Dodaj do ulubionych

dziwny problem z internetem

IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 13:56
Witam!! mam nadzieje ze ktos mi pomoze rozwiazac moj problem ktory mnie meczy juz pare dni i nie moge go rozwiazac.

Mam internet z dialogu 6 mb podlaczony do karty sieciowej. Od paru dni nie moge sie polaczyc z internetem. Karta sieciowa zintegrowana. Nie pomogl format dysku ani nowa karta sieciowa, problem dalej taki sam. Gdy podlaczam internet bezprzewodowy z playa dziala. a Gdy podlacze internet z dialogu pod laptopa to dziala normalnie, laczy sie, wszystko jest okej. W komputerze gdzie wystepuje problem system operacyjny windows xp sp3, a w laptopie windows 7, co moze byc przyczyna tej awarii? Bardzo prosze o pomoc, z gory bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: r Re: dziwny problem z internetem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.11, 14:04
      stawiam na sieciówkę w kompie, jeśli masz jakąś zewnetrzną podepnij pod pci i przetestuj
      • Gość: gosc Re: dziwny problem z internetem IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 14:08
        sieciowka nowa, wymieniona, format tez nie pomogl ;/
        • Gość: cyryll Re: dziwny problem z internetem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.11, 14:29
          OS ją widzi? a nie łączy?
          Może jest zbloczona w biosie (?)
          • Gość: gosc Re: dziwny problem z internetem IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 15:33
            tak widzi normalnie ale nie laczy ;/
            • Gość: cyryll Re: dziwny problem z internetem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.11, 16:19
              Odinstaluj z OSa za pomocą menago urządzeń. Pewnie znajdzie ją po ponownym reboot'cie. Połączenia sieciowe > Napraw połączenie.

Net idzie bezpośrednio czy przez router?
              • Gość: gosc Re: dziwny problem z internetem IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.11, 18:08
                tak bezposrednio przez router, odinstalowanie nic nie daje, sam format i nowy system nic nie zmienilo
                • Gość: r Re: dziwny problem z internetem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.09.11, 23:10
                  a możesz zalogować sie z tego kompa do routera ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka