Dodaj do ulubionych

Skandal w Wałbrzycu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 07:37
Z pieniądze podatników Pan Kruczkowski urządził sobie kampanie na bilbordach, lokalnej prasie i kablowych telewizjach. Bedze to nas kosztować 30 tyś złotych . Wiele inwestycji jest dopiero rozpoczętych ale Piotr Kruczkowski ogłasza już swoje sukcesy na tym polu za nasze pieniądze -SKANDAL SKANDAL SKANDAL SKANDAL SKANDAL !!!!!!!!!!!!!

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,8377233,Jak_Walbrzych_zmienia_sie_przed_wyborami_samorzadowymi.html
Obserwuj wątek
    • Gość: harry potter Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ptrhosting.com 15.09.10, 07:52
      Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości.
      Terry Pratchett
      źródło Wikicytaty
      • Gość: Agnieszka Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 07:58
        A jak nazywają się osoby które robią sobie kampanie za kasę podatników ?
        • Gość: Karolak Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ptrhosting.com 15.09.10, 08:03
          Kochana Agnieszko / Marcinie (nie wiem z którą Twoją osobowością teraz rozmawiam).
          Kampanie wyborcze zawsze są za pieniądze podatników.
          Pieniądze obecne lub przyszłe.
          • Gość: mnm Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.sattom.pl 15.09.10, 10:28
            Karolku czy ja też mogę sobie zrobić kampanię za publczne pieniądze??
            • Gość: Masło Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 11:36
              Oczywiście że możesz wystarczy tylko zdobyć poparcie społeczne (100tyś podpisów pod swoją kandydaturą) wystartować i wygrać najbliższe wybory a potem to możesz sobie robić kampanie z budżetu na kolejne kadencje. Trzymam kciuki
              • Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 13:20
                Możesz. Możesz też w inny sposób pieniądze sprzeniewierzyć. Ale nie musisz:) a że nie powinieneś to inna sprawa. Wiem, że drastyczne obniżenie pensji polityków piastujących stanowiska publiczne opłacane z budżetu zmniejszyłoby problem. Odsiałoby chociaż trochę tego Ale powstałyby nowe. Dziwne bo mimo takiej kasy jaką garną i tak mataczą, kombinują i do tego rujnują kraj. Nie zmieniajcie świń zabierzcie koryto. W Szwajcarii się sprawdza:D Jestem za tym aby rządzenie oddać w ręce bogatych, przedsiębiorczych, wykształconych i kompetentnych. Wiem że to niedemokratyczne ale co po demokracji kiedy wygląda to jak wygląda. Dobrze na papierze i to nie zawsze. Obciąć pensje. W Wałbrzychu szczególnie, bo miasto za biedne na tak dobrze opłacany i potężny dwór. Trzech wiceprezydentów? Co to jest ? Poroniony kraj. I jak jeden z drugim (jak pan Chlebowski Żarów) miasto zrujnuje żadnej odpowiedzialności. TFU
                • Gość: Masło Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.10, 11:02
                  Przecież politykami są ludzie bogaci i przedsiębiorczy od dawna. Jak myślisz ile kosztuje wpisanie swojego nazwiska na dobrym miejscu na liście jakieś partii? To wszystko to są ludzie co mieli swoją działalność i się na tym wzbogacili (patrz np Palikot). Tak więc u nas jest dawno jak w Szwajcarii. Tak więc nie wiem o co ci chodzi. Co do odpowiedzialności to się zgadzam że nie jest wielka (zwłaszcza tych szarych i przeciętnych) no ale tak to u nas jest z urzędnikami i sędziami zero odpowiedzialności max wypłata
                • Gość: jajo Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 19:06
                  TO JEST TO;"NIE ZMIENIAJCIE ŚWIŃ TYLKO USUŃCIE KORYTO" wtedy zajmą się rządzeniem ci co mają pełne swoje koryto!! POPIERAM
        • Gość: Persil Re: Skandal w Wałbrzycu IP: 184.82.3.* 15.09.10, 08:07
          Przynajmniej jest się czym pochwalić.
      • Gość: Lubiący Wałbrzych Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ptrhosting.com 15.09.10, 08:05
        No to zdaje się, że gazeta nie załapała się na ogłoszenie i teraz mamy "Zemstę czwartej władzy"
    • Gość: Mieszkaniec Re: Skandal w Wałbrzycu IP: 81.19.217.* 15.09.10, 07:58
      Z tego co się orientuję to wszystkie te inwestycje dofinansowywane są ze środków Unii Europejskiej. Kiedyś, przez koleżankę z T-Parku miałem do czynienia z projektem tak finansowanym.
      Te projekty mają budżety reklamowe które trzeba wydać i pewnie stąd kapania.
      • Gość: adrian Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.centertel.pl 15.09.10, 08:24
        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> Z tego co się orientuję to wszystkie te inwestycje dofinansowywane są ze środkó
        > w Unii Europejskiej. Kiedyś, przez koleżankę z T-Parku miałem do czynienia z pr
        > ojektem tak finansowanym.
        > Te projekty mają budżety reklamowe które trzeba wydać i pewnie stąd kapania.

Gdyby tak było to kasa na reklamę szła by z pieniędzy unijnych a nie spółek miejskich czy podatników. Takie bilbordy nie są raczej wkładem własnym do tych projektów, tym bardziej że na którymś jest nowy obiekt PWSZ, a tego miasto nie robi!!!
        Kruczkowski znów robi sobie prekampanie!!!! za nasze pieniądze!!!
        • Gość: Marco Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 15:21
          A skąd się biorą owe "tajemnicze" pieniądze unijne? Bo tak o nich się pisze jakby się brały z nikąd. A to przecież pieniądze z naszych podatków.
      • Gość: Ath. Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 08:30
        > Z tego co się orientuję to wszystkie te inwestycje dofinansowywane są ze środkó
        > w Unii Europejskiej. Kiedyś, przez koleżankę z T-Parku miałem do czynienia z pr
        > ojektem tak finansowanym.
        > Te projekty mają budżety reklamowe które trzeba wydać i pewnie stąd kapania.

Bzdurka ;) Wszystkie materiały promocyjne finansowane z UE muszą obligatoryjnie zawierać wielką i widoczną informację o takowym finansowaniu. Tu wyraźnie nic takiego nie ma, a więc z całą pewnością te billboardy nie są finansowane z UE. A skoro nie UE to albo budżet lokalny albo kieszeń prywatna.
        • Gość: Rebel Yell Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 08:44
          Stanowczo "kieszeń prywatna" twoja, moja, tamtego Pana, tamtej Pani i reszty spoleczenstwa. Slonce integruje lokalna spolecznosc, to teraz takie modne.
          • Gość: Bobo Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.09.10, 08:58
            Piotr i tak ma nastepną kadencje w kieszeni więc może robić co tylko chce mozecie mu naskoczyć ....teraz da zrobić mediom to w kampani bedzie miał same laurki ....a jak sie nie podoba to udowodnijcie ze to kampania wyborcza...reszta kandydatów będzie nosić do mediów własny szmal a i tak dostanie goowno....bo Piotr jako prezio zadba o ich kondycje i po zakończeniu kampani... I zeby nie było to nie Piotruś jest odkrywcą ...absolutnie każda wladza tak robi jak jest przy korycie. Każda, ta co jest ,ta co była i ta co bedzie.
    • pozor_vlak Re: Skandal w Wałbrzycu 15.09.10, 08:49
      Hej, młody junaku, smutek zwalcz i strach,
      Przecież na tym piachu za 30 lat,
      Przebiegnie, z pewnością, jasna, długa, prosta,
      Szeroka jak morze Trasa Łazienkowska...
      • Gość: tępiciel trolli Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 09:08
        Cały pic polega na tym, że większość z Was, zresztą "dzięki" mediom odmierza czas w formie "od wyborów do wyborów". Cokolwiek by się nie pojawiło, zawsze można przeczytać, że to przedwyborcza kampania itp. Mozna było o tym przeczytać już trzy lata temu, gdy rozpoczęto remonty wałbrzyskich ulic. Mimo, że do wyborów było jeszcze hoooooohoooo, a może i dłużej, to już niektórzy marudzili, że Kruczek się promuje. Tak więc tę kampanię przedwyborczą można sobie dowolnie regulować i w zależności od widzimisię politycznego rywala może być to czas na miesiąc przed wyborami, tudzież nawet aż trzy lata (czyli zaledwie rok po poprzednich). Na szczęście ja się do tego grona nie zaliczam i nie jestem otumaniony, jak większość z Was. Dla mnie jest dzisiaj 15 września 2010 roku i środa. Nie interesuje mnie kto i kiedy będzie startował w wyborach. Ba, nawet nie znam ich dokładnej daty. Już trzy lata temu słyszałem bowiem, że Kruczkowski uprawia kampanię i myślałem, że te wybory odbędą się w 2007. Minęły trzy lata i nic. Zero. Nul.
        • Gość: Rebel Yell Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 09:39
          Najpierw niech rozlicza realizacjie poprzedniej rewitalizacji.

miasto.walbrzych.sisco.info/zalaczniki/1767/LPR.pdf
          A jak masz problem z ogarnieciem przedzialow czasowych to tym mozesz odliczac.

www.youtube.com/watch?v=PFFvtSFTpbM&feature=related
          • Gość: tępiciel trolli Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 09:53
            Gość portalu: Rebel Yell napisał(a):

> A jak masz problem z ogarnieciem przedzialow czasowych ...

Otóż właśnie nie mam i dokładnie opisałem to wyżej. Dzisiaj jest środa, 15 września 2010 i tyle w temacie. Nie mam zajoba jak ci, którzy widząc świeżo wyremontowaną kamienicę zatrzymują się, wyciągają kalendarzyk i patrzą, ile czasu zostało do wyborów, przy okazji marudząc pod nosem, jaki ten Kruczkowski cwaniak. Dla mnie wyremontowana kamienica, to wyremontowana kamienica. I nie próbuj mi kolejny raz wmawiać czegoś, czego nie napisałem. Już niejaki Emil próbował mi wcisnąć, że jestem samym Kruczkowskim. Czy wyście się z ch..mi na łby pozamieniali?
            • Gość: Rebel Yell Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 10:09
              "Dla mnie wyremontowana kamienica, to wyremontowana kamienica"

No coz niektorzy maja rowniez pamiec i wiedza ze miala byc wyremontowana np 4 lata temu, a w tym roku miala byc wyremontowana kolejna, lub kasa miala isc na inny zbozny cel. Przeciez to moje pieniadze wiec mi nie pitol ze to nie ma znaczenia. W domu tez sie tak finansami poslugujesz ? Mialy byc wczasy ale beda za 4 lata bo ci kasa poszla na slodycze ?
              Gosc robi ewidentnie walek za publiczna kase a ty udajesz ze tego nie widzisz. Gratuluje samopoczucia.
              • Gość: tępiciel trolli Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 10:30

> No coz niektorzy maja rowniez pamiec i wiedza ze miala byc wyremontowana np 4 lata temu

Chłopie, cztery lata temu to także było tuż przed wyborami i wtedy byś rozprawiał, że to remont w ramach kampanii przedwyborczej. Ogarnij się.

> Przeciez to moje pieniadze

Już nie. Twoje to są te, które pozostają w portfelu po odciągnięciu podatku. Reszta jest już państwowa i gospodarz nią dysponujący wydaje ją wg potrzeb. Dlatego cieszy mnie widok remontowanych ulic, kamienic, skwerów. A propos, kiedy w końcu są te wybory?
                • Gość: Rebel Yell Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 11:00
                  > Chłopie, cztery lata temu to także było tuż przed wyborami i wtedy byś rozprawi
                  > ał, że to remont w ramach kampanii przedwyborczej. Ogarnij się.

Nie rozprawiam, tylko podalem ci konkretny link do poprzednich obietnic z ktorych czesc nie zostala zrealizowana. Dla tego draznia mnie kolejne. Poczytaj moze w koncu cos zrozumiesz.

>gospodarz nią dysponujący wydaje ją wg potrzeb

Jasne tyle ze a na koncu powinien sie z tego rozliczyc, szczegolnie jezeli planuje kolejna kadencje. Natomiast z pewnoscia nie powinien wywalac kasy miejskiej na reklamowanie siebie. Zdaje sie to bylo tematem dyskusji. A ty mialbys za to kolejny skwerek.

• Gość: tępiciel trolli Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 11:14

> Jasne tyle ze a na koncu powinien sie z tego rozliczyc

Od rozliczania jest NIK, a nie imć Rebell Yell.

> Natomiast z pewnoscia nie powinien wywalac kasy miejskiej
                    > na reklamowanie siebie

Na ani jednym bilboardzie nie widziałem facjaty Kruczkowskiego. A nawet gdyby był, to pewnikiem jako URZĘDUJĄCY gospodarz, a nie kandydat na niego.

• Gość: Rebel Yell Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 11:45
                      > Od rozliczania jest NIK, a nie imć Rebell Yell.

Nik owszem jest od kontrolowania wydatkow, a ludki maja prawo do oceny dzialan wladz rowniez na szczeblu lokalnym. I z tego prawa po prostu korzystaja.

Nie uwieze ze jestes az tak naiwny. Nie widzisz czy nie chcesz zobaczyc dwuznacznosci sytuacji ? Uwazasz ze to ze spolki miejskie dokladaja sie do tego jest normalne ? Nie maja na co pieniedzy wydawac bo juz wszystko zrobili? No to pogratulowac.

• Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 13:50
                      Jeśli z kogoś robisz teraz idiotę, to z siebie. Jeden pan z innego miasta mnie zapytał, a gdzie wy macie taki ładny Aqua Park? Jak na tych planszach w rynku. A ja na to: w marzeniach. "Historia" tego obiektu ciągnie się od którego roku? 2004?2007? Straciłem rachubę. Stara Kopalnia? Wiesz, mam to nieszczęście znać sprawę z innej niż przedstawiana oficjalnie, strony. Proszę więc tępicielu (zaczynam mieć dziwne podejrzenia co do pochodzenia Twojego nicku) nie pier...ok? Odsyłam do artykułu w GW i opinii Fundacji im. Stefana Batorego, chociaż wątpię czy cię to przekona bardziej niż stan naszego rozwijającego się prężnie miasta.
                  • Gość: nauczyciel Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 11:16
                    Ja proponuje, żeby osoby ktore tam SWOBODNIE pisza o tym, ze Kruczkowski nic nie robi, ze za kase podatnikow (buehehe) robi kampanie, SAME wystartowaly w kampanii i pokazaly na co je stac!
                    Wtedy bedziecie miec pole do popisu, a nie babrac sie w gownie na tym forum!

LUDZIE BRAK WAM ODPOWIEDNIEJ WIEDZY!
                    • Gość: T.. Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:02
                      Daj spokój Rebell.
                      Nie widzisz, że eksponaty są kompletnie impregnowane na wszelką patologie związaną integralnie z tym miastem i jego zarządzaniem.
                      Dla nich rozpoczęty trzy lata temu i niekończący się remont niektórych ulic, czy uruchomienie w środku miasta składowiska odpadów niebezpiecznych, to sukces na miarę odkrycia viagry.

Niech głosują jak chcą i na kogo chcą. Pewne jest - że tak jak wielu tut. przygłupów - nie zasługują na tzw „lepiej”, co w zupełności zgodne jest z prawami logiki .
                    • Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 13:37
                      Jest zasada - nie znasz się nie startuj. Spieprzyłeś coś - wycofaj się z przepraszam w cień. A nie rób z siebie zbawiciela kiedy prawda wygląda inaczej. Nie radzisz sobie - a sobie NIE radzi - ustąp. Miej honor, pomyłki się zdarzają a nie wciskaj kitu ludziom, że miasto kwitnie. Oczy mam, widzę, proste nauczycielu?
                    • Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 13:41
                      Do tego władza nie gó... - ruszać i oceniać się ją powinno. Za kasę, ktorą garnie na baczność stać powinna 24 na dobę, tym bardziej że nie z własnej kieszeni pieniędzmi rozporządza. Czasy monarchii minęły bezpowrotnie ale niektórzy o tym najwyraźniej zapominają
          • Gość: sprawiedliwość Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 15:30
            > Najpierw niech rozlicza realizacjie poprzedniej rewitalizacji.

Będzie rozliczony za 2004 r. Za kradzież pomysłu Kopalni, który zmienił tylko na Starą i za Trakt Wałbrzyski zamieniony na księżnej Daisy. Poczekajmy na ogłoszenie terminu wyborów.
            • Gość: wałbrzyszanin Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.10, 09:35
              > Będzie rozliczony za 2004 r. Za kradzież pomysłu Kopalni, który zmienił tylko n
              > a Starą i za Trakt Wałbrzyski zamieniony na księżnej Daisy

Taki ch.j, jak Batorego komin! Jednym z pomysłodawców traktu byłem ja i nie zamierzam rościć sobie praw do niego. Nie życzę sobie także, aby jakiś koczkodan robił to za mnie. Poszukajcie sobie w starych, zarchiwizowanych wątkach. Pomysł został podany na tacy niejakiemu abcd17. To ten kolo, który miał się zająć rewitalizacją śródmieścia. Padało wtedy dużo pomysłów, wraz z kolorem szlaku turystycznego, owego traktu.
        • Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 13:31
          o tak, miasto kwitnie pod wiecznym panowaniem:) a w której jego części mieszkasz tępicielu?tak mi się zaczyna nasuwać, że niektórzy to z zawodu są dyrektorami...prezydentami, przepraszam
    • ladygitmajonez Re: Skandal w Wałbrzycu 15.09.10, 15:15
      Mnie już nic nie zdziwi odkad zobaczyłam dzienniczek ucznia dla dzieci rozpoczynajacych naukę, dodam, że dzienniczek był sponsorowany przez Urząd Miejski, i poza typowo szkolnymi sprawami,nie sposób było nie zauważyć uśmiechniętej twarzy wujka Piotra. To pewnie tak na wszelki wypadek, gdyby rodzice nie wiedzieli na kogo zagłosować.
    • Gość: pre-ecz Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.chello.pl 21.09.10, 19:11
      Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości to niech zapamieta raz na zawsze. Z PIENIĘDZY PODATNIKÓW ŻYJĄ WSZYSCY W URZĘDACH i nikt to tego nie dokłada z własnej kieszeni. Wszystko kupują za kasę podatników. Imprezy, obiady, paliwo...wszystko wliczają w koszta swojej pracy.
    • Gość: Kaczor donald Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 10:31
      Prezydent Kruczkowski jest uczciwym człowiekiem. Wiem, że rozliczy się z każdego grosza wydanego na kampanie. Teraz są takie czasy, że należy się rozliczać z każdych wydatków i nikt kto ubiega się o urząd nie może pozwolić sobie na nieuczciwość. Te czasy się skończyły.
      • Gość: ... Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 10:45
        Naiwniak. Kaczka najlepsza jest faszerowana - głupotą
    • Gość: słabe Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.10, 10:53
      www.youtube.com/watch?v=DsgRiKA1ZW8
      • Gość: ADAM Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.17.42.lan.e-wab.pl 22.09.10, 12:53
        Kruczkowski zaczął się panoszyć po magistracie
        Za ciepło mu było i zapomniał chyba ze władza w Polsce jest wybierana przez ludzi i żadna propaganda ANI W DAMI, ANI W GAZETACH CZ NA BILBORDACH NIE ZAMKNĄĆ LUDZIOM UST
        www.youtube.com/watch?v=3WN7Lsx0KYU - PLOTKA jest najlepszym źródłem informacji
        • Gość: Treser idiotów. Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.10, 16:29
          Ilu jeszcze idiotów będzie się wypowiadać na temat rządów p.Kruczkowskiego? Te wyremontowane kamienice od frontu,zajdzcie od tyłu budynków.Zmarnowane osiem lat,nie ma przejezdnych ulic,wystarcza postawić znak ograniczający jazdę i policję,rozkopane tygodniami ulice,o rondzie do TESCO nie wspomnę,kończę bo mdli mnie czytając tą dziecinadę.Kilku mądrych ludzi armia idiotów zakrzyczy nie rozumiejąc o co chodzi,gdzie jest wylęgarnia tych idiotów?
          • Gość: tępiciel trolli Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 08:49
            o rondzie do TESCO nie wspomnę

Głupcze, rondo przy Tesco znajduje się na terenie Szczawna Zdroju. Niebawem będziecie krytykować Kruczkowskiego za zły stan wałów przeciwpowodziowych w Sandomierzu, tudzież za brzydką plażę w Świnoujściu.

"kończę bo mdli mnie czytając tą dziecinadę"
            • Gość: zbyszek Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:05
              A oto kilka faktów: pieniądze na remonty były już co najmniej w ubiegłym roku do wykorzystania, Prezydent Kruczkowski informując o inwestycjach w Wałbrzychu robi sobie kampanie wyborczą, bowiem i owszem finansowanie z Unii wymaga informowania, ale na tablicach przy inwestycjach (patrz wiele innych inwestycji nie tylko w Wałbrzychu, ale przyjrzyjcie się przy centrum - przekonajcie się sami), pan prezydent Kruczkowski o swoim kontrkandydacie, a obecnie jeszcze zastępy mówi w ten sposób: mam nadzieję, ze pan Sosiński skorzysta z urlopu bezpłatnego (sic!). Panie Kruczkowski rozumiem, ze jest pan honorowym człowiekiem i sam z takiego urlopu SKORZYSTA! Ogarnia mnie pusty śmiech, jak czytam te wasze posty broniące pana Kruczkowskiego. Ludzie nie macie żadnych argumentów. Pan Kruczkowski był prezydentem osiem lat i dobił to miast, które nie było w dobrej formie, ale można było naprawdę wiele zrobić. Smutne twarze, pijacy w bramach, bezrobocie, kolesiostwo, brak kompetentnych ludzi w urzędach, marazm, smutek, autoreklama (i owszem), dobre samopoczucie prezesów spółek miejskich, nagrody co roku za nic (za wykonywanie swoich obowiązków), ustawiane konkursy i przeczekiwanie na następne wybory
              • Gość: wyborca Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 09:24
                Szanownych przedmówców lojalnie informuję, że od zawsze miałem poglądy lewicowe i przez długi czas sympatyzowałem z polską lewicą, a to SdRP i SLD. Byłem też czynnym wyborcą i zawsze mój głos był oddawany "na lewo". Niestety, z przykrością stwierdzam, że najgorsze rządy w naszym mieście uprawiali postkomuniści, przynajmniej w ostatnim okresie swojej działalności. Ludzie, których wybrałem - zresztą nie ja jeden, bo Wałbrzych od lat miał czerwony elektorat - zawiedli moje oczekiwania. Wszystkim malkontentom powiem jedno: To nie Kruczkowski spieprzył to miasto.
                • Gość: zbyszek Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:42
                  nie dopisałem, ze jestem sympatykiem PO i napiszę: to również pan Kruczkowski spieprzył to miasto.
                  • Gość: kaczor donalkd Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:54
                    To miasto było zdewastowane przez lewicowców i to, że tak ładnie zaczyna wychodzić na prostą to zasługa Kruczkowskiego.
                    • Gość: :) Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.10, 10:06
                      Zbyszek nie jest z PO ! Znam go i wiem, że kłamie. Zawsze kłamie :)
                      Nie jest również Zbyszkiem ...
                    • Gość: Waran z Komodo Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ptrhosting.com 23.09.10, 14:50
                      Do prostej nam jeszcze trochę brakuje :)
                      Jeszcze parę zakrętów będzie.
                      Ale fakt jest faktem, że parę kroków w dobrym kierunku zostało wykonanych.
                      I zgadzam się, że koniec rządów Kuźniara i początek Kruczkowskiego to było dno z którego teraz się wygrzebujemy.
                      Jak lokomotywa Tuwima. Najpierw powoli na wpół ociężale...
                      Teraz ta lokomotywa przyśpieszyła i mi się to podoba.
                      Ale jak widać są osoby którym to nie jest na rękę i próbują ugrać własne co nieco rzucając na kłody na tory.
            • Gość: prorok Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.xdsl.centertel.pl 26.09.10, 14:06
              Zapraszam na Podgórze tępYcielu. Piękne kamienice, ulice wyremontowane (szczególnie Świdnicka - płaska jak powierzchnia twojego mózgu). Zapraszam również na Sobięcin. Podobnie rzeczy się mają. Dalej - Biały Kamień (kamienice), Stary Zdrój. Kiedy się przez miasto przejeżdża można stracić nie tylko zęby na dziurach ale i wiarę w to, że Bóg istnieje. Zapytaj tych, co wpadają tutaj po latach emigracji - doznają szoku estetycznego i czują się jak w kapsule czasu - bo jest nawet nie tak samo, a gorzej niż gdy stąd 5-10 lat temu wyjeżdżali. Schowaj więc tę swoją proniewiemco propagandę do kieszeni. Ja nie krytykuje dla samej krytyki ale w nadziei (płonnej) że coś się zmieni. Bo ludziom myślącym oczu otwierać nie trzeba. Inna sprawa, że coca-cola jest wszędzie, co nie znaczy że to najlepszy i najzdrowszy napój na świecie. Ale ludzią ją kupują, bo im się kojarzy ze szczęściem i pomyślnością z reklam. Czy po prostu - w ogóle się kojarzy. I na tym pic cały polega...
