Gość: Gosc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.03.11, 16:41 Mam troche oszczednosci i nie bardzo wiem gdzie najlepiej zalozyc konto w jakim banku interesuje mnie takie konto roczne czy polroczne z dopisaniem odsetek czy mozecei mi doradzic-dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Lokata IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 17:18 Polbank, rachunek mocno oszczędzający, dzienna kapitalizacja odestek, można wpłacać i wypłacać pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Lokata IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.03.11, 17:22 w banku zarobisz i tak mniej niz wynosi inflacja roczna, wiec Twoje pieniądze bedą tracić wartość, zainwestuj w jakas walutę albo złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Re: Lokata IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 22:32 Bzdury. Każda lokata bankowa powoduje ZMNIEJSZENIE kapitału. Wystarczy policzyć inflację i podatek belki i jest po zabawie. Możliwości są wg mnie dwie: 1. TFI - wybór spory ale ryzykowny (warto sprawdzić zagraniczne fundusze - nie tylko te, które działają w Polsce). Wg mnie część funduszy można ulokować w kilku różnych TFI (dywersyfikacja). 2. Zainwestowanie w biznes. Tu mozliwości jest również sporo - ryzyko jest również spore. Ale stopa zwrotu to średnio ok 34% rocznie przy odpowiednio rozłożonym ryzyku. No i oczywiście pozostaje hardcore czyli np. forex. Ale tam 95% inwestorów traci. Bo mając kasę myślą, że już nie muszą się uczyć :D Odpowiedz Link Zgłoś