Dodaj do ulubionych

pod zaborami PO

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 20:53

Witajcie jak sie czujecie w nowej oblężonej Polsce ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anty-JarKacz Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:14
      "Oblezonej", "pod zaborami"... Głupiś jak galicyjski chłop. Możemy się
      z nimi nie zgadzać, ale 52,6% głosujących to nie zaborcy... Mysl co
      piszesz a nie pisz co myslisz.
      • Gość: antykomora Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:25
        niemcow tez za wielu nie bylo a jednak kazali ci szprechac pajacyku :P
        • Gość: didi Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:42
          52 % ale głosujących a nie uprawnionych do głosowania czyli jakieś niecałe 25 %
          społeczeństwa powyżej 18 roku zycia głosowała za Hrabią bo połowa ludzi
          zbojkotowała dyktature wyborczą.Czyli 3/4 społeczeństwa nie dało mu
          legitymizacji władzy , a to poteżna siła,mimo ze na razie bezwładna.
          Ja się czuję jak w zaborze rosyjskim.Burdel, korupcja i nepotyzm.
          Nie ma jednak złego co na dobre nie wyjdzie, kolesie dokręcą ludziom śrubkę i
          sie skończy jak w rumunii w 89.Żadne mamienie w TVN i ujadane Paligłupa ludzi
          nie nakarmi.
          • Gość: Grom Re: pod zaborami PO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 21:45
            Dokładnie to 53,01%
          • Gość: Wrotki Re: pod zaborami PO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 21:49
            didi masz problemy to widać. Ci co chcieli głosować to głosowali a ci co nie
            głosowali to i tak im wszystko jedno kto prezydentem będzie wiec spokojnie. Weź
            tabletki i włącz sobie Radio Maryja. Ojciec R. już znów sprawi że trafisz do
            swojego świata Alicjo.
          • Gość: Rzp Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 23:55
            59,2 mld zł kosztowałoby podatników spełnienie obietnic kandydata PiS
            38 mld zł – organizacja letniej olimpiady w 2020 lub 2024 r.
            10 mld zł – brak reformy KRUS i wydłużenia wieku emerytalnego
            6,2 mld zł – utrzymanie waloryzacji rent i emerytur w obecnym kształcie
            3 mld zł – dofinansowanie mieszkań dla młodych małżeństw
            2 mld zł – utrzymanie przywilejów dla służb mundurowych
    • Gość: bo ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.10, 21:36
      ja sie czuje fatalnie jak za komuny
      • Gość: Palipies Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 21:49
        Lepiej niż za zaborów PIS
      • Gość: Ja Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 21:50
        He,he jesli chodzi o komune to fakt nie bylo takiego luksusu jak
        jest dzisiaj,ale ja mialem prace moja rodzina i nie mialem problemu
        co zaplacic pierwsze,zeby mnie nikt nie scigal.Wszystko co sie udalo
        zdobyc cieszylo,ludzie nie byli tak przepelnieni jadem i nienawiscia
        jak dzis byli poprostu szczesliwi,usmiechnieci i zyczliwi.Kosciol
        mial swoje miejsce,religia w kosciele i nikt nas nie zmuszal do
        chodzenia na msze czy religie.Nasze dzieci mialy normalne
        dziecinstwo kazdy z nas mial dla nich czas obowiazkowo latem wczasy
        rodzinne,a dzis szkoda gadac sami wiecie.Kazdy system ma swoje plusy
        i minusy Polacy wybrali mniejsze zlo ja zreszta tez Kaczynskich juz
        przerabialismy wiec nie ma za czym rozpaczac.Wiem jedno dopoki nie
        zaczniemy sami od siebie,dopoki nie zniknie nienawisc i jad to nie
        oczekujmy cudow.Wygral Komorowski leca pomyje,gdyby to byl Kaczynski
        scenariusz bylby dokladnie taki sam,ale to jest wlasnie POLSKIE
        PIEKIELKO.
        • Gość: wuwu Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 21:55
          Tak to jest jak się żyje na kredyt z początku wszystko jest fajnie jest kasa ale
          to pozory bo przychodzi czas że kredyt trzeba spłacić. Tak więc w imieniu
          młodzieży dzięki za narobienie długów które my musimy teraz odpracować z
          nawiązką. Mam nadzieje że miło się żyło.
          • Gość: Ja Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 22:00
            Nikt za naszych czasow nie zyl tak jak dzis na kredyt bo i tak nie
            bylo za to co kupic.
            • Gość: wuwu Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 22:16
              ehh ależ owszem. Cały kraj żył na kredyt. A ty myślisz że te długi wobec innych
              krajów co teraz mamy to skąd się wzięły?? Jak się stwarzało fikcyjne miejsca
              pracy i dawało wypłatę za "czy się stoi czy się leży 2 tyś się należy" to
              myślisz że skąd państwo brało na to kasę??
        • kolecwoku Re: ja sie czuje fatalnie jak za komuny 05.07.10, 22:29
          zupełnie się zgadzam,niech rządzą bez vet,za rok ich ocenimy w wyborach
          parlamentarnych....-pozdrawiam...
    • Gość: razdwatrzy Re: pod zaborami PO IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 22:05
      Jarek swój wynik zawdzięcza jedynie zaprzyjaźnionemu radiu M. i propagandzie z ambon. Sondaże doskonale pokazują za kim głosowali ludzie wykształceni i mieszkańcy większych miast i dzięki im za to. Przynajmniej nie będzie wstydu w kraju i poza granicami jak to miało miejsce [cyt.] "pod zaborem" braci.
    • pozor_vlak Re: pod zaborami PO 05.07.10, 22:07
      Ja w pytę, a ty?
    • Gość: wx Re: pod zaborami PO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.10, 22:11
      Dla mnie BOMBA!!! Oby tak dalej !!! Koniec kaczyzmu !!!
      • Gość: palipies Re: pod zaborami PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.10, 08:09
        Gość: razdwatrzy powiedział(a):
        Jarek swój wynik zawdzięcza jedynie zaprzyjaźnionemu radiu M. i propagandzie z
        ambon. Sondaże doskonale pokazują za kim głosowali ludzie wykształceni i
        mieszkańcy większych miast i dzięki im za to. Przynajmniej nie będzie wstydu w
        kraju i poza granicami jak to miało miejsce [cyt.] "pod zaborem" braci.

Szczególnie podziękuj komuchom.
        • Gość: xxx Re: pod zaborami PO IP: 178.235.48.* 06.07.10, 08:15
          Jarek też prosił na kolanach komuchów tylko ci go olali,za
          wczesniejsze słowa.
          • Gość: ekonomista Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 08:33
            ja myślę ze pod rządami PO tak wesoło nie będzie, a jestem
            zwolennikiem platformy. W ciągu roku ludzie wyjdą na ulice i zrobi
            sie podobnie jak w Grecji. Upadające kraje unii europejskiej pociągną nas za sobą szybciej niż myślicie.
            • Gość: didi Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 12:26
              Dokładnie, czy wygrałby Kaczor czy Hrabia czeka nas dokładnie to samo.Hrabia w
              pałacu dodaje jedynie szujom splendoru.
              Taka sama sytuacja była 10 lat temu kiedy SLD rządziło i pijak prezydentował.Jak
              to się skończyło -odsyłam do archiwum albo do tych z dobrą pamięcia , a takich
              jest mało.
              Tylko wygrana Korwina by coś zmieniła.
              • Gość: góral Re: pod zaborami PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.10, 12:31
                JKM zapewne oprocz kary smierci wprowadzilby schizofrenikom zakaz
                netowania
                • Gość: mycek Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:12
                  hrabia drakulla :P świeta panienko uchowaj nas, ide po czosnek
                  • Gość: ciekawy Re: pod zaborami PO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.07.10, 14:52
                    hrabia nas usynowi czy zrobi parobkami europy?
                • Gość: didi Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 16:09
                  Hehe, jak za komuny, z opozycji zaczynaja robić świrów.
    • Gość: czlowiek PIS Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:48
      jest fatalnie nawet niebo płacze
      • Gość: jan Re: pod zaborami PO IP: 178.235.48.* 06.07.10, 16:29
        przebrała się miarka i nie ma już jarka
        • Gość: arrivederci Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 17:16
          Nie ma, to już szansy na normalne życie w tym kraju o czym jeszcze
          nie wiesz... ale szybko się przekonasz.
          • Gość: wałbrzyszanin Re: pod zaborami PO IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.07.10, 17:50
            czyzby moderatorowi nie podobały się moje wypowiedzi ze usuwa posty ?!
            bo sie prawde napisało mądrzy niech się cofną do lat 1990 i poczytaja na temat
            KLD już w tedy ludzie pogonili UD i ich kongres Pana Donaldinia a teraz nagle
            zmieniona nazwa i PO. gdzie wy macie rozum!
            • Gość: didi Re: pierwsza ofiara nowego reżymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 18:08
              W Pruszczu zmarł z głodu męszczyzna przed urzędem miejskim:

www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100705/INNEMIASTA12/925783943

gratuluję.
              • Gość: didi Re: a teraz jak na zamojszczyżnie w 1942 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 18:16
                www.dziennik.pl/wydarzenia/article640133/Antyterrorysci_pomogli_eksmitowac_rodzine.html

kosy na sztorc?
                • Gość: ekonom Re: a teraz jak na zamojszczy¿nie w 1942 IP: 89.108.110.* 06.07.10, 21:55
                  Spoko.
                  To dopiero początek.
                  Za chwilę trzeba będzie pokryć koszta, odszkodowań po powodziowych i
                  tych za katastrofę w Smoleńsku, utrzymać mięso armatnie w
                  Afganistanie, zapłacić za przegrane przez Polskę sprawy przed
                  Trybunałem , spłacić zadłużenia z których społeczeństwo ma tyle ile
                  trup z kadzidła, utrzymać na odpowiednim poziomie Rząd , zapewnić
                  Schetynie , Palikotowi, Drzewieckiemu, Chlebowskiemu , Piesiewiczowi
                  i innym ikonom PO godziwe warunki życia itd, itp.
                  Jeszcze trochę i skończy się Wam ochota do filozofowania.
                  A teraz do kieratu i orać, aż wam bańki pójdą nosem.
    • Gość: :/ Re: pod zaborami PO IP: *.chello.pl 06.07.10, 22:57
      Dzisiaj się zapisałem na przyspieszony kurs języka rosyjskiego.
      • Gość: Tak Re: pod zaborami PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.10, 08:27
        No to chłopcy z PO teraz sobie poużywają. Wczoraj ruszyli do boju. Wiek
        emerytalny, przywileje dla służb mundurowych czy np. górników. Nie mówię nie,
        jeżeli oczywiście zarobki będą satysfakcjonujące w całej gospodarce a nie tylko tu:

biznes.onet.pl/dobrze-oplacani-urzednicy,18554,3318390,1,news-detal
        Płaczcie i głosujcie za rok.
        • Gość: didi Re: Zabór mienia się poszerza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 08:56
          Nowy przękret z początku tygodnia:

wolnemedia.net/?p=22689
          • Gość: Tak Re: Zabór mienia się poszerza IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.10, 09:24
            Szybkie zakończenie komisji hazardowej wczoraj też odtrąbili.
            Przecież to jest jakaś kryminogenna opcja!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Andrzej Re: Zabór mienia się poszerza IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.07.10, 09:30
            jak za komuny bylo lepiej to czegoś narodzie chciał wolności? owszem dla glupich
            kukieł było lepiej, widac teraz kto stanowi elektorat pis, byłe komuchy. Wstyd
            darmozjady. Teraz pracy nie ma co? żyje sie na koszt pracujących, nie? Tak was
            nauczyli czerwoni? Ja wiem ze latwo sie przyzwyczaic, nigdy nie dorosniecie by
            wybrać JKM i zmienic realnie kraj.
            • Gość: , Re: Zabór mienia się poszerza IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.07.10, 10:16
              no czemu szybko zakończyli o aferze hazardowej bo schetyna i reszta jego bandy
              musi miec stanowiska przecież u boku swoich koleżków
              • Gość: nino Re: Zabór mienia się poszerza IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.07.10, 10:43
                Niestety prawda jest taka że żadnej afery hazardowej nie było. Bo jakby była to
                czemu nie zostało złożone doniesienie do prokuratury prze PiS? ano dlatego że to
                czysty polityczny spektakl. Przykro mi że zostałeś tak zmanipulowany przez
                swoich PiSowskich koleżków
              • Gość: Quiz Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.ptrhosting.com 07.07.10, 11:00
                Lekcja historii dla młodych (i nie tylko) wyborców:

video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485#
                Zadanie domowe:
                Na podstawie obejrzanego materiału podaj liczbę bolszewickich
                agentów mających wpływ na obecną kondycję i politykę kraju.
                • Gość: załamany sytuacja Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 11:27
                  jestesmy straceni. czy to ma sens ? chyba pora uciekać z kraju póki nie
                  za puźno.
                  • Gość: otazka Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.internetbox.cz 08.07.10, 15:19
                    Lekcja za trudna, czy może zamurowało was z wrażenia?
                  • Gość: the observer Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 22:22
                    Zanim uciekniesz ortografii chwilkę poświęc.. A poza tym to droga
                    wolna. Gdyby wiecej takich luzakow jak Ty bylo np w czasie powstan i
                    zaborow... Miekki Wacek jestes i tyle. Uciekaj Szczurku, masz racje:-)
                • Gość: młody Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.07.10, 15:53
                  Godzinny materiał to sobie mogą oglądać mohery na emeryturze co to nie mają co
                  robić. Normalne pracujący ludzie nie mają czasu na takie pierdoły
                  • Gość: zygi Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.10, 16:14
                    To aż nie prawdopodobne że tyle kretynopisiorów mieszka w naszym mieście. Aż
                    dziw że żadnego nie znam ,chyba na co dzień się wstydzą swojego zboczenia.
                    • Gość: powiec Re: Wiedza kluczem do ewolucji . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 17:32
                      zamurowały mnie wypowiedzi palikota wedlug mnie PO ma swojego buraka
                      Palikota=leper
    • Gość: hmm Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 18:28
      Wspaniale!
      • Gość: JA Re: pod zaborami PO IP: 178.235.48.* 08.07.10, 22:16
        Przestance sie nakrecac czego mam sie bac chyba tych idiotycznych
        wpisow komuny pytam jakiej?Sami sie wypuszczacie,nakrecacie juz nie
        jedne rzady przerabialismy przerobimy i te.Cudow sie nie spodziewam
        musze myslec o sobie moje problemy moge rozwiazac tylko sam nikt i
        zaden rzad mi w tym nie pomoze.Sadzice,ze Jarus z Polski zrobilby
        raj to wlasnie bylaby tragedia jakby sie dorwal do wladzy bo w nim
        jest tylko jad zreszta to widac przegrana juz sie odbija robieniem
        wody z mozgu nam spoleczenstwu sianiem nienawisci,maceniem.
        • Gość: smutny Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 08:12
          palikot nie jest dobry
          • Gość: fikus Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 06:40
            Palikot nieźle przegina pale
            • Gość: renata Re: pod zaborami PO IP: 94.254.200.* 22.07.10, 06:57
              Palikot niech odpowiada za swe słowa i czyny a nie ośmiesza PO.
              Zobaczcie ile dobrego PO robi w naszym mieście. Zbiórka darów dla
              powodzian, Fundacja Zielone Wzgórze, Koszykówka - z tego trzeba brac
              przykład a nie oczerniać.Gdybyście wzięli się do roboty a nie
              krytykowali marnując czas przed komputerem, zobaczylibyście ile
              poświęcenia kosztuje pomoc innym.
          • Gość: Albercik Re: pod zaborami PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.10, 00:02
            Palikot to wentyl i nawet nie wiecie ile dobrego odwala.
            Dzięki niemu premier Tusk, prezydent Komorowski i inne osoby które mają
            zajmować się rządzeniem nie musza tracić czasu na jałowe dyskusje z
            bojówkami sekty Jarka.
            • Gość: renata Re: pod zaborami PO IP: 109.243.120.* 23.07.10, 05:51
              Dobrze powiedziane, chyba zwerbuje cię do sztabu na wyborach
              samorządowych
              • Gość: efezjan Re: pod zaborami PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 09:18
                gratuluje inteligencji. palikot to tempa strzala wedlug mnie to
                odpowiednik leppera ktory mysli ze cos dziala a tak naprawde to
                najwiekszy burak, który próbuje wmówić wam wszystkim ze jest mądry i
                walczy o cos a tak naprawde jak sie wsluchac w jego slowa to brzmia
                one jak bełkot glupka. Niestety bawi się polską, oraz wami
                cwaniaczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka