Gość: cap IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.04, 15:06 Na EUROPA TRUCK-TRIAL miedzynarodowej imprezie odbywajacej się dzisiaj w Wałbrzychu zaobserwowałem w barze bigos.PO wejsciu do unii miła ta potrawa zniknac z naszej gastronomii!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: truck EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.04, 06:33 Kto nie był niech żałuje, dzisiaj kolejny dzień atrakcji dla miłośników sportów motorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nichcemisielogowac Re: EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 02.05.04, 21:28 > PO wejsciu do unii miła ta potrawa > zniknac z naszej gastronomii!! Bzdura. Jakis palant w tv tak powiedzial i wszyscy teraz powtarzaja. Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_tomek Re: EUROPA TRUCK-TRIAL IP: 195.116.150.* 03.05.04, 11:02 Byłem i powiem tylko tyle, organizacja żałosna jeżeli miało się zacząć o 9:30 to tak powinno się zacząc, a spiker zawodów miał to głęboko w du** i do godziny 11:20 wogóle się nie odzywał, kolejna wpadka to "SAFETY" ludzie mający owe kamizelki porządkowych mieli średnio jakieś 10-14 lat O_O JA SIĘ PYTAM CO TE DZIECI MOGĄ WIEDZIEĆ O BEZPIECZEŃSTWIE NA ODCINKACH!!!! Pozatym ich kultura pozostawiała sporo do życzenia. Kolejny błąd to sekcje które były tak ustawione że praktycznie nikt nie przejechał ich czysto co skolei powodowało znudzenie kibiców którzy oglądali non stop auta nie mogące pokonać tej samej bramki co poprzednik, zespoły które nie kończyły odcinka beztrosko zapierdalały po drzewach niszcząc je i łamiąc ku ogólnej uciesze organizatorów, kolejny błąd to brak jakiegokolwiek poinformowania kibiców co, gdzie i jak, nikt nic nie wiedział a organizator wyrażał olewający stosunek do tej przeszkadzającej mu "zgraji" ludzi którzy przyszli popatrzeć.. Generalnie nie polecam wybierać się tam za rok, lepiej pojechać na "rajd polski" bądź "nikon" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.04, 23:45 Drogi stomku. Impreza zaczęła się o 9:30, przy ulicy Ratuszowej, przywitaniem ,prezentacją zawodników, można było pooglądać samochody, a później bez problemów przejechać się z zawodnikami pod Hałdę. O przebiegu całej imprezy decydował jeden człowiek z ekipy organizatorów niemieckich, który porozumiewając się z kilkoma innymi Niemcami decydował co w danej chwili bedą robić zawodnicy, o której pojadą na Hałde, o której bedą mieli przerwę, które sekcje mają jeździć.Taki przykład: Klasa S5 jeździła skecje chyba 5 i 13 najpierw. Przeciez Niemiec mógł zmienić sekcję 13 na inną np. na górze Hałdy (gdzie było twardo) widząc ze obok 13, na sekcji numer 5, usytułowanej na tym samym stoku zakopują się auta.ALE ON TEGO NIE ZROBIŁ BO WŁAŚNIE NA TYM POLEGA IDEA I TRUDNOŚĆ TEJ DYSCYPLINY SPORTU. Jeden przejedzie i wygra sekcję,bo za nieprzejechaną bramkę reszta ma bodajże 80 punktów karnych. Następna sprawa. Czytając na www.europatrucktrial.org regulamin doczytałem się że organizatorzy zastrzegają sobie że w sekcjach, i bezpośrednio koło nich mogą zrobić z przyrodą wszystko. Myślę,że wymaga tego ten sport.Nie wiem czy znalazł bym lepsze miejsce na zniszczenie trochę przyrody niż hałda, mając w zamian taką frajdę i takie atrakcje. Obiecuję że posadze w lesie koło domu 15 drzewek, i będziemy kwita. Impreza świetna, brawo dla zabicia nudy w Wałbrzychu chociaz na 2 dni z 365, brawa dla promocji miasta, brawa dla zostawionych trochę przez Niemców pieniędzy,no i brawa za niesamowitą atmosferę i atrakcje. Rozmawiałem z wieloma ludzmi, właśnie tam na Hałdzie, i musze stwierdzić że niezły z ciebie ewenement. Musiałeś sobie chyba kostke zwichnąc ze taki komentarz z siebie wykrzesałeś. Na polski bądź Nikon to ty stary nie jedź, zanudzisz się i bedziesz komentarze krzesał. Za tydzień elmot- piatek, sobota,a w niedziele wybieram sie do Milovic, 140 km od Wałbrzycha. Zgadnij na co , na EUROPA TRUCK TRIAL, bo zakochałem się w tym sporcie. I już odliczam dni i miesiace do następnej edycji EUROPA TRUCK TRIAL W WAŁBRZYCHU!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drako WIWAT EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.05.04, 08:22 Do tego mogę od siebie dodać jeszcze tylko to że oprócz SAFETY ochroną ludzi zajmowali się pracownicy agencji ochrony. A w SAFETY było tak dużo dzieciaków dlatego że ciężko byłoby znaleźć starszych ludzi którzy ZA DARMO pracowaliby przy rajdzie niemal 24h na dobę(!!!) od środy do niedzieli. Nocami pilnowali oni sekcji oraz sprzętu - i tak ktoś zniszczył jedną sekcję, o innych sprawach jak rozstawienie tyczek czy otaśmowanie terenu nie wspomnę. To i wiele innych rzeczy robili ZA DARMO bo zapłatą nie można chyba nazwać jednej miski bigosu dziennie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s_tomek Re: WIWAT EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.wlb.vectranet.pl 04.05.04, 19:05 Wiciu, generalnie błędy są do wybaczenia aczkolwiek krytyka w miare konstruktywna uważam że zawsze się przyda... Starałem się opisać co jest do dupy a co było dobrze więc nie chce źle. Co do elmotu to bywam na nim co roku tak samo jak i na nikonie i polskim a kiedyś także zimowym i musze powiedzieć że są to genialnie zorganizowane imprezy, gdzie wszystko jest jasno i z góry określone czas, miejsce itp. uważam że to razem z genialnymi kierowcami powoduje że można o imprezie powiedzieć czy była udana czy nie.. Co do kostki to nie jest zwichnięta i ma się dobrze... s_tomek ze sprawną kostką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiciu Re: WIWAT EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.05.04, 23:28 Stomku.To co z siebie wykrzesales, w poprzedniej wypowiedzi to nie była krytyka, tylko pospolite ruszenie przeciwko Europa Truck Trialowi. Pisales żeby tam nie isć za rok, więc napisałem ci że sie mylisz.Takiej oceny imprezy jak twoja nie podzielał prawie nikt z osób z którymi rozmawiałem na hałdzie, a było ich naprawdę wielu.Piszesz teraz,że starałeś się opisać "co jest do dupy a co było dobrze", więc proszę powiedz mi co na pisałeś o trialu dobrego, bo długo szukałem ale nie znalazłem.A co do elmotu na którym także bywam co roku (jak także na nikonie, preemie ktory stal sie sudeckim, polskim, niegdyś zimowym, niegdyś karkonowskim, wyścigach górskich, kormoranie czy barbórce) to chciałem ci powiedzieć, że nad takim rajdem pracuje 10 osób cały rok,jest to ich praca, dostają za to pensje, zajmują sie tylko tym. I porownywać taką imprezę do imprezy którą sie robi przez tydzień, robi się to za darmo. O czym my mówimy??????Poza tym tak jak to chcieli zrobić organizacyjnie (tzn. czasy przejazdów ciężarówek,informacja o ktorej będą jeździli, na której sekcji) Niemcy, to myśle że niech oni robią to jak chcą. Wiem że oni to ustalali. Tak samo jak nie zmieniajmy ogólnej koncepcji sportu, bo jak taka wielka ciężarówa ma się kopać w ziemi, to NIECH SIĘ KOPIE!!!! Więc lepiej nie pisać takich bzdur, nie zawsze trzeba wszystko opisywać, szczególnie jak nie robi się tego najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Re: EUROPA TRUCK-TRIAL IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.05.04, 12:05 Kilka fotek z imprezy mozna zobaczyć pod adresem www.nasz.walbrzych.pl/galeria/02052004_1/page_01.htm Odpowiedz Link Zgłoś