Gość: 44b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 22:11 co wam przychodzi na myśl ,gdy słyszycie hasło "samotna matka" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mumo Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.10, 22:33 Mi przychodzi na myśl samotna matka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.08.10, 01:18 samotna matka to po walbrzyskiemu :) idiotka co chciala sie ustawic z cwaniakiem i popuscila mu szpary a teraz jest sama, bo cwaniak sobie poszedl i teraz poszukuje meza juz normalnego nie cwaniaka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.08.10, 01:44 Gdybym nie byl synem matki po rozwodzie to przychodzi mi na mysl zalana blachara, patologia, ale mialem to "szczescie" i wiem jak to jest jak ojciec po 20 latach malzenstwa przechodzi kryzys wieku sredniego. Ot nie kazda samotna matka jest tym za kogo ją macie. Nie generalizujmy, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata-Psycholog Re: samotna matka IP: 109.243.45.* 15.08.10, 14:13 Dokładnie, to taka suka co ogląda sie za żonatymi, robi se bachora bo chce wyłudzić kase, a później żali sie na forum jaka to ona jest biedna. Poizdrawiam wszystkie suki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: samotna matka IP: *.cable.quicknet.nl 15.08.10, 07:58 Ja po pierwsze myślę,kim był szanowny tata i jeśli dziewczyna młoda a dziecko bejbi to sprawa jest prawie oczywista.Przerosło go i dał nogę.Myślę tez ,że musi być jej ciężko.Każda matka chciałaby pełnej rodziny.Ale skojarzenia z patologią,blacharstwem itp.to pasują jeszcze do pokolenia mojej 90-letniej babki.Szkoda,że tak się to odbiera,ale to chyba wina polityki naszego kraju w stosunku do samotnych matek,które muszą nieźle kombinować,żeby przeżyć za te ochłapy i ciężko iść przez życie z uśmiechem na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskiemwoczy Re: samotna matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 08:31 W tym kraju większość musi nieźle kombinować żeby przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: samotna matka IP: 109.243.218.* 16.08.10, 12:33 ,,ciężko iść przez życie z uśmiechem na ustach...''i ukrywać łzy przed dziećmi.Dziękuje za słowa otuchy, rozumie tylko ten co sam przeżył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: samotna matka IP: 87.105.201.* 16.08.10, 12:43 zgadzam sie jak ciezko jest ukrywac łzy przed maluszkeim ktory czuje ze jest zle a jednak trzeba isc do przodu i dac milosc temu dziecku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: samotna matka IP: 178.235.51.* 15.08.10, 08:34 Kobieta wiedząca czego chce w życiu, świetnie zorganizowana, dobry pracownik (zależy jej na pracy), samodzielna, zaradna życiowo, potrafiąca podnieść się z upadku. Może samotna, a może nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: samotna matka IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.08.10, 12:44 jak mloda to puszczalska, jak stara to szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.08.10, 13:01 Następna blachara, która leciała na bajer i samochód, bo normalni, spokojni faceci to nie dla niej, a teraz się żali, że ją "wyrucha.li". Trzeba włączyć myślenie dużo wcześniej !!! Najgorsze jest to, że teraz każdy pracujący podatnik będzie na taką pracował, bo jakiś kretyn wymyślił pojęcie "Matki samotnie wychowującej dziecko". Ja bym z tym zrobił porządek w 5 minut jakbym był u władzy. Skoro jest dziecko, musi być ojciec, jak sama nie potrafi wyegzekwować od kolesia należności, to niech sobie teraz radzi, a nie od razu na pomoc durnego państwa liczy. Jaka to ona skrzywdzona, bo ją zostawił itp. Trzeba było myśleć wcześniej, bo nie tylko bajeranci z super furami potrafią (czasami pewnie nie)zaspokoić kobietę w łóżku. Trzeba było dać dup.y facetowi NORMALNEMU. P.S. Żeby nie było - jestem żonaty od 4 lat i mam wspaniałego 2 letniego synka i jesteśmy szczęśliwi, bo włączyliśmy myślenie od początku i musimy teraz dawać pod opiekę synka komuś innemu, żeby móc pójść do pracy kiedy ona śpi i zarabiać na nią i jej dziecko. Pieprzon.a cwaniara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MmM Re: samotna matka IP: 87.105.201.* 16.08.10, 13:15 a ja bym życzyla tobie zebys sie znalaz w takiej sytuacji nie zawsze cwaniak z kasa okazuje sie totalnym pajacem nieodpowiedzialnym. Nie masz nawet pojecia jak mozna zawiesc sie na czlowieku z ktorym zyje sie 10 lat! i co przewidzsz co sie stanie po latach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do realisty Re: samotna matka IP: 109.243.218.* 16.08.10, 14:31 A ja zycze Realiście by z usmiechem na ustach mógł odmówić dziecku tego czego chce, powiedzieć nie kupie ci tego, dziecko nie rozumie że pieniądze to coś co samo znajduje sie na koncie. Trzeba pracować lub w ogóle miec prace, więc Realisto nie wyjeżdżaj tu z cwaniarami, bo z ciebie to dopiero CWANIAR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.08.10, 14:37 Większość samotnych matek, które się widzi, nie mają nawet skończone 25 lat, a są i młodsze, więc nie porównuj sytuacji, kiedy dwoje ludzi żyje ze sobą 10 lat i się rozstają, do sytuacji, gdzie dziewczyna się puściła bez rozumu z jakimś kolesiem którego znała "chwilę" i teraz lamentuje jaka ona biedna. Są różne sytuacje w życiu, są nawet rozwody po 20 latach, ale dzieci są już dorosłe, lub prawie dorosłe i nie ma to żadnego podobieństwa do puszczalskich, tępych "blondynek". Najgorsze jest to, że większość tych "samotnych matek" pobiera potężną kasę i różnego rodzaju ulgi od Państwa i podatników, a i tak żyje ze swoim chłopem "na czarno" i mają więcej niż osoby, które mają zalegalizowany związek. Trzeba przeprowadzać KONTROLE takich osób - 3:20 w nocy, kolba w drzwi i sprawdzenie czy jest sama czy z kolesiem. Nakryje się ją z kimś, okaże się że to ojciec dziecka, to ukarać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MmM Re: samotna matka IP: 87.105.201.* 16.08.10, 14:44 a ja ci powiem tak ze nie mam dziecka odchowanego bo zyjac z czlowiekiem 10 lat myslalam ze jesli urodzi sie dziecko to dopielni naszego szczescia a teraz zobaczylam jak bardzo czlowiek moze sie zmienic. Jeszcze jedno jestem sama nie dostaje od niego zadnych pieniedzy a i od panstwa tez nie poprostu mysle ze sobie jakos poradze a na takiego faceta to poprostu nawet nie wiem jak powiedziec. Jest to przykre i nigdy nie pomyslalabym ze dziecko moze tyle zmienic :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.08.10, 15:12 Myślę, że w tym temacie już powiedziano wiele i więcej nie trzeba. Są ludzie samotnie wychowujący dzieci z różnych powodów, ale nie moralne i okropne jest to, że wiele z tych osób właśnie oszukuje Państwo na swoją korzyść i się śmieje z tych co pracują i mają zalegalizowane związki. Ja chciałbym tyle zarabiać, żeby moja żona mogła siedzieć w domu i być z naszym synkiem cały czas, tak ja taka właśnie dziewczyna, co żyje z chłopem na lewo i ma kasę od Państwa taką jak moja pracująca żona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tępego Realisty Re: samotna matka IP: 109.243.218.* 16.08.10, 16:49 Hehe dobre najniższa krajowa o ile wiadomo wynosi 1317 brutto, realisto ( Głupiutki blondynie) oblicz sobie wpisują w google - kalkulator wynagrodzeń - kwote bazową 1317 - następnie naciśnij enter (klawisz komputera) oblicz - ile to jest netto i pokaż kobiete która dostaje od naszego Państwa tyle na dziecko. Az żal czytać takich pustaków jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.10, 17:48 Wzięłaś pod uwagę wszystkie zapomogi, ulgi, socjalne, wyprawki dla dzieci do szkoły, darmowe kolonie dla dzieci itp. i wiele innych o których wiele osób nie wie, a ona dostaje BO JEJ SIĘ NALEŻY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwa mezatka Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.10, 18:14 zadnemu debilowi ani idiotce nie wpadnie do glowy to,ze mozna byc samotna matka bo ojciec dziecka umarl? albo,ze dziecko urodzilo sie niepelnosprawne i przeroslo to mozliwosci ojca,ktory nagle rozplynol sie w powietrzu? piszecie np. ze jak mloda to puszczalska,ja znam kobiete,ktora zostala wdowa w wieku 20lat i to nie jej wina,ze zostala samotna,zastanowcie sie idioci bo z waszych wypowiedzi wynika,ze macie tok rozumowania wiekszosci spoleczenstwa z nizin intelektualnych,mam jeszcze pytanie do autora tego watku, w jakim celu zadales takie pytanie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do realisty Re: samotna matka IP: 109.243.218.* 16.08.10, 18:31 Dwa tygodnie temu zginął młody chłopak w jednej podwałbrzyskich fabryk. Zostawił dziewczynę w ciąży, slubu nie mieli, ona nie pracuje i nie jest jakąś tam szczeniarą tylko kobietą która teraz będzie musiała radzić sobie sama.O rencie rodzinnej po ojcu dziecko może zapomnieć bo rodzice nie mięli ślubu. Zapewne dostanie becikowe 1000 x2 plus rodzinne 68 zł, plus dodatek dla samotnej matki 170 zł. Kalkulacja jest zajebista.Więc co takie osobniki jak ty realisto moga w tym momencie mówic o kobietach wszystkie wrzucając do tego samego worka. Z chęcią bym plunęła tobie w twarz, i kopnęła w szczątkowe coś co u innych nazywa się męskością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarisa Re: samotna matka IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 18:50 to skoro "takiej" nie stac na utrzymanie siebie a co dopiero dziecka to po co "je" plodzi hmm? zgadzam sie z Realista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.10, 23:00 Ta dziewczyna wpadła z tą ciążą jak właśnie szczeniary. To że jej CHŁOPAK zmarł, a nie uciekł, to nie zmienia faktu, że ona też bez rozumu się bzykała (bez zabezpieczenia chociaż), nie mając ślubu, pracy, własnego mieszkania. To, że facet zmarł, to nieszczęśliwy wypadek, który nie usprawiedliwia jej wcześniejszego postępowania i bezmyślności, a w tym wątku poruszyłem jeden rodzaj "samotnej matki" tzw. puszczalskiej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.08.10, 23:08 zapytaj mamy napewno sam byles wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr No Re: samotna matka IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.10, 23:34 każdy przypadek samotnej matki nalezy rozpatrywac osobno co nie zmienia faktu, że wiele jest podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: samotna matka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 07:30 Daj spokoj, Samotnym matkom nie wytlumaczysz. To zawsze caly swiat jest winny, tylko nie one. Tylko, ze 1. Jakby naprawde byly w porzadku to zaden normalny facet nie zostawilby ich z dzieckiem. 2. Gdyby zas byly w porzadku,a facet je zostawil z dzieckiem (lub one jego), znaczy ze nie myslaly z kim robia dziecko I na cholere grzebiecie w wyjatkowych historiach wdow itp. Pomowcie o ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do realisty, D Re: samotna matka IP: *.22.31.lan.e-wab.pl 17.08.10, 10:19 Jesteście szczeniackimi głupcami nie znającymi zupełnie życia. Egoiści skupieni na czubku.... A nie bierzecie pod uwagę odpowiedzialności takiego "tatusia", który, bez względu na wszystko, zostawia SWOJE dziecko i idzie w siną dal. Baaaaaardzo często zapominając o swym potomku zupełnie! Bo: dziecko płacze, dziecko choruje, dziecko wymaga karmienia, nieprzespanych nocy. Koniec latania z kolesiami na piwko. Ta "baba" (matka jego dziecka) jest zmęczona, już nie ma tyle czasu dla niego - dużego egoistycznego dziecka. A może to "tatuś" nie dorósł do roli ojca i dalej nosi pampersy! Pomoc dla samotnych matek! Toż to czysta kpina. Przejdź się do opieki społecznej i zapytaj o tę pomoc. Dowiesz się, że na pomoc mogą liczyć tylko te, których dochód na jednego członka rodziny, nie przekracza 300 zł! Idź do księdza - usłyszysz, co on sądzi o kobietach - nie moherach! A poza tym - poznaj najpierw życie. Do tego czasu powstrzymaj się z ocenianiem innych. Nie wiesz co Ciebie i Twoich bliskich spotka w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwa mezatka Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.08.10, 21:59 samotna czy nie,to tylko sprawa danej osoby,nie wszystkie sa porzucone,niektore sa same z wyboru lub roznych przyczyn losowych,nie rozumiem dlaczego,ze samotna to od razu zla,nie wszystkie matki wyludzaja pieniadze od panstwa,dlaczego sie czepiacie,co to kogo obchodzi,ze ktos sam wychowuje dzieci,rownie dobrze na forum mozna sie czepiac starych kawalerow czy rozwódek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RPA Re: samotna matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 23:57 zjawisko "samotnej matki"nasiliło sie w ostatnich czasach.Owszem,jest cała masa kobiet ,które same wychowuja dzieci bo jakies przykre zdarzenie losowe zepsuło ich szczęśliwe życie ,czy np trafiły na skur...la,który nie podołał funkcji bycia ojcem.Niestety coraz częsciej można zaobserwować kobiety ,nazywające się samotnymi matkami ,które de facto nimi nie są .Opalona ,dobrze ubrana laseczka,z kolorowymi tipsami , krzycząca do telefonu do tatusia ,ze ona nie ma za co kupić dziecku bułki na śniadanie.Do tego oczywiście nie sklalana żadną pracą-to obraz wspólczesnej mamusi . Pomijając oczywiscie wyjątki ,gdzie kobiety są w 100% samiusieńkie i obciążone mega problemami z egzekucją 200 zł alimentów.Super dżaga ,samotna mother stoi w MOPSie i wykrzykuje ,ze jej się należy ,a jej dochod jest znacznie mniejszy ,niż 300 zł na osobę .Szkoda ,ze taka jedna zapomina ,ze zapierdziela na nią jej nowy przyjaciel ,szkoda ,ze zapomnina zdiąć kiecki za 300 stówy i trendy szpilek.W wielu przypadkach samotna mamusia to cwana i wyrachowana kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: samotna matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 05:24 TU POWINNAŚ OBWINIAĆ MOPS.BO TO URZĄD SPRAWUJE KONTROLĘ.PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: samotna matka IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.08.10, 17:40 Tu samotna matka, która nigdy NIC nie dostała od państwa, nawet rodzinne się nie należało, bo dochód przekraczał 504 na osobę. Ale poradziłam sobie, córka studiuje i jakoś idzie. Nie piszcie o pseudo "samotnych matkach", porządne też istnieją i jakoś sobie radzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Re: samotna matka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 07:32 nie frustruj sie tak. RPA swietnie opisal sytuacje wiekszosci samotnych matek. I nie probuj oceniac doswiadczenia ani mojego ani realisty, bo nic o tym nie wiesz, ale zachowujesz sie jak typowa samotna matka-ja wiem najlepiej, ja mam najgorzej, wspolczujcie mi a najlepiej dajcie. Mi znane sa historie kobiet, ktore zostaly samotnymi matkami patrzac na swiat tak jak Ty - w ich mniemaniu to one mialy najciezej wychowujac dziecko bo taty w domu nie bylo. Ale ze tata zyly w pracy wypruwal,zrezygnowal z prywatnego zycia, dorabial gdzie mogl, dzieckiem sie opiekowal kiedy one do kolezanek lataly, karmil gotowal, opiekowal sie to juz nie widzialy. Po prostu w wiekszosci to slepe egoistki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: samotna matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 05:17 MASZ SŁUSZNĄ RACJĘ,REALISTA URWAŁ SIĘ Z CHOINKI.DLA TAKICH CO ŻYCIA JESZCZE NIE POZNALI,TO ŻYCZĘ,ABY ŻYCIE DAŁO IM SIĘ TAK WE ZNAKI,ŻE PRZESTANĄ PISAĆ TAKIE GŁUPOTY.CHŁOPIE POMYLIŁY CI SIĘ POSTY .TO CO TY PISZESZ TO PISZESZ O PATOLOGI.W WIĘKSZOŚCI SAMOTNE MATKI TO SĄ OSOBY,KTÓRE PRACUJĄ I KTÓRYM NAWET NIE NALEŻY SIĘ ŚMIESZNE RODZINNE,BO PARĘ GROSZY PRZEKROCZY PRÓG.O CZYM TY PISZESZ./,,JESTEŚ CHYBA NIE ZŁYM ALIMENCIARZEM POKRZYWDZONYM PRZEZ ŻYCIE,,/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: samotna matka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 22:06 A pijackie mordy, zasmradzające ulice miasta utrzymujecie ze swoich podatków :) więc dlaczego im się należy mimo, że nie zhańbili się w życiu żadną pracą :) To jest właśnie Wasz rozumny tok myślenia :) brawo nie ma to tamto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: samotna matka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.08.10, 23:41 Z większością samotnych matek jest właśnie tak jak pisałem - cwane, im się należy itd. Co do żuli itd. - jak do mnie podchodzi żul i prosi o kilka groszy, to się go pytam: - na którą godzinę idzie Pan jutro do pracy ? - JA NIE PRACUJĘ !!! (z oburzeniem) - no widzi Pan, a ja idę na 7:00 rano i pracuję do 15:00 i nie mam wolnego tak jak Pan i nie mogę sobie chodzić beztrosko po mieście, a pieniądze to ja mam komu dawać. Po takim dialogu koleś odchodzi, bo znów ktoś mu nagadał, ale ktoś inny da mu parę złotych i w miesiącu uzbiera się niezła sumka. Kiedyś w TV wypowiadali się tacy ludzie co żebrają i mówili, że mają kilkaset złotych miesięcznie. Płacimy na takich podatki, a dodatkowo jeszcze ludzie takim dają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: samotna matka IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.10, 17:08 Zwrot "samotna matka" kojarzy mi sie z kobieta samotnie wychowujaca dziecko/dzieci, a ze sa "cwane" to dlatego, ze samotnie musza sobie ze wszystkim radzic i nie moga na nikogo liczyc.....ale od każdej reguły zawsze jednak mogą wystąpić wyjątki… Natomiast to o ciezko zebrajacych od samego rana zulach bardzo mi sie spodobalo, tylko, ze taki dialog odstrasza ich doslownie na chwile.....to dla nich za bardzo oplacalny "zawod".....skad sie bierze taka mentalnosc, przeciez zeby zyc w taki sposob to trzeba sie na taki stan zgodzic....nie pojete to dla mnie:S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: samotna matka IP: *.chello.pl 22.09.10, 21:27 samotnych matej jest coraz więcej ale czy na pewno sa one samotne? Często bywa tak, że samotne sa z czystej kalkulacji. Jako samotna pobiera zasiłek, jako samotna może bardziej pokombinować. Mnie samotne matki kojarzą się niestety z biedą, agresją, roszczeniowym nastawieniem do zycia. Wiele samotnych uważa, że im się NALEŻY . Mieszkanie ( zajmowane pustostany) , zasiłki chociaż tatuś mieszka w tym samym miejscu, szczególne traktowanie ( świete krowy). Nie, nie będę generalizować bo są wyjątki ale to są kobiety nie samotne tylko samodzielne ( te wyjątki) Odpowiedz Link Zgłoś