Dodaj do ulubionych

gdzie nad wodę ?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 16:21
Witam serdecznie.

Mam pytanie jakie miejsce nad wodą niedaleko Wałbrzycha polecacie ?
Jak tam dojechac ? Słszałem o Krzeszówku ale nie mam pojęcia czy coś
tam z Wałbrzycha kursuje, tak samo ze Złotym Laskiem. Może wiecie jak
wygląda sytuacja Grząd kiedyś tam był piękny zalew ...
Obserwuj wątek
    • Gość: fqd Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 16:34
      Pelno takich tematow ostatnio. Poczytaj.
      • Gość: ~pq~ Re: gdzie nad wodę ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 16:42
        ~pełno, ale strasznie mało konkretów chodzi mi przede wszystkim o
        transport do poszczególnych miejsc
        • Gość: @@@ Re: gdzie nad wodę ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.07.10, 16:59
          transport wlasny :-)
        • Gość: yu Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 18:00
          Wszystkie miejsca sa na zadupiach wiec zostaje auto albo pociag i power w nogach.

Wchodzisz na google maps, szukasz jeziora, pozniej w rozklad pkp i sprawdzasz w
          jakich godzinach do okolicznych miejscowosci jezdza pociagi (i wracaja), na
          autobusy bym raczej nie liczyl
          • Gość: olo Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 18:24
            cała polska jest na zdupiu dobrze że Wałbrzych jest w strategicznym miejscu
            położonym, gdzie mamy wspaniały dworzec PKS i zajebistego przewoźnika.
            • Gość: do pq Re: gdzie nad wodę ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.07.10, 18:31
              może czarter ??? albo śmigłowiec bo przecież tu nigdzie nie ma nawet kawałka
              równego do lądowania czegokolwiek ... jeziora ha ha ha ale dojebałeś !!!
              • Gość: EJKSE Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 18:46
                JA POLECAM JAWORZYNĘ ŚLĄSKĄ ALBO MROWINY CAŁKIEM NIE DALEKO I BARDZO
                PRZYJEMNIE. A TRANSPORT Z W-CH TO TYLKO WŁASNY
            • Gość: ~pq~ Re: gdzie nad wodę ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 23:05
              no w sumie z tymi PKS'ami to też nie jest najlepiej na "dworcu" nie ma
              aktualnego rozkładu jazdy, każdy jeździ jak chce
    • Gość: jam Re: gdzie nad wodę ? IP: *.sattom.pl 14.07.10, 23:00
      Na wyrobisku koło Krzeszówka. Tylko trochę kamieni jest przy brzegu...
      • Gość: gosc Re: gdzie nad wodę ? IP: *.centertel.pl 15.07.10, 09:55
        Zastanawiam sie na jaka cholere zostala spuszczona woda z zalewu w
        Starych Bogaczowicach i czemu do dnia dzisiejszego, a minelo juz
        wiele lat nic sie nie robi, zeby przywrocic to miejsce do dobrego
        stanu. Przeciez bylo to jedne z nielicznych atrakcji w okolicy,
        gdzie mozna bylo sobie poplywac.
        • Gość: gosc Re: gdzie nad wodę ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.10, 11:18
          tak samo jest z Grzędami gdzie kiedyś był urokliwy zalew przyciągający
          mnóstwo ludzi ...
          • Gość: em Re: gdzie nad wodę ? IP: *.chello.pl 15.07.10, 12:50
            bukówka, najlepiej autem, ewentualnie maraton rowerem, spory kawałek, ale polecam
            • Gość: blume Re: gdzie nad wodę ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.10, 21:26
              no wlaśnie jak dojechać do Bukowki?
              • Gość: em Re: gdzie nad wodę ? IP: *.chello.pl 15.07.10, 21:30
                ja jeżdżę przez stare bogaczowice i kamienną górę
                • mlody_wch Re: gdzie nad wodę ? 15.07.10, 22:18
                  a możesz to rozwinąc: jakieś autobusy ?
                  • Gość: em Re: gdzie nad wodę ? IP: *.chello.pl 16.07.10, 13:47
                    o autobusach mi nie wiadomo. z pewnością istnieje możliwość dostania się do
                    kamiennej góry z wałbrzycha, być może tam jest jakieś połączenie busowe czy
                    autobusowe. ja jeżdżę samochodem więc niestety nie pomogę.
                    • mlody_wch Re: gdzie nad wodę ? 16.07.10, 14:13
                      niby jest połączenie Kamienna Góra - Bukówka ;) może się ktoś
                      orientuje czy ten zalew jest jakoś daleko od samego przystanku PKS ?
                      • Gość: sam Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 08:23
                        wejdź sobie na stronę pks kam góra i tam jest rozkład jazdy najlepiej jechać
                        chyba do Miszkowic jest to miejscowość gdzie usytuowana jest tama na Bukówce.
                        • Gość: s Re: gdzie nad wodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:48
                          Bukówki ja nie polecam nie dość że daleko to na dodatek nic
                          specjalnego.
                          • Gość: do wszystkich Re: gdzie nad wodę ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.07.10, 15:09
                            bukówka to zbiornik retencyjny wody pitnej dla wałbrzycha i okolic zakaz kąpieli
                            zakaz wstępu ogólnie w pobliżu zbiornika
                            • Gość: em Re: gdzie nad wodę ? IP: *.chello.pl 18.07.10, 17:54
                              na bukówce drodzy to właśnie planują założyć płatny parking i może kilka punktów
                              gastronomicznych dla kąpiących się oraz myślą nad usypaniem piasku nad brzegiem
                              wody, dla przyjemniejszego wypoczynku. zakaz może i jest ale i inwestycja
                              wypoczynkowa się rozwija.
        • Gość: Hmm??? Re: gdzie nad wodę ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.10, 00:10
          > Zastanawiam sie na jaka cholere zostala spuszczona woda z zalewu w
          > Starych Bogaczowicach
          Sanepid zamknął
    • Gość: Krzoku Re: gdzie nad wodę ? IP: 95.174.33.* 20.07.10, 22:50
      www.nad-jeziora.pl - opis miejsc nad jeziorem w kazdym wojewodztwie
      • Gość: yarisa Re: gdzie nad wodę ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.10, 13:59
        ja prawie codziennie jezdze rowerem na Grzedy, faktycznie zmienilo sie tam i to bardzo.....ale zawsze jest gdzie odpoczac, plusy to spokoj, malo ludzi, w weekendy troszke wiecej, a woda, no coz, nie jest idealna, ale poplywac mozna.......troche jej ubylo i moze troche zszokowac jesli ktos pamieta jak tam wygladalo kilka lat wstecz, co tu duzo mowic, zaniedbany zalew, jesli ktos nie ma srodkowczy nawet samochodu, zeby pojechac gdzies w inne miejsce to grzedy nadaja sie dla mniej wymagajacych do odpoczynku, pozdrawiam;]
        • Gość: Radków_zaprasza Re: gdzie nad wodę ? IP: 87.105.201.* 21.07.10, 15:14
          Jedźcie do Radkowa. To tylko 40 km. Zalew jest po remoncie, jest
          promenada, gastronomia i bezpłatny parking, można pożyczyc kajaki, i
          rowery wodne. Wpompowali w jego modernizację 8 mln zł, z czego 5 mln
          dostali dofinansowania z Unii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka