Gość: Tomasz Aq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 23:24 Czy wiecie gdzie są? Podobno w Polsce w cudowny sposób pojawiły się takie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: raszpla Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 06:57 Są u mnie. Nic wam do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.play-internet.pl 14.09.11, 07:10 Jak masz takie pytania to skontaktuj się ze swoim proboszczem lub bardziej obeznanym znajomym. Takich pytań nie zadawaj na forum, bo zaraz będzie jad się lał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 10:39 a dlaczego ma się nie lać? u mnie wprawdzie nie jad, ale smiech sążnisty :) bo gdyby tak te "szczątki Pańskie" rozsiane po swiecie poskładac, to gigantycznych rozmiarów byłoby to "ciało"; podobnie z krwią papy Wojtyły - podsumować i okazałoby się,że nie kilka, ale kilkanaście litrów krwi mu otoczono - ot taki jeden z wielu cudów u papy :) pomijam fakt czczenia kawałków martwych tkanek - czyli szczątków po prostu trupa; padać na kolana przed tym, co wg pisma ma sie w proch obrócić; a "wierni" zamiast ten fakt uszanować, to nie dadzą spokoju zmarłemu, tylko obwożą jego kawałki po świecie niczym wędrowne cyrki obwoziły kobiety z wąsem i mężczyznę słonia; ku uciesze gawiedzi; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glemp Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 11:28 Potwierdzam. Znaleziono resztki nasienia, tzn. zaciek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netowy szperacz Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.11, 20:32 Relikwie ... dobre sobie. "Jednym z zabawniejszych świętości kościelnych jest kult napletka Jezusa Chrystusa, którego posiadaniem jako relikwii szczyci się kilkanaście miejsc. Oczywiście każdy posiadał autentyk. Do tego świetego szczatka Jezusa pielgrzymował nawet papież. Wsród tych kilkunastu świątyń, które posiadają tę świętość jest bazylika św. Jana na Lateranie" Wiecej: www.eioba.pl/a/2pls/swiety-napletek#ixzz1XxASuXhb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Aq Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 21:25 Byłem na Lateranie. W bazylice nie ma napletka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankiel Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.09.11, 20:34 Wykorzystując chwilę wolnego czasu przeczytałem powyższe wpisy i nurtuje mnie pytanie do autorów (zwłaszcza TomaszaA i Małej MI). Proszę wytłumaczcie mi w jakim celu, po co, klikacie dla klikania. Wasze posty są ani odkrywcze, ani mądre, ani wesołe ani też inspirujące. Co macie do przekazania? Jeśli macie choć odrobinę inteligencji (to do MM) - proszę o 5 min. zastanowienia się nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.vectro.com 14.09.11, 21:17 Autor wątku to znany forumowy palant, defekt wyrobów Stomilu Olsztyn. Nie zwracaj uwagi. A Mała Mi , no cóż, okres i dlatego krwisty problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi do KK i yankiela IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 09:11 yankielu - to pytanie powinieneś zadać gros forumowiczów udzielajacych się tutaj, nie sadzisz? pozwól więc, że na twoje pytanie odpowiem w ten sposób: każde forum to miejsce do wyrażania swoich emocji, mysli i uczuć; mi sprawia frajdę raz to dyskusja na temat kolorystyki budynków, raz to elegancka i pełna uniesień dyskusja na temat naszej "elyty" rządzącej miejscowej; jedną z mozliwości forum jest zostawienie komentarza ( swojej myśli) nt danego wątku; i tak oto tutaj ją zostawiłam; zapewne jest ona niezbyt zgodna z odczuciami autora; tak wiec mój post wniósł coś do tego tematu, chociaż może to niektórych bulwersować; natomiast czy twój post zrobił to samo??? KK - krwisty problem miewaja kibole po nieudanej akcji, nie Mała Mi; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Aq @Yankiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 21:23 To mój pierwszy post, więc nie naczytałeś się. Nie klikam dla klikania (tak, jak myślisz). Jest odpowiedź na mój post i szukam katolika, który ją zna. Może zna ją ateista? Wałbrzych jest ciekawym miejscem w którym odpowiedź na postawione pytanie jest .... I właśnie tego: ... szukam w Waszych odpowiedziach. MM i inni są też brani pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankiel Re: @Yankiel IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.09.11, 21:39 OK! Rozumiem i współczuję- dalszą wymianę zdań z Panem Tomaszem uważam za bezproduktywną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Aq Re: @Yankiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.11, 21:56 Żeby Ci nie było żal: oto odpowiedź: Sokółka. Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: Relikwie Ciała Panskiego 14.09.11, 22:20 Tomaszku jak przjmiemy władze w Polsce to słowo cud i jego wszelkie odmiany zastapimy zwrotem szczęście i szczęśliwy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Jurandzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.11, 09:15 nie sądzisz, że zabrzmiało to jak groźba? wolność polega na wolności slowa i mysli; dlaczego wiec chcesz zastępować słowo cud innym okresleniem??? ja bym jednak optowała za tym, aby ludzie sami to zrozumieli - dobrowolnie; Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: Relikwie Ciała Panskiego 15.09.11, 15:02 Mała Mi.Rozbrajam tę bombe ,w drodze wyjatku zostawimy zwrot CUDAKI . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.vectro.com 15.09.11, 17:14 Jestem osobistym wrogiem Boga. cyt. Włodzimierz Lenin* *Cytat prezentowany w celach artystycznych i naukowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaradny Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 16.09.11, 02:27 To tylko 57jurand pomniki z magazynu powyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
57jurand Re: Relikwie Ciała Panskiego 16.09.11, 22:50 Zaradny . Poco mam wyjmowac przerobi sie papieskie i będzie git ,surowca pelno w koło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony Re: Relikwie Ciała Panskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.11, 00:07 To znaczy, że JPII już został pokrojony? :-O Odpowiedz Link Zgłoś