Dodaj do ulubionych

Przeniesienie numeru do PLAY

IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 00:35
Moi drodzy, chciałbym tylko wszystkich chętnych do tego manewru
przestrzec...przeniesienie numeru do innego operatora w 24h to bajka, jak
większość "pozytywnych" rzeczy występujących w tym poj...nym kraju. UKE dobrze
wie, że wszyscy lecą w chu.a i przeciągają sprawę w nieskończoność i nic nie
robi, by to ukrócić!!! Ja czekam już jeb.nych 8 dni na aktywację katy sim w
sieci PLAY i do tej pory nie mogę się doczekać...na zasrane telefony do BOK
wydałem już więcej niż wynosiła wcześniejsza opłata za przeniesienie, na maile
eunuchy nie odpisują...a co najciekawsze? Teraz właśnie na przeróżnych forach
doczytałem, że rekordziści czekają na to już ponad 2 miesiące i echo! Czekam
do jutra kieruję sprawę do UKE i UOKiK, do czego namawiam wszystkich innych
poszkodowanych...może jak urzędy otrzymają zmasowane wiadomości na ten sam
temat, to przeprowadzą kontrole i ktoś w końcu beknie za tą bezczelność i
naciągactwo!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 04:35
      Zamienil stryjek.........
    • Gość: HM_ Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.12.09, 09:36
      W moim przypadku przejście do play trwało prawie tydzień. Powodem była uszkodzona karta SIM. Generalnie polecam, bo tanio. Trzeba pamiętać, żeby wykorzystać w ciągu 3 miesięcy minuty będące zwrotem opłaty za przeniesienie, bo przepadną.
      • Gość: Playowiec Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: 87.105.201.* 16.12.09, 09:44
        A u mnie 3 dni. Wniosek złożony w salonie Play w środę po południu.
        W sobotę w nocy Plus zdeaktywował kartę SIM,a koło południa telefon się
        zalogował w sieci Play na moim starym numerze.
        • Gość: ja Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 10:57
          w moim przypadku trwalo to 2 dni Heyah -> Play
    • Gość: olo Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ip.gronet.pl 16.12.09, 17:25
      a mi numer przenieśli w ok 20 godzin :)o 15 wyszedłem z play a następnego dnia
      rano miałem już nowego operatora :)
      orange -> play
    • Gość: ww Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 17:44
      Przeniesienie w 1 dzień, rano podpisałem umowę a na drugi dzień miałem aktywną
      usługę. Doładowałem za 30zł i od 3 msc ciągle mam aktywne połączenia wychodzące
      i przychodzące do każdej sieci.
      • Gość: ania Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.12.09, 18:07
        ile kosztuje takie przeniesienie? ostatnio się nad tym zastanawiam
        • Gość: q Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 18:11
          zero zł, płacisz jedynie za starter 9zł.
          • Gość: aaa Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 18:39
            Gość portalu: q napisał(a):

> zero zł, płacisz jedynie za starter 9zł.

Nie prawda. Tyle kasy zdzierają w rynku. W Tesco cała operacja jest darmowa.
            Taki starter dają Ci za darmo. I nie kłóćcie się ze mną, bo dzisiaj stamtąd
            wróciłem. Za jakiś czas będę użytkownikiem PLAY. Zobaczymy za jaki...

P.S. Taki starter nie ma nawet nabitej ceny na opakowaniu. Jest napisane, że ma
            wartość 9zł, ale jest nalepka: "Nie do sprzedaży"
            • Gość: omg Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 18:42
              Ja pierniczę, tu chodzi o play fresh
            • Gość: Playowiec Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.12.09, 19:02
              Do aaa: ja numer przenosiłem w salonie Play na Placu Magistrackim i
              też dostałem tam starter za darmo. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd,
              że tylko w TESCO dają bezpłatne startery. Podczas wizyty w salonie
              trzeba powiedzieć sprzedawcy, że chcecie przenieść numer w ramach
              promocji "Jedna wizyta w Play dla oferty Play Fresh". Wtedy każdy
              dostanie bezpłatny starter.Po udanej aktywacji numeru - konto jest
              zasilane automatycznie kwotą 9 zł oraz przez 3 miesiące po 20 zł co
              miesiąc (łącznie za przeniesienie otrzymujemy więc 69 zł). Starter
              jest wprawdzie ważny 14 dni, więc po przeniesieniu nuemru warto
              doładować sobie konto w Play nawet za 5 zł, wtedy ważność konta
              przedłuży się Nam na rok i spokojnie można korzystać z przyznanych w
              promocji bonusów. Jedynym warunkiem przeniesienia numeru jest
              zarejestrowanie numeru u dotychczasowego operatora oraz
              zarejestrowane dane muszą się zgadzać z tymi, które podajemy przy
              przeniesieniu numeru. Tutaj jest regulamin promocji:
              web.playmobile.pl/resources/pdf/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_J
              edna_Wizyta_w_Play_dla_oferty_Play_Fresh_30.09.2009.pdf
              • Gość: ss Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 19:21
                tylko że te 20 zł x 3 mają bardzo krótką ważność
                • Gość: Playowiec Re: Przeniesienie numeru do PLAY IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.12.09, 20:18
                  ss: 3 miesiące. Nie wierzę, że nie wygadasz 60 zł w trzy miesiące.
                  Bonus dostaje się zawsze 1-go dnia każdego miesiąca. W przypadku,
                  gdy została kasa z poprzedniego to środki się kumulują. Więc nic nie
                  przepada aż do końca trzeciego miesiąca.
              • Gość: aaa Do OMG i Playowca IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 20:18
                A myślisz, że do czego się przenosiłem jak nie do PLAY Fresh? Właśnie do tego.
                Nikogo nie wprowadzam w błąd, mądrale. Byłem w mieście i facet chciał ode mnie
                kasę. Tyle.

P.S. "Playowiec" - Nie jesteś jedynym, który wie o co w tym chodzi.
                • Gość: Playowiec Re: Do OMG i Playowca IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.12.09, 20:22
                  Gość portalu: aaa napisał(a):

> A myślisz, że do czego się przenosiłem jak nie do PLAY Fresh?
                  Właśnie do tego. Nikogo nie wprowadzam w błąd, mądrale. Byłem w
                  mieście i facet chciał ode mnie kasę.

To trzeba było go zje.bać i powiedzieć, że zgodnie z promocją ma Ci
                  wydać bezpłatny starter. Chyba, że nie pisałeś się na warunki
                  promocji albo kolesiowi skończyły się bezpłatne startery.
                  • Gość: aaa Re: Do OMG i Playowca IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 20:40
                    A myślisz, że co zrobiłem? Koleś się uparł. Nie chciałem robić afery i poszedłem
                    do Tesco, gdzie byłem już wcześniej, ale nie działała im sieć wtedy. W rynku
                    byłem, bo miałem po drodze.
                    • Gość: aaa Re: Do OMG i Playowca IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.09, 08:50
                      Obudziłem się w nocy o 2:30. Odruchowo patrzę na godzinę telefonie. Nie widzę
                      godziny, tylko informację o zgubionym zasięgu. Zmieniam kartę na tą z play i
                      wszystko działa dalej. Przeniesienie numeru nie trwało dłużej jak 12h.
                      • Gość: działa Re: Do OMG i Playowca IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.12.09, 17:23
                        tylko pracownicy salonów muszą być rozgarnięci i nie mylić numerów SSID podczas
                        podpisywania umowy (jak w moim przypadku). Całe szczęście ekipa z PLAY/Tesco
                        poradziła sobie szybciej niż cała reszta, do której się zwracałem. Pozdrawiam.
    • antoni100100 Re: Przeniesienie numeru do PLAY 08.08.16, 16:06
      Ja również wszystkich chcę ostrzec przed przeniesieniem numeru do play. To jest jakiś skandal. W obecnej chwili czekam już 85 godzin na aktywację karty sim i nic się nie dzieje, cały czas dzwonie do Bok i kierują sprawę do działu technicznego. Gdybym wcześniej wiedział o kolosalnym czasie oczekiwania, z pewnością omijał bym play z daleka.
      • antoni100100 Re: Przeniesienie numeru do PLAY 16.08.16, 18:19
        Już 11 DNI czekam na aktywację karty sim po przeniesieniu nuneru do play i nic się niedzieje, dział techniczny nawet nie ruszył palcem żeby rozwiązać ten problem.
        11 Dni czekam na aktywację mojego długoletniej numeru. Sytuacja jest irracjonalna i absurdalna!!!!!
    • krzycho-60 Re: Przeniesienie numeru do PLAY 23.08.16, 11:42
      masz kartę z tymczasowym numerem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka