Dodaj do ulubionych

PWSZ wałbrzych

IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 19:00
Czy warto iść do tej szkoły, jaka atmosfera i ludzie,jak ze znalezieniem pracy
po tej szkole,w jakimś rankingu zajęła przedostatnie miejsce z wszystkich
PWSZ,a wy co sądzicie.Z góry dziękuję za odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • Gość: ito Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 19:25
      no wiesz... renomą uniwersytetów to nigdy taka szkoła nie dogonie:) ale... zależy od kierunków. Opisze Ci na przykładzie logistyki - kierunek bardzo fajny na tej uczelni z bardzo dobrą grupą wykładowców. Więc odnosnie logistyki... pracodawca przyjmujący do pracy nie będzie patrzył czy chodziles na PWSZ czy na jakas prywatna szkole we wroclawiu czy Bóg wie co... zerknie na Twoje doświadczenia, porozmawia i to glownie na tym opiera sie rekrutacja.
      Czasy się zmieniają i główną kartą przetargową jest doświadczenie a nie to czy studiowało się Bóg wie gdzie.
      Każdy człowiek jest inny i wyłącznie od niego zależy jak potoczy sie później jego kariera, są tacy którzy po każdej szkole dojdą daleko ale są i tacy, którzy co by nie skończyli i tak bedą marudzić, że pracy nie ma.

Krótko mówiąc i odnosząc się do Logistyki na PWSZ myśle, że to dobry wybór i sporo się tu dowiesz i nauczysz. Ale radze dobrze się zastanowić czy aby nie lepiej zacząć studiować zaocznie i inwestować w doświadczenie w pracy, które jest niezastąpione i daje większe szanse na dobrą prace po zakończeniu studiów.
      • Gość: po pwsz Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 19:29
        lepiej nie idz szkoda czasu na taki papierek z którego wszyscy
        pracodawcy się smieją !!
        • Gość: student Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 19:34
          A właśnie warto, jestem zadowolony z wyboru. Nie stać mnie na Wrocław, więc
          wybrałem PWSZ. Uczelnia (jak każda inna) ma swoje plusy i minusy. Zdecydowanie
          natomiast odradzam WWSZiP. Mój kolega opowiadał, ze dzieja się tam dosłownie cuda
        • Gość: yyy Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 19:45
          nie wiem jaki pracodawca sie smieje :| wiadomo, że "lepszą" uczelnią jest np uniwersytet wrocławski czy inne "renomowane" uczelnie ale czy uważasz, że lepiej iść np do prywatnej bądz porównywalnej uczelni z PWSZ poza wałbrzych niż zostać na miejscu co znacznie obniża koszty?
          Renoma uczelni odgrywa role tylko w przypadku tych najlepszych, reszta traktowana jest na rowni czyli cos typu - "dobrze, że masz papier no ale gdzie pracowałeś i co potrafisz"?

ja uważam, że PWSZ też może być dobrym wyborem. W każdym bądź razie jest fajną alternatywą dla przereklamowanego Wrocławia :)
          • Gość: G pie......ć spamerów IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 21:41
            wszystko z jednego IP, faktycznie "wspaniała zawodówka"
            • Gość: yyy Re: pie......ć spamerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 01:21
              a co to malo ludzi ma neostrade? :|
              • Gość: Kaja Re: pie......ć spamerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 09:10
                Stanowczo odradzam jeśli jesteś ambitną dziewczyną i Twoją ambicją
                życiową nie jest tylko zdobycie papierka.To nieprawda jak pisze
                poniżej kolega,że ze względów ekonomicznych nie stać go na
                np.Wrocław.Osoby kreatywne zawsze sobie poradzą i potrafią się
                utrzymać.Są stypendia,tanie akademiki,można przecież wieczorami
                pracować.Ja zajmuje się rekrutacją ludzi młodych,ambitnych,bez
                kompleksów i wierz mi,że osoby po ukończeniu wałbrzyskich uczelni do
                takich nie należą.Moja obecność na tym forum nie jest
                przypadkowa,poniżęj jest również wątek o tej uczelni,który
                potwierdza w 100% jakość absolwentów.Nie popełniaj tago błędu.
    • Gość: a Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 21:43
      PWSZ to nasza lokalna szkółka. Idź do normalnej uczelni: UE, UWr, PWr - będziesz
      dumna(y) i z "papieru" i ze zdobytej wiedzy. Gdy przeglądam CV kandydatów do
      pracy, pierwsze do "kosza" wędrują oferty absolwentów PWSZ, WWSZiP, WSP i im
      podobnych "uczelni".
      • Gość: do a Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:24
        to znaczy, że jesteś dupkiem ; )
        • Gość: Adam Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:04
          Szkoła gotowania pomidorów, szkoda życia
        • Gość: a Re: PWSZ wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 16:46
          Może i jestem, natomiast z poziomu Twojej wypowiedzi wnoszę, że jesteś po PWSZ.
          Pewnikiem po filologii polskie j :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka