Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 11:20
Jestem świeżo upieczoną mamą, niestety państwo polskie nawołuje do rodzenia dzieci ale nie zabezpiecza nas w godny sposób. Nie mogę wrócić teraz do pracy a wychowawcze wraz z rodzinnym to 450 zł. Poszukuję dodatkowej pracy w domu. Mam laptopa z oprogramowaniem i stałe łącze do internetu. Posiadam duże doświadczenie w pracy biurowej ale nie boję się żadnej ciężkiej roboty. Czy ktoś z forumowiczów może mi pomóc podając jakieś konkretne namiary na uczciwych pracodawców? Nigdy nie korzystałam z pomocy państwa polskiego i nie chcę korzystać ale nadszedł ten moment w życiu, że znalazłam się w ciężkiej sytuacji. Mąż stracił dobrze płatną pracę, zarabia obecnie 1300 zł. Bardzo proszę o pomoc.Dziękuję za przychylne komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 21.05.11, 12:20
      O kochana jezeli masz:
      -laptopa z oprogramowaniem i stałe łącze do internetu.
      to nie jest z Wami tak źle. Napisz jak oddasz laptopa do lombardu
      • Gość: Kaja Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.05.11, 13:16
        Czemu piszesz w taki sposób? Każdy musi mieć teraz dostęp do internetu, żeby w ogóle szukać pracy, wysyłać aplikacje itp. Niestety, żeby znaleźć teraz pracę - graniczy to z cudem. I nie mówię wcale o ludziach niewykształconych. Ludzi po studiach ( nie mówię o tylko wyższych uczelniach wałbrzyskich, choć do nich nic nie mam) naprawdę nie mają pracy. Życzę powodzenia i mam nadzieję, ze jakiś dobry człowiek odezwie się do Ciebie. Trzymam kciuki!
        • Gość: nnj Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 21.05.11, 13:35
          O tak, na forum znajdzie pomoc. To jest tylko kabarecik
          • Gość: ? Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 14:18
            Gość portalu: mama napisał(a):

> Jestem świeżo upieczoną mamą, niestety państwo polskie nawołuje do rodzenia
            > dzieci ale nie zabezpiecza nas w godny sposób...

Coś podobnego !?
            Przecież PO, to najbardziej zatroskana o los rodzin polskich partia złożona z cudotwórców
            i fachowców .
            Nawet wyspę pomalowali dla Was na kolor stolików pokerowych w kasynie... na zielono.
            *
            NASTĘPNA NIEWDZIĘCZNA MALKONTENTKA PROSZĘ !
            • Gość: Gość Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.05.11, 15:26
              Jacy Wy jesteście beznadziejni dziewczyna zapytała o pracę chce uczciwie zarobić nie kradnie,nie prosi o pieniądze.Nawet jak sprzeda laptopa jak ktoś złośliwy proponuje na ile to jej starczy.Każdy mądry kto nie ma problemu pieniędzy i nie zrozumie innych którzy ten problem mają.Jeśli nie macie mądrej odpowiedzi nie wpisujcie się bo świadczy to o Waszym podłym charakterze zapmiętajcie jedno dziś na wozie jutro itd.....życie płata różne figle i może być tak,że to Wasze wpisy z prośba o pomoc mogą sie tu znależć nie życze Wam oczywiście tego pomimo ,że jesteście wredni.
            • Gość: solka Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 15:29
              Nie współczuję jeśli w ogóle nie głosowaliście lub głosowaliście ale na PO
            • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 16:20
              Jeżeli w ten sposób oceniasz ludzi i to co mają do powiedzenia to szczerze gratuluję......
              Jeśli masz coś do rządzących (jestem anty polityczna) to zrób coś aby w kraju było lepiej bo pisać to wielu potrafi a najwięcej tych co twarzy nie chcą pokazać a jedynym sposobem na swoją frustrację jest forum.gazeta.pl
              • Gość: solka Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 00:24
                Nie bredź "mama" .
                Tyle dla ciebie i innych dziadów zrobiłam, że nie głosowałam na złodziei, narkomanów, cudotwórców i przekrętów z PO, lecz za zdrową częścią tego społeczeństwa.
                Założę się , że byłaś urzędniczyną głosującą na swoich katów, która teraz obudziła się z ręką w nocniku.
                Dlatego nie tylko, że ci nie współczuję , ale uważam, ze z tych prawie 2 tysięcy dochodów twojej rodziny, powinnaś oddać połowę kasy tym rodziną, które dzięki głosom takich zaczarowanych przez TVN debilom, żyją dzisiaj w skrajnej nędzy.

• Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 22.05.11, 18:53
                  o ja pierdzielę. Nie wierzę, nie mogę uwierzyć!!!!!!!!!!To nie wina rządzących.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To Wasza wina, że w tym kraju jest tak jak jest.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mam określenia na Was............normalnie nie mam. Jestem w szoku!!!!
                  Dobrze, że chociaż jakiś procent osób jeszcze ma tutaj mózgi, bo Wam reszcie już tylko miejsce na ten mózg pozostało.
                  • Gość: ass Re: Proszę o pomoc IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.11, 20:19
                    wina polaków to taka ze żyją w Polsce i glosują! brednie bo jak glosować na kogoś kto nie istnieje ? jak ktoś tak uważa to niech się zwiesi i nie narzeka na tych co wybrali innych niż tych których ty chciałeś wybrać, kretynie pewnie jak byśmy wybrali tych co nie są wybrani miód by płynął rzekami a długi poszły by w las BUHAHAHA, jaja totalne nie ma co liczyć na człowieka każdy musi liczyć na siebie a na forum to raczej nie licz na prace tu są tylko niedojeby polityczne, jak to powiedział jeden z sławnych ludzi w Polsce jest shujowacenie i powiedział to już za komuny !!!
                  • 57jurand Re: Proszę o pomoc 22.05.11, 22:02
                    Do mamy.Bardzo mi przykro ze my starsi tak was zalatwilismy mam corke ktora urodzi mi w czerwcu wnuczke Zuzie .Jest w podobnej sytuacji ,poprostu ona musiala urodzic bo jej czas rodzenia pomalu sie konczy tez nie pracuje trzeka na rozwiazanie .Jej chlopak ruszyl za praca do Holandi gdze pracuje na fermie hodowlanej narazie nie narzeka jakos sobie radzi, moja rada swiat nalezy do odwaznych sprobujcie.Zycze wam szczescia.
      • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 16:11
        sam możesz znaleźć się w takiej sytuacji...............i mam wielką ochotę powiedzieć głośno, że tego właśnie Ci życzę. To Twoim zdaniem mam wysprzedać wszystko na co przez tyle lat uczciwie i ciężko pracowałam? I co potem, gdy pieniądze ze sprzedaży się skończą, mam stanąć w kolejce do MOPS-u abyś miał z czego drwić? Zapytałam grzecznie ale widzę, że popaprańców w tym mieście wciąż nie brakuje. Widocznie jesteś kombinator bo masz kasę i się nudzisz. Znam takich kilku, nie rozumieją życia tak samo jak i Ty.
      • Gość: kiki Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.05.11, 18:50
        Błazen i przykład typowej ,polskiej krótkowzroczności (podobną zasadę wyznaje opieka społeczna i inne matoły). Ktoś traci pracę, jego partner także i zaczyna się dramat. Proszą o pomoc i... nie dostają jej, bo nie wyglądają na potrzebujących. Trzeba sięgnąć dna, stracić wszystko, zapuścić mieszkanie, zarosnać brudem i śmierdzieć i wtedy dostaniesz makaron, albo jakiś śmieszny grosz. Tyle że wtedy jest za późno by stanąć na nogi. Dostać pracę, gdy nie ma się gdzie mieszkać, nie ma kasy na garnitur na rozmowie kwalifikacyjnej, itd.

Teraz radzisz sprzedać laptopa i co?
        Życie stanie się piękne?
        Czy przejedzą go w kilka tygodni i rynsztok.

Co za błazen !!!
    • Gość: pomysł Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.05.11, 15:56
      Może jak masz laptopa z kamerką i neta to z tego co widziałem to kobietki dorabiają romansując i pokzazując się bogatym facetą z taką właś nie fantazją. Poza tym nie słyszałem żeby laptopem z netem coś więcej zyskać na rynku pracy bynajmniej w tym mieście bo pracy zwyczajnie nie ma.
      • Gość: . Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.05.11, 19:59
        > w tym mieście bo pracy zwyczajnie nie ma.

W tym miescie jest praca, tylko ze czesto ludzie po prostu nie chca pracowac za oferowane stawki (pomijam jakie). Sa pracodawcy ktorzy maja otwarte ciegle procesy rekrutacji i wcale nie jest im latwo znalezc pracownikow.

W kontekscie autorki watku moze byc problem z pracaw domu (nie spotkalam sie z takimi ofertami pracy w walbrzychu) a pracuje w agencji posrednictwa pracy.
    • Gość: skl Re: Proszę o pomoc IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.11, 17:59
      A ja powiem w ten sposób i naprawdę bez cynizmu i złosliwości. Uważam ,że mając świadomość ,że sytuacja finansowa nie jest komfortowa, nie decydowałabym się na dziecko. To ogromne obciążenie, dodatkowo ze szkodą dla dziecka. Należy rozważnie decydować się na zakładanie rodziny. W tej chwili musicie sobie jakoś radzić, ale szczerze wątpię, że znajdziesz pracę, w której pracodawca zgodzi się na wykonywanie zadań w domu. Czasami na umowę zlecenie wykonywanie jakiś technicznych projektów, moze korepetycje-jezyki lub inne przedmioty. Ale zależy: Po jakich jesteś studiach?
      • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 18:24
        Gdybym zakładała, że mąż straci dochód, który wystarczał na życie dla całej rodziny nigdy bym nie urodziła dziecka. Przecież to myślenie bez sensu. Planując dziecko byliśmy w innej dużo lepszej sytuacji. Niestety wyszło jak wyszło. Jeżeli każdy by miał się tak zastanawiać to nikt by dzieci nie miał ani nie kupiłby mieszkania albo pralki na raty ani nie planowałby np. wczasów w 5* hotelu itd. Można dużo tu pisać ale po co jak na każdy argument jest nie odpowiednia odpowiedź a zwłaszcza nie dotycząca wątku.
        • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 21.05.11, 19:58
          Bez nerw mamusiu.Pisząc o lombardzie chciałem Ci uświadomić , że błądzisz na tym forum. Tu nie znajdziesz pomocy.
          Masz młodego męża, niech rozejrzy się za robotą we Wrocławiu, niech wyjedzie podcierać Niemców , niech coś robi żeby nie pracować za 1300.
          Daj dzieciaka rodzicom pod opiekę i idź sama do pracy.
          Znajdź opiekunkę do malucha i idź do pracy.
          Masz jeszcze olbrzymią przewagę w życiu nad innymi, jesteś młoda, z pewnością Ci się uda.
          • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 20:35
            Zanim napisałam ten wątek przerobiłam już wszelkie możliwości. Niestety ja rodziców już nie mam, rodzeństwa również, męża ojciec jest daleko stąd. Gdybym wróciła do pracy zarabiałabym na opłacenie opiekunki, widzisz w tym sens? Oczywiście powiesz, że co z rozwojem zawodowym ale ja wolę patrzeć na moje maleństwo, jak się rozwija niż zarabiać na opiekunkę. Nawet żłobki w tym mieście nie są dostępne bo są 2 a listy oczekujących długie. Mąż dorabia popołudniami ale to i tak za mało. Oszczędności się kończą a ja nie chcę wylądować w kolejce po makaron jak to napisał ktoś wyżej. Chcę coś robić i mieć z tego pieniądze. Ot tyle
            • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:55
              Proste! Załóż żłobek. Znalazłaś niszę!
              • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 21:43
                super pomysł, ja otworzę - Ty sfinansujesz jego otwarcie
                • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 23:32
                  No widzisz? Już szukasz lokomotywy. Po prostu jesteś prawdopodobnie taki typ, że całe życie ktoś cię musi ciągnąć. Pewnie nie nadajesz się do samotnej egzystencji, a co dopiero jako matka. Znajdź sobie faceta z jajami, albo przestań publicznie narzekać.
                  • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 22.05.11, 18:40
                    edi, myślisz logicznie? czy jest to już może nie wskazane u Ciebie. Myślisz, że jak bym miała jakieś wolne środki to pisałabym ten post? Przede wszystkim nigdzie nie narzekam, nie udało mi się znaleźć informacji na temat dodatkowego zarobku to zadałam pytanie wprost ale jak zwykle znajdzie się ktoś, kto za sprawą swojego podłego charakteru pozbawiony jest jakiejkolwiek przyjaźni ze strony innych wyładowuje swoje frustracje pisząc bez twarzy na forum. To Wasze jedyne zajęcie aby w jakiś sposób połączyć się ze światem. Jak bym miał mieć takiego faceta jak ty wolałabym się pociąć. Mój facet ma jaja bo inaczej nie spłodziłby bobasa.
                    Edi. A Ty masz..........?
                    • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 19:19
                      > Edi. A Ty masz..........?

A co? Szukasz zabawek, czy nie ma ci kto zrobić drugiego bobasa?
                      • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 23.05.11, 09:05
                        tak myślałam, że tylko miejsce na mózg Ci pozostało, nie zrozumiałeś pytania................
                        • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 10:46
                          Może po prostu nie potrafisz go postawić, chowając się za wielokropkiem :)

Swoją drogą, pewnie mało w życiu potrafisz, skoro szukasz pomocy na TYM forum...
                          • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 23.05.11, 11:02
                            jesteś tak głupi, że nawet Ci nie współczuję
                            nie poniżę się do Twojego poziomu idiotyzmu i nie dam Ci już tej satysfakcji abyś mógł korzystać z podpowiedzi google odpisując na moje posty. Nie będę już odpisywała na Twoje więc nie pisz już więcej, zajmij się jakąś bardziej ambitną pracą nierobie, pa....
                            • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 12:38
                              > yś mógł korzystać z podpowiedzi google odpisując na moje posty. Nie będę już od

Jeżeli wspominasz o google, to dobrze, że znasz tę wyszukiwarkę. Skorzystaj z niej i znajdź pracę, a nie rzęzisz bez sensu, szukając uspokojenia sumienia na tym forum. Powiesz później rodzince "szukałam, ale nie znalazłam"... Bo tak naprawdę ty nie szukasz pracy.

Jeżeli chodzi o poziom, to nie przeceniaj się wieczny malkontencie, weź lepiej dziecko ogarnij, czytaj mu trochę, żeby nie wyrosło na pasożyta korzystającego z mopsu i szukającego pomocy na miejskim forum...

> pisywała na Twoje więc nie pisz już więcej, zajmij się jakąś bardziej ambitną p
                              > racą nierobie, pa....

Ambitną pracę już mam, pisanie na forum to taki rodzaj rozrywki, odskoczni. Po prostu rajcują mnie takie frustratki :)))))

> jesteś tak głupi, że nawet Ci nie współczuję

Widzę, że inwektywy ci najlepiej wychodzą, więc szukaj pracy w filmie. Może będzie wznowienie "Stawiam na Tolka Banana", to błyśniesz swoją podwórkową manierą.

> Nie będę już od pisywała na Twoje

A tak ostatecznie, to ty mnie też...

• Gość: egon Re: Proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 21:19
      To jest ku... dramat żeby młodzi ludzie musieli prosić o pomoc na forum internetowym, żeby państwo miało w dupie ludzi którzy zwyczajnie chcą pracować, normalnie, bez kombinowania, uczciwie zarabiać. Te pie...ne kampanie w TV, kto będzie pracował na przyszłe emerytury, trzeba rodzić dzieci. Jak mam ku... powiększać rodzinę, jak mam ją w ogóle zakładać jak będąc uczciwym człowiek - ale nie z rynsztoka - nie mam szans na żadne mieszkanie od miasta. Gdzie mam wychowywać te dzieci , pod mostem????? Pierdolona hipokryzja!
      Życzę ci droga mamo szczęścia i przede wszystkim pracy! Szczerze CI życzę!
      • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 21.05.11, 22:20
        dzięki wielkie egon za wyrozumiałość
        • Gość: ulf Re: Proszę o pomoc IP: *.centertel.pl 21.05.11, 22:43
          No sory, ja mam 36 lat i do tej pory nie mam dzieci. Trudno jest mi bowiem samego siebie utrzymać.
        • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 23:35
          To nie wyrozumiałość. To po prostu jeden z tych, którzy uwierzyli w lukrowaną rzeczywistość, jaką wam serwuje TVN. Statystyczny obywatel twojego pokolenia...
          • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 23:41
            Rozjeb...aliście "komunistyczne" zakłady bo były "brzydkie", to pracujcie w "ładnych" kapitalistycznych. O ile się załapiecie w nakręcanym przez was samych wyścigu szczurów...

Sami sobie stworzyliście ten świat, świat szczurów skaczących do gardeł przyjaciół... Wybory wkrótce. Głosujcie na sprawdzonych w ostatnich 20 latach "towarzyszy". Oni /wybrańcom/ narodu zaproponują 1316 brutto za które pocałujecie ich w dup...
            • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 21.05.11, 23:50
              Edi , wskaż nam drogę......na kogo mam głosować, interesuje mnie 2700 netto
              • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 00:01
                oglądaj TVN, albo TV Trwam - wskażą ci drogę. Trzeba było uważać na lekcjach, uczyć się w szkole, a nie szukać przewodnika stada. Czegoś głupi? Boś biedny, czegoś biedny? Boś głupi...
                • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 22.05.11, 00:21
                  Nie jestem głupi tylko nie mam drogowskaza
                  • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 00:27
                    lombard napisał(a):

> Nie jestem głupi tylko nie mam drogowskaza

Heh, oksymoron ci wyszedł?
                    • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 22.05.11, 00:33
                      Potrenujesz na forum, to ani się obejrzysz i też ci wyjdzie
                      • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 19:20
                        No. Będę ćwiczył, obiecuję.
                        • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 22.05.11, 19:50
                          Szkoda , może byś jakąś antytezę zmontował.
                          • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 20:02
                            Dziś niedziela to montuję antykoncepcję, żeby nie zrobić takiego wirachy jak ty. Może spróbuję jutro.
                            • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 22.05.11, 20:11
                              > Edi. A Ty masz..........?
              • Gość: anka Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 00:08
                Gość portalu: lombard napisał(a):

> Edi , wskaż nam drogę......na kogo mam głosować, interesuje mnie 2700 netto

Jako lombard w Wchu tyle nie wyciongasz to pszenieś się do Świdnicy
                • Gość: ass Re: Proszę o pomoc IP: *.ip.netia.com.pl 22.05.11, 20:30
                  edi i lombard - idiociiiiiii trafi jeden na drugiego i impreza na całego BUHAHAHA>>>>>
          • Gość: egon Re: Proszę o pomoc IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.11, 09:27
            Nie, to jeden z tych który nie uwierzył i który co dzień słysząc płynące zewsząd bzdury i kłamstwa ma dość bezustannego robienia z ludzi idiotów!
            • Gość: havana Re: Proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:16
              Ciężko w Wałbrzychu znalesc coś na niepełny etat, prace dodatkową lub pracę która można wykonywac w domu. Sama od dłuższego czasu za czymś dodatkowym sie rozgladam, pracuje na pełen etat ale jestem sama z dzieckiem- 1800 zł ledwo starcza na życie. Zastanawiam sie nad wykonywaniem biżuterii i sprzedaża na allegro- wkład finansowy niewielki, jesli ma sie zdolnosci manualne to jest to temat do przemyślenia. Mam nadzieje że coś znajdziesz mama, trzymam kciuki i pozdrawiam
              • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 24.05.11, 09:21
                dzięki wielkie, również życzę powodzenia:)
                czy takich postów na tym forum nie może być więcej? Jak miło i pozytywnie:)
                • Gość: gosc Re: Proszę o pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.05.11, 10:11
                  Niestety jak tak dalej bedzie to dla mlodego pokolenia nie starczy emerytur. Najlepszym rozwiazaniem dla zusu jest pracownik, ktory zamiast po zakonczonej 40 letniej robocie idzie do piachu.
                  Co do problemu matki....Nie chce byc uszczypliwy, ale piszesz, ze Twoj chlop ma jaja, bo splodzil dziecko. Wiesz w dzisiejszych czasach to wieksze jaja trzeba miec, zeby te dziecko pozniej utrzymac...
                  Pytalas sie moze w urzedzie pracy o dotacje unijne badz inne srodki finansowe apropo zalozenia takiego zlobka we wlasnym domu?
                  Jesli znasz sie na robotkach recznych (bez dodatkowych kontekstow), to wiem, ze niezla praca moze byc szydelkowanie, wyszywanie np. obrazow, pejzazy, portretow i sprzedaz droga internetowa. Znam takie osoby, ktore zalozyly strone internetowa z takimi uslugami i pracujac w domu, otrzymuja zlecenia z calej Polski na rozne, ciekawe projekty.

Zycze powodzenia w tym poprapranym kraju, gdzie rodak dla rodaka wrogiem, gdzie rzad kopie w dupe porzadnych obywateli, chroniac zlodzieji i przestepcow.
                  Jak masz odwage i znasz jezyk, to prawde mowiac radze za przeproszeniem spi*rdalac.
                  Nigdzie indziej nie bedziesz miala tak slabej pomocy socjalnej ze strony panstwa.
                  • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 24.05.11, 13:57
                    Oczywiście, że się już orientowałam, z PUP 18 tysięcy, z funduszy unijnych dla osób fizycznych 0 zł. Poprzez projekty unijne można na otworzenie działalności wyszarpać 40 tysięcy. Ale to niestety trwa. Na założenie żłobka, przedszkola trzeba przynajmniej 2 razy tyle, skromnie. Ja nie posiadam wolnych środków także temat się zamknął. Są też pożyczki zwrotne na uruchomienie działalności tyle, że tam są zabezpieczenia np. w formie 2 żyrantów, których nie mam. Zresztą nie dziwię się, sama żyrowałam i musiałam spłacać. Ludzie są różni i w różnych sytuacjach się znajdują. Oczywiście wszystko się da jak ktoś chce ale ja jeszcze trochę analizuję za i przeciw.
                • Gość: pikpok Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 12:06
                  pewnie by moglo lecz zgraja idiotow pokroju ediego skutecznie zniecheca do pisania :)
                  Zycze powodzenia w szukaniu dodatkowego zajecia.
                  • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 12:14
                    Gość portalu: pikpok napisał(a):

> pewnie by moglo lecz zgraja idiotow pokroju ediego skutecznie zniecheca do pisa
                    > nia :)
                    > Zycze powodzenia w szukaniu dodatkowego zajecia.

Sam jesteś idiotą skoro do tej pory nie zrozumiałeś, że tak naprawdę ona nie szuka pracy, tylko pieniędzy. Bez odbioru tępaku.
                    • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 24.05.11, 14:00
                      edi skończ już, sam widzisz, ze nikt tu cię nie chce
                      no chyba, ze to ważny dla Ciebie temat i robisz wszystko aby był jak najwyżej na liście:)
                      • Gość: jare.pl.tl Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 18:03
                        Mama, ja wiem że pomocy trzeba szukać wszędzie, jak to mówią koniec języka za przewodnika i życzę ci jak najlepiej, ale na tym forum jest tyle anonimowych buraków, pustaków że ciężko będzie. Rozpier.dzielają mnie teksty typu jak masz neta czy komputer to go sprzedaj ... a sam się hu.. jeden z drugim sprzedaj. Taka nasza Polska jacy Polacy i na odwrót , jak tu ma być dobrze jak się ludzie nawzajem wpierd.alają zamiast sobie pomagać.
                        Najlepiej to wypierniczać z tego kraju bo nie długo to druga Rosja tu będzie (o;
                        • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 24.05.11, 21:13
                          Podoba się mi ten wątek, co chwilę pojawia się w nim z komentarzem dobry i życzliwy Polak, który w odróżnieniu od pozostałych buraków zamiast nawzajem się wpierd.alać, pomaga innym.
                          Spełniłeś już swój obywatelski obowiązek i spokojnie możesz wypierniczać z tego kraju.
                          Najzabawniejsze jest to, że jedynie moja propozycja zawarta w pierwszym poście pozwoliłaby w jakiś sposób poprawić sytuację finansową mamy. W nagrodę zostałem nazwany hu.... jednym z drugim.
                          Cóż życie.
                          • Gość: PO Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 21:43
                            Twoja propozycja to jak polityka gospodarcza rządu - opierd...olić rodowe srebra i sruuuu, jakoś to będzie.
                            • Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 24.05.11, 21:55
                              Dokładnie, jeżeli się nie ma nic więcej do zaoferowania.........
                              Też mi przykro.
                          • Gość: jare.pl.tl Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 22:51
                            Lombard, twoja propozycja pozwoliłaby w jakiś sposób poprawić sytuację finansową mamy ?
                            Jestem człowiekiem dziwnego typu, który stara się zrozumieć tok myślenia każdego człowieka i wydaje mi się że nie zaznałeś w życiu większej biedy (no i dobrze,nikomu źle nie życzę) ale przez to nie jesteś w stanie pojąć pewnych kwestii i nie masz racji. Wpieprzyć coś w lombard jest łatwo i to pomoże tylko na chwile a z czasem przysporzyć może dodatkowych comiesięcznych zobowiązań finansowych. Przykładowo zastawi ten komputer za 500 zł na miesiąc czasu to aby go wykupić będzie musiała zapłacić 700 zł , tylko z czego ma to wykupić skoro ich miesięczne dochody obecnie wynoszą 1750 zł ? Nie da rady(mieszkanie,prąd,jakieś raty,media,jedzenie...co to jest 1750/mc kiedy ma się długi) więc trzeba będzie płacić odsetki. Wiem coś o tym bo już nie raz się wpakowałem w takie gó..., moja znajoma to już ponad rok czasu ma w lombardzie obrączkę swoją i męża, pierścionek zaręczynowy i inne wartościowe dla niej przedmioty, było tak że nie miała kasy na przedłużenie, to musiała oddać pod zastaw coś innego by zapłacić odsetki-wpieprzyła się w gó... bo była w podobnej sytuacji jak mama .
                            Z tym hu.. może mnie poniosło, przepraszam choć wiele osób twierdzi że by coś osiągnąć w życiu trzeba być hu... Ja jakoś nie potrafie, być może dla tego mam siwe włosy i ku...ce (nerwice) w wieku 30 lat (o;
                            > Spełniłeś już swój obywatelski obowiązek i spokojnie możesz wypierniczać z tego
                            > kraju.

Szczerze to bardzo mi przykro że najprawdopodobniej będę musiał spierd alać z tego kraju, tu są moi bliscy, tu jest mój dom ale jest naprawdę co raz gorzej, większość tonie w długach Zarobki stoją w miejscu a wszystko w górę...
                            Ludzie gasną w oczach, ja jestem wśród nich - Być może dla tego rozumiem ...

Pozdrawiam

• Gość: lombard Re: Proszę o pomoc IP: *.18.111.lan.e-wab.pl 24.05.11, 23:36
                              Mama w dość zabawny sposób szuka pracy, oferując przyszłemu pracodawcy nader skromne możliwości.
                              W podobnej formie napisałem więc i swojego posta.
                              Finansowa pętla na szyi to dla mnie nie nowina, sam byłem w podobnej sytuacji.
                              I faktycznie uratował mnie wyjazd za granicę naszego kraju. Na organizację wyjazdu do lombardu poszedł nie laptop , ale obrączki.
                              Wiem , że jestem kiepskim patriotą nie chcąc zdychać wraz ze wszystkimi, ale trudno.
                              • Gość: proste... Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 23:50
                                Kraj który przez własnych ministrów nazywany jest "dzikim" i którym rządzą prostaki :
                                www.pardon.pl/artykul/13539/komorowski_do_obamy_sprawdz_czy_masz_wierna_zone/1
                                nigdy nie wygrzebie się z gowna.
                                Uciekać póki nie zamkną Wam granic !!!
                                • Gość: kajak Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 00:30
                                  Trafiła kosa na kamień:
                                  Konsultantka firmy Avon zapukała do drzwi mieszkania Świadka Jehowy.
                              • Gość: mama Re: Proszę o pomoc IP: *.19.113.lan.e-wab.pl 25.05.11, 08:50
                                Nie rozumiem do końca tych postów. Moje pytanie zasadnicze nie brzmiało: co zrobić, sprzedać, ukraść, wyjechać, zakombinować - aby mieć parę groszy.
                                Pytanie zadałam bardzo proste: SZUKAM DODATKOWEJ PRACY ABY DOROBIĆ
                                I tyle.
                                • Gość: edi Re: Proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 12:29
                                  Cześć mama!
                                  Myślałem, że przedwczoraj pożegnaliśmy się na dobre, ale skoro wczoraj zatęskniłaś za mną w tym wątku klik, to zrobię wyjątek i dziś jeszcze dorzucę parę słów związanych z twoim problemem.

Któregoś dnia podpowiedziałem ci żebyś otworzyła przedszkole / żłobek, bo znalazłaś niszę (co w tych czasach jest naprawdę trudnym zadaniem, więc może nie masz umiejętności, ale za to intuicji ci nie brak). Niestety, nie przemyślałaś w najmniejszym nawet stopniu propozycji, tylko od razu rzuciłaś się z pazurami, żebym ci to przedsięwzięcie zasponsorował. Jako, że mam kogo sponsorować, a z kredytów udało mi się uciec dopiero w latach 2000 (brałem w 1990 roku właśnie na rozpoczęcie działalności - a kto brał w tym okresie wie jak to bolało [inflacja!]), nie jestem zainteresowany wzięciem sobie na kark kolejnego garba, tym bardziej, że aktualne biznesy zajmują mi ok 12-16 godz./dobę. Skoro nie jesteś w stanie skredytować nowego przedsięwzięcia, to MYŚL co możesz zrobić w tej sytuacji. MYŚL. Nie licz na fora, bo życzliwych raczej nie znajdziesz. Każdy, kto wie jak zarobić pieniądze SAM wykorzysta taką okazję. Jako, że - jak wspomniałem - mam już źródła dochodów i ta branża mnie nie interesuje, to podpowiem ci całkiem bezinteresownie; przedszkole / żłobek jest dobrym pomysłem, ale 'OK - nie masz kasy, ani możliwości jej zdobycia, więc skorzystaj z możliwości niszy rynkowej, ale zmień skalę działalności. Masz bobasa, wiesz jak się z nim obchodzić, masz lokal, podobno masz chęci do pracy i nie boisz się "żadnej ciężkiej roboty", więc zajmij się opieką nad dziećmi. Weź na początek dwójkę, zarobisz jakieś 1500-1600zł (może mniej jak podzielisz się z naszym opiekuńczym państwem), popracujesz, zobaczysz czy dajesz sobie radę. Jeśli tak, dobierz kolejne dziecko, dorobisz następne 700-800zł. Wystarczy chcieć. Laptopa bym się nie pozbywał z co najmniej trzech powodów, po pierwsze zawsze może się przydać, gdy wpadnie ci inny pomysł zarobkowania, po drugie; z dostępem do neta łatwiej ci się ogłaszać, reklamować, nawiązywać kontakt z potencjalnymi klientami, po trzecie wreszcie; możesz być najbardziej innowacyjną babysitter w powiecie, proponując rodzicom bezpośredni podgląd na swoje dziecko u ciebie w domu. Wystarczy zakup za grosze (od. 20zł, choć proponuję trochę droższą - lepsza rozdzielczość) kamerki internetowej. Każdy rodzic będzie szczęśliwy, gdy w wolnej chwili w pracy będzie mógł zalogować się na stworzone przez ciebie konto i zobaczyć swoją pociechę "na żywo".

Nie wiem tylko, czy po wcześniejszych postach ktoś powierzy ci dziecko, bo pokazałaś, że jesteś osobą napastliwą, niezbyt zorganizowaną, rozchwianą emocjonalnie, łatwo wyprowadzasz się z równowagi i szybko zniechęcasz. Niemniej jednak, biorąc pod uwagę, że forum jest anonimowe, szanse są duże, o ile nie przyznasz się, że tu piszesz :)

Wiem, że taka praca to "orka na ugorze" w porównaniu z biurem, gdzie dotąd pracowałaś, ale czasami trzeba zacisnąć zęby i się przebranżowić. Możesz mi wierzyć, bo od lat 90-tych robiłem to wielokrotnie, a to głównie za sprawą polityki gospodarczej kolejnych rządów. Gdybym trzymał się wtedy "jednego ogona", to moja firma wyglądałaby tak, jak Zakłady Przemysłu Lniarskiego w Walimiu z którym rozpoczynałem start w byznesy, tzn. firma byłaby ruiną, ja pytałbym na forach, gdzie można dorobić, a pracownicy zbieraliby jabłka w słonecznej Bawarii :).

Są jeszcze inne mniej i bardziej dochodowe możliwości dorobienia w tym wycofanym mieście, ale zostawię je dla siebie - jak rząd i lokalsi już całkiem wykończą przedsiębiorców będę miał gdzie zarobić "na waciki". Na razie nasze orły polityki są na doskonałej drodze w tworzeniu zielonej wyspy, właśnie w tym miesiącu upływa termin wypowiedzenia umów, które dałem 2 pracownikom z ponad -9 i -11 letnim stażem. Nawet nie wiesz jak to bolało (tak, tak), ale cóż... firma to nie przedsięwzięcie charytatywne, czasem trzeba mieć twarde serce, dupa mniej boli.

W każdym bądź razie życzę ci powodzenia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka