szfedka no dobra ....jak wymagacie to...Szfedka kiedys ... 17.06.05, 21:24 _szwedka zmuszona do zmienien ia nika weteranka foruwa jak aka mieszka w Uppsali juz ponad 22 lata, szwecja z Bydgoszczy zaklimatyzowana czesciowo czesciowo nie nie obciela korzni i nie ma takiego zamiaru lubi zartowac, smiac sie i jaja robic a wiec kto nie ma chumoru powinien omijac wielkim kolem i to by bylo na tyle Szfedka siem klania Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 24.06.05, 18:36 Skoro tak to i ja pare slow o sobie. Mam na imie Anna i od polowy czerwca tego roku wreszcie na stale w Holandii - Amsterdam. Wczesniej latalam w te i nazad jak szalona. Przywialo mnie tu za latajacym holendrem, czyli moim ukochanym, ktory jest pilotem. W Polsce mieszkalam w Warszawie i pracowalam jako stewardessa. To wlasnie dzieki tej parcy poznalam mojego A. Pozdrawiam a. Odpowiedz Link
tamsin Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 24.06.05, 18:39 czesc Marjanna, rozgosc sie i powiedz jak to sie robi aby nie bac sie latac samolotami? Odpowiedz Link
kotorybka O mnie... 04.08.05, 21:25 Pisałam na forum już kilka razy, ale się jeszcze formalnie nie przedstawiłam :-} Mam na imię Marta, obecnie jestem w Bostonie, od '86 do 2000 mieszkałam w Montrealu, przedtem w Algierze i Krakowie. Mąż tutejszy, próbuję uczyć go po polsku (to jest dopiero wyzwanie!), mamy jednego synka Mateuszka i zwierzyniec w domu - dwa koty, akwarium pełne ryb, ostatnio plaga mrówek, zaprzyjaźnione ptactwo (chciałabym mieć kanarka, ale z moim kotem-diabłem to jednak nie najlepszy pomysł)... Studiowałam psychologię, później neurobiologię (doktorat), teraz kończe staż podoktorski. I już się szykujemy na powrót do Montrealu - hurraaa! Co lubię: po pierwsze czytać, zwiedzać ciekawe miejsca, robić earth-shattering odkrycia naukowe ;-D, spędzać czas z moimi chłopcami... To chyba tyle... Pozdrawiam serdecznie! ******* Mam już 10 miesięcy! Odpowiedz Link
triskell Re: O mnie... 04.08.05, 22:03 kotorybka napisała: > ostatnio plaga mrówek Brrrr... To ja Twoje okolice będę omijać z daleka. Mrówki to moja fobia. Uściski i super, że się tak u nas rozgościłaś . Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 04.08.05, 22:40 kotorybka tak sobie mysle czy sie widzielismy w Montrealu? Odpowiedz Link
kotorybka Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 05.08.05, 00:35 Możliwe No to napisz co, gdzie, kiedy, jak wyglądasz ******* Mam już 10 miesięcy! Odpowiedz Link
goonia Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 12.08.05, 18:28 To i ja sie grzecznie przywitam. od 10 prawie lat w Toronto, w dorobku maz i 2 dzieci 7 i 1 lat, chlopczyk i dziewczynka czyli pelne rece roboty. Tesknie za Polska, z ktorej niezbyt chetnie wyjechalam, po 7 latach sie przyzwyczailam i no juz sobie spokojnie tutaj zyje. Nie znalazlam jeszcze swego powolania zawodowego, a tu do emerytury coraz blizej, moze jeszcze zapalam pasja do jakiegos zawodu Pozdrawiam serdecznie Goonia Odpowiedz Link
mulinka Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 12.08.05, 18:57 czesc Gooniu, witaj u nas , rozgosc sie, buziaczek powitalny Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 13.08.05, 18:10 Anka-lat oj 38- po 25 przestalam liczec dwoje dzieci-syn 14, corka 12, maz na razie jest, a dalej sie okaze bo w tej chwili nie ciekawie, coz tak bywa, piesek-Coal, 3 jakies rybki w akwarium- odziedziczone po poprzednim wlascicielu-jeszcze zyja, chociaz nie wiem co znimi robic Teraz mieszkam w Ashburn, VA, pracuje jako lekarz-interna-kiedys bylo moim powolaniem, ale teraz jakos stalo sie praca W USA juz 21 lat, rodzice w MA, a brat w AZ Odpowiedz Link
mulinka Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 13.08.05, 18:13 to jesli wpadniesz odwiedzic Rodzicow, to...bedziesz po sasiedzku ) witam serdecznie Odpowiedz Link
triskell Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 13.08.05, 20:54 Witaj, kojarzę Cię z forum Polki w Stanach i cieszę się, że i to forum znalazłaś Odpowiedz Link
yatzekalexander Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 13.08.05, 22:39 narazie na tym forum jest mi najmilej, tak cieplutko... Odpowiedz Link
kasiasmom Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 17.08.05, 17:27 No to moze w koncu i ja sie przedstawie - Anka, od 2 lat Kalifornianka (Kalifornijka?), mieszkajaca w Mexicali po stronie meksykanskiej (z powodu meza), pracujaca w El Centro, z drugiej strony. Przedtem 17 lat w Oregon, wiec pewnie zaliczalabym sie do frakcji lewobrzeznej Na stanie - wyzej wymieniony, Kasia (18 lat), Filip (15) i John (13), pies, dwie kotki i szczeniaczek - czy kwalifikuje mnie on jako mloda mame? Lubie czytac ksiazki kucharskie dla relaksu (gotowac - wrecz przeciwnie)i od niedawna zaczelam marszobiegi w parku wieczorkami - prosze, podtrzymajcie mnie na duchu, bo to "dbanie o zdrowie" chyba mnie wczesniej wykonczy! Aha, jeszcze o tym ze jestem pilna czytelniczka tego forum, od nie tak znow dawna; pisac pewnie bede mniej, bo z "wywnetrzaniem sie" u mnie krucho...Poza tym czytam glownie w pracy (nie nakablujcie mojemu szefowi), bedac 12 godzin dziennie poza domem. Pozdrowionka Odpowiedz Link
kociaszek Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 17.08.05, 17:54 to chyba ja tez powinnam jakos sie przedstawic, bo przeciez juz z Wami chwilke jestem!!! Kociaszek mowila na mnie mama, albo Kocie-Psocie, co moze Wam powiedziec o tym jak moi rodzice musieli sie za mnie wstydzic, kiedy bylam dziecieciem i pralam wszystkich kolegow (parasoleczka), uciekalam z lekcji (zeby zjezdzac po poreczy przed szkola a na pytanie pani dyrektor: dziewczynko, a dlaczego nie jestes w klasie? odpowiadalam: bo nie lubie matematyki...slowo honoru myslalm, ze jak nie lubie to nie musze)... na priv jestem Agnieszka Katarzynka... jako kobieta nauki prowadze cyganskie zycie...rok w anglii, piec lat we wloszech, teraz od roku pokutuje we francji...od pol roku mieszkam w towarzystie (jak mi mowi przeczucie) mezczyzny mojego zycia, a w umowie wiazanej jednoczesnie stalam sie tez opiekunka i postrachem dwoch kotek...w Polsce zostal moj ukochany Gapcio, najmadrzejszy i najcwanszy piesior na swiecie... za celtyckie tance, spacer w gorach albo nad szumiacym morzem oddalabym wiele... gotuje jak czuje natchnienie, a poniewaz gotowac uczyla mnie wloszka, same rozumiecie, musialam zainteresowac sie takze dietami i zdrowym trybem zycia... od dzis lat 31. niepoprawna optymistka, ktora czasem wpada w najczarniejsze z dziur... Odpowiedz Link
mulinka Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 17.08.05, 17:56 Dziewczyny, wspaniale miec Was w naszym gronie Odpowiedz Link
triskell Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 18.08.05, 00:13 No to jeszcze raz uściski dla Kasiasmom i Kociaszka. Kociaszku, celtyckie tańce? Ja tańczę w grupie tańców ludowych z różnych stron świata, celtyckie też się zdarzają (choć częściej tańczyliśmy je w podobnej grupie w Polsce, tu nacisk jest raczej na bałkańskie i żydowskie). Odpowiedz Link
kociaszek Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 18.08.05, 15:16 Tris, mam 3 pqry butow: do ceili, do stepu i do tradycyjnych setow...tanczylam lata cale...a w Lionie zero grup...tanczylam tez troche innych folklorystycznych...daja mi mnostwo radosci... Odpowiedz Link
azja1974 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 14.09.05, 18:58 o matko z corka, przebilam sie przez te rozne logowania i w koncu moge tu cos skrobnac. przede wszystkim gratulacje - super forum, naprawde przewyzszajace norme stezenie fajnych i inteligentnych kobiet. chyba tu bede zagladac (jak bede miec urlop od dzieci w biurze). to do rzeczy (chyba i tak juz wstep za dlugi...), lat mam 30+, na imie aska, meza sztuk raz(wloch z mediolanu), dzieci - 2 (olek 3 i franek 1), zwierzeta - okazjonalnie pies szwagierki (jak wyjezdza), kot wirus u tesciowej. tak w ogole to moj debiut na forum, wiec gdybym popelnila jakies faux pas, to z gory przepraszam. mieszkam we wloszech, w mediolanie, od lat 4. z wyksztalcenia - filolog angielski, niedoszly doktor nauk humanistycznych ze specjalizacja z jezykoznawstwa. zawod wykonywany nr 1 - matka, zona i kochanka, zawod wykonywany nr 2 - agent biura podrozy. pozdrawiam serdecznie wszystkie polki wszystkich krajow laczcie sie! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 14.09.05, 19:03 Czesc Azja a wlasciwie witaj Asiu , brakuje nam tu strasznie As. Jak na poczatkujaca forumowiczke to masz piekne wejscie i dlatego od razu widac ze talet do forumowania posiadasz. Twoje zdrowie , ja juz po pracy )))) Odpowiedz Link
azja1974 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 14.09.05, 19:16 hej, ale fajnie, ze juz sie ktos odezwal! pewnie, ze sie nadaje, bo napisaam, ze jestescie superbabki a ja "z winy" tego forum jeszcze siedze w biurze, chociaz powinnam juz zamykac i leciec do domu, mezowi kluski gotowac, dzieciom nosy wycierac i w ogole byc przykladna zona ale dzisiaj jestesmy wszyscy u tesciowej, wiec niech i ona sie wykaze. a, chyba o hobby nie napisalam - moze dlatego, ze mam ich duzo. w zasadzie najkrocej byloby napisacc, ze interesuje sie wszystkim oprocz polityki, pilki noznej i inncyh sportow kanapowych (tzn. ktore sie oglada, a nie cwiczy). a tak powaznie to przede wszystkim literatura, psychologia, dzieci, maz (czasami he,he), feminizm, film, teatr czyli szeroko rozumiana kultura, narty, plywanie, podroze. a i muzyka (lubie bardzo glosno spiewac w samochodzie, oczywiscie, jak jade sama). i na drutach tez lubie, i na szydelku. i gotowac i piec ciasta. no dobra, moze starczy... (na piwo tez lubie wyskoczyc, i winem interesuje sie w teorii i praktyce). over i wylaczam kompa, bo dzieci zapomna jak matka wyglada (to pierwszy dzien pracy po wakacjach, wiec ja tez cierpie) buziaczki)) Odpowiedz Link
kasiasmom Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 14.09.05, 19:13 Witam nowa czlonkinie, prosimy sie rozgoscic! Odpowiedz Link
azja1974 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 19.09.05, 12:01 sylwek07 napisał: > czesc azja1974 hej! tak sobie tu zajrzalam i widze, ze kilka osob mnie powitalo, a ja nie odpowiedzialam (to dlatego, ze juz sie zmylam z zasiegu komputra, a potem... wydawalo mi sie, ze juz jest za pozno). w kazdym razie, ogolne czesc wszystkim i dzieki za cieple przyjecie! pochmurny i nagle oziebly mediolan pozdrawia zgrabialymi palcami reszte swiata Odpowiedz Link
triskell Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 21.09.05, 21:35 Azja - czytałam już Twoje posty w innych wątkach, ale tych w powitalnym nie zauważyłam. Witaj na forum . Odpowiedz Link
azja1974 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 22.09.05, 12:04 czesc triskell! dzieki za powitanie. milego dnia wszystkim - bez takich korkow, jak u nas. dzisiaj w mediolanie strajkuje CALA komunikacja miejska, w zwiazku z czym do pracy jechalam 1,5h, plus normalne pol godziny na parkowanie... Odpowiedz Link
agmani Agmani 16.09.05, 00:16 Dotychczas podczytująca - Agmani, Frankfurt/Mainz/Warszawa. Odpowiedz Link
blaubeeree Blaubeeree 22.09.05, 13:11 To moze w koncu i jajestem juz chwilke na forum a nadal sie nie przedstawilam! mam nadzieje,ze mi wybaczycie? Ok..Niedlugo,bo w listopadzie skoncze 25 lat,od niecalych 5 lat mieszkam w Austrii,wczesniej w Salzburgu,teraz w Wiedniu.Studiuje tutaj germanistyke i tlumaczenia(w Polsce te studia to chyba lingwistyka stosowana).Mieszkam w tzw.WG,z trzema studentamiMala miedzynarodowa mieszanka:austriacko-boliwijska Gloria,austriacki Stefan i niemiecki Tobias,no i jaUwielbiam czytac ksiazki (skrzywienie jakies juz mam ) i chodzic do kina,najczesciej kino europejskie to by bylo tyle o mnie blau Odpowiedz Link
melba_piszczykowa Re: Blaubeeree 22.09.05, 13:51 to co mamy cie znow witac ? co? skoro dopiero teraz sie przedstawiasz Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Blaubeeree 22.09.05, 15:49 Jak chcecie mozecie znow mnie witac)) A ja Was poczestuje jeszcze cieplym apfelstrudlem i "tajemnicza herbata"(wlasnie kupilam i zastanawiam sie,co tez w niej ciekawego jest!) Odpowiedz Link
mon101 Re: Blaubeeree 22.09.05, 19:10 Witaj wiec jeszcze raz, na apfelstrudla chetnie sie zalapie. Odpowiedz Link
kaska1970 kaska1970 02.11.05, 11:31 Od 12 lat mieszkam w Dublinie (maz tutejszy). Mam dwie corki (5 i 7 lat). Prowadze z kolezanka od 7 lat biuro tlumaczeniowe. A od calkiem niedawna wlasna firme PR. Odpowiedz Link
mulinka Re: kaska1970 02.11.05, 16:48 i poczuj jak u siebie oczywiscie buziak powitalny Odpowiedz Link
mon101 Re: kaska1970 02.11.05, 17:37 Witaj Kasiu, jesli nie masz musztardowki na podoredziu to musisz sobie "zorganizowac", to sprzet podstawowy. No i gar do gotowania wody, my tu zawsze gotowe do przyjmowania porodow; Odpowiedz Link
cuciolo Re: kaska1970 02.11.05, 19:38 Dzisiaj na topie jest kubek herbatki taki internetowy, forumowy five o'clock. Ja tez jestem tu nowa, od 3 miesiecy, ale dziewczyny sa swietne, wiec ja juz prawie tu sypiam na kanapie. Odpowiedz Link
benala Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 09.01.06, 00:25 Hej, Podczytuje Was od jakiegos czasu, postanowilam napisac bo widze ze kilka z Was jest w Norwegii, a wlasnie wybieramy sie do Oslo odwiedzic znajomych w najblizszy weekend (moze jedna z Was jest moja kolezanka - nigdy nie rozmawialysmy o forum przez telefon!!!). Obecnie mieszkamy w Lancashire UK, maz angielski, dwoch synow, ostatnio tesknie strasznie za naszym Gdanskiem (kolejna!) ale sie nie zanosi na powrot z powodow zawodowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewmag Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 16.01.06, 17:11 Zagladam na to forum od jakiegos czasu ("odkrylam" je dosc niedawno) i w koncu postanowilam sie dopisac. Podoba mi sie atmosfera tutaj. Mieszkam w UK, w Watford, niedaleko Londynu. Przyjechalismy tu z mezem w lipcu 2004. Teraz siedze w domu z prawie 7-miesiecznym synkiem i bardzo to lubie, chociaz bardziej meczacej pracy nie mialam nigdy wczesniej Do tego nasza polska kicia, jest z nami od pol roku. Pewnie nie bede sie zbyt czeto udzielac, ale chetnie dalej bede zagladac. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 16.01.06, 17:17 ewmag napisała: > Zagladam na to forum od jakiegos czasu ("odkrylam" je dosc niedawno) i w koncu > postanowilam sie dopisac. Podoba mi sie atmosfera tutaj. > Mieszkam w UK, w Watford, niedaleko Londynu. Przyjechalismy tu z mezem w lipcu > 2004. Teraz siedze w domu z prawie 7-miesiecznym synkiem i bardzo to lubie, > chociaz bardziej meczacej pracy nie mialam nigdy wczesniej Do tego nasza > polska kicia, jest z nami od pol roku. > Pewnie nie bede sie zbyt czeto udzielac, ale chetnie dalej bede zagladac. Witamy,witamy w naszych skromnych forumowych progach) I udzielaj sie,mamy ciekawe tematy,pokrecone watki i w ogole jest super) pozdr. blau Odpowiedz Link
betti68 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 21.01.06, 09:15 Witam. Zagladam tu dopiero od niedawna. Mam na imie Beata, jeszcze jestem w Warszawie, ale planuje w niedalekiej przyszłości(2-3 miesiace) znaleźć się w Kanadzie. Cos o sobie- maz- 1, dzieci- własnych nie posiadam , ale od niedawna zostałam "obdarowana" dwóją prawie dorosłych. Zwierzatek tez nie mam. Bardzo lubię gotować. Bardzo mnie interesują tematy z dziedziny zdrowego odzywiania. Odpowiedz Link
samo Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 21.01.06, 09:56 betti68 napisała: Bardzo mnie interesują tematy z dziedziny zdrowego > odzywiania. Mnie tez! Witaj na forum i udzielaj sie jak najwiecej! :o) Odpowiedz Link
robina Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 26.01.06, 17:12 Witam forumowiczki. Znalazlam to forum kilka dnie temu i wpadlam. Mam 35 lat, dzieci 2, maz 1, pies 1. Mieszkam w Perth w Australii, juz 18 lat na emigracji. Kocham dobre kino a szczegolnie filmy Pedro Aldomovara, czytac, wloczyc sie po miescie i ogladac ludzi, ciekawe dyskusje, czerwone wino... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 26.01.06, 18:47 witamy witamy! polewamy tez, udzielajcie sie kochane ) Odpowiedz Link
kendo Re: do kanadyjek w Toronto i w tych okolicach 04.02.06, 16:38 niesamowita historia,musze az napisac,dzis slubne sie dowiedzialo,ze ma kuzynke mieszkajaca w Toronto lub tych okolicach,pochodzi z Pulaw. Jak pasuje to do Ktorejs z Was,prosze o kontakt na priwa- ,tess_terra@yahoo.com Odpowiedz Link
ewelinka202 sie jeszcze raz przedstawie:) 17.02.06, 10:26 jako, ze zakurzona forumowa jestem, sie odkurze: - od 2 dni- 28 latek - od 7 wiosenek w austrii, 6 lat w wiedniu, roczek pod, - mezus- kasztan (patrz- austriak), nawet wydal ksiazke (a co? reklame mu zrobie, na pewno ktoras z dojczlandu zakupi www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3902528060/qid%3D1140168205/302-0277016-2248053 - corcia, ma juz ponad 2 m-ce, a pozatym, to nadal czarna chmura pracy dypl. sie nade mna ciagnie...jeszcze tylko 20, 30 stron, a ja juz nie mam sil...noi troche marudze, zanim to skonczyc i sie po forach szwedam, bo to "bardziej zyciowe")) a tak to nic nowego...sie nie stalo... Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: sie jeszcze raz przedstawie:) 16.03.06, 14:17 Istnieje na różnych forach od kilku lat. Ponieważ ogólnie "bujam w obłokach", to Forum KP znalazłam dopiero dzisiaj. Na emigracji jestem od 14 lat. Mieszkam obecnie w Sydney. Jestem mężatką z dorosłym synem i pomarszczonym psem. Zawodowo - jestem po AWF-ie. W Australii pracowałam wielu zawodach, na skutek tego, że ogólnie nie nadaje się do zatrudnienia na etacie, pracy siedzącej, nudnej, wymagajacej wczesnego wstawanie oraz nadgodzin. Po wielu próbach prac jako; nauczyciel rekreacji, technik narciarski, recepcjonistka, nauczyciel wf, PA, agnent nieruchomości oraz paru innych w końcu dałam sobie spokój. Tak więc obecnie robię "swoje rzeczy", ktore ogólnie należałoby zakwalifikować do "developments". Pasjonuje się "zielonymi", "chłopakami z góry" czyli wszystkimi tymi rzeczami, które dla "normalnych" ludzi nie istnieją. Odpowiedz Link
ulinha Re: sie jeszcze raz przedstawie:) 16.03.06, 15:45 Witam siostre "fizolke" i ciesze sie ze wreszcie tu do nas trafilas!!! Odpowiedz Link
szuwarek06 szuwarek z Indiany USA 23.03.06, 17:38 Witam wszystkich! Bardzo fajne to forum macie!! Cos o sobie napisze.... kobita jestem, w usa od paru lat mieszkam i choc za Krakowem teskno mi bardzo to chyba tu zostaniemy, dzieci posiadam - sztuk dwa a w zasadzie to jedno w drodze . Pracuje i chwilowo hobby nie posiadam bo mi czasu nawet na spanie nie starcza i w najblizszym czasie nic sie nie zmieni. Pozdrawiam szu. Odpowiedz Link
maja92 Re: szuwarek z Indiany USA 23.03.06, 17:51 Hej Szuwarku!!! Cale szczescie, ze matka-oczekujaca jestes)))))))))) Bo po tym jak sie Greeneyes rozsypala, to mnie strach oblecial)))) Bo ciaze przeciez trojkami chodza)))))))))))) Odpowiedz Link
szczecha Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 25.03.06, 21:07 Jestem tu nowa wiec jeszcze troche niesmiala... Mam na imie kasia i mam 17 lat. Mieszkam od 2 miesiecy w Coventry ( Anglia ). Pochodze z Torunia ( Polska ). Nie pracuje oraz obecnie sie nie ucze ale zamierzam. Lubie poznawac ludzi, muzyke ( co mi wpadnie w ucho ) i oraz wiele innych rzeczy Brakuje mi moich przyjaciol z Polski ale bardzo chce poznac nowych Mam nadzieje ze milo mnie przyjmiecie Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
mon101 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 25.03.06, 21:13 szczecha napisała: > Jestem tu nowa wiec jeszcze troche niesmiala... > Mam na imie kasia i mam 17 lat. Mieszkam od 2 miesiecy w Coventry ( Anglia ). > Pochodze z Torunia ( Polska ). Nie pracuje oraz obecnie sie nie ucze ale > zamierzam. Lubie poznawac ludzi, muzyke ( co mi wpadnie w ucho ) i oraz wiele > innych rzeczy Brakuje mi moich przyjaciol z Polski ale bardzo chce poznac > nowych Mam nadzieje ze milo mnie przyjmiecie > Pozdrawiam serdecznie Witaj Kasiu w KUPie! No, musztardowke narazie mozesz napelnic tylko sockiem, ale i to jest przyjete Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 25.03.06, 21:23 Witamy wszystkie nowe Kupowiczki ( nie wiem czy to dobrze brzmi) ale zeby nie zbaczac watka na manowce powiem krotko : rozgaszczajcie sie, pijcie z nami...hmmm.. niektorym tylko socek przysluguje ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 25.03.06, 22:49 Powitania dla wszystkich nowych sił na forum) Kran Odpowiedz Link
szczecha Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 26.03.06, 17:11 a dziekuje bardzo socek moze byc choc wole smoczki... ale dam sobie rade pozdrawiam i dziekuje za przyjecie do KUPowiczow Odpowiedz Link
angel_75 angel_75 20.04.06, 21:04 Dopiero przed chwila Was znalazlam, choc gazete.pl znam juz od dawna.Witam wszystkich. Od ponad 3 lat mieszkam w Toronto(Kanada), ale urodzilam sie i wychowalam we Wroclawiu.Tam tez skonczylam Politechnike.Mezatka(maz krnabrny latynos), 8-letni syn, "30" na karku. Pracuje, nie w wyuczonym zawodzie, ale robie to co lubie. Hobby:ksiazki, kwiaty, kino(jakos tak wyszlo, ze wszystko na k). Naprawde milo Was poznac. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
jan.kran Re: angel_75 21.04.06, 01:03 Wrocławianka ! Witaj we frakcji , sporo nas tu z tego miasta:0))) Kran Odpowiedz Link
novalee1 Witajcie! 27.04.06, 10:40 Podczytuje od jakiegos czasu i gdzies tam sie juz nawet wpisalam.Fajna tu atmosferaMam na imie Agnieszka,30-tka na karku,rodzina jak ponizej.Wczesniej mieszkalam w Gdyni a od roku i osmiu miesiecy w Anglii,w Devon.Moj wyuczony zawod to dziennikarz,a wykonywane rozne,bardzo rozne w zaleznosci od mozliwosci czy tez koniecznosci.Pozdrawiam forumowiczki! Odpowiedz Link
triskell Re: Witajcie! 27.04.06, 11:00 Novalee i Angel - witajcie. Złapcie po musztardówce i piszcie, piszcie, piszcie Odpowiedz Link
babiana Re: Witajcie! 07.06.06, 20:19 mam 54 lata, ale mlodo wygladam.Dwoje dzieci. Jedno w Polsce, drugie tez niedlugo wyfrunie. Mieszkam w Montrealu od 19 lat.Poprzednio w Gdyni.Nie pracuje z powodu wszelkiej masci chorobsk jakie na mnie spadly. trzymam sie jednak i smiech mi w tym pomaga, a czego jak czego ale smiechu to nie brakuje na tym forum. pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
beesok Re: Coś więcej o sobie..beesok :) 28.04.06, 18:34 witam wszystkich, moja historia troche skomplikowana wiec zeby nie zanudzac w skrocie: jestem pol- polka urodzona w Krakowie, w ktorym tez skonczylam studia i mieszkalam w sumie 7 lat. Jako dziecko wyjechalam z Polski z rodzicami i tak sie krecilam troche po swiecie az wyladowalam 2 miesiace temu na stale (poki co w Londynie. Mieszkam z ukochanym i jestem tu bardzo szczesliwa Chetnie podyskutuje z forumkami z Londyni i nie tylko pozdrawiam Odpowiedz Link
kashunda Re: Coś więcej o sobie..kashunda 30.04.06, 05:49 Witam !Imie :Kasia, wiek:28 lat, stan cywilny:mezatka ,dzieci:corka urodzona w sierpniu 2004,miejsce zamieszkania:Mt Prospect,Ill.USA. Odpowiedz Link
tuti Re: Coś więcej o sobie..kashunda 06.06.06, 09:47 jej, tu tez bym chciala wirtualnie przynalezec! Miedzy 20 a 30, srodkowo polnocna Anglia od (pierwsze odwiedziny) roku , pierwsza praca (od pol roku) , absolwentka romanistyki, pryzjechalam do anglii praktykowac francuski )) Odpowiedz Link
agniecha_r Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 06.06.06, 11:41 Poniewaz, tylko napisalam skad jestem a dziewczyny pisza tutaj troszke wiecej, wiec czemu i nie ja mam to zrobic Agnieszka - 31 lat. Ukonczylam Akademie Muzyczna w Warszawie. Gram na altowce albo raczej gralam. Do Stanow przeprowadzilam sie w pazdzierniku ubieglego roku. Od marca jestem szczesliwa narzeczona a niedlugo bede mezatka. Poniewaz wiecej swojego zycia nie przepracowalam niz przepracowalam (to dzieki Polsce, ktora stwarza takie warunki) to nie moge powiedziec, ze na obecna chwile czyms powaznie sie zajmuje. Pracowalam w roznych dziwnych miejsca, na roznych stanowiskach. Poczawszy od Polskiej Orkiestry Radiowej, stanowiska sekretarki w Polskim Stowarzyszeniu Jazzowym, przedstawiciela handlowego a konczywszy na sprzedawcy w Decathlonie Ba! Nawet sprobowalam sil z wlasnym biznesem. No coz...nie wyszedl mi Swoja przyszlosc wiaze z fotografowaniem. Chcialabym tez zdobyc uprawnienia masazysty. A moze i wroce do muzyki i bede uczyc dzieci zrzepolenia na skrzypeczkach i altowce ??? Kto wie...Niczego nie wykluczam Najwieszka moja pasja jest wspinanie i temu wraz z moim przyszlym mezem poswiecamy caly wolny czas i tez... ten mniej wolny Odpowiedz Link
katarzynams Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 17.06.06, 10:02 Troche ponieweczasie, ale sie przedstawiam. Mam 54 lata, mieszkam w Stanach od poczatku 1980 roku. Nie mam meza (juz) ani dzieci (tych nigdy nie mialam). W Polsce skonczylam polonistyke, ale to dawno bylo, w Stanach ogrodnictwo. Jestem wegetarianka zaangazowana w dzialania na rzecz roznych zwierzat, homo sapiens wlaczajac. Lubie muzyke powazna, kino i piesze wedrowki. No i nie pogardze winem, na ktore wszystkich zapraszam. katarzyna Odpowiedz Link
annarea Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 19.06.06, 17:36 witam wszystkie forumowiczki - bardzo mi sie podoba wasze forum i podczytuje je od jakiegos czasu i w zwiazku z tym, ze chcialabym wyjsc z "ukrycia" przedstawiam sie: jestam krakowianka z urodzenia i aktualnie mieszkam we Wloszech a dokladnie w Como i pracuje w Mediolanie. Jeden maz na stanie od 5 lat i mam nadzieje ze ten stan pozostanie, dzieci jak na razie brak ale kto wie... Odpowiedz Link
corneliss Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 20.06.06, 16:38 dopisalam sie juz w watku 'jestem nowa', czytam Was w miare mozliwosci, bo jestem mama Maluszka, obecnie 7 tyg. oboje Polacy, z Podkarpacia, jestesmy malzenstwem 3 lata na wygnaniu w Holandii/Haga 2 lata z hakiem, maz prowadzi wlasna firme, ja grafik komp., ale nie pracuje obecnie, wczesniej opiekunka do dzieci, teraz mamy wlasne Odpowiedz Link
annielika Coś o sobie 25.07.06, 13:29 nazywam sie agnieszka. z polski wyjechalam jeszcze przed matura, do szwecji (czyli jakies 10 lat temu). ten kraj traktuje jako moja druga ojczyzne. nie wiem czy mozna ich miec wiecej niz jedna, ale z drugiej strony czy to wazne? wazniejsze co kto czuje skonczylam business administration, teraz studiuje socjologie. i... mieszkam w atenach. przeprowadzilam sie tutaj we wrzesniu 2005 roku. a jakze, do mojego ukochanego. bowiem wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. myslalam, ze tutaj bedzie moze ciekawiej, taka natura wiecznej poszukiwaczki. moj nie-maz jest informatykiem. dzieciow nie mamy, czekamy na lepsze czasy, hehe. obecnie nie pracuje, po raz kolejny ucze sie jezyka... ehhh... jeszcze nie wiem, czy to moj ostatni przystanek. zobaczymy. coz wiecej, jestem warszawianka jak to ladnie brzmi Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Coś o sobie 05.09.06, 23:47 Supcio! Mamy nowy narybek! )) Witajcie, dziewczyny i piszcie, piszcie jak najwięcej co wam ślina... ehm... palce na klawiaturę podają... Odpowiedz Link
ania.sobota1 Re: Coś więcej o sobie...- duplikat 03.10.06, 10:34 Nie wiem,czy sie tu wpisywałam ,czy nie,no skleroza taka-zagładam tu codziennie- Ania ,mieszkam w Nottingham,pierwszy szok powoli mija,dzieci zaczęły się uczyć w ang. szkołach,znalazłam polski sklep z polskim chlebem,więc jest coraz lepiej- nie chcę zapeszać.Pozdrawiam wszystkich z mojego ulubionego fora Ania Odpowiedz Link