Dodaj do ulubionych

Pod Lwami a cisza nocna

IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 13:54
Witam serdecznie czy czasem w szczawnie nie obowiązdują strefy ciszy ? Jak to możliwe że w strefie ciszy pod lwami w czwartki są imprezy? Mieszkam w okolicach deptaka i czasem słyszę bas na szczęscie do 2 godziny bo mam jeszcze 4godz aby wstać i na 8 do pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: młody Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.internetia.net.pl 03.03.11, 14:04
      masz pecha kolego
    • Gość: ANDRZEJ WAJDA Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 14:36
      Kup sobie stopery to nie będziesz słyszeć. Proste, że prosto?
      • Gość: ciekawy Re:do Wajdy IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 15:00
        Ty debilu,ja to mogę tobie wsadzić oprócz stoperów w uszy,palec w oko,żebyś nie widział i nie słyszał w nocy.Nie zapominaj cepie z wiochy,że mieszkają oprócz małolatów,osoby starsze,chore,oraz malutkie dzieci.
    • Gość: ciekawy Re: do Adama R. IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 14:54
      Nie tylko w czwartki.Ty słyszysz do 2 w nocy,a ja nieraz do 3 i dalej.Byłam już u burmistrza na skardze i mają obowiązek przestrzegania ciszy nocnej.Jak widać,mają to w D..IE!
      Chyba trzeba będzie napisać skargę na właścicieli do innych,wyższych władz,jeżeli Wlaźlak nie daje sobie rady.Najlepiej wzywać policję.Za nagminne zakłócanie ciszy nocnej powinien ukarać właścicieli sąd.Więc policjo-do dzieła.Macie pole do popisu.Tak samo powinni zrobić z tą speluną-Turystyczną.Poczekajmy,jak się zrobi ciepło.Całe noce będziemy mieli "koncerty" pijanych ludzi na ulicach,deptaku.A" strasz miejska "-czyt.nieudacznicy,oraz policja będzie się zajmowała czymś innym,mniej stresującym.Co z tego,że mają monitoring,jak w zeszłym tygodniu w nocy,pijani nastolatkowie,którzy wyszli na zewnątrz z "Pod Lwami" ,próbowali rozbić wystawę w sklepie koło apteki,rzucali chyba szklankami,albo jakimiś butelkami po deptaku.A policja ma całe noce dyżury,jest monitoring.Czy tam pracują ślepi i głusi?
      • Gość: rae Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 15:15
        ludzie całkiem was pogięło? nie byliście młodzi? gdzie Ci ludzie maja chodzić? jak się mieszka w centrum danego miasta trzeba się z tym pogodzić, wszędzie tak jest i tyle!!! nikt nie będzie zamykał lokalu aby jakiś zgred mógłby sie wyspać!!!
        • Gość: Adam R. Re: do Adama R. IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 16:14
          Ciebie pogieło gdyby zniesli strefe ciszy to bym to zrozumiał, A szczawno jest miastem uzdrowiskowym i są sygnatariusze którzy przyjechali na wypoczynek a nie na dancefloor. Sam mam mame i tatę w podeszłym wieku więc wiem o czym mówie. A takie kluby powinny być na obludziu albo jesli klub chce działaś w miescu takim jak szczawno powinien zebrać podpisy od mieszkańców. Z tego co mi wiadomo na dzien dzisiejszy prawdopodobnie mieszkancy będą zgłaszać skargi co piątek oraz w weekendy jeśli będzie muzyka to zwróci uwagę na problematykę tego miejsca. A uwierzcie mi starzy ludzie nie mają co robić a pomarudzić mogą
          Wiec młody potafianie powiedz gdzie mieszkasz to pod blokiem zrobie Ci takie balety że policja zostanie twoim przyjecielem
          • Gość: Aga Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 16:39
            Ale macie problemy w Szczawnie to rzeczywiscie mieszka grupa ludzi ,ktorzy innym zatruwa zycie nic im nie pasuje.Zapomnieli jak byli mlodzi,a slynna "Biala Sala" to przepraszam na uboczu byla gdzie wlasnie ci dzisiaj starzy ludzie tam balowali.Jak ktos chce spac to spi tym bardziej,ze Lwy nie sa,az tak bardzo polaczene z domami.Najlepiej zamknac wszystko w lecie zakaz prowadznia ogrodkow,knajpek i porobic kolejne sanatoria i bedziemy cieszyc oczy emerytami rencistami i cisza jak sie patrzy.Co do tych kuracjuszy to akurat tak sie sklada,ze wszystkie sanatoria sa daleko od "Lwow" wiec maja cisze i spokoj i ja jestem tez za tym,zeby zniesiono cisze w centrum.Masz racje starzy ludzie maja za duzo wolnego czasu wiec wyszukuja problemow i marudza zapomnieli jak byli mlodzi.
            • Gość: maja Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 16:46
              To od razu zamknąć w Szczawnie Graala, Gościniec, Dwór Maksyma i inne knajpy które urządzają potancówy. Jesteście chorzy i tyle!!!
              • Gość: Andrzej Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 16:55
                Współczuję takim szkodnikom co wszystko i wszyscy im przeszkadzają. Czy naprawdę jest tak głośno? jakby zamknęli te knajpy to myślicie, że młodzież chodziłaby do kościoła zamiast się bawić? chlali by po bramach, darli mordy, bili szkło, zaczepiali z nudów przechodniów. Chcecie żeby w Szczawnie było wieczorami takie zadupie jak w centrum Wałbrzycha? tam po 18 straszą duchy tylko.
            • Gość: kazio Młodość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 16:55
              Jak ja byłem młody, a było to zaledwie kilka lat temu, to nie wybijałem szyb w wystawach ani nie rzucałem butelkami po deptaku, chociaż zaliczyłem niejeden "zgon" w szczawieńskich knajpach - bo tak te lokale należy nazywać. Czy według was młodość to totalna rozpierducha wszystkiego dookoła? Wątpię, chociaż sam świętym nie byłem.

Ludzie, ogarnijcie się trochę.
          • Gość: ciekawy Re: do Adama R. IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 16:56
            Masz rację,ale z tymi dupkami na tym forum nie mamy o czym rozmawiać.Dla nich nic innego nie istnieje,tylko się ochlać,naćpać,robić zadymy.Szkoda wypocin.Musimy za każdym razem wzywać policję,aż ten szczawieński burdel się zakończy!
            Najlepiej,jakby zrobili koło swoich domów takie orgie.Ciekawe,jak by zareagowali rodzice i mieszkańcy w pobliżu.
            Od dzisiaj będę dzwonić nawet co chwilę,jeżeli to będzie potrzebne.
            • Gość: Andrzej Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 17:14
              jak widujecie tam jakieś orgie, to nagrajcie filmik i wrzućcie na neta, tez chętnie obejrzę, no chyba, że te orgie to tylko wasze chore fantazje, czego to się nie wymyśli z nudów.
            • Gość: krzychu Re: do Adama R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 17:23
              dobrze że coś się w miescie dzieje, niestety nie zawsze zadymiarze nocni to ludzie wychodzący z danego lokalu. Sam byłem świadkiem jak zadymę robili w środę na parkingu o godz 2,00 w nocy i raczej nie byli to goście zadnej szczawieńskiej restauracji. Chodzę po wielu knajpkach w Szczawnie i muszę przyznać ze w lwach jest fajna atmosfera w czwartki również a co ważne czuję się tam bezpiecznie bo nie ma tam żuli. Wszędzie w miastach są rynki gdzie tętni życie, są restauracje puby i nic nikomu nie przeszkadza a my mamy na deptaku zaledwie kilka miejsc gdzie można wyjść i już żle. ot nasza wałbrzyska natura. Proponuję sprzedać mieszkanie na deptaku i kupić sobie coś na uboczu gdzie będzie cisza i spokój. A co do kuracjuszy to myśle że są oni najbardziej zainteresowani miejscami gdzie można potańczyć.
              • Gość: rtg Re: do Adama R. IP: *.ip.netia.com.pl 03.03.11, 17:38
                jak zwykle - jedni w jedna , drudzy w druga
                i jak zwykle nikt nie pomyslal o tym by rozwiazać sprawe tak aby dwie strony były zadowolone.
                i jak zwykle wyzwiska, zero kultury, zero rozumu.
              • Gość: Aga Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.11, 17:41
                Ja tez chodze w czwartki i jest swietnie.Zapytajcie swoich rodzicow czy za ich czasow wszyscy byli idealni oczywiscie,ze nie tez chlali,wybijali okna,zaczepiali innych.Masz racje Krzychu nie wszyscy zadymiarze to goscie z knajpek czeto to sa mieszkancy,ktorzy z natury od dawna maja w genach robienie zadymy wiec nie przypisujcie to ludziom,ktorzy ida sie pobawic,pogadac oderwac sie od codziennych spraw.
                • Gość: wałbrzyszanka Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.03.11, 14:28
                  współczuję właścicielom Pod Lwami lokalizacji.... wśród podstarzałych znudzonych życiem donosicieli... straż miejska już się śmieje z bombardowania ich skargami pod byle pretekstem żeby tylko uprzejmie donieść... paranoja. jestem za tym żeby w każdej restauracji i knajpie w szczawnie i wałbrzychu cos sie działo, bo w przeciwnym razie te miasta umrą śmiercią naturalną. A czy wydzwanianie bez przerwy na policję i do straży miejskiej nie jest zakłócaniem spokoju ??;) ludzie troche wyrozumiałości nie każdy chce spędzić życie przed telewizorem w ciepłych kapciach z telefonem w ręce .......
                  • Gość: maro Re: do Adama R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 14:50
                    bywałem, bywam, bywać będę super lokal, dobra kuchnia i fajni ludzie. Wszystkich bywalców pozdrawiam... a jest ich wieluuuu
                    • Gość: Browarmistrz Re: do Adama R. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.03.11, 20:29

hej ho na piwo by sie szlo
                      • Gość: mieszkaniec Re: do Adama R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 13:42
                        a ja mieszkam po sasiedzku z lwami i jakos muzyka nie jest az tak glosna;p bez problemu wstaje rano i nie mam problemow z zasypianiem. fajnie ze cos sie zaczelo dziac:)
                        • Gość: H@O Re: do Adama R. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 14:45
                          widziałem ze okna wymieniono ze starych na nowe to zawsze duzo daje jezeli chodzi o wyciszenie. Są miejsca w Szczawnie gdzie cyklicznie odbywają sie balety i tez jest to centrum szczawna także dajcie spokój bo knajpa i miejsce jest ok
                          • Gość: on Re: do H@O IP: *.play-internet.pl 05.03.11, 15:59
                            Tu nie chodzi bezpośrednio o muzykę,bo jest za głośna-a jest-tylko o osoby wychodzące na zewnątrz podczas imprez.Wtedy dopiero zaczyna się w nocy udręka mieszkańców,którzy mieszkają w pobliżu.Krzyki,śmiechy,piski, szarpaniny,rzucanie czymkolwiek na deptak,a głównie to są butelki,szklanki,pokale.Nie myślisz chyba,że używają przy tym "tłumików",aby nie zakłócać spokoju śpiącym ludziom,gdy to szkło rozbija się na brukowych kostkach.Teraz jest zimno,a wiecie co się dzieje,gdy jest cieplejsza wiosna,lato?Okna wymienili dopiero parę dni temu.Przed Lwami jest malutki tarasik,gdzie imprezowicze wychodzą palić,trzymając w rękach szklanki,butelki..Jest ok,gdyby nie te wrzaski i inne rzeczy,które opisywałem wyżej.Wystarczy tylko wola właścicieli zrobić palarnię w oddzielnym pomieszczeniu,zamknąć drzwi,aby nikt nie wychodził w czasie imprez i będziemy wszyscy zadowoleni.
                            • Gość: Smiechu warte Re: do H@O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 17:19
                              Wystarczy tylko wola właścicieli zrobić palarnię w oddzielnym pomieszczeniu,z
                              > amknąć drzwi,aby nikt nie wychodził w czasie imprez i będziemy wszyscy zadowole
                              > ni.

Palarnie sa, nawet w dwóch miejscach, poza tym, jaki wpływ ma właściciel jak ktoś chce wyjść?! Co ma zamknąć wszystkich do 2(bo do tej jest impreza) i potem masowo wypuścić, bo Ty stary człowieku chcesz mieć ciesze?! To jest wolny kraj, każdy decyduje czy chce wyjść czy nie, co kraj to obyczaj! U nas sie narzeka. Polaki biedaki!! Tylko to potraficie
    • Gość: imprezowicz Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: 95.211.9.* 05.03.11, 16:31
      Nie rób afery, jak chcesz to sam wpadaj, stawiam dziwki i wódę, koks będziemy wciągać z cycków młodocianych szmat.

Wpadaj chłopaku, nie narzekaj, raz się żyje !
      • Gość: yy Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.11, 05:50
        nie bywam tam często, ale jeżeli faktycznie dzieje sie tak że ludzie robią przed wyjściem afery to owszem - właściciele i ochrona powinni zadbać o to by było tego jak najmniej.
        zabawa zabawą, mieszkańcy powinni uszanować fakt, że jest tam klub, a właścieciele to że ich knajpa położona jest w centrum miasta wsród budynków mieszkalnych.

tak jak pisałam wcześniej - obie strony mają racje. trzeba zrobić tak, aby wszyscy byli zadowoleni.
        faktycznie muzyka pod lwami leci bardzo głośno. wystarczy ją wyciszyć , tak by nie była udręką dla innych.

jedni chcą sie bawic, inni chca spać.

proponuje mieszkancom by udali sie na rozmowe do wlascicieli i przedstawili swoje zdanie.nie rozumiem tylko akcji prowadzących do zamkniecia bez proby porozumienia.
        • Gość: Smiechu warte Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 07:07
          proponuje mieszkancom by udali sie na rozmowe do wlascicieli i przedstawili swo
          > je zdanie.nie rozumiem tylko akcji prowadzących do zamkniecia bez proby porozum
          > ienia.

-przeciez szczawno to miasto starych ludzi, starych dewotow, ktorych stac tylko na narzekanie, jak pisalam tez wyzej. najlepiej jest wszystko pozamykac i w walbrzychu i w szczawnie, to miasto odzyje na pewno. W kazdym wiekszym miescie sa i knajpy w rynku i mieszkania, ale nikt nie ma z tym problemu, bo ludzie chca zeby miasto tetnilo zyciem, zeby cos sie w nim dzialo. Zamiast starac sie utrzymac studentow w Walbrzychu, albo co wiecej posciagac ich z okolicznych malych miast, to Wy potraficie ich tylko odstraszyc swoim p******em!
          • Gość: rtg Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.ip.netia.com.pl 08.03.11, 15:23
            > -przeciez szczawno to miasto starych ludzi, starych dewotow,

nie chodzi o wiek. chodzi o normalność.
            a normalnie jest wtedy gdy dwie strony ze sobą rozmawiają.
            a rozmowa polega na wymianie zdań i prowadzi do jakiś wniosków.
            na podstawie wniosków podejmuje sie odpowiednie decyzje.
            i tyle.
            • Gość: hmm? Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:08
              > nie chodzi o wiek. chodzi o normalność.
              > a normalnie jest wtedy gdy dwie strony ze sobą rozmawiają.
              > a rozmowa polega na wymianie zdań i prowadzi do jakiś wniosków.
              > na podstawie wniosków podejmuje sie odpowiednie decyzje.
              > i tyle.

Tylko ze mieszkancy nie chca rozmawiac, chca zamknac knajpe i tyle, jak czytam pomysly typu "powinni zbierac podpisy od mieszkancow" no sory ale zyjemy w wolnym kraju kazdy w swoim lokalu moze robic co chce (a pomijam ze chyba w kamienicy z Lwami nikt nie mieszka i jest tam tylko lokal). Myslicie ze jak pozamykacie knajpy to nikt nie bedzie sie szwendal po deptaku itp? Raczej nierealne.
    • Gość: mieszkaniec Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: 89.174.99.* 07.03.11, 19:43
      zabrac im koncesję i po krzyku. widac prawo wszystkich nie dotyczy. melina się tam zrobiła a tu są konkretnie dowody.
      • Gość: hmm? Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 12:11
        > zabrac im koncesję i po krzyku. widac prawo wszystkich nie dotyczy. melina się
        > tam zrobiła a tu są konkretnie dowody.

Ale za co zabrac koncesje? za to ze muzyka w lokalu leci czy ze ludzie wychodza palic przed lokal?
        I ta knajpa wcale nie jest melina (chyba meliny w zyciu nie widziales) fajna kuchnia, fajny wystroj, mozna milo i kulturanie spedzic czas nie Bojac sie ze dostanie sie po pysku, co nie zawsze jest standardem.
    • Gość: ... Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.swidnica.mm.pl 09.03.11, 12:39
      Kolego w Szczawnie już dobre 6 lat nie ma strefy ciszy. Taki przepis to wymysł zamierzchłych czasów i był nie zgodny z jakimś prawem wiec go znieśli.
      A jak nie wierzysz to pokarz mi znak "A" czyli strefa ciszy??
      Pokaż mi karetkę która wyłącza sygnały bo taki ma obowiązek??

Obudź się kolego bo czasy się zmieniają i mam nadzieje ze to miasto też. Ile można patrzeć na starych pryków wszędzie gdzie się spojrzy.

bardziej upierdliwe i meczące jest jeżdżenie prywatnymi autami po deptaku. A tam jest zakaz ruchu. Jak znasz Szczawno to wiesz co znajduje się pod deptakiem i jak to się zawali to juz koniec istnienia uzdrowiska. A właśnie po to wprowadzono zakaz ruchu na części Sienkiewicza.

Jak młodzi uciekają z miasta to źle!!! a jak już przyjeżdżają i zostawiają tu jakieś grosze to tez źle.

Proponuje ci się wyprowadzić do rynku we Wro tam o 4-5 dopiero się kończy zabawa. A dzwonić na policje to możesz do usranej śmierci.

Boże takich to tylko w 4 ścianach zamykać
      • Gość: ciekawy Re: do ... IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 15:03
        Cyt:<A jak nie wierzysz to pokarz mi znak "A" czyli strefa ciszy?? >
        A ty analfabeto,pokaż mi słownik ortograficzny.W Świdnicy nie macie gamonie szkół podstawowych,czy umarła ci nauczycielka j.polskiego w "zerówce"?
        Jest zakaz ruchu dla obcych ale nie dla mieszkańców.Ale co można się spodziewać po analfabecie bez ukończenia szkoły podstawowej,który nie umie czytać?
        • Gość: lisek Re: do ... IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 08:34
          można się wyprowadzić w ciche miejsce np. pod lasem. Ja mieszkam pod lasem, ale tu słychać dziki i jelenie w nocy. Pisałem do leśniczego i nic - czy ich nie obowiązuje cisza nocna??
        • Gość: o ! Re: do ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 10:41
          Szkoda tylko ze po deptaku czesto jezdza przyjezdni a nie mieszkancy ...
          • Gość: Ja Re: do ... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 11.03.11, 15:24
            A ja lubie spac przy otwartym oknie i nie wiem do kogo napisac skarge,ze budza mnie ptaki i zaklocaja moj blogi sen dra sie jak opetane.
            • Gość: Smiechu warte Re: do ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.11, 23:12
              Hyhyhyhyhy komedia na calego!! Popieram przedmówców i o ptakach i o jeleniach! hehehe. Wszystko wystrzelcie, na wszystko dajcie bana. I zabierzcie koncesje za hałas. (swoja droga co to za kretyn pisze takie rzeczy?!) Ludzie jak wam tak zle, to polecam sciany zmienic w domu na takie dźwiękoszczelne albo korki w uszy sobie wsadzcie.
              • Gość: rtg Re: do ... IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.11, 05:35
                zycie w społeczenstwie zmusza nas do pewnych zachowań.
                ludzie kulturalni ze soba rozmawiają - wymieniaja sie pogladami. nie nazywają kretynami mój drogi.
                swoja wypowiedzia sam sobie wystawiasz swiadectwo. niestety negatywne
              • Gość: zły Re: do Smiechu warte IP: *.play-internet.pl 13.03.11, 07:05
                Nam korki w uszy,a tobie palec w oko i h.j w d..ę.
    • Gość: alla Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.11, 11:07
      o 8 to chyba na 10
      • Gość: KONONOWICZ Re: Pod Lwami a cisza nocna IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.11, 18:53
        Wybierzcie mnie, k.... na burmistrza Szczawna-Zdroju i ja Wam załatwię, że k..... nic nie będzie, a wtedy, k..... będzie spokój, buahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka