Dodaj do ulubionych

ks. Wójcik

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.10, 21:00
Bardzo proszę Kurię Biskupią w Świdnicy o zajęcie się dziwnymi zachowaniami ks. Wójcika z paraf. św. WBiM w Wałbrzychu. Dlaczego parafianie wychodzą ze świątyni Boga gorsi, niż do niej weszli? Może Nikomu na tym nie zależy, a szkoda... może presja otwartości sposwduje, że Kuria zajmie się poważnie sparwą tego człowieka. Czas najwyższy...!!!! A wypadek ostatniej przedwyborczej niedzieli zszokował!!!. Czy kościół chierarchiczny ma władzę nad ks. proboszczem...? Pytanie retoryczne, bo powinien, ale chyba ma sam ze sobą kłopoty?
Obserwuj wątek
    • Gość: już ex katolik Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 21:17
      W niedzielę Proboszcz kościoła przy ul Poznańskiej (Podgórze) oświadczył wiernym, że ten, kto nie zagłosuje na Kruczkowskiego, to nie wierzy w Boga.
      • Gość: Wierzę nie chodzę Re: Nic nowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.10, 21:38
        Tak jest od lat. Piotruś w zamian daje im mamonę.
        Kościoły omijam daleko nie lubię zakłamania a w kosciele szczególnie. Modlitwa w samotności też jest miła Bogu.
        • Gość: b Re: Nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 21:41
          Czarnym w głowach się poprzewracało..... Bawią się albo d..... albo w politykę:)
      • Gość: hard Re: Nic nowego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.10, 21:53
        To ten protektor byłego radnego Pluty rzecznika WPWiK, skazanego wyrokiem sądu za działanie na szkodę spółki, upadłej pod jego kierownictwem ,obecnie kierownik d/s majątku w WPWiK. Kruczkowski + SLD + kler = ?
        Ten proboszcz chyba Boga w sercu nie ma, tylko mieszek na momonę.
        • Gość: Józiek Re: Nic nowego IP: *.sattom.pl 06.12.10, 16:58
          "hardzie" - wsadź nos do oślej d... i rozkoszuj się do woli.
      • Gość: Józiek Re: Nic nowego IP: *.sattom.pl 06.12.10, 16:56
        Nikt tobie do majtek nie zagląda, wiec co ciebie boli "już ex katoliku" jakiś tam kościółek i jakiś tam "Proboszcz". Wsadź nos do czyjejkolwiek d... i rozkoszuj się do woli; możesz nawet szczytować.
        • Gość: Grzesiek Re: Nic nowego IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.10, 22:57
          Józio, widać że tematyka analno fekalna jest Ci bliska.... jednak temat dyskusji jest nieco inny. Odnieś się ad rem, swe fetysze zachowaj dla siebie.

Szczerze pozdrawiam - Grzesiek
    • Gość: BU 001121/2237 Re: ks. Wójcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 08:17
      faktycznie dupek a nie ksiadz , no chyba ze .....
      • Gość: ludojadek Re: ks. Wójcik IP: 46.113.207.* 02.12.10, 10:39
        A który z Was co piszecie na tym forum poszedł i osobiście zapytał wyżej wymienionego księdza dlaczego się tak dzieje? Kto z Was piszących spojrzał mu w oczy? No który z Was!!!
        • Gość: ... Re: ks. Wójcik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.12.10, 11:13
          rozmowa z uzależnionym nałogowo i nie zrównoważonym psychicznie człowiekiem nie ma sensu bo nic się nie wskóra tu jest potrzebna decyzja zwierzchników, kuria ma podjąć decyzje
        • Gość: podbijacz Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 11:22
          > Kto z Was piszących spojrzał mu w oczy?
          > No który z Was!!!

Mógłbym mu popatrzeć prosto w oczy, przy okazji splunięcia w twarz, ale to, zdaje się, jest karalne, więc niech to pozostanie tylko w sferze moich marzeń. Jako wyborca Kruczkowskiego daję stanowcze VETO praktykom, stosowanym przez niektórych wałbrzyskich księży.
          • Gość: Alfa Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 11:35
            ten nawiedzony ksiądz tylko szkodzi Piotrowi Kruczkowskiemu,a Roman chcąc pomóc wreszczie pokazał ludzią prawdziwą twarz swojej osobowości którą tyle lat ukrywał wraz z kolegą chlebowskim,jako obywatel pierwszy raz nie pójdę na wybory ponieważ nie mógłbym zagłosować zgodnie ze swoim sumienie na Piotra po tym co zafundowało nam lokakne działacze PO podejrzani o kupowanie głosów i przekupstwo polityczne na rynsztokowym poziomie
          • pozor_vlak Re: ks. Wójcik 03.12.10, 16:36
            Gość portalu: podbijacz napisał(a):

> Mógłbym mu popatrzeć prosto w oczy, przy okazji splunięcia w twarz, ale to, zda
            > je się, jest karalne, więc niech to pozostanie tylko w sferze moich marzeń.

Tak jak seks ?
            • Gość: Józiek Re: ks. Wójcik IP: *.sattom.pl 06.12.10, 17:07
              "pozor_flaku" - twoje marzenie może się spełnić. Wsadź sos do oślej d... (twoja znajoma albo znajomy) i rozkoszuj się do woli. Możesz nawet kilka razy szczytować. Kup najpierw lek nitroglicerynę pod język i viagrę, bo nie wiadomo co pierwsze stanie. Śliną możesz zwilżyć jej (jego) dziurkę. =(: )
              • Gość: zyg Re: ks. Wójcik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.12.10, 20:27
                Józiek co z tobą?Wszystko kojarzy się z oślą d....?
    • Gość: jurus Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 11:44
      Oj mnichu ,nie wiesz co gadasz po kielichu!
      PO-mocnik Kruczkowskiego już dał PO-pis .Wystarczy.
      I to jeszcze senator, ładnie tam gadają, same "święte słowa " i taka władza nas czekała?
      Wszędzie kolesie Kruczkowskiego, wszędzie stołki dla PO-sadowienia.....
      a co z robotą mnichy, odwalcie od tej kasy podatników i weżcie sie za uczciwą pracę,
      nie oszukujcie głupiego ludu.
      • Gość: Ari Re: ks. Wójcik IP: *.147.24.94.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.12.10, 17:25
        To po co tam chodzisz?ja nie chodze i nie mam takich problemów. Wiara nie idzie nigdy w parze z Kościołem, ja już to dawono zrozumiałem.Łazisz tam i narzekasz,kim jest księżulo?dla mnie nikim, poprostu nikim, to cwane przebiegłe typy usiłujące steowac ludem po to aby wyciskac z niego jak najwięcej korzyści, na dodatek wywierających wpływ na politykę, co w cywilizowanym kraju nie powinno mieć miejsca, Kuria ma cie w d...e,liczy sie to ile księżulo zdoła zyskać dla całego kościoła,Twoje zdanie jest tu najmniej ważne.
        • Gość: dobre Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 19:21
          wszystko sie zgadza. Racja. Tylko jeszcze, żeby zrozumiał to cały naród.
          I ci od tej budżetowej kasy, nie dawać darmozjadom.
          A od polityki i wtrącania się wara.
          Zdjąć te kiecki, do roboty albo na żebry ,bo w skarpetkch trzeba ich puścić.
          • Gość: MT Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 20:02
            Gość portalu: dobre napisał(a):

> wszystko sie zgadza. Racja. Tylko jeszcze, żeby zrozumiał to cały naród.
            > I ci od tej budżetowej kasy, nie dawać darmozjadom.
            > A od polityki i wtrącania się wara.
            > Zdjąć te kiecki, do roboty albo na żebry ,bo w skarpetkch trzeba ich puścić.
            /www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=23704
            a co z etyka?
            Równie decydujące znaczenie dla formacji sumienia ma ponowne odkrycie konstytutywnej więzi łączącej wolność z prawdą. Jak już wielokrotnie stwierdzałem, oderwanie wolności od obiektywnej prawdy uniemożliwia oparcie praw człowieka na solidnej bazie racjonalnej i stwarza sytuację, w której w społeczeństwie może zapanować anarchiczna samowola jednostek albo zabójczy totalitaryzm władzy126.
            Jest zatem konieczne, aby człowiek uznał swoją pierwotną i niezaprzeczalną kondycję stworzenia, które otrzymuje od Boga istnienie i życie jako dar i zadanie: tylko akceptując tę przyrodzoną zależność swego bytu, człowiek może realizować w pełni swoje życie i wolność, a zarazem szanować dogłębnie życie i wolność każdej innej osoby. Tutaj przede wszystkim ujawnia się, że „osią każdej kultury jest postawa człowieka wobec największej tajemnicy: tajemnicy Boga” 127. Kiedy odrzuca się Boga i żyje tak, jakby On nie istniał, albo nie szanuje się jego przykazań, łatwo odrzuca się lub podważa godność ludzkiej osoby i nienaruszalność jej życia.

1.14.Wysłuchana prośba
            Boże, w swych wyrokach niezgłębiony!
            Prosiłem Cię o moc do osiągnięcia powodzenia, a uczyniłeś mnie słabym,
            abym się nauczył pokornego posłuszeństwa.

Prosiłem o zdrowie dla dokonania wielkich czynów,
            a dałeś mi kalectwo, ażebym robił rzeczy lepsze.

Prosiłem o bogactwo, abym mógł być szczęśliwy,
            a dałeś mi ubóstwo, żebym był rozumny.

Prosiłem o władzę, żeby mnie ludzie cenili,
            a dałeś mi niemoc, abym odczuwał potrzebę Ciebie, kochającego Ojca.

Prosiłem o towarzysza, aby nie żyć samotnie,
            a dałeś mi serce, abym mógł kochać wszystkich ludzi.

Prosiłem o radość, a otrzymałem życie,
            aby móc cieszyć się wszystkim.

Niczego nie otrzymałem, o co prosiłem,
            ale dostałem wszystko to, czego się spodziewałem.

Moje modlitwy, nie sformułowane, wysłuchałeś na swój,
            Boski, sposób.

Boże, bądź pochwalony za Twą miłość i niezbadane Twe wyroki. Amen.

• Gość: gaza Re: ks. Wójcik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 22:22
              Właściwie wyczerpałeś ten temat :)
            • Gość: Koń Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 22:43
              Dobrze piszecie, ale trzeba działać, nasza grupa wysłała list do Episkopatu Polski, ponieważ "no raczej" nie mamy zbytniego zaufania do tutejszej Kurii, która trochę pogroziła palcem, ale zapewne nie zrobi nic.
              Treść listu dostępna jest w wątku "Do Episkopatu".
              Podaję adres, gdzie należy wysyłać swoje oburzenie i protesty.

skep@episkopat.pl

Zapewne plebani będą miauczeć na niedzielnych mszach, że Wierni tak się im odpłacają, ale to oni są winni, że próbują dopuścić do władzy czerwone upiory.
              Proszę Państwa nie mamy się co oglądać, że kler nam tu pomoże, faktycznie okazało się, że chce nam zaszkodzić, dlatego musimy zewrzeć szyki i w niedzielę pokazać im naszą siłę.
              Ja rozliczę tego prezia, a Państwo?
              Hejka
            • Gość: dobre Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 22:48
              Modlitwy to sobie zostaw, w domu, w kaplicy , na cmentarzu, twoja sprawa.
              Nie wyłaż z tym na ulice i do mediów.
              Nikt do kaplicy nie włazi i nie nawołuje do innej sekty czy polityki,do wyborów.
              A co robią faceci w kieckach z ambony?
              Bogów jest cała kupa i jak religijnych sekt,prowadzonych przez guru,kapłanów i samozwańców
              Jak człowiek uważa , że jest to mu potrzebne ,to niech sie zapisze i opłaca skladki za prowadzenie rytuałów ,przez tych "przedsiębiorczych" i wyszkolonych mistyfikatorów.
              Ale dlaczego , mają pokrywać takie koszty, nie zainteresowani tymi praktykami?
              Dlaczego mamy pokrywać z budżetu , utrzymanie kościołów , majątków i uposażenia tych pracowników , jeśli państwo nie ma z tego żadnego pożytku.
              O wiele potrzebniejsze są wydatki ,na cele naprawde humanitarne.

