blaubeeree 19.06.05, 19:30 Znalazlam wlasnie Wasze forum,zaczelam czytac i postanowilam sie przedstawic Blaubeerez Austrii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: witam:) 19.06.05, 19:34 Cześc Jagódko))) Nalewam koniaczku , napitku powitalnego dla nowoprzybyłych )) Mamy jakąś frakcję OZ więc nie jesteś sama ! Kran. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Usprawiedliwienie. 19.06.05, 19:39 Nie z Australii ino z Austrii ))) OBS ! Ale akurat jestem malo skupiona bo dzieci mi nad głową wrzeszczą ( częściowo po niemiecku ) oraz dostałam super linkę do polskiej radiostacji z muzyką klasyczną i jestem cała zasluchana... Kran Rozkojarzony. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 19:37 Dziekuje hmm,ale za koniaczkiem nie przepadam.Mam za to winko,czerwone,chiantimoze odrobinke? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: witam:) 19.06.05, 19:41 Czesc Jagodko, tu sie duuuzo pije. Musztardowke masz ?? Witaj i dywanik czerwony rozwijam. Wytrzepany po ostatnim przyjeciu Daniusi. Na plamy nie zwracaj uwagi ) Odpowiedz Link
jan.kran Re: witam:) 19.06.05, 19:45 Moze być czianti. Ja bardzo uważam język austriacki. najładniejszy na świecie zaraz po bawarskim ) Kran. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 20:05 Juz rozlewam w takim raziepowinno byc w sumie jakies austriackie winko na przywitanie,ale akurat nie mamnastepnym razem,dobrze? Jezyk austriacki..owszem,baaaaardzo ciekawyszczegolnie wszytskie odmiany dialektow)) Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 20:02 Witaj Asiu, musztardowka?pierwsze slyszemoze jakos rozjasnicie mi w glowce i napiszecie,coz to jest? Za dywanik serdecznie dziekujenie trzeba byloja zwykla studentka,do czerwonych dywanow nie przyzwyczajona Odpowiedz Link
mulinka Re: witam:) 19.06.05, 20:06 studentka - he,he to i o musztardowkach nie slyszala witaj serdecznie! ach ta mlodosc! musztardowka - to nasze najwspanialsze naczynko do napitkow wszelkiego rodzaju (szklanka po musztardzie Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 20:08 witaj dzieki za "oswiecenie"))) mulinka napisała: > studentka - he,he > to i o musztardowkach nie slyszala > > witaj serdecznie! > > ach ta mlodosc! > > > musztardowka - to nasze najwspanialsze naczynko do napitkow wszelkiego rodzaju > (szklanka po musztardzie Odpowiedz Link
asia9111 Re: witam:) 19.06.05, 20:23 ja tez witam! a co do musztardowek-he, he-prosze mnie tu w kompleksy 'wiekowe' nie wpedzac!te mlodsze generacje...Pozdrawiam! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: witam:) 19.06.05, 20:25 Wiecej oswiecenia tutaj: polskaludowa.com/codzienne.htm Czesto sobie ogladam i to mnie wyjatkowo odmladza, a jakze. Odpowiedz Link
asia9111 Re:Linka. 19.06.05, 20:33 Dzieki Kran-teraz jak sie zaszyje na tej stronie, to mnie nikt juz nie znajdzie.. Odpowiedz Link
viki2lav Re:Linka. 19.06.05, 20:37 wiesz z czego u mnie, Kranie, pielegniarze pociagaja?, /gdy brak jednorazowych qbeczkow/ wyciagamy sterylne pojemniczki na.... ale dzis goraco!!! Odpowiedz Link
bietka1 Re: witam:) 19.06.05, 21:24 To ja juz musztardowke podstawiam pod to winko i witam serdecznie )) Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:00 bietka1 napisała: > To ja juz musztardowke podstawiam pod to winko i witam serdecznie )) Witam i ja) winko jeszcze jest,popijam sobie w przerwach w nauce))) Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:01 witam sile wiedenska! Byla tu jeszcze bodajze cherlize(?) z wiednia, ale gdzies sie zapodziala... Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:04 asica74 napisała: > witam sile wiedenska! Byla tu jeszcze bodajze cherlize(?) z wiednia, ale gdzies > > sie zapodziala... oznacza to,ze jestem jedyna piszaca z wiednia? szkoda.. Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:09 piszaca tak, czytajaca... to nie wiem Czasami sie ktos odzywa i znika. Taki los. Nie znikaj, co? Pozdrow ode mnie wieden, ktory notabene bardzo lubie (czy lubisz milke z krakersikiem w srodku??? nurtuje mnie to pytanie ) Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:17 asica74 napisała: Nie znikaj, co? Pozdrow ode mnie > wieden, ktory notabene bardzo lubie (czy lubisz milke z krakersikiem w > srodku??? nurtuje mnie to pytanie ) Postaram sie nie zniknac,choc przerwy w pisaniu i czytaniu na pewno beda,poniewaz za dwa tyg. zaczynaja sie egzaminy itp..wiec bedzie ciezko z wolnym czasem a potem co prawda wolne,ale nie na cale wakacje zostaje w austrii a tam,gdzie jade nie bede miec czasu na net(praca).Ale wroce) Nie przepadam za milka w ogolewole strudel z jablkami i polewa waniliowa)) Moge spytac skad piszesz Asico74? Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:22 aaaaaaaaaaaaaa... pewnie chodzi o slynny Apfelstruddel (please forgive my French, cause my German has gone through the window long time ago). LUBIE! I lubie Sachertorte . W ogole lubie slodkie rzeczy (i dlatego jestem gruba, he he). Pisze z Londynu. A do Wiednia jezdzilam za chlopem... lata temu. Ale milo i cieplo wsponinam. Czy nadal jest ten tranwaj, ktorym jezdzi sie w kolko? Bodajze nr 1? Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:35 asica74 napisała: > aaaaaaaaaaaaaa... pewnie chodzi o slynny Apfelstruddel (please forgive my > French, cause my German has gone through the window long time ago). LUBIE! I > lubie Sachertorte . W ogole lubie slodkie rzeczy (i dlatego jestem > gruba, he he). Dokladnie,Apfelstrudel!z polewa waniliowa jest po prostu niesamowitytez uwielbiam slodkosciostatnio sie jednak ograniczam-wakacje tuz tuz! > > A do Wiednia jezdzilam za chlopem... lata temu. Ale milo i cieplo wsponinam. > Czy nadal jest ten tranwaj, ktorym jezdzi sie w kolko? Bodajze nr 1? Tak,1 i 2 jezdza w kolkoprzez caly Ring W Londynienie bylam,ale niebawem sie wybiorepewnie jakos na jesien Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:18 asica74 napisała: > Pozdrow ode mnie > wieden, ktory notabene bardzo lubie Wieden pozdrowiony,a wlasciwie dachy wiedniasiedze na tarasie i mam widok wlasnie na tarasy i koscioly Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:27 no, to mi przypomnialas! Moj ex mieszkal i nadal mieszka na zaadaptowanym poddaszu i z balkonu bylo wlasnie widac dachy. To bylo na Ottakring (?). A chodzisz czasami na Market na Kettenbruckestrasse? Sa tam kebaby nie majace sobie rownych! Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:32 asica74 napisała: > no, to mi przypomnialas! Moj ex mieszkal i nadal mieszka na zaadaptowanym > poddaszu i z balkonu bylo wlasnie widac dachy. To bylo na Ottakring (?). DokladnieOttakring-17.Bezirk.A ja mieszkam jeden dalej17.Hernals A > chodzisz czasami na Market na Kettenbruckestrasse? Sa tam kebaby nie majace > sobie rownych! Kebab na Naschmarkt(Kettenbrückengasse)jest rzeczywiscie pychaa warzywa,owoce,przyprawyyyyyyyyy mniam W 16.Bez. tez jest maly "ryneczek"-Brunnemarktna pewno znasz Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:39 a czy oni dalej krzycza: zwei gurken fur eine schilling? Co teraz krzycza jak weszlo euro? Ale pytania zadaje... ale to tak juz jest po asicowemu I po cichu ci powiem, ze Londyn sie nie umywa do Wiednia Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:45 asica74 napisała: a czy oni dalej krzycza: zwei gurken fur eine schilling? Co teraz krzycza jak > weszlo euro? Krzyczec,krzycza nadalale wlasnie juz w euroEin Salat für nur 25 Cent!! o ogorkach nie slyszalam > Ale pytania zadaje... ale to tak juz jest po asicowemu > > I po cichu ci powiem, ze Londyn sie nie umywa do Wiednia Alez,Londyn jest na pewno tez piekny Wieden cudny,chociaz ja nadal nie moge sie przyzwyczaic..mieszkam tutaj dopiero od roku. Odpowiedz Link
asica74 Re: witam:) 19.06.05, 22:50 ale tu wlasnie o ogorki chodzi (zartuje). Bardzo lubie wszelakie markety z warzywami, etc, a tu... nie ma takowych. To znaczy sa, ale warzywa sa takie papierowe, ze nie moge ich wcale powachac, nie maja zapachu. Slyszalam o takim markecie, jak London Borugh Market, gdzie zjezdzaja farmerzy z najlepszymi warzywami pod sloncen. Ale niestety bedac sobotnio- niedzielnym spiochem, nie udalo mi sie tam jeszcze dotrzec. Ok, to pozdrawiam Wieden i wszytstkie Apfelstruddle, no i cibie tez. A sama sie biore za prasowanie Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 19.06.05, 22:53 asica74 napisała: > Ok, to pozdrawiam Wieden i wszytstkie Apfelstruddle, no i cibie tez. A sama sie > > biore za prasowanie A ja za referacikW takim razie udanego i szyckiego prasowanka) Pa Odpowiedz Link
sylwek07 Re: witam:) 20.06.05, 09:20 Lillom jest z Wiednia i jest pod numerem 70 )a to watek o tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=24008234&v=2&s=0 Odpowiedz Link
danutazt Re: witam:) 20.06.05, 09:48 Witam cie "blaubeerre" bo i mnie witali tak z "pompom" ta teraz moja kolej. blauberze, a ty Trollhättan widzialas? Bo ja tu mieszkam i wszystkim opowiadam o ty naszym jedynym skrzyzowanu co tu mamy.To jak bedziesz w Szwecji przejazdem ,to zwiedz Trollhättan, to ci duzo czasu nie zajmie! A co studiujesz? Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 20.06.05, 10:48 danutazt napisała: > Witam cie "blaubeerre" bo i mnie witali tak z "pompom" ta teraz moja kolej. > blauberze, a ty Trollhättan widzialas? Bo ja tu mieszkam i wszystkim > opowiadam o ty naszym jedynym skrzyzowanu co tu mamy.To jak bedziesz w Szwecji > przejazdem ,to zwiedz Trollhättan, to ci duzo czasu nie zajmie! Trollhättan niestety nie widzialam,ale jak kiedys bede przejazdem,na pewno wpadne zobaczyc Twoje slynne skrzyzowanie > A co studiujesz? germanistyke i tlumaczenia Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 20.06.05, 10:46 sylwek07 napisał: > Lillom jest z Wiednia i jest pod numerem 70 )a to watek o tym: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=24008234&v=2&s=0 Zaraz sobie poczytam)) dziekuje Odpowiedz Link
tamsin Re: witam:) 20.06.05, 16:53 witaj na forum blaubeeree ) ja macham lapka zza duzej kaluzy ) Odpowiedz Link
monhann2 Re: witam:) 20.06.05, 18:03 Ja tez Cie witam blaubeere. Rozgosc sie tu u nas, fajnie tu jest, zobaczysz...:- ))) Odpowiedz Link
blaubeeree Re: witam:) 20.06.05, 19:36 Alez jestem milo i serdecznie przez Was witana)))) Odpowiedz Link