dorkalesk 01.11.04, 20:26 jak myslicie czy jest sens zebym zamiescila zdjecia okolic w ktorych przebywam? to daleko za kolem polarnym, rejon Laponii - moze banalne bo snieg i pustkowia ale niosa spokoj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka888 Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:27 Kazdy zakatek ma swoj urok. ja bardzo chetnie, Dorko poaptrze na te zasniezone tereny pozdrawiam Odpowiedz Link
dorkalesk Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:33 wkleilam pare i bede dodawac. Zdjecia zrobilam w lipcu (tak!) widac ze lato bo jestem w klapkach )) Odpowiedz Link
myszka888 Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:42 To ja szybciutko klikam, ze zaraz zaklikam, zeby obejrzec! Odpowiedz Link
tamsin Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:46 ja juz zobaczylam naprawde piekne okolice, ale przy tym widzi sie ta srogosc zycia, no nie wiem jak to wyrazic. Jakos tak mi do glowy przychodzi, ze emocjonalnie musi byc to dosyc ciezkie zycie, wlasnie z powodu klimatu. Ale to tylko takie moje wrazenie z daleka Odpowiedz Link
myszka888 Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:49 ... a wszedzie mowia, ze za malo sloneczkowego swiatla nie sprzyja, ze wtedy brakuje dobrego humory itd. No wlasnie, Tamsin, tez myslalam o tym, jak to jest. bo przeciez bywa tam i tak, ze dnia nie ma prawie wcale? Odpowiedz Link
myszka888 Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:46 dorciu, a stopki Ci nie marzly? Bo widze, ze na jednym zdjeciu rece chowasz do rekawkow, a na stopach tylko klapeczki! A widoczki sa piekne....eeechhh.... Odpowiedz Link
dorkalesk Re: pytanie do Was 01.11.04, 20:58 ech niestety ta srogosc zycia to prawda. zimno tu i dosyc samotnie,ale ludzie serdeczni. zima jest noc polarna czyli nie ma w ogole slonca. To zdjecie w klapkach to bylo w lipcu zdarzylam sie zahartowac troche ale marzy mi sie dluzszy dzien chociaz... za to meza mam na medal !) Odpowiedz Link
tamsin Re: pytanie do Was 01.11.04, 21:05 no a czy w ogole jest tam cieplo? no bo w lipcu wyglada na zimno, to czy w ogole robi sie tam jakies lato, przypominajace lato? Odpowiedz Link
dorkalesk Re: pytanie do Was 01.11.04, 21:22 Dla mieszkancow lato jest wtedy kiedy jest 17 stopni ludzie sie rozbieraja i opalaja )) Odpowiedz Link
mulinka Re: pytanie do Was 01.11.04, 21:56 pieknie masz tam zimno, to prawda, ale jak maz wspanialy - to ja rozumiem gadaj tu sobie z nami, to bedziesz miec towarzystwo buziak! Odpowiedz Link
mijaczek Re: pytanie do Was 02.11.04, 03:59 Nie widzialam zdjec dorkalesk, ale i tak cie podziwiam! Moze dlatego, ze ja jestem strasznym zmarzlakiem i zimy nie cierpie, ale i tak dla mnie to niesamowite, ze ludzie potrafia tak zyc... noc i dzien polarny, przeciez to tak ze skrajnosci w skrajnosc... Moja przyszla tesciowa jest z polnocnej Szwecji i troche mi opowiadala o tym jak w ciagu dnia przez 3 godz. jest jasno, no ale zeby tak w ogole sloneczka nie bylo... smutno musi byc... choc z drugiej strony... ludzie sa zmuszeni do uczenia sie przebywania ze soba... Pozdrafiam! Mia Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: pytanie do Was 02.11.04, 09:42 Ooo!!! Dorkalesk przypomnialas mi moje wakacje w Norge i Lofoty i Bodo, gdzie dzieki dobremu sercu chyba 2-metrowego Norwega przezylismy noc po horroze na promie (choroba morska) i deszczu ktory jak to Forest powiedzial padal nawet od dolu:o)) Ale wakacje byly niezapomniane a Lofoty jesli swieci slonce sa nadal moim miejscem the best w Europie!!!! Odpowiedz Link
dorkalesk Re: pytanie do Was 02.11.04, 10:12 )) to niesamowite ale moj maz tez ma prawie 2 metry i urodzil sie wlasnie w Bodo) Tu ludzie sa b serdeczni i ciepli. Cala moja norweska rodzina pochodzi z polnocy Odpowiedz Link
kurczak1976 Re: pytanie do Was 02.11.04, 13:21 To byl taki strasznie szczuply i wysoki pan z campingu:o) Pozwolil nam sie zamknac na noc w kuchni i tam spac bo niestety tak lalo ze o rozbiciu namiotu nie bylo mowy. Byl bardzo mily i wykazal sie na prawde duza wyrozumialoscia:o) A na marginesie powiedz mi jak to jest zyc w okresie nocy polarnej? Bo dzien jest fajowy ale tych ciemnosci to sobie nie wyobrazam:o( Odpowiedz Link
asica74 Re: pytanie do Was 02.11.04, 13:26 orinka, ja tu tak nie smialo, i niemal z placzem... Zdarzyl mi sie niewybaczlny wypadek przy pracy.... booohooo... Mieszajac, ukladajac, etc zdjecia w albumie zalozylam jakis album, co to wydawal mi sie bezesensowny, wiec go skasowalam, i nie wiem jakim lichem podpielam tez twoj album, tez z dnia wczorajszego... I go tez wyrzucilam.... bardzo bardzo bardzo cie przepraszam! Zdaje sobie sporawe, ze sie napracowalas , a tu ktos ci wszytsko pospul... prosze cie o wybaczenie! publicznie tez cie przeprosze! moja wina moja wina! asica, skruszona... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: pytanie do Was 02.11.04, 13:32 Nie placz,wypadek przy pracy, Dorinka wybaczy W takich chwilach mazna sie ucieszyc, ze sie nie jest chirurgiem .. :- Ladnie ci te porzadki wyszly! Ja cie chwale i dziekuje publicznie ! Odpowiedz Link
asica74 Re: pytanie do Was 02.11.04, 13:47 mowisz? Dorinka! ja przepraszam! wyslalam ci maila, ale w twojej skrzynce sie nie zmiescil! Odpowiedz Link