5ala 03.04.09, 10:12 Podpowiedzcie coś. Jakie macie pomysły na ten rok? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolka11 Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 10.04.09, 09:37 A niedrogie to jakie? I dla ilu osób? Ja zawsze spędzam około 3 tygodni nad morzem w 5 osób. Całość wychodzi około 4 tysięcy. Całość czyli dojazd 700 km w jedną stronę, noclegi, wyzywienie, szaleństwa. Mieszkamy w wynajetym domku. Odpowiedz Link
tolka11 Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 10.04.09, 09:38 I jeszcze spedzam 3 tygodnie żeglując jachtem po Bałtyku, ale to już droższa impreza. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 10.04.09, 10:50 podpowiemy, tylko napisz tak jak powiedziała tolka - do jakiej kwoty. napisz również co byś wolała morze czy góry, czy gdzieś za granicą i jaki dojazd , czy macie samochód, czy wolisz samolotem ... Odpowiedz Link
mamaanieli tolka! 10.04.09, 13:55 4 tys na 3 tygodnie nad Bałtyk, do domku?? możesz napisać jak Ci się to udaje?? gdzie jedziecie, co to za domki, jak się stołujecie, itd. w ubiegłym roku tez bylismy 3 tygodnie nad Bałtykiem i wyjazd wyszedl nam dwa razy droższy. i wcale nie szaleliśmy. mieszkaliśmy w domku. plis - napisz jak to zrobiłaś. Odpowiedz Link
tolka11 Re: tolka! 10.04.09, 15:01 Domek 2 pokoje, łazienka, kuchnia, murowany wychuchany, obrazki, cudeńka - tak po domowemu. Gospodarze mają juz takich kilka. Rezerwacja 2 lata wcześniej Doba ok 50 zł za domek, żadnych dodatkowych opłat. 3,5 km do morza - mozna samochodem dojechać 2 km, reszta na nogach. My preferujemy tę trasę na rowerach. Taka 1,5 km droga na plażę powoduje, ze tam prawie nie ma ludzi, działa odstraszająco Pokus też niewiele. 16 km od Łeby. To jest wies, kilka chałup w lesie. Cisza, spokój, bezpiecznie dla dzieci. Jeździmy tam już 5 lat. Gospodyni wspominała, ze od nowych za domek weźmie trochę więcej. Od nas dalej 50 dych. I jeszcze pierze nasze ciuchy jak sie cała pralka uzbiera, o co nietrudno Stołujemy się w smażalni i mój małzonek griluje ryby i inne cuda. Odpowiedz Link
zebra12 Jadę w Beskid Żywiecki 11.04.09, 15:22 Malownicza wioska nad rzeczką o wdzięcznej nazwie Wieprz. Wynajmujemy cały domek jednorodzinny i płacimy 90 zł za dobę. Trzeba doliczyć wyżywienie i dojazd. Liczę, że się zamknę w kwocie do 2,5 tys. Odpowiedz Link
tomira74 morze 16.04.09, 13:24 Miejscowość Wicie 9 dni ( od soboty do niedzieli następnej) śniadania i obiady, 2 rodziców 3 nastolatków i bobas ,pokój dwu i trzyosobowy w ośrodku z łazienkami ( ośrodek czasy PRL-u ale bardzo miło byłam w tamtym roku) 2950 chyba . Trzeba doliczyć kolacje , dojazd i atrakcje. Nie wiem czy tanio ale niewiele muszę robić a mnie też wakacje sie należa Odpowiedz Link
znowu_mama Re: morze 05.05.09, 10:14 A mi się marzą góry i jezioro (ew. strumyk, żeby chociaż nogi pomoczyć).. takie, żeby można było z półtoraroczniakiem pospacerować. Coś jak Solina, tylko nie wiem, czy tam są kąpieliska dla dzieci. Wiecie coś w tym temacie może? Dzięki. Odpowiedz Link
siekfas Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 18.02.16, 14:09 Wakacje nad polskim morzem można zorganizować w sumie za dowolną kwotę, w końcu są opcje od namiotu/kempingu po wypasione hotele, zależy na czym Ci zależy Odpowiedz Link
tol8 Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 18.02.16, 19:18 W tym roku namiot na działce u znajomych, z widokiem na morze. Plaża dla kilkunastu osób. Koszt paliwa 300 zł za 1000 km w obie strony plus na miejscu max 2000 zl na jedzenie, aquapark itp. Stragany i inne badziewia poza zasięgiem wzroku. Koszt dwutygodniowych wakacji 2+3. Niewielka cena za ciszę i spokój. A i tak zaraz pojawiają się głosy mówiące, że taniej jest na południu. Co do pogody- co roku jest piękna. Mam dar przewidywania terminu urlopu. Odpowiedz Link
fydee Re: Gdzie zorganizować niedrogie wakacje? 19.02.16, 10:37 Bieszczady są masakrycznie zadeptane, ale jest tam bosko. Nad rzeką Solinką nam się podobało, możesz zanurzyć nogi dosłownie przy domku Tylko te tłumy Odpowiedz Link