              • Gość: okręt Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.10, 16:11
                Jadąc ulicami naszego miasta zwróciłem uwagę na tablicę reklamową, na której to tablicy nasz pan Prezydent ogłasza że Wałbrzych się zmienia. Owszem, trudno nie przyznać racji panu Pezydentowi jednak zastanawia mnie dlaczego za tło do tego twierdzenia posłużyły panu Prezydentowi zdjęcia naszego szpitala przy ulicy Batorego. Wynikałoby z treści tego przekazu, że to dzięki panu Prezydentowi mamy teraz nowoczesne oddziały, wyremontowane budynki, czytaj: cieszcie się ludziska jakiego macie gospodarza. O ile mi jednak wiadomo, może się mylę, to organem założycielskim szpitala nie jest Urząd Miejski w Wałbrzychu ani pan Prezydent. Mam również przeczucie graniczące z pewnością, że ani Urząd ani pan Prezydent nie dołożyli się do remontów szpitala ani złotówką.
                Czemu zatem szpital służy jako tło panu Prezydentowi? Czyżby miało być jak w tym powiedzeniu : przyczepiło się g... do okrętu i krzyczy PŁYNIEMY !!??
            • Gość: Treser idiotów. Re: Skandal w Wałbrzycu -do tępiciela trolli IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 14:51
              Głupców poszukaj wśród najbliższych,nie ja podzieliłem umyślnie ulice (miejskie,wiejskie i niczyje)celem rozmycia odpowiedzialności za ich stan,Takich baranów którzy wpadli w samozachwyt nad swoją mądrością jest niestety więcej,głupców szukaj wokół siebie.
    • Gość: gosc Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 21:10
      Skandal to malo powiedziane, jakie remonty drog te kawaleczki asfaltu tu i tam my mieszkancy ul Wroclawskiej rzadamy Obwodnicy Zachodniej lub komisji, ktora zobaczylaby w jakim stanie jest tych kilka domow ,ktore mial byc wyburzone pod Obwodnice chyba juz kilkanascie lat temu, nic sie w nich nie remontuje , nic My nie mozemy wyremontowac bo nam za to nie zaplaca nie mozemy ubezpieczyc lokali o wykupie nie ma mowy chociaz watpie czy by ktos chcial te ruiny wykupic zatynkowali elewacje notabene rakotworcza farba , ktora mieli sciagnac i nic wilgoc , grzyb wchodzi nam juz na ostatnie pietro,walaca klatke schodowa ktora do niedawna byla podparta deskami zakleili instalacja miala byc zmieniana i co i siedzimy w tym szambie Pani z zarzadu drog doradzila nam wezwac telewizje a ja prosze tylko o to panie Kruczkowski co z naszymi domami na ul Wroclawskiej kolo skrzyzowania ul .Uczniowskiej prosze sie nami zainteresowac reklamy na blokach sie wiesza a nam mieszkania sie trzesa jak przejezdza wiekszy samochod i duzo jeszcze by pisac Pomozcie!!!!!
    • Gość: RaV Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.chello.pl 26.09.10, 21:56
      Nie panikuj, nie przesadzaj Marcinie. To nie kampania Piotra Kruczkowskiego, tylko promocja miasta. Nie uważam, że są to pieniądze wyrzucone w błoto. Jeszcze raz apeluję do Twojego rozsądku: nie panikuj,.
      • Gość: kaczor donald Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 13:04
        Nasz Prezydent jest ok. Wiele dla Wałbrzycha robi i to należy wyeksponować. Cała kampania jest napewno w ramach prawa.
        • Gość: szczurołap Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 16:28
          Miasto idiotów. Za cokolwiek się wezmą, to kretynizm dominuje.
          Próbował ktoś przejść na drugą stronę remontowanej ulicy na styku Wałbrzycha i Szczawna?
          Przy "Biedronce" łatwo i owszem, bo to nie polski business - ale tam gdzie sklepiki mają Polacy.... to dupa blada.
          Niech was h... strzeli z Waszym patriotyzmem.
          • Gość: do Kaczora Donalda Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 21:52
            Nieźle Cię pokręciło, ale z drugiej strony się nie dziwię, bo chyba boisz się utraty posady, jak Kruczkowski nie wygra.
    • Gość: jurus Re: Skandal w Wałbrzycu IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.10, 22:11
      A wybierzmy Kruczka na całe lata, aż do jego emerytury, po co wydawać na wybory.
      To i tak nie ma znaczenia, kto tam w magistracie na etacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka