Gość: justynka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.10, 11:29 Witam, mam pytanie jakie kościoły są jeszcze w Wałbrzychu? Chodzi mi o odmiany chrześcijaństwa u nas w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doox Re: odmiany wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 18:26 Na pewno są Jehowici ale to chyba nie kościół tylko zgromadzenie wyznaniowe (?) i jest jeszcze Kościół Augsburski czy jakoś tak ta nazwa brzmi a znajduje się niedaleko zielonego rynku na ul. 1-go Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: odmiany wiary IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.10, 18:31 Baptyści na Daszyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol dead Re: odmiany wiary IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.02.10, 18:43 adwentyści dnia siódmego, ulica z nówki na tuwima... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odmiany wiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 19:32 Zielonoswiatkowcy na Bialym Kamieniu i jedna z tych nowych, rozspiewanych grup chrzescijanskich na Starym Zdroju (w malym budyneczku za duzym sklepem ze sprzeetem rehabilitacyjnym)/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze kilka Re: odmiany wiary IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.10, 20:09 Cerkiew prawosławna na Mickiewicza (docelowo na Reymonta), cerkiew (właściwie korzystają z kościoła rzym.-kat.) grekokatolicka ulica Poznańska. Kościół ewangelicko-augsburski (luterański) jak już zostało wspomniane to ten biały kościół, kościoł Zbawiciela przy Placu Na Rozdrożu. Odpowiedz Link Zgłoś