rhodeisland 16.09.08, 23:56 Moim zdaniem oczywiscie. Nie lubie brzmienia jezykow germanskich. Zamiescilam go na forum Polki w Stanach, pomyslam, ze forumowiczki tego forum tez chetnie posluchaja www.youtube.com/watch?v=ki8PX-Dyxbo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mulinka Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 17.09.08, 03:29 to i ja cos doloze video.google.com/videoplay?docid=3475473284467916706&ei=4FvQSKPcG5PuqAKf49HEAg&q=three+tenors&vt =lf szkoda, ze juz w tym skladzie nie zaspiewaja Odpowiedz Link
klaryska Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 19.09.08, 14:03 to ja doloze blisko tego co ma byc tak nie lubiane , troche poznawczym celem. www.youtube.com/watch?v=PRKEv6dSbiU&feature=related www.youtube.com/watch?v=IypowaVcZSs&feature=related www.youtube.com/watch?v=9hKpxs_wLVw&feature=related i klasyka www.youtube.com/watch?v=uuOUev9EgI8 mam nadzieje,ze autorka postu mi wybaczy 3 grosze. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 20.09.08, 02:07 No to ja sie doloze z jezykiem ktory jest dla mnie jednym najpiekniejszych De gustibus non est disputandum ... pl.youtube.com/watch?v=_1Vha3jHiJw&feature=related pl.youtube.com/watch?v=9Kkdrhd1fWE&feature=related pl.youtube.com/watch?v=HjFObAFlFt8 pl.youtube.com/watch?v=aPG9GcykPIY&feature=related A dla mnie najbrzydszym jezykiem swiata jest amerykanski:o) Brytyjski angielski jeszcze od biedy trawie ... Kran Odpowiedz Link
rhodeisland m.in do jan.kran i wersja wlosko-niemiecka duetu 20.09.08, 05:05 Brytyjski jak i amerykanski maja wiele brzmien. Ja wole wersje amerykanska, jest bardziej plynna. Inaczej tez brzmi jezyk mowiony, inaczej spiewany. Nie lubie specjalnie sluchac gdy ktos mowi po niemiecku, ale spiew w tym jezyku mi sie podoba. Zalaczam ta sama piosenke, co w pierwszym linku, ale czesc kobieca spiewana jest po niemiecku. Tez piekne, nicht wahr? www.youtube.com/watch?v=3IyYqJyc-zk Odpowiedz Link
rhodeisland Zmienilam zdanie 20.09.08, 05:18 Sa piekne piosenki. Nie ma brzydkich jezykow, bo kazdy brzmi inaczej w zaleznosci od tego, kto nim mowi/spiewa. A tu cos specjalnie dla jan.kran pl.youtube.com/watch?v=l1Q3OE7lXJk&feature=related Jakis czas temu zalaczylam link do piosenek spiewanych przez Japonke i wlasciwie to japonski nie brzmi dla mnie gorzej od wloskiego, czy francuskiego chociaz wole spiewany od mowionego pl.youtube.com/watch?v=Q3jVYe2AzLM Odpowiedz Link
jan.kran Re: Zmienilam zdanie 20.09.08, 08:28 Dziekuje za Marlene A tu ta sama piosenka woryginale: pl.youtube.com/watch?v=cBMDX2sR27U&feature=related Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Zmienilam zdanie 21.09.08, 04:28 Prosze bardzo. Dziekuje za wersje francuska. Bardzo lubie Marlene i gdy slucham jak spiewa, to nabieram motywacji do nauki niemieckiego. A tu piosenka, ktora pierwotnie spiewana byla chyba po angielsku. pl.youtube.com/watch?v=aPODPhqr64A Odpowiedz Link
julchen33 optymistyczniej 21.09.08, 19:29 to ja wrzuce cos weselszego w jezyku bardzo germanskim ) de.youtube.com/watch?v=GYIQn2LsriM&feature=related Odpowiedz Link
julchen33 roses 21.09.08, 19:52 no i jeszcze moi ulubieni germanie de.youtube.com/watch?v=Th-9mG1e9zY Odpowiedz Link
ulinha Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 22.09.08, 00:16 To i ja dorzuce swoj glos Moze to nie-najpiekniejszy jezyk swiata, ale w ustach tej Pani brzmi przecudnie: pl.youtube.com/watch?v=pHzaIK8fGVg pl.youtube.com/watch?v=TeOhPR_0x8E pl.youtube.com/watch?vpExb2hCYTs I ten sam jezyk, lecz z innego kontynunentu: pl.youtube.com/watch?v=j46YrtG5W0M i jedna z moich najbardziej ulubionych piosenek: pl.youtube.com/watch?v=Q7Hm21necrk chetnym przetlumacze Odpowiedz Link
mulinka Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 24.09.08, 02:34 Mariza mnie zachwycila nigdy wczesniej jej nie slyszalam... ale chyba teraz bede czesto sluchac dzieki! Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 04.10.08, 02:04 Generalnie niemiecki jest twardy straszliwie, ale ja lubie sobie posluchac spiewu po niemiecku no i jakby nie bylo niemiecki jezyk jest jakze bogaty Odpowiedz Link
jan.kran Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 04.10.08, 09:10 Niemiecki NIE jest twardy , już mi się znudziło powtarzać My , Polacy znamy niemiecki w najgorszym wydaniu aktorów z deder w filmach wojennych. Tak , ten niemiecki rzeczywiście nie najpiękniejszy. Ale posłuchajcie bawarskiego i wiedeńskiego to Wam się zdanie zmieni pl.youtube.com/watch?v=tUEyYuZkjVI&translated=1 pl.youtube.com/watch?v=GFaOHOSqZYQ Tu wiedeński pl.youtube.com/watch?v=kR5p4ckCzzs&feature=related Kran Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 04.10.08, 13:42 Kranie, mozesz mi przylac, mozesz mocno uszczypnac z podkreceniem...ja tego nie moge sluchac choc sobie nakazalam Twardy nie twardy, no ni cholery nie moze mi podejsc Odpowiedz Link
jan.kran Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 05.10.08, 01:39 A kto Ci każe PPPPP Ja po niemiecku rozumiem tak samo jak po polsku , lepiej niż po norwesku i miewam sny w tym twardym języku Mimo wysilków nikt nie mnie nie przekona do angielskiego , nie lubię z wielu powodow i już:o) Odpowiedz Link
rhodeisland do ekspertow niemieckiego 05.10.08, 03:34 Temat mnie zafascynowal i bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi 1. Jaka odmiana niemieckiego mowia w Szwajcarii? 2. Romy Schneider o ile wiem pochodzila z Austrii i w tym filmie grala Austriaczke, ale czy to akcent austriacki? www.youtube.com/watch?v=Ao3BLg1Xh54&feature=related To zamieszczam ze wzgledu na wzruszajace zdjecia pieknej pary Romy Schneider i Alain Delon www.youtube.com/watch?vKhbfNGT9Gk Czy w tym filmie z udzialem naszej Rodaczki Alicji Bachledy Curus mowia po bawarsku? Ladne brzmienie. www.youtube.com/watch?v4LEoAUJFRo&feature=related Ostrzegam przed klikaniem w emitikony, bo zrobilam to i zniknal mi caly tekst. Skad sie one wziely? Ja ich nie zamiescilam. Pojawily sie dopiero gdy nacisnelam "podglad" Odpowiedz Link
jan.kran Re: do ekspertow niemieckiego 05.10.08, 08:58 Emotikony można ustawić w ustawieniach forum. RI , ekspertem od dialektów zarówno niemieckich jak i norweskich jest moja Mloda , lingwistka in spe. Jak wstanie to Ją przepytam choc pewnie sama znam odpowiedź , zaraz zajrzę na linki Nie wiem w których językach jest takie bogactwo dialektów jak po niemiecku i norwesku. Fascynujące. Ja odróżniam z grubsza a Młoda z dokladnością do stu kmPPPPP Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: Masz szwajcarski:)))))))) 05.10.08, 09:25 Leżymy z ∆uniorem pod kompem i płaczemy ze śmiechu. Przepraszam wszystkich Szwajcarów ale ten jezyk mnie powala. Pozytywnie , piękny jest . pl.youtube.com/watch?v=aIJJGu_tVIk&feature=related Odpowiedz Link
asica74 Re: Duet w dwoch najpiekniejszych jezykach swiata 05.10.08, 14:09 Ulhinia, to ja poprosze o tlumaczenie! A w ogole sie wyzale: mialam sobie pojechac do Lizbony, ale zycie sie wkradlo w plany i d...a blada...((( Odpowiedz Link