• Gość: MT Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.10, 23:20
                I odpowiadając rzekł:Powiadam wam, że jeśli ci będą milczeć,kamienie krzyczeć będą
                Sw ŁUKASZ 19/40
    • kumbaka Re: ks. Wójcik 02.12.10, 23:21

Ten post już zniknął z forum, zapewne ten popapraniec administrator Rąkowski go usunął, ale ja uważam, że warto się z nim zapoznać:
      Gość: Koń 02.12.10, 22:29 Odpowiedz
      Realizacja Demokracji informuje, że w ostatnim czasie miały miejsce haniebne zachowania księży, którzy wykorzystali zajmowane stanowiska i ambony do głoszenia swoich sympatii i poglądów politycznych. Okazało się, że w efekcie nawoływali do głosowania na czerwone upiory, które przy ich pomocy mogą znowu działać na naszą szkodę.
      Ze szkodą dla swoich wiernych działali księża z Wałbrzycha min. Ryszard Szkoła, Andrzej Raszpla i Stanisław Wójcik, którego wystąpienie zostało zarejestrowane na filmie, który został umieszczony w serwisie You Tube:

www.youtube.com/watch?v=dD_PS0rzBio

Na stronie tej Internauci wyrazili swoje oburzenia a nawet wściekłość, czego dowodem jest jeden z wpisów tam zawartych:
      „co za ch*j z tego księdza!
      nigdy nie myślałem, że napisze coś takiego na temat duchownego!”
      Oczywiście pełno jest tam również wyzwisk od hipokrytów itd. Oburzenie Internautów jest w pełni uzasadnione.
      To nie jest koniec tego skandalu albowiem okazało się, że księża nawołują do poparcia koalicji z postkomunistami i to również należy uznać za haniebne, proszę zobaczyć:
      walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/678564,walbrzych-koalicja-po-z-sld,3,id,t,nk.html#dodaj-komentarz
      Również tu można spotkać niewybredne komentarze w stylu „sprzedajnie świnie”, „kręgosłupy moralne z gumy” itd.
      Również media zauważyły ten temat, który określiły, jako brudna kampania wyborcza w kościele:
      walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/679968,walbrzych-brudna-kampania-wyborcza-w-kosciele,2,id,t,nk.html#dodaj-komentarz
      Również tu jest szereg wpisów Internautów, którzy negatywnie oceniają zachowanie wym. księży.
      Dopełnieniem tego patologicznego zjawiska było zachowanie senatora RP Romana Luwdiczuka, który zachował się w sposób skrajnie nieodpowiedzialny i wciągnął popieranego przez kościół kandydata na prezydenta Piotra Kruczkowskiego oraz sam kościół w sprawę, która ma już finał w prokuraturze:
      walbrzyszek.pl/news,single,init,article,7449,foto,0&koment=2#coment
      Wpisy na forum nie pozastawiają żadnych wątpliwości, jest to skandal, w którym udział mieli dostojnicy kościelni.
      Wierni oczekują ukarania wym. księży, Wierni oczekują przeniesienia wym. księży z dotychczasowych parafii, ponieważ działali oni na szkodę swoich Wiernych, którzy stracili do nich nie tylko szacunek, ale także zaufanie.
      Dokument ten zostanie upubliczniony z informacją, że został przekazany do Konferencji Episkopatu Polski celem realizacji postulatów w nim zawartych.
      Wierni Internauci prowadzili na ten temat kilka wątków oto przykłady:
      forum.gazeta.pl/forum/w,813,119260379,,Koscielny_lans.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,813,119319251,,Czerwony_Kosciol.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,813,119347129,,Kazanie.html?v=2
      yfrog.com/75aktywj
      Realizacja Demokracji
    • Gość: to skandal!!! Re: ks. Wójcik IP: 94.254.234.* 03.12.10, 09:31
      Nie sądziłem, że to kiedykolwiek napiszę ale ten człowiek nie powinien pełnić rzadnej funkcji w Kościele! Moja córka przystąpiła w tym roku do Komunii... Dzieci chodzą do Kościoła bo zastraszył je książeczkami, które podbija i własnoręcznie podpisuje po piątkowej Mszy... Jedyny sposób aby w Kościele ktoś się pojawił. Maluchy niechętnie chodzą na Mszę bo "Ksiądz" krzyczy, nie potrafi nawiązać kontaktu. Ważniejsze są sprawy polityczne niż sprawy parafii... Ktoś wrzucił filmik na youtube jak nawołuje do głosowania na Pana Kruczkowskiego! I dobrze bo widać z kim nasz Proboszcz trzyma - a powinien apelować o rozsądek a nie o głosowanie na protegowanego kandydat. Za pogrzeb mojego wujka kazał sobie słono zapłacić i oznajmił, że trzeba go na pogrzeb zawieść i odwiezc- a pod plebanią stoi prywatny samochód. Po odprawieniu ceremonii na pogrzebie (gdy rodzina płakała), podszedł, że już czas go zawieść do domu. Nie mógł poczekać ;] Mało tego. Podczas tzw. Kolędy - pali papierosy w mieszkaniach parafian. To nie są bujdy... Moi sąsiedzi chodzą na Msze do innych Parafii. Nawet starsi ludzie, którzy nie są tak sprawni jak młodzi, udają się do oddalonych Kościołów... Ten człowiek to przykład tego "jakim ksiądz być nie powinien". CI którzy pamiętają Proboszcza Marka, pewnie tęsknią za czasami gdy KOściół był otwarty, przyjazny. Przyłączam się do prośby - znając życie Kuria nic z tym nie zrobi :(
      • Gość: dobre Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.10, 12:23
        Reasumując, do kościoła już nie PO-trzeba chodzić,
        szkoda czasu, lepiej w domu się PO-modlić.
        Nie wybieramy już Kruczkowskiego i Ludwiczuka,
        bo oni idą do klasztoru,tam plackiem będą leżeć,
        za grzechy żon i kumanie się z klerem.

• kumbaka Re: ks. Wójcik 03.12.10, 16:11
          Tudzież za kumanie się z czerwonymi upiorami. Amen.
          Szanowni Wybory gorzej już być nie może, pogońmy prezia, Ludwiczuka, pokażmy, gdzie jest ich miejsce, tj. na śmietniku historii Wałbrzycha. Secundo Amen.

Pozdrawiam ]:->
        • Gość: Ari do MT Re: ks. Wójcik IP: *.146.14.108.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.12.10, 16:15
          Kto tu mówi o ateiźmie?Perzecież wszyscy się wypowiadaja,że raczej są wierzącymi,mylisz pojęcia.Chodzi tu o to,że wierni mają dosyć kościoła, który dał sam sobie prawo do wyłączności nad wiarą.Sam sobie stworzył celibat, z którego nie może się wywiązac,sam z siebie uczynił prawą rękę Boga gdyż ma czelność rozgrzeszać w jego imieniu itd itd itd.Chłopie,o czym ty tu piszesz,chcesz się zmierzyć na cytaty?Całą Biblie kościół nagiął,jedynie przy 10 przykazaniach nie ośmielił się manipulować. Tu nikt złaego słowa nie mówi o wierze samej w sobie lecz o instytucji zwanej Kościołem i o biznespracownikach tej firmy.
          • Gość: dobre Re: ks. Wójcik IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.10, 20:25
            Masz racje. Wiara to jedno a kaplica i faceci w kieckach to drugie.
            Tylko, że nie uznają wiary bożej..... bez siebie.
            Nie ma kapucyna to nie może być boga, bo gdzie jest wtedy kasa?
            Oni sie modlą tylko za pieniądze, inaczej interes pada i wierzący bez kasy wynocha z kaplicy.
            To jest zasada sekciarstwa.
            Legitymacje,skladki, datki, prezenty, opłaty,emerytury , majątki i władza nad ludem ,
            to ciężka praca.
            • kumbaka Re: ks. Wójcik 05.12.10, 11:58
              Jak wygląda sytuacja u pana księdza Wójcika i pana księdza Raszpli?

W kościele pana księdza Szkoły z ogrodzenia zniknął plakat prezia, z gabloty została usunięta ulotka wyborcza i na kazaniu nie było ani jednego słowa na tema wyborów.
              Jest, więc jakiś postęp.

• Gość: Jerzy Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.10, 00:11
      Co wy wypisujecie!

To wspaniały ksiądz z doktoratem, budowniczy kościoła.
      Za wybudowanie kościoła został niedawno purpuratem.Kanonikiem Kapituły Kolegiackiej w Wałbrzychu.
      Biskup Dec byle jakiemu księdzu by nie dał takich przywilejów i takich oznak ( pierścień, purpurowa peleryna, pas prałacki, sutanna prałacka ).
      • Gość: Ari Re: ks. Wójcik IP: *.182.188.235.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.10, 10:13
        No tak,wystroił go jak lalke:-)co kogo obchodzą jakieś tyuły nadane przez zwirzchników.Kościołów jest za dużo,a czy wybudował coś poza kościołem?jakiś dom dziecka,świeltice?,nakarmił biedne dzieci?ubrał bezdomnych?Postawił sobie jedynie pomnik w postaci budowli kościelnej z której czerpie zyski.Budowniczy-dobre sobie:-)
    • Gość: koneser Re: ks. Wójcik IP: 94.254.149.* 07.12.10, 10:36
      "Biskup Dec byle komu by nie dał takich przywilejów" - człowieku o czym ty mówisz i gdzie ty żyjesz w średniowieczu ? przecież oni wszyscy jadą na jednym koniku, razem na ku...rwy chodzą ,siebie nawzajem w kakao pukają,i razem przeglądają strony pedofilskie w necie.
      to jest banda zboczeńców,nierobów i oszustów od watykanu zaczynając po tych proboszczach i klerykach kończąc
      ludzie otwórzcie wreszcie oczy......
      • Gość: Ari Re: ks. Wójcik IP: *.182.188.235.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.12.10, 11:05
        Dokładnie:-),ale tak niestety mamy jeszcze zaślepione społeczeństwo,ze Biskupa traktują jak jakiegoś nadczłowieka,klękają przed nim i całują go po łapach którymi on jeszcze wczoraj zadowalał swojego podwładnego:-)
    • Gość: magda jeśli chce służyć Bogu to.. IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.10, 12:02
      powinien zamknąć się w klasztorze i złożyć śluby milczenia!
      a poza tym dziwię się parafianom, że nikt nie zareagował...wszycy się boja księzy
    • Gość: koneser Re: ks. Wójcik IP: 94.254.149.* 07.12.10, 13:04
      ludziom tłumaczą co mają robić i jak mają żyć,nie używać prezerwatyw nie stosować in vitro a czy wy myślicie że oni przez całe życie żyją w celibacie,że oni nie chodzą na ku...rwy że nie rąbią się na wzajem, że nie walą sobie konia,sperma by im jaja rozsadziła,robią dzieci parafiankom dają im na skrobanki, albo rodzą im dzieci a ich przonoszą na inną parafie.......

ludzie czy wy tego naprawdę nie widzicie ???
      • Gość: observer Re: ks. Wójcik IP: 78.9.28.* 07.12.10, 21:42
        dajmy już spokój, nic to nie zmieni
      • Gość: kijop Re: ks. Wójcik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.12.10, 22:01
        Ale co to ma wspólnego z wiarą?
        Patrząc na gąsior wina, widzisz tylko szumowiny na wierzchu.
      • Gość: Koń Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 23:24
        Przedstawiam post naszego redakcyjnego kolegi, który zniknął z tego forum:
        "Wałbrzych sięgnął drugiego dna i niestety taka jest prawda. Doprowadził do tego Krukoszenko i wkrótce poniesie za to pełną odpowiedzialność. Nie będę wyprzedzał faktów, ale zapewniam Państwa, że tak będzie.

KK zgodnie z konkordatem nie ma prawa mieszać się do spraw państwa i odwrotnie państwo nie może ingerować w sprawy kościelne. Biskup świdnicki potępił działania miejscowych plebanów i sprawa jest oczywista, zobaczymy tylko, jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte.

Proszę, więc nie pisać bzdur, że coś się tak przyjęło.

Obrzędy religijne, msza święta to nie jest jakieś zebranie członków, natomiast chrzest, czy pogrzeb to nie są usługi tylko sakramenty. W grę wchodzą tutaj wiara, światopogląd i uczucia religijne, a więc sprawy zupełnie oderwane od ziemskiego bytu i w żaden sposób nie można ich łączyć z doczesną walką o władzę, zachłannością i rządzą osiągnięcia korzyści materialnych.

A co będzie jak na jaw wyjdą wałki, nadużycia albo okaże się, że ten bogobojny Krukoszenko tak zadłużył Wałbrzych, że Wałbrzyszanie będą ponosić skutki jego rządów przez najbliższe kilkanaście lat?

Resume: kk nie ma prawa wtrącać się do polityki, nie ma prawa wskazywać nam kandydatów, na których mamy głosować, nawet z prozaicznego względu, plebani nie mają do tego kwalifikacji, oni są specjalistami od spraw duchowych, od życia wiecznego. Natomiast tu w Wałbrzychu doszło do skandalicznego zachowania panów księży Wójcika, Szkoły i Raszpli, którzy przesądzili o wygranej kandydata, który kupił ich poparcie w zamian za dotacje i udział w podziale korzyści. Proszę przeanalizować wyniki wyborów i właśnie wyniki z Podzamcza i Piaskowej Góry były decydujące.

wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/020000/022109.html#tabs-7
        Wkrótce przekonają się Państwo naocznie, jakie będą poważne następstwa utrzymania tego matactwa wyborczego, które przesądziło o tym, że Wałbrzychem rządzą mohery i urzędasy. To wszystko bardzo źle się skończy. Oczywiście nie dla mnie, ponieważ nie należę do WWS-u, nie miałem obiecanego żadnego stanowiska, a więc nic nie straciłem. Stracił natomiast Wałbrzych, ponieważ dalej Wałbrzyszanie nie będą mieli nic do powiedzenia i pompowanie naszych pieniędzy do prywatnych kieszeni będzie odbywało się na niespotykaną dotąd skalę. Krukoszenko wie, że jest już w tym mieście skończony i wykorzysta tą kadencję tylko do swoich celów.

Mając taką wiedzę głosowałbym nawet na konia tylko po to, aby odsunąć tą patologiczną ekipę od koryta władzy.

Proszę Państwa Wałbrzych stracił swoją szansę na cywilizacyjny skok, kończą się unijne środki i miasto to będzie borykać się z kłopotami finansowymi, długami, aby realizować zadania związane tylko z bieżącym utrzymaniem, ale jest iskierka nadziei, moherów i żuli ubywa (odchodzą do wieczności) i może na zgliszczach za kilkanaście lat ktoś odkryje, że jest takie miejsce jak Wałbrzych, że jest tu pięknie, że jest tu cicho i spokojnie, że życie toczy się tu bez żadnych emocji i może z tego powodu warto tu osiedlić się. Niestety i tą wizję może pogrzebać, Krukoszenko jeżeli nie zatrzyma mobruku, ponieważ Wałbrzych już na zawsze stanie się tylko wysypiskiem śmieci i składowiskiem toksycznych odpadów.
        Mili Państwo o takiej przyszłości zdecydowaliście – moje gratulacje.

Pozdrawiam devil"
        Hejka
        • Gość: antyklerykał Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 20:44
          Jak znikają posty z forum, to oznacza, że cenzura działa. No i masz tu chłopie "wolność słowa" a i wyznania także. Niektóre posty o naszych "dostojnych" rządzących w mieście, a i niektórych "wybitnych" działaczy politycznych, tudzież i o tych, co się za miejscowych notabli uważają rzeczywiście są usuwane. Pozostają natomiast te, które w ocenie cenzora nie zagrażają wszystkim w/w. A już o klerze i kościele pisać nam prawdy i własnych ocen wyrażać chyba nie można. Widocznie oni mają immunitety o całkowitej nietykalności bez względu na to, czy są łajdakami, oszustami, konfidentami. Ważne aby byli wiernymi przydupasami "jedynej i najsłuszniejszej" unii: PO + KK.
          Do dupy z taką wolnością!
          • Gość: kijop Re: ks. Wójcik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.12.10, 21:06
            Przecie plujecie na kler w kilku wątkach. Jest przyjęta zasada, że wątków się nie powiela, a poza tym wiele tematów wyczerpuje znamiona przestępstwa z

Art. 196.
            Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie PRZEDMIOT czci religijnej lub MIEJSCE przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
            podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
            do lat 2.

Natomiast, jeżeli takie zachowanie było adresowane do konkretnego użytkownika, to ten użytkownik może złożyć zawiadomienie o znieważeniu z art.216kk ( ścigane z oskarżenia prywatnego):

Art. 216.
            § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
            § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,
            podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
            do roku.

Nie bronię tu nikogo, bo sami jesteście sobie winni. Kupczycie głosami, a gdy nie pójdzie tak jak trzeba, to wina kleru... Puknij się w głowę jeden z drugim. Niech każdy rozejrzy się po swoim ogródku. Ch*jnia jest wokół na codzień i nikt na nią nie reaguje, to jak ma być w trakcie wyborów? Podwójna ch*jnia...
            • Gość: Kumbaka Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 22:15
              Dzięki za pouczenia, ale powinieneś przytoczyć naruszenia prawa w tym konkordatu drugiej tj. czarnej strony. Proszę zdobyć się na obiektywizm.
              Kler brał udział w tych brudnych wyborach i to jest fakt. Kler agitował po to, aby dalej mieć udział w czerpaniu korzyści z udziału w władzy, proszę zobaczyć tak to wygląda:
              yfrog.com/75aktywj
              Proszę ich nie rozgrzeszać, ponieważ nie ma tu pokuty i żalu za grzechy.
              I proszę o konkrety, kto kupczył, gdzie i kto kogo znieważył? Ja ani nie kupczyłem ani nikogo nie znieważyłem - przedstawiam tylko fakty i własną ocenę, opinię na ten kontrowersyjny temat.

• Gość: kijop Re: ks. Wójcik IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.12.10, 22:32
                Z pewnością wszyscy mamy podobne odczucia w tej kwestii i nieodpowiednie zachowanie księdza nie podlega dyskusji. Problem w tym, że powstała nagonka, pisanie pierdół w stylu, ze to mohery wybrały nam prezydenta i że to wszystko przez kler i nagonka na KK - wiele postów w międzyczasie zostało usuniętych.
                A prawda jest bezlitosna:
                7% głosuje na prezia, bo ktoś z jego rodziny pracuje w budżetówce,
                kilka procent chce tego samego, ale pod innym szyldem,
                5% głosuje za nalewki,
                a 75% ma to najzwyczajniej w d.pie.
                • Gość: antyklerykał Re: ks. Wójcik IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 00:18
                  Do kijopa. Twój przedmówca ma rację. Podaje fakty oczywiste i dokumentuje je filmami. Nie da się temu zaprzeczyć. Każdy ma prawo według posiadanej wiedzy o temacie oceniać tę rzeczywistość. KK nie ma prawa uczestniczyć i nadawać tonu władzy publicznej i w dodatku niedozwolonymi metodami. Dla nich nie liczy się to, jak ci ich wybrańcy będą rządzić i wywiązywać się wobec nas z obietnic w programach wyborczych, byleby kler miał z nich, czyli z naszych podatków korzyść. Ja mam prawo ten stan rzeczy krytykować. Póki co, to nie jesteśmy jeszcze (i obyśmy nigdy nie byli) państwem wyznaniowym. Z jakiej racji i z czyjego przyzwolenia szef miasta zasila tacę kościelną publicznymi pieniędzmi, zamiast przeznaczyć tę kasę np. na naprawę dróg i odśnieżanie. Może powiesz, że KK jest w porządku jak wyciąga ręce po kasę z gminnego budżetu kosztem środków na półdarmowe lodowiska dla dzieci lub na budową drugiej noclegowni dla bezdomnych.
                  • Gość: Ari Re: ks. Wójcik IP: *.182.119.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.12.10, 18:15
                    ale itak ktos tu zaraz przyjdzie i powie,że księżulo to wielki budowniczy:-)ciekawe tylko za czyje pieniądze i kosztem kogo:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka