Dodaj do ulubionych

Ceramizer-pytanie do użytkowników

IP: *.chello.pl 19.09.10, 20:12
Witam wszystkich. Mam pytanie do osób, które zastosowały w swoim samochodzie ceramizer. Specyfik ten nie jest drogi (w porównaniu z kosztami ew. napraw silnika) ale do najtańszych też nie należy (ok 60zł dawka). Czy zauważyliście odczuwalną poprawę pracy silnika w swoich samochodach po jego zastosowaniu? Jeśli ktoś tego użył, to proszę o opinię. Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ---- Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.09.10, 21:30
      w bajki wierzysz? ja juz nie ;-) mialem i niestwierdzilem nic... ani silnik lepiej nie chodzil bo chodzil normalnie anie nie palil mnie oleju, a niby zuzycie oleju mialo spasc ... mial ciszej chodzic ... no nic sie nie stalo poza jednym ubylo mi kilkadziesiat zlotych :P
      • Gość: Gość Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.09.10, 21:40
        Potwierdzam - żadnej poprawy. Stosowałem kiedyś w Polonezie, który spalał 2L oleju na 1000 km. Zalałem ceramizerem, wyjeździłem zalecane 1500 km i żadnej poprawy.
        • Gość: wil Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 22:03
          po zalaniu ceramizerem i przejechaniu okolo 800 km- silnik mercedesa 280s poprostu sie rozlecial
          • Gość: doktor x Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:28
            Ja polecam ten najpilniej strzezony srodek stosowany przez rosjan przez ostatnie 25 lat. Dzieki bogu ze puscili pare z ust i jest on dostepny do zarznietego Civica albo innej beemki a nie tylko T-34 i smiglowce Mi24. Dzieki technologii opracowanej w latach 70' mozemy ozywic swoje stare silniczki ktore juz nie domagaja. Naprawde polecam tego allegrowicza!
    • pozor_vlak Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników 20.09.10, 13:48
      > Specyfik ten nie jest drogi (w porównaniu z kosztami ew. napraw silnik
      > a)

Człowieku, czy ty naprawde wierzysz, że wlanie do oleju buteleczki jakiegoś gówna naprawi silnik twojego auta?
      Powieś sobie raczej króliczą łapkę na lusterku- taniej a taka sama skuteczność.
      • Gość: Misiek Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 20:38
        "Człowieku", dzięki za radę;) chciałbym jednak zauważyć, że mamy XXI wiek i technologia w przemyśle potrafi osiągnąć cuda (technologia nano wykorzystywana coraz częściej w wielu dziedzinach przemysłu itp.) powszechna miniaturyzacja wszystkiego itd. Człowieku, jeszcze niedawno Twoja babcia wyśmiałaby Cię na wieść o możliwości porozumiewania się na odległość tysięcy kilometrów za pomocą urządzenia wielkości kostki mydła (i to z obrazem) a Ty mi zarzucasz wiarę w zabobony;) Jestem ciekaw po prostu czy to faktycznie działający wynalazek (kolega użył zamiennika specyfiku...K2 w 15-letnim aucie i zauważył poprawę pracy silnika-wyciszenie, stabilniejsze obroty itp.) ale zanim kupi się coś takiego, o czym możne i przeczytać opinie, że "niszczy silnik", warto porównać ile osób po użyciu jest za i przeciw. Poza tym ten ceramizer ma uszczelniać drobne nierówności np. na cylindrach a nie dziury, w które można wsadzić głowę;) To tak jak z pastą polerską-małą ryskę zamaskujesz, głębokiej już niestety nie. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi;) Dzięki za wypowiedzi. Pozdrawiam!
        • Gość: tyle w temacie... Re: Ceramizer-pytanie do użytkowników IP: *.chello.pl 21.09.10, 23:12
          cytat: "1. wyslalem kiedys lekko złą opinię na strone o ceramiserze
          oczywiście nie ukazała się ! Bo po co psuć sobie opinie ?
          Zresztą wszystkie te posty są wyssane z palca - napisane tylko po to
          żeby utwierdzić wahającego się klienta że 5ml jakiegoś cudownego środka
          potrafi uzdrowić samochód .... to jest żałosne i wstrętne !
          To tak jak żerowanie na chorym człowieku - wiadomo że zrobi wszystko żeby wyzdrowieć
          2. Gdyby istniał taki środek już dawno byłby w każdym oleju .
          3. Gość który naprawia od lat skrzynie powiedział że te środki łącznie z tym ceramiserem to
          główny powód uszkodzenia skrzyń !
          Tzn jak ktoś lał go to już to widać od razu po rozebraniu skrzyni - zabójca zębatek !
          4. Głupota ludzka nie zna granic , 300 tyś ludzi dało się nabrać w polsce
          na te słynne rozsyłane pocztą gwarantowane czeki z milionami do odebrania ...
          to o czym tu gadać ...
          5. A ten spreparowany film co pokazują na allegro że niby w telewizji był !!!
          To już szczyt chamstwa - nakręcony kamerą przez cwaniaków od ceramisera ..
          No i ten polonez co przejechał potem 500 km bez oleju - gratuluje fantazji .
          Niech szef tej firmy spuści olej ze swojej fury i zobaczymy czy pochodzi 5 minut".

koniec cytatu;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka