Dodaj do ulubionych

ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow

IP: *.chello.pl 12.11.10, 11:15
W czasie niedzielnej mszy w kosciele na Poniatowie ksiadz za posrednictwem ministrantow rozdawal ulotki wyborcze kandydatow na radnych z partii pis. Wiem wiem to nic takiego przeciez kosciol ma do tego prawo, zeby zakazywac in-vitro i nakazywac swoim wiernym, zeby glosowali na wybrancow. Takie cuda to tylko w naszym ciemnogrodzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 12:33
      Skoro wiesz, że to ciemnogród to po cholerę tam łazisz ?
      • Gość: gosc Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.chello.pl 12.11.10, 12:36
        Chodzilo mi o kraj, a nie okreslenie budynku.
    • Gość: Beata Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:16
      Nie pisu a SLD i nie ksiądz a kumple z SLD
    • Gość: :-) Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 14:22
      I dobrze, że PiSu, a kogo ma rozdawac, SLD, PO czy może innych?
    • Gość: koneser Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: 94.254.129.* 12.11.10, 14:38
      zdziwiły mnie tu dwie rzeczy ;
      1. to jeszcze ktoś chodzi do kościoła
      2. a PiS jeszcze istnieje

chyba nie jestem na bierząco.....
      • Gość: polonista Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 14:45
        Nie jesteś na bieżąco przede wszystkim z językiem polskim. Nie rób błędów ortograficznych, jeśli chcesz poważnie o czymś napisać. Słowo bieżąco piszemy nie przez rz, tylko ż
        • Gość: tb Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 20:35
          zawsze znajdzie się menda czepiająca się błędów, a nie mająca nic do powiedzenia merytorycznie
      • Gość: fghdjhhj Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 14:46
        Ksiądz z Poniatowa za pieniądze zrobi wszystko (niekoniecznie pieniądze "na kościół"), więc mnie to nie dziwi.
    • Gość: Radosław Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.19.157.lan.e-wab.pl 12.11.10, 14:51
      Dlatego modlę się tylko w domu. Do kościoła nie chodzę to tam aby modlić się trzeba płacić i słuchać polityki oraz wmawiają kogo popierać :-/ żal mi tych starszych moherowych kobiet i mężczyzn którzy są ogłupiani :(
      • Gość: wyborca Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.chello.pl 12.11.10, 20:21
        Zgadzam się z Tobą. Mnie też kler nie jest po drodze do Boga. Jak oni wszystko człowiekowi zohydzają. Zamiast czynić to co powinni z powołania, to się w politykę wdają i tych starszych ogłupiają po to, aby oni uważali ich za jedyny nie kwestionowany autorytet. Nie tylko starszych, gdyż w szkołach na religii też indoktrynują młodych ludzi.To kler jest winien temu, że mamy tak podzielone społeczeństwo. Jedni kochają PiS, drudzy nie tolerują bez własnego poglądu innych opcji politycznych a lewicowców wręcz nienawidzą. I kościół uważa a wręcz głosi, że jest święty. To mało, że jest to parodia. To po prostu jest fałsz, obłuda i zakłamanie.
        • Gość: Gosc Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.11.10, 20:35
          W Polsce jest 95% katolikow pozwolono ksiezom mieszac sie do polityki PIS to nic innego jak katolicka partia wiec o co pretensje rozdaja ulotki swoje i swoim.Nie chodze do kosciola wiec mnie to kompletnie nie drazni i uwazam nawet,ze jest wszystko w porzadku.
          • Gość: LS Racjonalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 20:43
            by tak powiedział: im bardziej kler uwikła się w politykę i bznes tym wcześniej upadnie jego rola opiniotwórcza i etyczna. Stanie się jedną ze stron sporu politycznego co spowoduje serię przegranych kampanii.
            A ja, jako konserwatysta i przeciwni PISowskich faszystów stwierdzam:
            każdy ksiądz, który dopuszcza do rozdawania ulotek w Domu Pana jest winien świętokradztwa.
            Podobnie jak tzw. Ojciec Rydzyk handlując naszą Wiarą.
            • Gość: jurus Re: Racjonalista IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.10, 21:09
              Bo do kaplicy wciskają sie ci, co nie dają rady na ulicy.
              Całe szczęście,że tam wiele się nie zmieści,
              na stadion niech to pędzą!
              • Gość: klecha Re: Racjonalista IP: 46.112.37.* 12.11.10, 21:15
                Nagrajmy na telefon ..prosze tych co tam ,bywaja znów bedzia czym sie chwalic w świecie
            • Gość: wyborca Re: Racjonalista IP: *.chello.pl 12.11.10, 21:18
              No świetnie. Bardzo mi pasuje Twoja wypowiedź. Masz 100% racji twierdząc, że faszyści później, czy wcześniej upadną. Historia takie zdarzenia zna i my też. Myślę, że jak PiS się rozleci, bo Jaruś wywala ze swoich szeregów tych, co się jego reżimowi nie chcą podporządkować, to się okaże ile mamy procent tych kościelnych PiSowców. Ciekawe, którą partię kler wówczas będzie wspierał. A i Rydzyk się powoli kończy, bo mu na jego biznesy władza PO nie daje kasy. Ciekawe też, czy go mohery wesprą podobnie jak dawali kasę na "ratowanie" stoczni?
              • Gość: dobre Re: Racjonalista IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.10, 11:56
                A Ciemnogród sie rozbudowuje .
                Z rur i cementu narodził sie w Świebodzinie bożek, czyj nie wiadomo,czy betoniarzy czy ślusarzy. Ile to kasy wydaliśmy i z jakiego konta, bo samorządowe jest puste.
                A jakby tak odbudować troche domów powodzianom, zamiast takiego gusla religijnego,
                to chyba był by większy "dar boży", i ludzie uwierzyli by w państwo a nie w kościół.
                Kiedy skończy sie te wystawianie krzyży z wisielcami, te dzwony bałwochwalne, przesądy, gusła, kompletnie bez żadnego pożytku .
    • Gość: tolerancyjny Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 12:48
      Jeśli Kościół jest ludziom potrzebny, zwłaszcza starym ludziom, niech sobie będzie. Nie każdego stać na psychoanalityka, a z grzechów wyspowiadać się trzeba, gdy na duszy ciężko. Tylko na Boga, niech księża nie mieszają spraw doczesnych z wiecznymi, bo sami sobie zakładają pętlę na szyję. Rację ma Palikot, pisząc:
      Na msze przychodzi coraz mniej osób, papierowy pieniążek rzadko na tacy pojawia się, coraz więcej osób żyje w konkubinacie, więc za tzw. posługę kościelną, śluby, chrzty też kasy wpada coraz mniej, a jeść się chce. Coś by się też wypiło!
      Księża zachowują się jak politycy - gdy grozi im odcięcie od koryta, stają się agresywni. Takie postawy trzeba piętnować i upubliczniać. Zasługują bowiem na ostracyzm społeczny, czyli stosowaną niegdyś przez Kościół anatemą.
      • sceptykk Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow 15.11.10, 07:31
        Przed wyborami prezydenckimi a jeszcze wcześniej parlamentarnymi w Odziale ZUS, Dyrekcja i niektórzy Naczelnicy Wydziałów również otwarcie nawoływali do głosowania na kandydatów PO ..... Czy nie ma w tym analogii do zachowania owego księdza ? No chyba że jak Kali ukraść krowę to dobrze.....
    • pozor_vlak Re: ksiadz rozdaje ulotki wyborcze kandydatow 15.11.10, 22:21
      Może se chłop dorabia na umowę- zlecenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka