie o niepełnosprawności i odpowiedz była jednoznaczna.Jak można oceniać kogoś po kartce papieru?Dlaczego człowiek nie zostanie zatrudniony na okres próbny?Wtedy mogliby być bardzo zaskoczeni,dopiero można wyciągnąć wnioski.Dlaczego można tak dyskryminować ludzi z epi?Gdzie ja mieszkam?
          • 3gucio15 Re: Problemy z pracą? 24.01.14, 11:21
            Ja tak samo mialem wydawał się ze będzie wszystko wporządku . Z mojego punktu widzenia wydawało się ze będzie wszystko wpoządku pani ktura potrzebowała na sprzątanie wydawala się mila i pokazała stanowisko opisała co trzeba robić a zeby się nie wystraszyła powiedziałem ze choruje na oczy bo noszę okulary no niestet jak dawałem dokument o stopniu niepełnosprawności to na drugi dzien zadzwoniła i podzię kowała mi ze nie stety nie nadajesię a w ozeczeniu jest symbolepilepsji i tak do tej pory szukam pracy niechcą mnie przyjąc ludzie boją się brać odpowiedzialnośc w jakim kraju zyjemy trza bylo by wyjśc na ulice i zrobić strajk zeby ludzie się przekonali ze dlatakich jak my epileptycy są szanse i ze nie jesteśmy zli a osądzać po kartce papieru to juz jest szczyt chamstwa nawet nie wiedzą czy sobie poradzę a odrazu osądzają nasze państwo to świnie!
            • ak-69 Re: Problemy z pracą? 24.01.14, 21:13
              Ja na orzeczeniu nie mam symbolu epilepsji (chyba E), ale dostałem je ok. 20 lat temu. Wtedy widocznie przepisy orzecznictwa były łagodniejsze. Zresztą dostałem umiarkowane na zawsze. Podobnie ze stałą, a nie okresową rentą socjalną. Miałem potwierdzenie specjalisty że padaczka nieuleczalna. Teraz nawet ludzie z amputowaną nogą często mają niepełnosprawność okresową i rentę na ustalony czas. Czy w tym ZUS-ie myślą że w ciągu kilku lat komuś noga odrośnie i będzie zdrów?
              • 3gucio15 Re: Problemy z pracą? 27.01.14, 09:35
                Pamiętaj ze w zusie siedzą same złodzieje? patrzą na siebie jak sobie dogodzić a innym zaszkodzić ja byłem niezdolny całkowićie i miałem 1 grupe a teraz dali 3 i w dupie mają nie martwią się bo to ich nie dotyczy i pani w zusie powiedziała ze jak jestem w pracy to mam się zabespieczyć to jest chore czasem to mi się wydaje ze bez serca ludzie są bo ci co powinni mieć to im nie dają a tacy co nie potrzebują mają ?!?
                • 3gucio15 Re: Problemy z pracą? 27.01.14, 09:36
                  3gucio15 napisał(a):

> Pamiętaj ze w zusie siedzą same złodzieje? patrzą na siebie jak sobie dogodzić
                  > a innym zaszkodzić ja byłem niezdolny całkowićie i miałem 1 grupe a teraz dali
                  > 3 i w dupie mają nie martwią się bo to ich nie dotyczy i pani w zusie powiedzi
                  > ała ze jak jestem w pracy to mam się zabespieczyć to jest chore czasem to mi
                  > się wydaje ze bez serca ludzie są bo ci co powinni mieć to im nie dają a tacy c
                  > o nie potrzebują mają ?!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka