Dodaj do ulubionych

Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...)

16.07.05, 16:52
Od jakiegoś czasu obijam się o różne kąty gazetowego forum, niektóre fajne, inne mniej surprised

Kilka razy słyszałam już fajne opinie o tym właśnie miejscu, po przeczytaniu trochę o Was jak
najbardziej je podzielam - mam nadzieję że mnie czasem przyjmiecie do dyskusji, zwłaszcza że
tematy są ciekawe, a towarzystwo tymbardziej smile

Pozdrawiam wszystkich ze straaaaasznie upalnego Bostonu!
Marta
A oto mój Matti-mam już 9 miesięcy!
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 16:55
      ja pierwsza lece sie witac, co prawda nie z Bostonu, ale kolo!!! do downtown
      mam niecale 15 mil! witaj kotorybka i napisz cos wiecej o sobie smile
    • sylwek07 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 16:58
      hej kotorybka smilei baw sie dobrze smile)
      • malpka108 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 17:05
        Pozdrawiam z NJ!!
    • ag.ni o widze ze juz dotarlas :) 16.07.05, 17:08
      do najlepszego, najsympatyczniejszego i najbardziej rozpitego forum na gazecie
      (szykuj musztardowke zaraz towarzyszki urzadza przywitanko)

witam i czuj sie jak u siebie smile
      • mulinka Re: o widze ze juz dotarlas :) 16.07.05, 17:48
        hi,hi
        to sie nam frakcja powieksza
        witaj serdecznie
        ja mam do Ciebie jakies...40 min
        powitalny buziak
      • kotorybka Dzięki! 16.07.05, 17:54
        Już się z Wami czuję jak u siebie na wygodnie wysiedzianej sofie - dzięki za miłe i gościnne mnie
        przyjęciesmile

Chociaż nie mam zwyczaju popijać przed zmrokiem, właśnie odkurzam musztardówkę (cóż tam w
        zakamarkach widać, resztki musztardy!??)! No więc za nas!

Do tych z "naszych" okolic (Tamsin!), mieszkam w Jamaica Plain, także też kilkanaście minut (rowerem)
        od centrum - a Ty?

Ag.ni, koniecznie chcę się także więcej o Tobie dowiedzieć - gdzie mieszkasz w Montrealu? Czym się
        zajmujesz (wiem, strasznie jestem ciekawska :-})?
        • thorgalla Re: Dzięki! 16.07.05, 18:00
          Widze,ze w szeregi wstepuja mlode mamusie,które chca nas przekupic zdjeciami
          pociech wink)) Pochwalam,pochwalam.
          Tylko dlaczego sami chlopcy,ja chce zobaczyc tez dziewczynki!!
        • tamsin Re: Dzięki! 16.07.05, 18:17
          kotorybka, ja pracuje w JP!! czesto chodze do Bukhara, i JP seafood na sushi.
          pracuje tuz przy Arnold Arboretum i chodze tam czasami na spacer smile))
          • asia.sthm Re: Dzięki! 16.07.05, 19:15
            Kotorybko najmilsza , powiedz swojemu Matti, ze ma tu taka jedna napalona
            przyszywana babcie wink))
            Witaj i widze ze Bostonskie spotkanie znow sie pitrasi.
            Ja do tego Bostonu chyba kiedys jednak zajade....
    • zapomnialamnicka Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 19:44
      hihi
      ja sie wczoraj wprosilam a dzisiaj witam nowa kobietke i malego mezczyzne
      pozdrawiam z upalnego i wilgotnego pittsburgha
      marta
    • triskell Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 19:50
      Witaj, Kotorybko, masz ślicznego nicka smile

Macham Ci z dzikiego (przyrodniczo) zachodu (Washington State).
    • aneta05 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 20:00
      Witaj z Nowego Yorku i czuj sie u nas jak najlepiej.

Aneta
      • gherarddottir Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 20:20
        Witanko z Oslo, swietny nicksmile))
    • bietka1 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 20:34
      I jeszcze jedna mama slodkiego chlopczyka smile
      Witaj kotorybko smile
    • kotorybka Do Tamsin i innych 16.07.05, 20:40
      Dzięki raz jeszcze za powitanie...
      Tak, jest ze mnie nowa (ale młoda to już raczej nie :-I) mama... w imieniu mojego faceta dziękuję za
      miłe słówka big_grin
      Tamsin, no to kiedy robimy wypad do Emac & Bolio's na lody??
      • bietka1 Re: Do Tamsin i innych 16.07.05, 20:42
        Jak nie mloda, jesli dopiero od 9 miesiecy? wink
        smile
        • jan.kran Re: Do Tamsin i innych 16.07.05, 22:20
          Nerwowo zamówiłam kolejny set musztardówek , bo nam się partia powiększa z
          szybkością światłasmile)))
          Witaj Kotorybko z narybkiem smile)))

Czy ja kiedyś wytrzeźwieję:-pppp
          Polewam białe winko i pozdrawiam serdecznie z Oslo.
          Kran.
          • asia.sthm Re: Do Tamsin i innych 16.07.05, 22:45
            Kranie, a kto ci kaze trzezwiec ???
            Kotorybko ,widzisz w cos popadla???
    • frankie36 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 16.07.05, 22:46
      Witaj serdecznie i ucaluj slicznego maluszka.smile)))))
    • annah11 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 17.07.05, 02:44
      Witaj, witaj, czesto czytaj, czesto wpadaj, duzo gadaj.
      Milo Cie powitac i o zdrowie spytac....
      Pozdrowienia z daleka - a. smile
    • mon101 Re: Witam wszystkie kobietki (i nie tylko...) 17.07.05, 21:51
      Witaj kotorybko, czas musztardowke wsadzic do zmywarki!
    • ag.ni hej kotorybka 21.07.05, 19:39
      Oj ciekawska jestes, ale ja tez i dlatego wspanialomyslnie ci wybaczam smile
      wiecej szczegolow o mnie w watku 'poznajmy sie'
      A jak masz bardziej konkretne pytania to mozesz mnie lapac na czacie 'bez krempacji'

A tu pare dodatkowych informacji.W Montrealu mieszkam od ponad 12 lat i kocham
      to miasto, no moze oprocz dni kiedy z humidexem jest wiecej niz 35.
      Tez przymierzamy sie do kupna domu, choc nie wczesniej niz za 2 lata, lubie
      dzielnice o ktorych pisalam z wielu powodow m.in domy wygladaja jak domy a nie
      pudelka z kartonow, maja stare drzewa wokol (w nowszych dzielnicach wszystko
      jest wyciete) a poza tym blisko szpitale ( ze wzgledu na dzieci) dobre szkoly
      (tez dzieci ) sklepy restauracje i kafejki w poblizu. Zaliczylam pare roznych
      dzielnic Rosemount, NDG, LaSalle, teraz mieszkam w Montreal-Nord, nie mialam
      innego wyjscia mama mi sie przeprowadzila, a ze pilnowala mojego synka i dojazd
      do mnie w kazda strone zajmowal jej 1.5h to zeby jej ulatwic zycie i sobie tez
      przeprowadzilismy.
      Mam BComm z JMSB (Concordia) i pracuje w zawodzie, choc nie dla wlasciwego szefa
      sad--nie powiem ci gdzie bo niestety za duzo osob mnie kojarzy z tym mniejscem.
      Jako glowna zywicielka rodziny nie moge sobie niestety pozwolic na zmiane tzn
      dopoki moj luby nie skonczy swojego doktoratu , a to podobno ma nastapic do 31
      sierpnia tego roku.

• asia9111 Re: hej kotorybka 21.07.05, 19:49
        ja tez witam z cholernie goracej Florydy smile
      • kotorybka Re: hej kotorybka 21.07.05, 20:47
        Ag.ni, fajnie że napisałaś!!
        Niestety nie mogę się doszukać wątku "poznajmy się"...

Ja też baaaardzo lubiłam Montreal, za moich czasów bedąc studentką na McGillu mieszkałam w
        "gettcie", a przedtem z rodzicami też na północy - fajnie się tam żyło, kiedy przyjechaliśmy tu do
        Bostonu przeżyłam swojego rodzaju szok, strasznie brak mi było atmosfery tego miasta (nie wspomnę
        już o księgarniach, kafejkach, restauracjach, wszystko w zasięgu ręki). Mamy zamiar wrócić na wiosnę,
        będziemy się też rozglądać za domem :-I. Muszę się przyznać, że mieszkanie tutaj poprzewracało nam
        (i innym!) trochę w głowach, typu: "za to dwupokojowe kondominium w rozlatującej się ruderze chcą
        tylko $400,000??? Trzeba się śpieszyć bo jest już kolejka i licytacja się zaczęła!!!"... Nie mogę się już
        doczekać powrotu do "cywilizacji" (tak zawsze żartujemy przejeżdżając przez granicę). Nie wspomnę
        już o sytuacji politycznej surprised

Co do gorąca, ostatnio są tu także niemiłosierne upały (38-40C) - nawet na uczelni gdzie pracuję
        dostaliśmy wiadomość że "non-essential employees" (czyżby to my?) powinni wracać do domu aby
        oszczędzać energię... a w domu sauna...

A w jakim wieku jest twój synek?
        Gratulacje dla męża prawie-doktoranta - w której dziedzinie?
        • ag.ni Re: hej kotorybka 21.07.05, 22:22
          Informacje o uczestni(cz)kach forum sa w linku na gorze

A twoi rodzice juz tu nie mieszkaja?
          Tak na brak atmosfery nie mozna tu narzekac, raczej na brak czasu lub pogode.
          Dzieci mam 2 i na razie poprzestane na tym (4,5 i 2 lata), bo chce troche
          pochodzic do kafejek smile

Maz jest fizyko-inzynier i pisze cos na temat 'laser ablation of silicon', dla
          mnie to gorzej niz czarna magiasmile, a pogratuluje mu dopiero jak skonczy pisac,
          na razie nie chce go stresowac ani zapeszac, bo i tak ma 3 mce opoznienia

Tutaj bedziecie mogli zaszalec z domem, za 350-400K mozna znalezc cos niezlego a
          za 500-600 calkiem fajnego, teraz troche jest ciezko bo jest b.duzy popyt ale
          rynek sie w koncu nasyci, i prawdopodobnie za rok lub dwa ceny zaczna isc w dol,
          a ci co kupili nieco bezmyslnie i przeliczyli sie z finansami zaczna sie
          pozbywac. Choc to zalezy czego szukacie. Ja wole stare domy z atmosfera,
          drzewami wokolo ( kupie dom dla drzew), condominia i miasta sypialnie mnie nie
          interesuja.
          A wy co bedziecie robic w Montrealu , uczyc czy raczej research? No i dlaczego
          nie na McGill'u a na UdeM?
          Napisz cos o sobie w watku "poznac", a moze tez swoja love story ( wszystko w
          aktywnych linkach po nazwa forum), my tu wszystkie jestesmy strasznie ciekawskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka